iPhone 8: Επικρατεί “αίσθηση πανικού” στην Apple λόγω έλλειψης χρόνου;

iPhone 8, iPhone 8: Επικρατεί “αίσθηση πανικού” στην Apple λόγω έλλειψης χρόνου;

Ακολουθώντας την ίδια πολιτική τα τελευταία χρόνια, η Apple θα παρουσιάσει το κινητό μέσα στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου μαζί με τα iPhone 7S / 7S Plus, τους “απλούς” συνεχιστές των μοντέλων που ήδη κυκλοφορούν.

Το τελευταίο διάστημα όμως οι φήμες φουντώνουν για πιθανή καθυστέρηση της κυκλοφορίας του iPhone 8 λόγω διάφορων προβλημάτων. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η φήμη πως οι άνθρωποι του Cupertino είναι ανήσυχοι για το αν προλάβουν να παρουσιάσουν στο κοινό την συσκευή σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή που διαβεβαιώνει πως έχει γνώση της κατάστασης, τον περασμένο μήνα τα στελέχη της Apple βρίσκονταν σε μια ελαφριά κατάσταση πανικού λόγω του γεγονότος πως μπορεί να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για να τελειοποιηθεί το software των λειτουργιών του νέου smartphone.

Ανά τα χρόνια, είναι γνωστό πως οι προτάσεις της Apple ενσωμάτωναν είτε καινοτόμες (για την εποχή) λειτουργίες, είτε κατά κύριο λόγο χαρακτηριστικά που είχαμε δει πρώτη φορά σε άλλες συσκευές, αλλά με τέλεια λειτουργικότητα. Αυτόν ακριβώς τον στόχο φοβούνται να μην πετύχουν στην Apple με το iPhone 8.

Η πηγή αριθμεί τρία συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα δούμε πρώτη φορά (σε iPhone) στο iPhone 8 και λόγω έλλειψης χρόνου πιθανόν να μην λειτουργούν με τον τρόπο που θα ήθελε η εταιρεία. Αρχικά έχουμε την ασύρματη φόρτιση. Η πηγή σημειώνει πως η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης που θα χρησιμοποιήσει η Apple στο νέο iPhone δεν θα είναι κάποιο νέο καινοτόμο είδος. Αντιθέτως, πρόκειται για ασύρματη φόρτιση της κατηγορίας Qi.

Το Cupertino θέλει να τελειοποιήσει την διαδικασία αυτή, αλλά φαίνεται πως ο χρόνος δεν επαρκεί. Δεν αποκλείεται το κινητό να φτάσει στα χέρια των καταναλωτών με περιορισμένες δυνατότητες ασύρματης φόρτισης και αργότερα, πιθανώς μέσω ενημέρωσης, να “απελευθερωθεί” το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό (όπως έγινε με το Portrait Mode στο iPhone 7 Plus).

Η δεύτερη τεχνολογία που αποτελεί τροχοπέδη σύμφωνα με την πηγή είναι η 3D αναγνώριση προσώπου. Αρκετές πληροφορίες ήθελαν την συγκεκριμένη μέθοδο ασφαλείας να αντικαθιστά τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, αφού είναι δύσκολο για την Apple να προλάβει να τον ενσωματώσει κάτω από την οθόνη. Για άλλη μια φορά το χαρακτηριστικό αυτό δεν βρίσκεται στο επιθυμητό στάδιο ανάπτυξης που θα ήθελε ο κατασκευαστής.

Το πρόβλημα είναι πως αν όντως ο αναγνώστης αποτυπομάτων εκλείπει από το νέο smartphone και η αναγνώριση προσώπου δεν είναι έτοιμη σύντομα, η Apple κινδυνεύει να “μείνει” μόνο με το ξεκλείδωμα μέσω κωδικού, κάτι που φυσικά δεν θέλει εν έτει 2017.

Τέλος, έχουμε φυσικά το ζήτημα με την έλλειψη OLED panels. Η Samsung είναι ο μόνος πάροχος της Apple στις OLED οθόνες και είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει επαρκές απόθεμα μέχρι τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι τυχαίο που αρκετές αναφορές κάνουν λόγο για παρουσίαση της συσκευής τον προαναφερθέντα μήνα, αλλά διάθεση της (και μάλιστα σε περιορισμένο αρχικά αριθμό) τον Νοέμβριο.

Με τον καιρό η Samsung θα καλύψει τις ανάγκες του Cupertino, αλλά με βάση την παραγωγή και τις ανεπίσημες πληροφορίες που διαρρέουν, αυτό δεν θα γίνει μέχρι τον χειμώνα.

Εν κατακλείδι, η Apple φαίνεται πως τα έχει δώσει όλα για την κυκλοφορία του iPhone 8, αλλά ίσως ο τεχνολογικός κόσμος να μην είναι ακόμα έτοιμος για μια τέτοια συσκευή. Μια τεχνολογία ασύρματης φόρτισης με ταχύτατα αποτελέσματα, μηδαμινές σπατάλες ενέργειας και ελάχιστη κόπωση της μπαταρίας, ένας σχεδόν αλάνθαστος 3D αναγνώστης προσώπου και απεριόριστα OLED panels για να καλύψουν την ζήτηση ίσως να είναι ανέφικτα για τον Σεπτέμβριο του 2017.

Φυσικά, μπορεί να μην αληθεύει τίποτα εκ των παραπάνω, αλλά όσο περνάει ο καιρός διαρρέουν όλο και περισσότερες αναφορές για καθυστέρηση της κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου iPhone 8. Το σίγουρο είναι πως θα δούμε την συσκευή για πρώτη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες. Το ερώτημα είναι πότε θα την πιάσουμε στα χέρια μας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
James

Τέτοιες τεχνολογίες όπως η επαγωγική φόρτιση θέλουν το χρόνο τους. Δε μπαίνουν από τη μια μέρα στην άλλη.

bezilys

Τρέχουν και δεν φτάνουν αυτές οι εταιρίες μόνο μην γίνει καμία γκάφα όπως στο note 7 και έχουμε και άλλες εκρήξεις!

wave

Μέχρι να βγει θα ακούγονται …. τα πάντα. Πάντως προσωπικά για μένα η επαγωγική φόρτιση θα είναι μία από τα ίδια όπως ήδη προϋπάρχει σε κινητά και επ ουδενί δεν την θεωρώ ίδια με την πραγματικά και εξ αποστάσεως ασύρματη φόρτιση. Αυτό θα ήταν καινοτομία. Θα δείξει αν θα έχει πραγματικά ασύρματη φόρτιση ή μία από τα ίδια.

ΝΙΚΟΣ

Τρίχες κατσαρές

One

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν έρχονται Μεγάλες αλλαγές στη φιλοσοφία ενός κινητού οι καταναλωτες στην καλύτερη των περιπτώσεων γίνονται beta testers. Επίσης θεωρώ απολυτως σίγουρο ότι θα υπάρχει μεγαλη καθυστέρηση από τη ανακοίνωση μεχρι την κυκλοφορία της συσκευής, που βέβαια αυτό θα οδηγήσει και σε αυξημένες τιμές.

Agnostos13

Βλεπω προπαραγγελιες Σεπτεμβρη και παραλαβη καλο Νοεμβρη (τυφλα να χει το Jet Black περσυ)…

NLS

Τι σημασία έχει. Οι κάτοχοι iPhone συγχωρούν τα πάντα και μετά ξεχνάνε και ότι συνέβη. Στην Apple επιτρέπεται να κάνει κοτσάνες αρκεί να πει ότι οκ δεν το ήθελε ή και απλά να μην αναγνωρίσει το πρόβλημα (οπότε και “δεν υπάρχει” για κανέναν). Σιγά. Οι ουρές ουρές και”το καλύτερο iPhone που φτιάχτηκε ποτέ” στα αυτιά τους είναι “το καλύτερο smartphone που φτιάχτηκε ποτέ”… Και όταν διαβάζουν και τέτοια σχόλια, ξεκινάνε τα “όσα δεν φτάνει η αλεπού” (άσχετα αν εσύ έχεις smartphone των 900 ευρώ και αυτοί 5S από Πακιστανό) ή τα “τι θες εσύ εμένα αυτό μου αρέσει” (λες και είπες πουθενά τι να του αρέσει) ή γενικά ότι έχουμε εμείς κόμπλεξ με αυτούς όχι αυτοί με τους άλλους…
Αντέ, με Γειά παιδιά και οι γνωστοί μου ξέρετε… Από την άλλη μέρα να ρωτάτε αν έχω κάνα βύσμα να σας βρω ένα νωρίτερα (γιατί η παπάτζα είναι το 80% της φάσης iPhone εξάλλου).

al

Ενταξει,τους λυπαμαι.Βλεπουν πραγματα που οι αλλοι εχουν εδω και τρια χρονια και χαιρονται.Το κακο ειναι οτι τα βλεπουν και ελλατωματικα.Ειναι κριμα να εισαι ακολουθος που σε εκμεταλλευονται και να πρεπει να υπεραπιζεσαι τις επιλογες σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPhone 8

iOS 17: Ποια iPhone δεν θα το πάρουν φέτος

Η Apple ανακοίνωσε το νέο της λογισμικό iOS 17 στο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών της WWDC, με πολλές αξιοσημείωτες μικρές βελτιώσεις.

Software Apple iOS iPhone 8

Κυκλοφορία iOS 16: Έξι νέες δυνατότητες που αξίζουν την προσοχή μας

Από το iPhone 8 και έπειτα, όλες οι συσκευές της Apple λαμβάνουν από σήμερα το iOS 16, το οποίο περιλαμβάνει πολλές νέες δυνατότητες.

Software Apple Apple iOS Apple iPhone 6s

iOS 14.4: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για τα συμβατά iPhone

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τη νέα αναβάθμιση λογισμικού iOS 14.4 για τις συσκευές iPhone 6s και νεότερα μοντέλα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 14.3: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για iPhone 6s και πάνω

Ξεκίνησε και στη χώρα μας η νέα αναβάθμιση iOS 14.3, η οποία παρέχεται μέσω OTA για όλα τα iPhone 6s και πάνω.