iPhone 8 και iPhone X: Αν θέλετε ταχεία φόρτιση, μάλλον θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα

Γρήγορη φόρτιση νέα iPhone 2017, iPhone 8 και iPhone X: Αν θέλετε ταχεία φόρτιση, μάλλον θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα

Τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus αλλά και το iPhone X έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κοινού, με τις απόψεις να διίστανται για το αν η τιμή του iPhone X είναι υπερβολική ή δικαιολογείται από τις νέες λειτουργίες της.

Εκτός του τετραψήφιου αριθμού που ζητάει το Cupertino για το iPhone X (η τιμή είναι διαφορετική ανά χώρα), παρατηρήθηκε και αύξηση στις τιμές των iPad Pro 10.5” / 12.9”.

Η Apple φαίνεται να μην σταματάει εδώ, με τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως όσοι αγοράσουν τα νέα iPhones, θα πρέπει να πληρώσουν ακόμα περισσότερα για να επωφεληθούν από ένα βασικό νέο χαρακτηριστικό, το οποίο δεν είναι η ασύρματη φόρτιση.

Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) κατασκευαστές δεν περιλαμβάνουν την βάση ασύρματης φόρτισης στο κουτί των smartphones τους, εκτός και αν υπάρχει κάποιο προωθητικό bundle, όπως κάνει συχνά η Samsung με τις προ-παραγγελίες των high-end μοντέλων της.

Όμως, όσες συσκευές υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση, έρχονται συνήθως με φορτιστή και καλώδιο που με την σειρά τους επιτρέπουν την συγκεκριμένη λειτουργία. Αυτό πιθανόν να μην ισχύει με τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X, τα οποία υποστηρίζουν μεν ταχεία φόρτιση, αλλά σύμφωνα με αναφορές, η Apple δεν θα συμπεριλάβει στο κουτί τα απαραίτητα USB-C καλώδιο και φορτιστή.

Γρήγορη φόρτιση νέα iPhone 2017, iPhone 8 και iPhone X: Αν θέλετε ταχεία φόρτιση, μάλλον θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα

Συγκεκριμένα, το Cupertino μάλλον θα συνοδεύσει τις νέες γενιές iPhones με καλώδιο Lighting σε USB-A και τον αντίστοιχο φορτιστή, τα ίδια δηλαδή που συνυπήρξαν στο ίδιο κουτί με τα iPhones από το 5 και έπειτα. Εκτός των πληροφοριών που μεταφέρει η ιστοσελίδα 9to5Mac, η Apple στον επίσημο ιστότοπο της αναφέρει (προς το παρόν) πως μέσα στο κουτί τόσο των iPhone 8 / 8 Plus, όσο και του iPhone X θα εσωκλείονται το κλασικό καλώδιο Lighting-to-USB-A μαζί με τον κλασικό φορτιστή τοίχου.

Για να υποστηρίζεται όμως η λειτουργία ταχείας φόρτισης στα iPhones, οι χρήστες θα πρέπει να προμηθευτούν επιπλέον USB-C καλώδιο και φορτιστή. Πληροφοριακά, η Apple εμπορεύεται στις Η.Π.Α. το δικό της Type-C καλώδιο έναντι 25 δολαρίων, ενώ οι αντίστοιχοι φορτιστές ξεκινούν από τα 50 δολάρια, φτάνοντας μέχρι και τα 80.

Εν ολίγοις, αν αγοράσετε ένα εκ των νέων κινητών του Cupertino και θέλετε ταχεία φόρτιση, θα πρέπει να καταβάλετε επιπλέον περίπου 100 ευρώ. Ήδη η πολιτική της Apple έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με πολλούς να ποντάρουν σε πιθανή απογοήτευση αρκετών υποψήφιων αγοραστών. Η λειτουργία ταχείας φόρτισης είναι κάτι που οι περισσότεροι κατασκευαστές υποστηρίζουν με καλώδια και φορτιστές ενσωματωμένα στο κουτί της συσκευής. Τα iPhones μάλλον δεν θα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και πλέον έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να δούμε την πορεία τους στην αγορά…

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Τα λεγαμε αυτα….παρακατω…. τι ειπαμε δηλωσε ο Μαγειρας? ( Cook ) . Τα iphone δεν ειναι μονο για τους πλουσιους;

Παπαροκας tiamat

ενταξη ειναι γνωστη η ληστρικη πολιτικη της χρονια τωρα. καλα κανει αφου βρισκει κοροιδα

ΑΝΔΡΕΑΣ

Να δω πότε θα τολμήσει ο κύριος Κούκ, να κάνει πράξη την πρόταση μου :
Θα έρχετε φορτισμένο το κινητό στο κουτί του, και εάν θέλεις να το φορτίζεις και εσύ αγαπητέ πιστέ, αγόρασε apple φορτιστή με 100 ευρώ, Αν θέλεις quick charge, 150 , Αν θέλεις και επαγωγική 250! Απλά τα πράγματα και νομίζω πως ο πυρήνας των πιστών μας θα συμφωνήσει.

Μιχάλης

Και διακόσια να έκανε.. Και μεγαλύτερα bezel να είχε.. Sold out θα κάνει και μαγκιά της!

KnightRider

Ρε Apple έχεις γίνει πιο γύφτος από τους γύφτους – μετα ο κύριος Cook μας ειρωνεύεται οτι τα προϊόντα τους δεν ειναι μονο για τους πλούσιους!!! Πραγματικά κάνουν λες και δεν έχετε λεφτα να φανε!!

pazzo

Εμενα προσωπικά μαρέσει απειρα το iphone X. Με σχέση τον ανταγωνισμό, το θεωρώ τοπ αυτή την στιγμη. αλλά η τιμή του δεν ειναι για τα ελληνικά δεδομένα. Ακόμα και αν είσαι σχετικά ανέτος ας πουμε. 1150 αρχική είναι παρα πολλα. Εάν αρχιζε στα 800 ίσως το σκεφτόμουν.
Οπότε το Z5 που έχω δεν το αλλάζω ακόμα. Θα περιμένω ένα εξάμηνο ακόμα αφού δεν έχει κάποιο θέμα, γιατί το XZ1 αν και μαρέσει, δεν μου κάνει κλικ να το αλλάξω με αυτό που έχω. Iphone 8 plus μου φένεται μεγάλο, για LG και Samsung δεν προκειτε.
Ισως να περιμένω το mate 10 μήπως και μαζευτεί σε διαστασεις ή το p11( έχω εκπλαγεί με το p10 που έχει γνωστός μου, μικρο σε διαστασεις με τρομερη καμερα και γενικα ολα τα καλουδια), ή ΧΖ2. Ισως και να έχει πέσει και η τιμή του Iphone X μέχρι τότε αλλά πόσο να πέσει.

combo

Μώρε μπράβο….

Chris_BMW

Ξεκινάτε … Λες κ δεν ξέρουμε την πολιτική της τόσα χρονια.
Εμένα αυτό δεν με πολυ πειράζει ,αυτό που με ενοχλεί όμως ειναι οτι η Apple έχει στο φορτιστή της lighting to USB A καλώδιο ενω αυτή η θύρα έχει καταργηθεί απο πέρσι στα MacBook..
Δηλαδή Ok τη μη συμβατότητα με συσκευές τρίτων την καταλαβαίνω αλλα η μη συμβατότητα μεταξύ των τελευταίων μοντέλων σου ειναι παραλογισμός …

Nikopoup

@Chris_BMW χωρίς να ξέρω που σου χρειάζεται το lightning στο Mac?

GS

Ξέρει να ληστεύει τον κόσμο η Apple εδώ και πολλά χρόνια. Ενώ κανονικά θα έπρεπε με τα λεφτά που κοστίζει (ούτε 500 ευρώ δεν αξίζει αλλά τέλος πάντων), να τον δίνουν ΤΣΑΜΠΑ τον φορτιστή του βάζει επιπλέον ένα κατοστάρικο. Και φανταστείτε να αρχίσουν τα προβλήματα με την ασύρματη φόρτιση και τους φορτιστές τι έχει να γίνει. Αυτό λέγεται αισχοκέρδια αγαπητή Apple.

NtinosMD

…. ΚΑΙ ταχεια φορτιση επι πληρωμης ΚΑΙ μικροτερη χωρητικοτητα μπαταριας σε σχεση με περσινη την πολυδιαφημιζομενη αυξηση της χωρητικοτητας στα απλα μοντελα…ΚΑΙ μεγαλυτερη αρχικη τιμη εκκινησης. Και 3χιλιαρικα μηνιατικο να επαιρνε κανεις, δλδ τι; δεν υφιστανται γι αυτον μετα τα ανω αναφερομενα negative points? Οταν σε πιανουν κοροιδο δεν εχει σημασια το μεγεθος της τσεπης , ειτε ειναι μεγαλο ειτε ειναι μικρο…στο τελος και παλι κοροιδο θα σαι….

casabelis

kim πατα το κουμπι

George

Ντροπή απλά.
Καθαρά έλλειψη σεβασμού πρός τον πελάτη και αγοραστή.
Δε τα κάνεις αυτά πολύ γύφτικο όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω.

dim

Το iPhone X είναι για συγκεκριμένο πλέον αγοραστικό κοινό το οποίο έχει την οικονομική δυνατότητα (ντούκου) , μέσω συμβολαίου ή μέσω άτοκων δόσεων να αγοράσει το εν λόγω κινητό .

Asos206

Χαχα η απλ κατάλαβε ότι έχει να κάνει με τυφλό κοινό και βαράει αλύπητα. Και όπως είχα πει και παλιότερα τόσα δις χάλασε για το νέο οίκημα, κάποιος πρέπει σιγά σιγά να πληρώσει.. Έχει έξοδα φέτος.. Σου λέει αυτός που θα πάρει το Χ… Ε δε θα τα σκάσει για ταχεία φόρτιση? Και φυσικά θα τα δώσει, και με χαρά μάλιστα
..

Chris_BMW

@Nikopoup

Στο να συνδέσεις ενσύρματα το I phone ..

Στο κουτί αυτή τη στιγμή των iPhone υπάρχει καλώδιο lighting to type A .Τετοια θύρα έχουν τα MacBook έως το 2015 . Απο το 16 κ μετά η θύρα ειναι type c ενω ακόμα κ στο τελευταίο I phone το lighting καλώδιο καταλήγει σε type A …

Παπαροκας tiamat

γαματη επισης κινηση ειναι οτι αυξησε την τιμη των pro tablet οταν τωρα πριν εναν μηνα βγηκαν τα αποτελεσματα οτι τα πανε 30% καλυτερα σε πωλησεις σε σχεση με περυσι !

σου λεει αφου πουλαω! δωσε κι αλλο στη τιμη !!

χαχα τη παω αυτη την εταιρεια!! οτι γουσταρει κανει!

Chris_BMW

NtinosMD

Αυτή ειναι η πολιτική της . Δεν μπορω να καταλάβω προς τι η χολή – ένσταση προς αυτό . Σου επέβαλλε κανεις να την προτιμήσεις ; Όχι ! Δεν σου κάνει ; Αγόρασε κάτι άλλο .

Και τέλος πες σε αυτόν που πέρνει 3000€ το μήνα να μην πάρει mercedes γιατι και εκει αυτά που δίνουν οι άλλοι σαν στάνταρ εκει τα πληρώνεις έξτρα ..

Υ.Γ Δεν λέω οτι Apple = Mercedes για να προλάβω μερικούς ΑΛΛΑ έχουν για κάποιο λόγο την ίδια πολιτική … Η οποία πάλι για κάποιο λόγο τους βγαίνει …Τωρα το γιατι ; Βρείτε το …

Παπαροκας tiamat

chris η εταιρεια apple και πολυ καλα κανει να κοιτα το κερδος της, εμεις για τα κοροιδα που τη προτιμουν λεμε ….

Παπαροκας tiamat

και καλα αυτος που τα χει ,το 1% του παγκοσμιου πληθυσμου καλα κανει…
ενα iphone του κοστιζει οσο ενα καφε για εμας!…. αλλα τα wanna be rich and famous θυματα των 400 ευρω μισθου ,τι το θελουν !?

Chris_BMW

Παπαροκα κοιτά να δεις .. χαίρομαι που ανήκεις σε αυτό το 1% του πληθυσμού που η αγορά ενός ακριβού τηλεφώνου ισοδυναμεί με ένα καφέ κ εύχομαι κ εις ανώτερα ( Να ισοδυναμεί δηλαδή με την αγορά μίας τσίχλας) Εγώ βεβαια δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία ουτε όμως κ στην άλλη που πέρνει τηλέφωνο με 60 δόσεις . Εις γνώση μου λοιπόν ξοδεύω τα χρήματα που βγάζω σε κάτι που εμένα αρέσει -εξυπηρετεί πλην του αυτοκινήτου -που λόγο οικογενειακής κατάστασης δεν ειναι αυτό που θα ήθελα κ αυτό που προδίδει το nickname μου πως θα μπορούσα να έχω -Κσι πολλοί εδω μέσα αρπάζονται απο αυτό σαν ένδειξη της υποτιθέμενης μεγάλης ζωής που κάνω … Βεβαια αν είχα δίπλα στο όνομα μου τη λέξη Ferrari κανένας δεν θα έδινε σημασία γιατι αυτόματα το μυαλό θα ήταν σίγουρο πως αποκλείεται να ήμουν κάτοχος του αυτοκινήτου και απλα αρέσκομαι στην συγκεκριμένη μάρκα…
Αυτά …ελπίζω να σε κάλυψα σε περίπτωση που δεν τρολλαρεις ..

Sirlas

Οι admin αυτού του site κοιμούνται? Τέλος πάντων.. Δεν θέλω να ασχοληθώ πάλι με συγκεκριμένα άτομα “υψηλού” επιπέδου γιατί όλοι τους ξέρουμε πια. Στο θέμα μας τώρα. Η Apple πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες εδώ και χρόνια. Τώρα επιτέλους έβγαλε μια αξιόλογη συσκευή που μπορεί και κοιτάει στα ίσια τον ανταγωνισμό. Είναι τέλεια? Οχι! Καμία συσκευή δεν είναι τέλεια μιας και ο καθένας κρίνει με βάση τα προσωπικά του γούστα. Αλλά βρήκε επιτέλους τον εαυτό της.

petros

όντως με το X θυμίζει την παλιά Apple, παρότι παλαιότερα έπαιζε μπάλα μονη της στα highend τώρα είναι και η Samsung

Παπαροκας tiamat

chris δεν ξερω αν με πιανεις. ο πρωην εργοδοτης μου και το παιδι του ειχαν απο μια porsche και iphone. λες να τους θεωρω κοροιδα?
τη τρελα τους κανανε…
ειτε αγοραζαν κινητο των 300 ή των 1300euro η τσεπη τους το ιδιο γεματη θα ηταν

θυμα θεωρω τον φουκαρα που ειναι με μισθο πεινας και προσπαθει να δειξει κατι που δεν ειναι ….

και μαγκια της apple ειναι που του τα παιρνει και δεν εχει μετα να βαλει βεντζινη !

Chris_BMW

Με βρίσκεις λοιπόν σύμφωνο ..

Πιστεύω πως ειναι ωραίο να απολαμβάνεις τα καταναλωτικά αγαθά που προσφέρονται χωρίς να στερείσαι των βασικών αναγκών σου για να πρώτα .
Οφείλω να ομολογήσω βέβαια πως κ εγώ πιτσιρικάς κ οταν έπιασα τα πρώτα καλα λεφτά στα χέρια μου πηγα κ αγόρασα αυτοκίνητο του οποίου η κατοχή δυσκόλευε πολλές φορές την ζωή μου πλην όμως ποτε μου δεν μετάνιωσα κ πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο . Τωρα βεβαια δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση κ η συμβουλή μου προς φίλους ειναι αυτή της πρώτης παραγράφου … Στερνή μου γνώση που λένε ..

Nikopoup

@Chris_BMW τόσο καιρό νόμιζα ότι αφαίρεσαν την θύρα lightning και δεν έδωσα σημασία. Και έχω σπάσει το κεφάλι μου να σκεφτώ που μπορεί να χρειάζεται η lightning στο Mac

Παπαροκας tiamat

ναι chris μου θυμισες εναν γνωστο μου με nissan 350z που το χε κανει need for speed και οταν βρηκε και το πουλησε και εμεινε με το παπακι του μου πε πως του φυγε ενα βαρος !….

Chris_BMW

Έτσι ειναι δυστυχώς ..
Κάποτε στην Ελλάδα πήγαινες κ αγόραζες M3 -επειδή μπορούσες κ γιατι στο επέτρεπαν – χωρίς να έχεις το ανάλογο οικονομικό buck round . Οταν σε πολυ πιο πλούσιες χώρες (οπως Γερμανια )-κ ενω η απόκτηση αντίστοιχων αυτοκινήτων ειναι ακόμα πιο εύκολη -αν δεν έχεις το ανάλογο buck round η συντήρηση τους ειναι αδύνατη καθώς για μια m3 το κράτος ζητάει ασφάλιστρα το χρόνο που πολλές φορές ειναι ίσα με την αξία του αυτοκινήτου .. Τελοσπάντων Ανοίξαμε μεγάλο θέμα και είμαστε και εκτός θέματος . Άποψή μου πλέον είναι πως πρέπει να αγοράζεις αγαθά τα οποία φτάνεις ,χωρίς να δανείζεσαι και χωρίς να στερείσαι άλλων πραγμάτων λόγω του δανεισμού για την απόκτηση τους .

navouxodonosoras

Βάρα Apple …Ξέρει κάποιος να μας πει το κουτί έρχεται χωρίς χρέωση ή θα κοστίζει κιαυτο κατιτις;

mech.al.

Ακομα και τα κινητα των 200 ευρω υποστηριζουν fast charging σημερα…. και συμπεριλαμβανουν εντος κουτιου το καλωδιο… Απορω με τις τακτικες αυτης της εταιριας!

Τασούλα

Ε Λ Ε Ο Σ

χρηστος

Κλασικη Apple: φερνει την γρηγορη φορτιση μετα απο 3 ετη σε σχεση με τα Android αλλα οκ, πρεπει να αγορασεις αλλον φορτιστη, οπως ακριβως εκαναν και με την θυρα ακουστικων για να αγορασουν όλοι τα ασυρματα ακουστικα, καλωδια κτλ. Αλλα αφηστε, ειναι η Apple, μαρκετινγκ και τιποτα αλλο… (σσ χωρις γρηγορη φορτιση out of the box και με μικροτερες μπαταριες!) Κλαιω..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.