iPhone, Πέρασαν 7 χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση

Σαν σήμερα το 2007 έγινε η παρουσίαση του πρώτου iPhone από τον Steve Jobs, σαν ένα μέρος του keynote της έκθεσης Macworld Expo 2007 στο San Francisco. Η συσκευή κυκλοφόρησε 6 μήνες αργότερα προκαλώντας αναταραχή μιας και αποτελούσε μια επαναστατική συσκευή, που όπως ο ίδιος ο Steve Jobs είχε αναφέρει, είναι 3 συσκευές σε μια: ένα iPod με οθόνη αφής, τηλέφωνο και μέσο επικοινωνίας στο διαδίκτυο.

Η οθόνη του ήταν multi-touch 3.5 ιντσών ανάλυσης 480×320 pixel, ο επεξεργαστής στα 620MHz (υποχρονισμένος στα 412MHz), η μνήμη RAM στα 128MB και κάμερα στα 2 Megapixel. Τότε είχε δηλώσει ο Steve Jobs πως το κινητό δεν είναι απλά ένα εργαλείο επικοινωνίας αλλά τρόπος ζωής.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Steve Jobs σε συνέντευξή του στο All Things Digital, το iPhone δημιουργήθηκε στην ουσία μέσω του iPad αφού η Apple, στις αρχές του 2000 εργαζόταν πάνω σε τεχνολογία οθόνης αφής για tablet pc και αφού επινοήθηκε η οθόνη multi-touch, o Jobs είπε πως «μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα τηλέφωνο μέσα από όλο αυτό».

iPhone, Steve Jobs, iPhone, Πέρασαν 7 χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση

Και έτσι έβαλαν στον «πάγο» την ιδέα του iPad και ασχολήθηκαν εξ’ ολοκλήρου με τη δημιουργία του iPhone, και όταν καθιερώθηκε το iPhone στην αγορά και στη συνείδηση των καταναλωτών, το θέμα του tablet pc που μετέπειτα πήρε τη μορφή του iPad επανήλθε στην επιφάνεια και έτσι άρχισε η εταιρεία να εργάζεται πάνω στο iPad.

Φτάνοντας στο σήμερα, και με τις αλλαγές τουλάχιστον σχεδιαστικά να μην είναι πολλές, το iPhone έχει μπει στην καρδιά των καταναλωτών με ποικίλους τρόπους αφού η πλειοψηφία των φίλων της τεχνολογίας είτε θα το αγαπήσει είτε θα το κατακεραυνώσει, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλα αυτά προς όφελος της τεχνολογίας και της εξέλιξης των smartphones αφού ο ανταγωνισμός στην κινητή τηλεφωνία από την δημιουργία του iPhone και έπειτα εξελίσσεται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Κερδισμένοι είναι φυσικά και οι καταναλωτές οι οποίοι απολαμβάνουν τους “καρπούς” του ανταγωνισμού μιας δημιουργήθηκαν smartphones για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των καταναλωτών με τις επιλογές να είναι αναρίθμητες.

iPhone, Steve Jobs, iPhone, Πέρασαν 7 χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitrinho

Μας λειπεις καθε μερα Steve μακαρι να ζουσες ακομη να βουλωνες τα στοματα οπως εκανες παντα.

Χαρη σε αυτον τον ανθρωπο η τεχνολογια ειναι αυτο που ειναι τωρα αν δεν ηταν αυτος οι υπολογιστες θα ηταν ακομη με μπλε οθονες και αν ειχε ασχοληθει μονο με τους υπολογιστες τα κινητα θα ηταν ακομη με πληκτρα και βαρετα.

Μακαρι να ελεγε κατι εστω απο ψηλα να συμβουλευε και να καθοδηγουσε τον Τιμ Κουκ γιατι αν ζουσε ο Steve θα εβγαινε και αλλη νεα κατηγορια περισσοτερες καινοτομες ιδεες και παλι θα τους επιανε ολους στον υπνο.Ειναι αιωνες μπροστα αλλωστε τα mac τα iphone και τα ipad και οπως ελεγες Steve think different.

Σε ευχαριστουμε πολυ Steve για ολα κριμα που δεν μπορεσα να σε γνωρισω αλλα ειμαι σιγουρος οτι εκει πανω συνεχιζεις αυτο που αφησες εδω και τους γοητευεις ολους.

aris11

@dimitrinho την μαμα σου την ρώτησες για να μπεις στο ιντερνετ??προϊόντα apple,απλά καλές συσκευές με τεράστιες τιμές επειδΗ έχουν πάνω το μηλαρακι

Makis

Είτε το έχουμε είτε όχι, το “αγαπάμε” ή το μισούμε, ήτανε το πρώτο στην κατηγορία του και όταν το εβγαλε η apple οι άλλοι όχι απλά κοιμότανε αλλά ροχαλίζανε και γυρνάγανε και πλευρό.

Dimitrinho

Προκλητικε ειμαι 27 χρονων για αυτο κανε στην ακρη τωρα.Επειδη σε πληρωνει η google αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να εχουν τα ιδια γουστα με σενα.

antonis

ητε γουσταρει ητε δεν γουσταρει καποιος την apple αξιζει respect το iphone.. εγω προιον της δεν ειχα ποτε. τα αλλαξε ολα και οτι κραταει ο καθενας σημερα στο χερι του βασιστηκε σε αυτο το κινητο.

panagiotis

ηταν το πρωτο και αλλαξε τον κοσμο…!!!
το θλιβερο ειναι οτι παρεμεινε το ιδιο “καλουπι” το ιδιο κλειστο…

kostas

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.Δε λέω respect στην Apple άλλαξε το ρου της ιστορίας αλλά. Κάθισε στης δάφνες τις και δεν άλλαξε τίποτα για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα από το να την ακολουθούν ,να κυνηγά τους υπόλοιπους απλό ππαράδειγμα το μέγεθος της οθόνης.

Αdam

Εχω κινητό android, και το προτιμώ απο το iphone για λόγους παραμετροποίησης και κόστους.
Είναι όμως αλήθεια, οτι η επιρροή της Apple υπήρξε σημαντικη και ¨ανέβασε¨ ποιοτικά όλο τον ανταγωνισμό. Αυτό το ομολογούν και οι ίδιοι οι δημιουργοί του android, που μετά την παρουσίαση του πρώτου iphone, αναγκάστηκαν να επανασχεδιάσουν εξαρχής, ότι ειχαν κανει μέχρι τότε (η είδηση κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες). Το γεγονός είναι, οτι -εμμέσως- ήδη υπάρχει αρκετός ¨Steve¨ μέσα στο android, και θα πρέπει να είμαστε ευτυχείς για αυτό, γιατί αλλιώς θα βολοδέρναμε ακόμα με με hard Qwerty πληκτρολόγια και γραφίδες.

Topdim

Apple απλά μια πολύ καλή εταιρία στο μάρκετινγκ και με πάρα πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της.

Apple sucks

Dεν έχει σημασία πιος βρήκε πρώτος αυτήν την τεχνολογία αλλα πιος την εξελιξε για να γίνει καλύτερη….. Και αυτή ειναι η Samsung! Αα και το πρώτο σχόλιο με έκανε να γελάσω παρα πολύ………

Νικος

Dimitrinio μάλλον δεν είσαι και πολυ καλά ψαγμενος….

tsakalakos

το ios είναι αντιγραφή από το fly me os της meizu…οπότε fun boys αφήστε τις βλακείες..

Delapo

Σαφώς και στο πρώτο iphone οφείλονται όλα αυτά που σήμερα ο καθείς από εμάς χαίρεται, είτε είναι ios, είτε android, είτε windows. To θέμα είναι να υπάρχει ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή. Όλα καλά με το iphone, οι συνειδητοποιημένοι το αγοράζουν για την εμπειρία χρήσης, την ποιότητα κατασκευής κ.α, δυστυχώς όμως αυτοί πλέον αποτελούν μικρό κομμάτι του συνόλου των κατόχων iphone, οι οποίοι αγοράζουν λόγω μόδας, λόγω “μούρης”, λόγω…! Ξέκινησα με iphone και τώρα είμαι android, επιλογή μου. Δεν θα κράξω κανέναν, απλά ψάχνω τι μου ταιριάζει, τι είναι “value for money” και έτσι επιλέγω, έτσι απορρίπτω. Ναι, συμφωνώ, το iphone έχει μείνει πίσω στον ανταγωνισμό, αλλά αυτό είναι που τον δημιούργησε. Και απαιτεί σεβασμό.
Υ.Γ. έτσι για λίγο πλάκα, πήρα πριν 10 μέρες το iphone 5s και το πούλησα μέσα σε 5 μέρες!!! Γιατί? Απλά δεν με καλύπτει πλέον, είχα 2G, 3GS, 4 ,4S, SAMSUNG GALAXY S3, S4, μετά 5s και τώρα xperia z1… και η ζωή συνεχίζεται.-

chris

1) η apple ήταν ο steve jobs χωρίς αυτόν δεν καινοτομεί ΠΟΥΘΕΝΑ
2) η nokia είχε οθόνη αφής multi-touch με !!SHORTCUTS!! Πολύ πριν μας πει η apple ότι έβγαλε την πρώτη οθόνη αφής….!!!!

george

Για ψάχτε λίγο qtek,psion,nokia κλπ,δεν λεω οτι η apple δεν καινοτόμησε αλλά πριν κάτι υπήρχε,στα δικά μου μάτια σήμερα απλά μια υπερτιμολογημένη εταιρία που οι περισσότεροι κάτοχοι,δεν ξέρουν να χειριστουν τα προιόντα της,και είναι θύματα της μόδας και του marketing,το ίδιο πάνω κάτω για όλες τις γνωστές εταιρίες δεν είμαι φαν καμίας,σίγουρα απο τότε που απέκτησα κινέζικο κινητό θα κοιτάω προς τα εκεί και μόνο…

Αποστόλης Ρόδος

Ότι και αν λέμε κατά καιρούς για την Apple και το iPhone … Δεν παύει να είναι η εταιρεία και το προϊόν που άλλαξε τον ρου της ιστορίας στα smartphones.
Και εγώ είμαι Android Fan και πάντα αγοράζω Android smartphones, αλλά έχω και iPad 2 (που το υπεραγαπώ, άσχετα αν δεν μπορώ να κάνω όλα αυτά που θέλω σε αυτό)… Και iPod Touch 5 gen… Στον γιο μου.
Νομίζω ότι δεν πρέπει να φανατιζόμαστε και να τα ισοπεδώνουμε όλα, αν πραγματικά είμαστε fans της τεχνολογίας και όχι συγκεκριμένων εταιρειών, ώστε να εκθειαζουμε ότι αυτές βγάζουν κατά καιρούς.
Ένας σεβασμός χρειάζεται και στην Apple και στον μεγάλο άνδρα που ακούει στο όνομα Steve Jobs.

JohnWave

Μπράβο στον Jobs για τις αλλαγές που επέφερε στο χώρο των κινητών με το 1ο iphone. Από κει και πέρα η Apple έμεινε πίσω, οι υπόλοιπες εταιρίες έβγαλαν ανώτερα κινητά και το μόνα που έχουν μείνει για να κρατούν την Apple ψηλά είναι το brand name και το πάρα πολύ καλό appstore της.Ίσως το 2014 να ξανακερδίσει πόντους αν μιμηθεί τις υπόλοιπες εταιρίες πχ στο θέμα οθόνης.

panagiotis

Δεν ειχα ποτε προιον apple και μαλλον δεν θα θελησω να αποκτησω ποτε, ειναι τοσα πολλα που μισω σε αυτην την εταιρια και τους τυφλους οπαδους της. αλλα ολοι οφειλουμε να παραδεχτουμε οτι το οτι εχουμε αυτην την στιγμη android smartphones καλυτερα απο το iphone το οφειλουμε σε αυτους πρωτο-τολμησαν να δειξουν τον δρομο σε κατι διαφορετικο

Dre

Όντως το πρώτο iPhone είχε 2-3 καινοτόμες λειτουργίες, τις οποίες η Apple πλάσαρε ως 10-20, κάτι σαν το μέγιστο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο μετά το νερό και το οξυγόνο. Βέβαια μετά ήρθαν τα funboys που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η Apple ανακάλυψε το touch screen, το κινητό τηλέφωνο γιατί όχι και τον ηλεκτρισμό;

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μετά τον θάνατο του Jobs η Apple έχει πάρει την κάτω βόλτα, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται όταν οι φήμες για το 6 λένε πράγματα για κάμερα 8MP και τέτοια παρόμοια. Όσο καλό brand name και αν έχει, σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού χωρίς inovation την βλέπω να ξανακατρακυλάει.

azriel84

Διαβάζω σχόλια επί σχολίων, άλλα τραγικά άλλα τραγικότερα άλλα σωστά. Γουστάρετε ή όχι, η αλήθεια είναι αυτή:

https://cdn-static.zdnet.com/i/story/70/00/002075/samsung-smartphones-before-after-iphone.png

Και για όσους λέτε πως υπήρχαν συσκευές πριν το iPhone με ίδια τεχνολογία ή UI, δεν είδα καμμιά τρελή επανάσταση στα smartphone και τα tablet πριν το 2007 και 2010 αντίστοιχα….

Αντρέας

Το πρωτο ήταν το prada της LG το είχα από το 2006

Geo

Η αληθεια ειναι οτι η apple εκανε την αρχη αλλαξε τον τροπο ζωης μας εμμεσα η αμεσα….τιποτα δεν ειναι τελειο ομως θυμαμαι το 2007 οταν εβγαινε το πρωτο μηλοτηλεφωνο να βγαινει ο ceo της samsung και να λεει οτι το τηλεφωνο της apple δεν εχει βιντεοκαμερα…δεν μπορεις να στειλεις mms και αλλες τετοιες χαζομαρες ενω ηξερε οτι ειχε γινει ενα μεγαλο αλμα στην αγορα των κινητων και αποδειχθηκε πολυ συντομα ….οταν ολες οι τοτε εταιρειες ακολουθησαν την apple..καποιος που αγοραζει ενα iphone δεν ειναι ξερετε απαραιτητως θυμα η fan boy αλλωστε σε ολες τις εταιρειες υπαρχουν fan boys…μην ειμαστε ισοπεδωτικοι καποιος αγοραζει iphone για την ποιοτητα κατασκευης που τοσα χρονια h sammy δεν εχει καταφερει να αποδωσει στα κινητα της για το ευχρηστο σταθερο και απλο λειτουργικο και φυσικα για το apple store και το itunes store ειναι τοσο απλα τα πραγματα…επισης διαβαζω απο καποιους οτι η apple εχει μεινει πισω στον ανταγωνισμο εχει χασει την αιγλη της κτλ…ρε παιδια μιλαμε για μια εταιρεια που εχει αποθεματικο χρηματων οσο το θυσαυροφυλακειο των ηνωμενων πολιτειων…βγαζει τους καλυτερους υπολογιστες τοσο σε ποιοτητα οσο και σε ισχυ…το ipad εξακολουθει και θεωρειται το καλυτερο ταμπλετ της αγορας…μην ειμαστε ισοπεδωτικοι και να βλεπουμε τα πραγματα… Συνέχεια »

chris

Μπορεί η Apple να κατάφερε να κάνει δημοφιλείς τις οθόνες αφής και να καταστήσει περιττά τα πραγματικά πλήκτρα στα smartphones, όμως η αλήθεια είναι ότι το πρώτο κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής είδε τα φώτα της δημοσιότητας περίπου δεκαπέντε χρόνια πριν το λανσάρισμα του πρώτου iPhone –για την ακρίβεια το 1992. Τότε, η IBM σε συνεργασία με την BellSouth, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό για την εποχή του κινητό τηλέφωνο που είχε αντικαταστήσει τα πλήκτρα με μια μεγάλη, ασπρόμαυρη οθόνη αφής.

Το –μεγέθους παντόφλας– IBM Simon διέθετε εφαρμογές όπως για παράδειγμα ημερολόγιο, αριθμομηχανή, σημειωματάριο, δυνατότητα αποστολής email, ενώ μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα για αποστολή fax(!). Το λανσάρισμα του IBM Simon έγινε τελικά το 1993, όμως δεν κατάφερε ποτέ να γίνει δημοφιλές, προφανώς γιατί ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του.

Λευτέρης

Αμα το πάμε έτσι ρε μάγκες δεν έπρεπε να φτιάξει καμιά εταιρία smartphone μήπως θεωρηθεί αντιγραφή της Apple! Καλή εταιρία έχει παρουσιάσει καινοτομίες αλλά σταματήστε πια τη πιπίλα ότι η Samsung την αντιγράφει! Ανοίξτε τα μάτια σας χωρίς να “συνεργαστούν” οι εταιρίες δεν θα εξελιχθεί η τεχνολογία.

arg

Λοιπόν είδα σήμερα στις ειδήσεις στο mega να λέει για το εξυπνο μπολ. Σας μεταφερω τα λόγια της δημοσιογράφου. (Εξυπνο μπόλ που φορτίζει τα κιντά και τα. Iphone)
Οπως καταλαβα ριχνεις μέσα το κινητό και φορτίζει χάρης την ασήρματη φόρτιση. Το θέμα είναί άντε τα Nexus 4,5 ή το 4s και το g2 φορτίζουν. Το iphone πώς φορτίζει?

Τι τεχνολογία παραπάνω έχει και φορτίζει?

Μαλον τιποτα, απλα σε ολους τους ασχετους εχει καρφωθει η ιδέα ότι το iphone ειναι το. Best και κανει τα παντα. Παραπληεοφοριση ασχετων δημοσιογραφων με λιγα λόγια.

Χάρης Κορ.

Αμα να λεμε για τις πρωτες οθονες αφης το Sony Ericsson P800 το ξεχασατε που ειχε κυκλοφορησει πριν το 2007 και γενικα ολη η οικογενεια P που ηταν πολυ καλη ειδικα το P990 που ηταν το κατι αλλο οταν βγηκε πολυ μπροστα για την εποχη!

Χρήστος

Copy από το πρώτο ποστ…
Χαρη σε αυτον τον ανθρωπο η τεχνολογια ειναι αυτο που ειναι τωρα αν δεν ηταν αυτος οι υπολογιστες θα ηταν ακομη με μπλε οθονες και αν ειχε ασχοληθει μονο με τους υπολογιστες τα κινητα θα ηταν ακομη με πληκτρα και βαρετα.
Ρε φίλε τι λες? Είσαι καλά? Με την λογική την δική σου και τη σκέψη σου, σήμερα δε θα είχαμε ότι έχουμε από άλλους κατασκευαστές, Τηλέφωνα, υπολογιστές, τάμπλετ κ.α.
Δηλαδή μας λες ότι θα κοιμόντουσαν όλοι ακόμα μέχρι σήμερα? Αυτό? Αυτό θες να μας περάσεις? Σύνελθε λέω εγώ λίγο και κοίτα λίγο τα πράγματα αντικειμενικά και μην είσαι τόσο πορωμένος με την apple και με την κάθε apple. Και μετοχές να είχες, ή να έπαιρνες bonus από τις πωλήσεις, πιστεύω δεν θα έλεγες αυτά που λες. Κρίμα και λες ότι είσαι και 27. Πίστευα ότι θα ήσουν κανά παιδάκι μέχρι 20 ετών. Δεν εξηγείται αλλιώς το ποστ σου…
Τι να πω…

Θοδωρής

Μια απορία.
Όλοι εσείς που βλέπετε αρνητικά το iPhone και γενικά την Apple και τα προϊόντα της, είχατε ποτέ κάποιο iPhone ή κάποιο άλλο Apple μηχανάκι;
Και αν ναι, σας άφησαν πολλές φορές εκτεθειμένους;

Χρήστος

Ναι εγώ προσωπικά βέβαια. Απλά, πολλά λεφτά και γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει. Τίποτα άλλο.

Adam

Ναι, και η Νοkia είχε κάνει καινοτομίες, αλλά τελικά δεν τις αξιοποίησε για να κάνει το μεγάλο βήμα. Δεν φτάνει μονο μια καλή ιδέα ή μόνο μια νέα τεχνολογία, χρειάζεται και η επιμονή, η δέσμευση και το ρίσκο να κάνεις κάτι τελείως καινούργιο, και εκεί είναι η συνεισφορά του Jobs. Εκ των υστέρων, βέβαια, φαίνονται όλα εύκολα και αυτονόητα, αλλά δεν είναι καθόλου. Οχι – δεν θα είχε σταματήσει ο κόσμος και η τεχνολογία χωρίς τον Jobs. Θα είχαμε όμως μείνει πίσω άλλα 2,3 χρόνια ακόμα με δύσχρηστες, κακορίζικες και εχθρικές προς τον χρήστη συσκευές, τύπου Windows mobile, palm κλπ, οι οποίες ήταν κατα βάση απλά μια σμίκρυνση του PC. Πολλοί επίσης απο τους φίλους σχολιαστές παραπάνω, είναι εκτός θέματος. Το θέμα δεν είναι εδώ αν το iphone είναι value for money (που δεν είναι – είναι ενοχλητικά υπερτιμολογημένο), ούτε αν είναι σήμερα το καλύτερο τηλέφωνο (που επίσης δέν είναι), ούτε τα fanboys και οι υπερβολές. Το θέμα, όπως το θέτει και ο οικοδεσπότης του site, είναι η σημασία και ο αντίκτυπος εκείνης της πρώτης παρουσίασης σε όλα όσα ακολούθησαν έκτοτε. Μέχρι την παρουσίαση του iphone οι πρώτες συσκευές android ήταν κάτι μεταξύ Symbian και “γκουγκλοποιημένου” BlackBerry, – φωτογραφία: https://www.theverge.com/2012/5/5/3001163/google-early-android-design-prototype-phone… Συνέχεια »

Targaryen

Η Apple έχει μείνει πίσω από τις άλλες εταιρείες στο θεμα μεγεθους οθόνης.Μα είναι δυνατόν να κάνει κινητό που χωράει στην τσέπη και οχι να είναι 89 ίντσες?ελεος δηλαδή.

Klaus

Η Samsung ξεπέρασε κατά πολύ την Apple.Πλαστικούρες παντόφλες εκτός συναγωνισμού.

JohnWave

@Τargaryen αν και λατρεύω το όνομά σου και θέλω να πάρεις το θρόνο , το ξέσκισες το πράγμα και για να μη συνεχίσεις να γράφεις παρόμοια posts θα σου απαντήσω με αριθμούς σε σύγκριση με το κινητό μου που έχει οθόνη 4.7 ιντσών και χωράει ανετότατα στην τσέπη μου :

Ύψος :
iphone 12,5 πόντους. Huawei Αscend P6 13,3 πόντους.Διαφορά = μικρότερη από 1 πόντο.
Πλάτος :
iphone 5,8 πόντους. Huawei Αscend P6 6,5 πόντους.Διαφορά = μικρότερη από 1 πόντο.
Πάχος :
iphone 7,6 χιλιοστά.Huawei Αscend P6 6,2 πόντους…

Επομένως μας λες ότι ένα κινητό που είναι ούτε 1 πόντο παραπάνω σε ύψος και πλάτος και είναι λεπτότερο από το iphone, δεν χωρά άνετα σε τσέπη…Οι τσέπες είναι κατάλληλες για 12.5 Χ 5.8 Χ 7.6 και όχι για 13.3 x 6.5 x 6.2…To “έλεος” που έγραψες στο τέλος του post σου ταιριάζει απόλυτα εδώ.

Targaryen

@JohnWave καταλαβαίνεις πιστεύω ότι με όλους τους αριθμούς που γράφεις και μπράβο είναι τραγικό κάποιος να λέει το iphone μικρό και πίσω απ΄τον ανταγωνισμό με διαφορά μικρότερη του 1 πόντου…

panagiotis

@ targaryen
επειδη μαλλον δεν καταλαβες τι θελει να σου πει να στο πω απλα
το p6 με σχεδον ιδιες διαστάσεις και λεπτοτερο είναι απο το iphone και καταφερνει στην τσεπη να χωραει και εχει 4.7″.
Η apple (ο steve βασικα) έδειξε το δρομο στα smartphone και οι υπόλοιποι την ακολουθησαν και την ξεπερασαν.
Στην κατηγορία tablet το ipad παιζει μονο του (ποιότητα/αποδοση, οχι ομως στις τιμές)
Στους υπολογιστες αν και φτιαχνει ομορφα και ποιοτικα πραγματα, με το ζορι φαινεται στον χαρτη

Targaryen

panagiotis Πιο απλά δεν μπορώ να το πω.δεν μπορει η Apple να κάνει το κινητό 5,6,96 ίντσες?δεν θέλει για κάποιους λόγους.άρα δεν μένει πίσω όταν είναι επιλογή.Τόσο απλά.

JohnWave

@Τargaryen δεν έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για μέγεθος οθόνης μέσα σε συγκεκριμένο μέγεθος συσκευής.Η Apple δεν κατάφερε να περιορίσει τα κενά περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη όπως έκαναν οι άλλες εταιρίες.Αν δεν περιόρισε αυτά τα κενά περιθώρια από επιλογή της δεν μου λέει τίποτα.Έμεινε τραγικά πίσω σε αυτό το θέμα. Βάσει των ειδήσεων που έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον θα το κάνει στο iphone 6.Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.