iPhone 8: Νέα δεδομένα από το firmware του HomePod υποδεικνύουν πρόσθετες λειτουργίες

iphone 8 features homepod, iPhone 8: Νέα δεδομένα από το firmware του HomePod υποδεικνύουν πρόσθετες λειτουργίες

Η Apple ετοιμάζεται για την μεγάλη ανακοίνωση του επετειακού iPhone 8 τον Σεπτέμβριο και οι φήμες εξακολουθούν να εμφανίζονται αδιάκοπα.

Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, μετά την δημοσίευση του firmware για το έξυπνο ηχείο HomePod από την Apple, αρκετοί developers ψάχνουν λεπτομερώς τον κώδικα για τυχόν πληροφορίες περί του νέου iPhone. Εκτός του τελικού σχεδιασμού και της ύπαρξης 3D αναγνώστη προσώπου, πλέον ανακαλύφθηκαν ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά του πολυαναμενόμενου smartphone.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στοιχεία στον κώδικα που υποδεικνύουν την λειτουργία “tap-to-wake”, δηλαδή ένα απλό πάτημα στην οθόνη για να επανέλθει το κινητό από το mode αναμονής. Με την αφαίρεση του κεντρικού πλήκτρου να θεωρείται δεδομένη, είναι απόλυτα λογικό το Cupertino να ενσωματώνει αυτό το χαρακτηριστικό, κάτι που βέβαια υπάρχει ήδη σε αρκετές Android συσκευές. Μάλιστα, φαίνεται πως το iOS στο iPhone 8 θα παρέχει ένα “home indicator” σε κάποιο μέρος της οθόνης (κατά πάσα πιθανότητα κάτω στο κέντρο) που θα παίζει τον ρόλο του εικονικού κουμπιού. Από το iPhone 6S και μέσα σε δυο χρόνια (πέρυσι με την Taptic Engine στο iPhone 7) η Apple άλλαξε ριζικά το χαρακτηριστικό κεντρικό πλήκτρο των iPhones, που πλέον δεν θα υπάρχει καθόλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και η παραδοχή πως στο API του HomePod δεν γίνεται καθόλου αναφορά για ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Τελικά μάλλον ο Αμερικανός κολοσσός αποφάσισε να προχωρήσει στα τελικά πλάνα υλοποίησης του iPhone 8 χωρίς το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, με αποτέλεσμα την πιθανή έλλειψη αναγνώστη αποτυπωμάτων εντελώς από την συσκευή και αντικατάσταση αυτής της μεθόδου ασφαλείας με την προαναφερθείσα 3D αναγνώριση προσώπου. Όσον αφορά τα δυο πλαίσια οθόνης που θα αγκαλιάζουν το ακουστικό με την κάμερα και τους αισθητήρες (στο design του smartphone), οι developers υποστηρίζουν πως εκείνα θα παίζουν τον ρόλο του status bar.

Είναι πιθανό στο άμεσο μέλλον να μάθουμε νέες πληροφορίες για το iPhone 8 από το firmware του HomePod. Πλέον θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρο τον bezel-less σχεδιασμό χωρίς κεντρικό πλήκτρο με την δυνατότητα 3D αναγνώρισης προσώπου, καθώς και την λειτουργία “tap-to-wake”. Ίσως βρεθούν κομμάτια κώδικα στο API που αποτελέσουν ενδείξεις για τον περιβόητο αισθητήρα αποτυπωμάτων πίσω από την οθόνη. Σε έναν μήνα περίπου θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση του iPhone 8 και το σίγουρο είναι πως μέχρι τότε οι πληροφορίες και οι φήμες δεν θα πάψουν να εμφανίζονται.

iphone 8 features homepod, iPhone 8: Νέα δεδομένα από το firmware του HomePod υποδεικνύουν πρόσθετες λειτουργίες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris07

Εντυπωσιακά. απο ποια τράπεζα να πάω να πάρω Δάνειο Για να το πάρω.

techgeek

@chris07 Ναι η Apple τιμολογεί τα προϊόντα της σύμφωνα με τις δυνατότητες των Ελλήνων. Κουράζει πολύ αυτή η βλακεία σας κάθε φορα. Οι περισσότεροι Apple χρηστες στο εξωτερικό τα περνούν με πολύ καλά συμβόλαια και οι άλλοι μισοί γιατί απλά έχουν χρήμα και δεν ζούνε σε χωρα με 25 μνημόνια.

Chris07

@techgeek εξήγησε μου τότε ρε πατρίδα Γιατί πουλάνε apple σε μια χώρα που δεν θα ξεχρεώσουμε ποτέ.
εκτός αν είσαι από αυτούς που πουλάνε μαγκιά με τα λεφτά του μπαμπά.

giannisanag

Δεν πουλάνε apple στη χώρα μας φίλε. Η χώρα μας τα αγοράζει. υπάρχει ζήτηση άρα θα υπάρξει επίσημα η ανεπίσημα και προσφορά. Τώρα που βρίσκουν οι φτωχοί Έλληνες λεφτά για apple….. Άλλη ιστορια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.