iPhone 8: Το A11 Bionic τσιπ συντρίβει τον ανταγωνισμό στα benchmarks

iphone 8 A11 benchmark, iPhone 8: Το A11 Bionic τσιπ συντρίβει τον ανταγωνισμό στα benchmarks

Σε δοκιμασίες τέθηκε το τσιπ Α11 Bionic που φοριέται από τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X κι απ΄ότι φαίνεται πήρε την πρωτιά στα benchmarks, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό.

Ξεκινώντας από το Geekbench 4, το οποίο μετρά τη συνολική επίδοση, το iPhone 8 Plus σκόραρε στο multi-core μέρος του τεστ 10.472 βαθμούς και το iPhone 8 10.170 βαθμούς, το οποίο αναφέρεται ότι είναι 54% γρηγορότερο από το σκορ του Galaxy Note 8, το οποίο είναι το πιο γρήγορο Android κινητό.

Το Galaxy Note 8 σκόραρε 6.564 παρά το γεγονός ότι έρχεται με 6GB RAM και τον Snapdragon 835. Το OnePlus 5, το οποίο επίσης έχει τον Snapdragon 835 και 8GB RAM σκόραρε 6.542 και το Galaxy S8 6.295.

Μάλιστα, το iPhone 8 ξεπέρασε και το σκορ του Apple MacBook Pro 13 ιντσών με επεξεργαστή Core i5 της 7ης γενιάς, το οποίο ανήλθε σε 9.213.

iphone 8 A11 benchmark, iPhone 8: Το A11 Bionic τσιπ συντρίβει τον ανταγωνισμό στα benchmarks

Όμως, όπως αναφέρει η Poole, το Geekbench 4 μετρά τη μέγιστη απόδοση σε ένα συγκεκριμένο σημείο (στο μάξιμουμ της απόδοσης), δηλαδή σε μικρότερο χρονικό διάστημα, ενώ τα laptop διατηρούν τις επιδόσεις τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οπότε παρόλο που το iPhone 8 είναι αρκετά ισχυρό, δε διαθέτει εξαρχής τη δυναμική να αντικαταστήσει το laptop μας.

Το επόμενο benchmark test είναι αυτό του 3DMark IceStorm, το οποίο μετρά τις επιδόσεις των γραφικών. Εκεί το iPhone 8 σκόραρε 62.212 πόντους και το iPhone 8 Plus 64.412. Την ίδια στιγμή, το Galaxy Note 8 έρχεται με γραφικά στα 39.834 και το OnePlus 5 στα 39.576.

iphone 8 A11 benchmark, iPhone 8: Το A11 Bionic τσιπ συντρίβει τον ανταγωνισμό στα benchmarks

Σε πραγματικές επιδόσεις, το iPhone 8 κατάφερε να κάνει video-editing ενός δίλεπτου βίντεο σε 4K (εφέ, μεταβάσεις και export) σε 42 δευτερόλεπτα. Το Galaxy Note 8 χρειάστηκε πάνω από 3 λεπτά και το Galaxy S8+ πάνω από 4 λεπτά.

iphone 8 A11 benchmark, iPhone 8: Το A11 Bionic τσιπ συντρίβει τον ανταγωνισμό στα benchmarks

Τέλος, το iPhone 8 ανοίγει γρηγορότερα πιο απαιτητικές διεργασίες από τους προκατόχους του κι από τα κορυφαία Android της αγοράς. Για παράδειγμα, το iPhone 8 χρειάζεται 11 δευτερόλεπτα για να φορτώσει το Injustice 2, το iPhone 7 Plus 14.53 δευτερόλεπτα και το Galaxy Note 8 χρειάζεται 19 δευτερόλεπτα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efkairiakos

Γιάννη το μαντήλι μου να κλάψω…

KnightRider

Καταρχήν δεν μας αναλύει για το Video Editing αν τα αποθηκεύει με λιγότερο bitrate + mono ηχος αντί για Stereo και 2ον το iOS δεν έχει σχεδόν τίποτα από λειτουργίες οπότε ίσως λογικό να είναι λίγο πιο γρήγορο.
Τι να το κάνουμε το δυνατό chip εφόσον δεν έχει πολλές λειτουργίες και δυνατότητες λόγω του iOS ???

atix

Επίσης δεν μας αναλύει αν ήταν ανάδρομος ο Ερμής…

χρηστος

Οταν εχεις ενα τετοιο chip σε ενα κλειστο, δικο σου λογισμικο με μειωμενες δυνατοτητες σε σχεση με τον ανταγωνισμο (και με λιγο κλεψιμο στα νουμερα οπως ολοι) ειναι λογικα να εχεις καλυτερα νουμερα..

manosz

Καλά υπάρχουν άτομα που αγοράζουν κινητό με βάση αυτές τις μετρήσεις; φτάνει που έχει το μηλαρακι πάνω..Όλα τα άλλα είναι άνευ σημασίας…

techgeek

@manosz Φυσικά και κανένας δεν αγοράζει κινητό με βάση το geekbench score. Είναι καλο όμως να βλέπουμε την εξέλιξη ενός επεξεργαστή και η εξέλιξη του A της Apple είναι τόσο απίστευτη που κάνει όλους τους άλλους mobile cpu να μοιάζουν γελοίοι. Τα score αυτά είναι περισσότερο για εμάς τους geeks να συζητάμε. Σε πειράζει και αυτό? Να κάνουμε ban την apple από το geekbench και τα αλλα benchmarks για να νιώθετε μερικοί καλύτερα?

Giorgokostas@yahoo.gr

Επειδή έχω κουραστεί να γράφω για τα ηλιθια, αυτά διαφημιστικά κ προωθητικά δήθεν τεστ αν κ με συμφέρει σαν χρήστης iphone 7 κ στο μέλλον του x , η γνώμη μου είναι η εξής.
Το αν κάποια κινητά είναι draq cars με τεράστια ιπποδύναμη 1000ων αλόγων, δεν έχει καμμια σχέση με την καθημερινή χρήση. Όταν κάνεις τα πάντα με 100 άλογα, τα υπόλοιπα είναι για την τρέλα μας κ τη ματαιοδοξία μας. .

N. Zar

Κοίτα, με 1500 ευρώ και λίγο βγάζει Εγώ με 300 ευρωπουλα, φέρνω 6.500 χιλιάδες geek. Δίκαιο μου φαινεται

Sint

Mπαινουνε στα νέας γενιάς chip που μάλλον είναι αχρείαστα για κινητά. Αυτό το πολύ δυνατό που έφερε η Apple κ θα φέρει κ η Huawei σε λίγες μερες. Ας μου πει κάποιος σε τι θα χρειαστεί να σκάσουμε 1000 περισσότερα, για κάτι που ίσως δεν κάνουμε ποτέ, όπως επεξεργασία ενός μεγάλου βίντεο, με το κινητό μας, η που αν το κάνουμε μια δυο φορές, γίνει 7 sec πιο αργά.
Και μη μου πει κάποιος ότι το έχει καποιος πχ σαν επαγγελματικό εργαλείο, γιατί αν μας ακούσει κανείς ότι δουλεύουμε με κινητό κ όχι pc(πέρα από mail, office κ. Λ. π) για επεξεργασία, φωτογραφία κ. α, θα βάλει τα γέλια.

Παπαροκας tiamat

αν χρειαζονται τα 600 αλογα μιας mclaren… συμφωνω οτι ειναι υπερβολη και οτι και με τα 150 εχεις σπορ αμαξι… απλα οταν το iphone φτανει να ναι ισοδυναμο με ενα pc με intel i5 ….δε μπορεις να κλαιγεσαι που κανει τοσο….

Παπαροκας tiamat

το επομενο δλδ iphone θα ρθει με a12 που θα ναι ισοδυναμο με intel i7…. νταξη τους εχει ξεφτυλισει ομως ολους !

techgeek

Ξεχνάτε ότι για σχετικά αρκετό κόσμο ένα phablet έχει αντικαταστήσει και laptop και tablet. Είναι πολυεργαλείο πλέον και αρκετοί χρηστες και video edit κάνουν πάνω και photo edit γιατί είναι η μονη συσκευή που έχουν πλέον μαζί με την τηλεόραση τους. Έχω δει κολλητό μου που δεν ξέρει την διαφορα του iPhone 5 από το X αλλα κάθεται στο κινητό και κάνει edit φωτογραφίες και τις κάνει συνεχεια post να περνάει η ώρα του. Και του augmented reality να δουλέψει πολύ καλά θέλει δύναμη. Επίσης δεν είναι καθόλου κακό να έχουν οι developers extra δύναμη και να φτιάξουν ότι γουστάρουν χωρίς limitations. Το πρόβλημα δεν είναι να έχεις περισσότερη απ όσο χρειάζεσαι δύναμη αλλα αν έχεις λιγότερη.

techgeek

Το iPad pro χωρίς καν να έχει full edition photoshop κτλ έχει αντικαταστήσει γραφικές ταμπλέτες/macs/pcs για αρκετούς designers και ειδικά artists. Γιατί μιλώ με παρα πολλούς επειδή και ο ίδιος είμαι γραφίστας. Το iOS και ιδιαιτερα στα iPads πάει σε ένα πολύ καλο δρόμο και δεν θα μου κάνει έκπληξη καθόλου στο μέλλον να έχει περισσότερα ipad μοντέλα και να έχει και 1 macbook για τους εντελώς pro χρηστες του mac OS. Το iOS είναι το μέλλον της apple αν δεν το έχετε συνειδητοποίηση και όχι το MAC OS. Οποτε χρειάζεται να έχει το καλύτερο mobile cpu και καλά κάνει.

Agnostos13

Καθε φορα τα ιδια…
Οταν τα συγκριτικα εκθειαζουν τα ανδροηδη τοτε ειναι σωστα και αμεροληπτα…
Οταν πεφτουν οι φαπες τοτε ειναι λαθος και πληρωμενα απο την Apple…
Ε ρε κομπλεξ που εχει ο κοσμος!

ΥΓ. Who’s your daddy???

Ανάργυρος

Μα τι βλέπω στα σχόλια και κλαίω από τα γέλια.Κλαιγεστε κάποιοι android users για τον επεξεργαστή A11 όταν εσεις οι ίδιοι ήσασταν που λέγατε που πάει το iphone 6 με διπύρηνο και γιατί βγάζει τοσα πολλά στα benchmarks και ότι αν δεν ήταν το ios δε θα πήγαινε πουθενά.Αποφασισυε όμως τι θέλετε να τελειώνουμε γιατί μας τα γυρνάτε συνέχεια τα μπιφτέκια.Απο τη μια όταν βάζουν πιο γρήγορα τσιπσετ και περισσότερους επεξεργαστές στα δικά σας χαίρεστε και το επιβραβεύετε,ενώ όταν το κάνει η Apple είναι ψεύτικα και δεν τις χρειάζονται.Μαθετε λοιπόν το εξής:τις λειτουργίες που κάνετε εσεις στα κινητά σας σαν κλασικοί ελληναρες που πληρώνετε 500-600αρια για να μπαίνετε ίντερνετ στα newsbomb και φβ και ινστα,μπορούν να το κάνουν και κινητά με 150 ευρώ και κινητά του 2013.Δεν χρειάζονται ούτε τα 6 πυρήνα ούτε τα 6 gb ram.Αλλα παρόλα αυτά θα πάτε να τα αγοράσετε.Τους μίσους που ξέρω με ακριβά κινητά έχουν κάμερες που τραβούν 4Κ βίντεο έχουν σκάσει 600€ και τραβάνε σε 1080p για να μη χαλάνε μνήμη κάποιοι και άλλοι επειδή δεν ξέρουν καν τι αγόρασαν.Οποτε μην λέτε ότι μόνο όσοι αγοράζουν apple είναι πρόβατα γιατί και όσοι είναι android users το ίδιο άσχετοι και χειρότερα είναι.Αφηστε με εμένα… Συνέχεια »

Mac

Έχετε δει το βίντεο που το συγκρίνει σε ταχύτητα με XZ premium? Αν ναι, θα ξέρετε ήδη πως τα benchmarks είναι για τα πανηγύρια..!

speed

παντος στο antutu που βγαζει score 210000 τρεχει opengl 3.0 αρχαιο είχε κυκλοφορήσει 2013….γιαυτο κ εχει υψηλο score στα γραφικα καποιο λακο εχει φαβα … για να βγαζει υψηλοτερο σκορ στο antutu με opengl 3.2 θα ειναι διαφορετικα τα score που τρεχουν τα android

Georgerapp

Apple unleash the kraken.

Κώστας. Ζ

“από το σκορ του Galaxy Note 8, το οποίο είναι το πιο γρήγορο Android κινητό.”
Αυτό απο που προκύπτει…;

georgerapp

απο το marketing.

bezilys

@Κώστας. Ζ έλα δε το xzp πάντως είναι πιο γρήγορο από το note γενικά φέτος η Sony με το xzp κλείνει πολλά σπίτια!

One

Να βλέπεις το συγκριτικό βίντεο με το ΧΖ Premium και μετά να διαβάζεις αυτό το άρθρο. Αξία ανεκτίμητη!

Nick

https://youtu.be/pS1YbGKNl2U
https://youtu.be/HLgOjC4uhjs
Σορρυ για το off topic απλά… food for thought. Δεν είναι το παν οι πωλήσεις και η δημοφιλια νομίζω.

Κώστας. Ζ

@παπαροκας, ξανασυμφωνω μαζί σου…
Μια ερώτηση ωστόσο : (ελπίζω να πήρες το x Compact εν τέλη και να το αναβαθμισες σε 7.1.1) υπάρχει κινητό που να έχει ανοίξει εφαρμογή πιο γρήγορα απ’οτι το κινητό σου; το θεωρώ αστεία γρήγορο αυτό που έχει γίνει στον πύραυλό μου.

georgerapp

@Nick προσπαθησα σε αλλα αρθρα να τα περασω αυτα τα βιντεο αλλα ματαια.
ωρες ωρες απλα γραφεις σχολιο πατας αποστολη και μετα ….τιποτα.
δε μπορω να καταλαβω τι παιζει με το απαρχαιομενο τμημα σχολιων σε αυτο το site.

Chris

Σχόλια του τύπου, έφτασε φέτος επιδόσεις i5 και του χρόνου i7 είναι απλά για κλάματα.. Καλόν ύπνο.

John

@Nick
https://youtu.be/75zVNheJJiM
https://youtu.be/rPH7k4Owqpo
https://youtu.be/bjUdAStXH8g
https://youtu.be/iPp3mKRSE_8
https://youtu.be/_rGjmtf-G3c
Τελικά ένα κινητό μπορεί να είναι και όμορφο και πρώτο σε πωλήσεις και να έχει top επιδόσεις σε επεξεργαστή , μπαταρία , οθόνη και κάμερα.

NikosAr

Είναι το καλύτερο λειτουργικό στον κόσμο τώρα και με το καλύτερο hardware στον κόσμο … !!!

bezilys

@John λίγο που είδα τα βίντεο συμπέρανα από οθόνη το xzp είναι καθαρά νικητής όταν και ειδικά όταν έτρεχε το HDR βίντεο, στην κάμερα την ημέρα πάνω κάτω τα ίδια είναι με την Sony να έχει πιο φυσικά χρώματα και καλύτερη σταθερότητα στο βίντεο! Στην νύχτα μικρή η διαφορά υπέρ του s8 αλλά άμα παίξεις στο manual με sony βγάζει επίσης καλές φωτογραφίες νύχτα, το πιο είναι όμορφο είναι κάτι υποκειμενικό σε σένα μπορεί να αρέσει το s8 εμένα να μαρεσει το xzp. Και επιδόσεις επεξεργαστή δεν χρειάζεται να πω τπ τα λένε μόνα τους τ speed test πιο είναι πιο γρήγορο!

John

Πλακα πρεπει να μας κανεις , γωνιες θεασης , μαυρο αντιθεση κτλ το S8 δεν εχει αντιπαλο. Και το κυριοτερο αν βαλεις το S8 διπλα στο Sony το πρωτο φαινεται κινητο που βγηκε απο το μελλον ενω το αλλο τουλαχιστον 10 χρονια πισω.

bezilys

@John για ξανακοιτα το βίντεο να δεις όταν έπαιζε το βίντεο HDR πως θ φαινόταν στο sony και πως στο samsung και μετά πέταξε την π@@@ρια σου

Τασούλα

Πάντως σε speed test μεταξύ Note 8 και iPhone 8+ το Note άνοιγε τις εφαρμογές ποιο γρήγορα ενώ το iPhone ποιο γρήγορα τα παιχνίδια. Δεδομένου ότι σε πραγματικές συνθήκες δεν ανοίγεις 10 παιχνίδια κάθε 1 λεπτό, προτιμώ να περιμένω μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω και να απολαμβάνω το gaming στο Note 8 που και καλύτερη οθόνη έχει, και καλύτερη ανάλυση αλλά και μεγαλύτερη οθόνη παρόλο που έχουν το ίδιο μέγεθος σαν συσκευές. iPhone με κιτρινωπή οθόνη 1080p το 2017 χαΧΑ.

Agnostos13

@Τασούλα:
“Πάντως σε speed test μεταξύ Note 8 και iPhone 8+ το Note άνοιγε τις εφαρμογές ποιο γρήγορα ενώ το iPhone ποιο γρήγορα τα παιχνίδια.”
Που τα βλεπεις αυτα τα speed test;

“iPhone με κιτρινωπή οθόνη 1080p το 2017”
Μπορεις να ρυθμισεις την θερμοτητα της οθονης απο τις ρυθμισεις…

ΥΓ. Καταλαβαμε…πηρες 8 note και δεν θελεις να το αλλαξεις…μην μας λες αστειες δικαιολογιες ομως

Τασούλα

@Agnostos13

XEETECHCARE στο YouTube μιας και δεν μπορείς να το βρεις μόνος σου. Απλά σύγκρινε τις δυο οθόνες.

Τασούλα

@Agnostos13

XEETECHCARE στο You Tube μιάς και δεν μπορείς να το βρεις μόνος σου. Απλά σύγκρινε τις δύο οθόνες.

Nikopoup

Αν φτάνει τον i5 σε επιδόσεις, λογικά θα τον δούμε και στα Mac κάποια στιγμή.. Δεν γίνεται να έχεις έναν επεξεργαστή καλύτερο και να αγοράζεις από άλλη εταιρία.. ή μήπως όχι?

Ευάγγελος

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν φτάνει τον i5. Καταρχήν μιλάμε για εντελώς διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και επεξεργαστές με διαφορετικές αρχιτεκτονικές, οπότε η σύγκριση είναι εντελώς άκυρη εξ αρχής. Επιπλέον, ακόμη και αν είναι γρηγορότερος από τον i5, μην ξεχνάτε πως τα benchmarks αυτά δείχνουν μόνο το peak performance. Ο A11 είναι ταχύτατος όσο αφορά αυτό, αλλά δεν ισχύει και το ίδιο για συνεχόμενη απόδοση.

Agnostos13

@Τασουλα:
Ο συγκεκριμενος ειναι τοσο αξιοπιστος που δεν εχει καν μπει στην διαδικασια να μας δειξει οτι ειναι κλειστες ολες η εφαρμογες…
Οσο για την οθονη βλεπω οτι η μια ειναι 5,5″ και η αλλη 6,3″

Τασούλα

@Agnostos13
Μα δείχνει στο 1:28 οτι δεν υπάρχουν ανοιχτές εφαρμογές. Για την κιτρινωπή 1080p οθόνη του iPhone εν έτη 2017 έχεις να πεις κατι? χαΧΑ!
Και ναι η οθόνη του Note είναι πιο μεγάλη αν και σαν συσκευές έχουν το ίδιο μέγεθος.

Agnostos13

@Τασούλα:
Μετα απο αυτο εχει κανει 10 φορες edit το βιντεο…επισης το instagram στο note ανοιγει και κανει refresh!
Για την κιτρινη οθονη σ ειπα οτι μπορεις να τη φτιαξεις οσο θερμη ή ψυχρη θες απο τις ρυθμισεις…στο video ειναι στο default προφανως το οποιο ειναι πιο θερμο απο το default του Note (το οποιο επισης ρυθμιζεται)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.