iPhone 8: Πρόβλημα με το Touch ID στην οθόνη, πιθανή καθυστέρηση κυκλοφορίας

iphone 8 touch id, iPhone 8: Πρόβλημα με το Touch ID στην οθόνη, πιθανή καθυστέρηση κυκλοφορίας

Το πολυαναμενόμενο επετειακό iPhone 8 απασχολεί σχεδόν καθημερινά την τεχνολογική κοινότητα λόγω των αμέτρητων διαρροών και πληροφοριών που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες.

Η πλειοψηφία των αναρτήσεων που έχουμε δει υποδεικνύει πως το smartphone θα έχει bezel-less σχεδιασμό, κάθετη dual-camera και τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων πίσω από την οθόνη. Αναφορικά με το τελευταίο, ένας γνωστός αναλυτής επενδυτικής τράπεζας υποστηρίζει πως η Apple δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα κάνει με τον αισθητήρα, μόλις μερικές εβδομάδες πριν την ανακοίνωση του κινητού.

Συγκεκριμένα, ο Timothy Arcuri της Cowen and Company είναι σίγουρος πως το Cupertino έχει ακόμα αμφιβολίες για την θέση του fingerprint scanner, καθώς και τον τρόπο ενσωμάτωσης του στο νέο κινητό. Ο ίδιος διαβεβαιώνει πως ο σένσορας δεν θα βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής, αφήνοντας χώρο πλέον μόνο στο εμπρόσθιο panel ή σε κάποιο εκ των πλαϊνών πλήκτρων. Δικαιολογημένα, ο Arcuri μετατόπισε την περίοδο κυκλοφορίας του νέου iPhone κατά έναν με δύο μήνες αργότερα, προς το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς. Αναφορικά με τις πωλήσεις, αναμένεται να φτάσουν αρχικά τα 46 εκατομμύρια, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να φτάσουν τον αστρονομικό αριθμό των 90 εκατομμυρίων (!!).

Ο Arcuri υποστηρίζει πως οι επικρατέστεροι τρόποι για την ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο iPhone 8 είναι τρεις. Ο πρώτος θέλει την Apple να καλύπτει την περιοχή της οθόνης που κρύβεται ο σένσορας με λεπτότερη στρώση γυαλιού. Η δεύτερη λύση που εξετάζεται είναι να υπάρξει μια μικρή τρύπα σε κάποιο μέρος της οθόνης μέσω της οποίας θα επιτελείται η ανάγνωση του αποτυπώματος με αισθητήρα υπερήχων. Τέλος, ο τρίτο ενδεχόμενο είναι η ενσωμάτωση ενός λεπτού αισθητήρα (παρόμοιας κατασκευής με το φιλμ κάμερας) πίσω από την οθόνη. Κατά πάσα πιθανότητα πάντως ο αναγνώστης θα βρίσκεται κάπου μπροστά και όχι ενσωματωμένος σε ένα από των πλήκτρα.

Είναι πιθανό οι πληροφορίες του Timothy Arcuri να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη ενός smartphone είναι μια εξαιρετικά δύσκολη και καινοτόμα διαδικασία, την οποία μάλιστα η Samsung δεν θα καταφέρει να παρουσιάσει στο επερχόμενο Galaxy Note 8 λόγω προβλημάτων (σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες). Είναι λογικό λοιπόν η συγκεκριμένη κίνηση να αποτελέσει τροχοπέδη για την ημερομηνία κυκλοφορίας της ειδικής iPhone έκδοσης, η οποία αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων. Σύντομα θα γνωρίζουμε αν τα λεγόμενα του Arcuri είχαν βάση ή όχι.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zois

Να τον βάλουν στην πλάτη εκεί που είναι το μήλο,και σήμα και αισθητήρας

bill

χχ00χα0αχχα00χα0αχαχ0
τους πηρε μια 5ετια να αλλαξουν τον σαπιο σχεδιασμο και τωρα ξαφνικα θα καινοτομησουν και θα βαλουν αποτυπωμα κατω απτην οθονη?
αυτες οι αιδιες περι επετειακου τα ιδια δεν λεγανε και περισι η εγω θυμαμαι λαθος?
ακου εκει καινοτομια και αππλε μαζι σε μια προταση

Agnostos13

Apple…capacitive multi-touch screen…iphone 2G…innovation!
Apple…appstore…iphone 3G…innovation!
Apple…retina screen…iphone 4…innovation!
Apple…64-bit arm cpu…iphone 5S…innovation!
Apple…touch-id…iphone 5S…innovation!
Apple…true-tone flash…iphone 5S…innovation!
Apple…3d touch…iphone 6S…innovation!

bill

@agnoste13
θα σου απαντουσα αλλα θα ταν ταν σαν να προσπαθω να πεισω τα προβατα οτι ειναι ψαρια ξερω γω
η τεχνολογικη σου γνωση ειναι τοσο μικρη που λυπαμαι…

tester

@agnostos 13 μην λες μπαρούφες σε παρακαλώ. Κάνε μια έρευνα πρώτα αν δεν ξέρεις. Π.χ. το touch-id το είχε βγάλει πρώτη η Toshiba το 2007(!!!!) όταν η Apple έβγαζε το πρώτο iphone. Στο τέλος λέγε, λέγε θα πιστεύψει ο κόσμος οτι η Apple πρωτοπορεί.

Nikopoup

Εγώ θα μείνω μόνο στο 64bit με 1 gb ram. Όποιος ξέρει 2 πράγματα για τα bit και την ram γελάει με το innovation που είπε ο προλαλησας. Δεν λέω ότι δεν ήταν πιο γρήγορος ο επεξεργαστής από τα προηγούμενα μοντέλα, σαφέστατα και ήταν, αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε.

Ζοις

Εγώ έχω να πω επιτέλους ένας συνονόματος! Γειά σου ρε φίλε ζωη και πρώτος πρώτος κιόλας.

Agnostos13

Με αποστομωσατε με τα ατρανταχτα επιχειρηματα σας!
Ντρεπομαι! Χαχα

Ανδρεας Κ

Xiaomi MI MIX … O μπαμπας σας … .Μην λεμε τα ιδια.Το μονο που μπορω να κανω ειναι να γελαω με την Apple.

bill

@Agnostos13
τι επιχειρηματα να δωσουμε σε ενα τεχνολογικα αμορφωτο ατομο?
θα μπορουσα να σ δωσω ενα βουνο αλλα πρωφανος δεν θα τα πιστεψεις για τον λογο που ανεφερα πιο πανω αρα γτ να χαραμησω το “σαλιο” μου?

Agnostos13

@bill:
Θα μπορουσες αλλα…δεν μπορεις!

bill

Apple…capacitive multi-touch screen…iphone 2G…innovation!
το Multitouch χρησιμοποιηται σε συσκευες απο το 1985!!!!!!!!!
το οτι μπηκε σε κινητο το 2007 επειτα απο 22 χρονια εγινε innovation?

Apple…appstore…iphone 3G…innovation!
ασ το δεχτω αν κ πρωφανος ηταν κλεμμενη ιδεα οπως ολα τα αλλα αλλα τεσπα

Apple…retina screen…iphone 4…innovation!
απο ποτε αυτο το πραγμα ειναι “innovation” υπηρχε h amoled και εσυ τραγουδας για retina? ΑΗΑΗΑΗ τραγικο

Apple…64-bit arm cpu…iphone 5S…innovation!
εδω φτανουμε στην αποκορυφοση της ξεφτιλας που δν ειχε τι να σας πουλησει και λεει 64Bit cpu με 1 γιγα ραμ γελανε και τα 8 χρονα αλλα που να ξερεις, εσυ το ελαβεσ σαν innovationnnnn(φυκια για μεταξοτες κορδελες)

Apple…touch-id…iphone 5S…innovation!
motorola atrix 4g 2011 το πρωτο κινητο με fingerprint scanner

Apple…true-tone flash…iphone 5S…innovation!
αυτο να το δεχτω για να μην κλαψεις αν και σιγα τα αυγα

Apple…3d touch…iphone 6S…innovation!
huawei κατι δεν θυμαμαι μπορει να μην το χρησιμοποιησαι οσο καλα η αππλε αλλα το εβγαλε πρωτη

οπως πρωειπα τεχνολογικα αμορφωτος
τα φιλια μου

giannis

Και τώρα ρε Bill για πες μας τα innovation των υπόλοιπων ετιαρειών αφού αυτά δεν τα θεωρείς σοβαρά. Εγώ ξέρω ότι όλα αυτά που ανέφερες αμέσως έτρεξαν όλοι να τα εφαρμόσουν και στα δικά τους smartphones.

Μπήκε το multitouch στο iphone και ακύρωσε την επίσημη πρώτη του android, το οποίο θα έβγαινε με φυσικά πλήκτρα. Για όσους δεν ξέρετε το android θα ήταν ένα ακόμη κινητό με κουμπάκια.

Appstore όπως το ξέρουμε δεν είχε κανένας και όποιος είχε, ζήτημα να είχε μερικές δεκάδες εφαρμογές που δεν κατέβαζε κανείς.

Επεξεργαστή 64bit. Γελάς αλλά το android δεν υποστήριζε 64bit μέχρι τότε. Φυσικά μετά ακολούθησαν.

Τώρα τα αποτυπώματα και τα 3d touch για εμένα είναι χρήσιμα αλλά δεν τα θεωρώ game changers.

Μήπως εσύ εισαι τεχνολογικά αμόρφωτος και για δώσε μας τα διαπιστευτήρια σου και πες μας επίσης τι κινητό χρησιμοποιείς τώρα.

Agnostos13

@bill: Για να τα παρουμε με τη σειρα γιατι εχεις πλακα… Capacitive Multi-touch screen:<> Το 1985 ειχαμε capacitive touchscreen που ηταν και multitouch; Σε ποια συσκευη; 

Appstore:<> Ηταν κλεμμενη ιδεα απο το iTunes store που υπηρχε μεχρι τοτε! Retina:<> Δεν εγραψα για lcd/ips κλπ, αλλα για retina. Η retina δεν εχει να κανει με την τεχνολογια απεικονισης του πανελ αλλα με την πυκνοτητα των pixel σε συνδιασμο με την αποσταση της οθονης απο τα ματια. Το προτυπο retina ανταποκρινεται σε >300ppi για τα smartphones. Ριξε μια ματια στις αναλυσεις που υπηρχαν μεχρι τοτε και ελα πες μου… 64bit:<> Μαλλον πρωτη φορα για 64bit πρεπει να ακουσες με τα Windows Vista για να τα γραφεις αυτα… Προφανως στην nintendo ηταν ασχετοι που εφτιαξαν παιχνιδομηχανη με 64bit cpu και 4mb ram, και εσυ εισαι ο σχετικος… Touch-id:<> Ισχυει, ηταν αυτο που σε εβαζε να σκαναρεις το χερι σου μεχρι τον αγκωνα και μετα σου ζηταγε κωδικο για να το ξεκλειδωσεις! 3d touch: <> Η Huawei δεν ηταν αυτη που το παρουσιασε (στο περιπου) μια βδομαδα πριν την Apple και ειπε θα βγει σε καποιες συσκευες limited στο μελλον; Αληθεια ποτε κυκλοφορησαν τελικα αυτες οι συσκευες…εμαθες κατι; Να θυμισω η Apple εκεινη την… Συνέχεια »

bill

Capacitive Multi-touch screen:
μπορεις να ψαξεις λιγο μπορει να εισαι ασχετος αλλα πιστευω το Google ξερεις να το χρησιμοποιεις

Retina:
δεν θα μπω στον κοπο να ψαξω το αφηνω ως whatever

64bit:
ενημερωτικα περιμενω να βγουν 2 μαθηματα για να ειμαι επισημα πτυχιουχος μηχανικος πληροφορικης
αρα ναι πρωφανος ξερω πολυ πολυ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ περισσοτερα απο σενα για το τι ειναι 64 κ 32 Bit και επισης δν ειμαι τοσο βγαλας που να περνω ενα marketing trick ως innovationnn

Touch-id:
θα στοιχηματισω πως πριν στο πω δεν ειχες ιδεα καν τι ειναι αυτο αλλα ξαφνικα απεκτυσες αποψη, για αυτο κ εισαι φαν της αππλε (μειον iq)!!

3d touch:
μηπως λες για το mate s ή το p9 plus?
που απτις πολλες σου γνωσεις οπως βλεπουμε δεν κυκλοφορησαν καν?

λοιπον πηγαινε να βελασεις τωρα στην μαμα αππλε κ ασε τα Blogs
πιστευε οτι θες
αρκετα χαραμισα απτον χρονο μ

Agnostos13

Παμε παλι…
-μπορεις να ψαξεις λιγο μπορει να εισαι ασχετος αλλα πιστευω το Google ξερεις να το χρησιμοποιεις:
Για βοηθησε με επιστημονα…δεν βρισκω κατι!

-δεν θα μπω στον κοπο να ψαξω το αφηνω ως whatever:
λογικο…μπερδεψες το βολει με το τρολει

-ενημερωτικα περιμενω να βγουν 2 μαθηματα για να ειμαι επισημα πτυχιουχος μηχανικος πληροφορικης
αρα ναι πρωφανος ξερω πολυ πολυ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ περισσοτερα απο σενα για το τι ειναι 64 κ 32 Bit και επισης δν ειμαι τοσο βγαλας που να περνω ενα marketing trick ως innovationnn:
Συγχαρητηρια…αν ομως εφτασες να γινεις μηχανικος πληροφορικης και μας λες τετοια (και δεν ειναι troll) καλυτερα να το κλεισουν μαγαζακι…

-θα στοιχηματισω πως πριν στο πω δεν ειχες ιδεα καν τι ειναι αυτο αλλα ξαφνικα απεκτυσες αποψη:
Μην στοιχηματιζεις…μιλαμε για touch-id που δουλευει πραγματικα εδω…

-μηπως λες για το mate s ή το p9 plus?
που απτις πολλες σου γνωσεις οπως βλεπουμε δεν κυκλοφορησαν καν?:
Λεω για το Mate S που παρουσιαστηκε πριν το 6S (το P9 βγηκε 6 μηνες μετα)… Εχει κυκλοφορησει απο οσο ξερεις εσυ; Εχεις δει Mate S με force touch;

Μπάμπης

Επειδή παρατράβηξε το αστείο με τις “καινοτομίες της apple”

-πρώτο κινητό με touch screen : IBM Simon, τωρα για το multi touch :
— εφεύρεση : 1984 – First Multi-Touch Screen – Bob Boie, Bell Labs, Murray Hill NJ
—εφαρμογή : Diamond Touch – Mitsubishi Research Lab
Επιπλεον ακομα και το Nintendo ds ειχε touch screen

-appstore innovation
Οκ πρωτη official release, ομως τα beta του android το ειχαν κανει διαθεσιμο πιο πριν Android επιπλεον αλλα appstores εδω : https://en.m.wikipedia.org/wiki/App_store

-retina display
Λιγα κινητα πριν το iphone 4 με ppi μεγαλυτερα του 300 : Sharp 936SH, Sharp 930SH, Sharp 934SH, Sony Ericsson Xperia X1, LG KM900 Arena ακομα και με κουμπακια ειναι καποια

-Για τον 64 bit επεξεργαστη καποια στιγμή θα γινοταν ετσι και αλλιώς σε ολα τα κινητα για λογους που εχουν να κανουν με την αυξηση των δεδομενων για αυτο εγινε και στους υπολογιστες, και αφου δεν ειχε τη ram να τον αξιοποιησει ειχε μηδαμινα πλεονεκτήματα

-Για το touch id
Τα πρωτα κινητα ηταν τα Toshiba G500 και Toshiba G900 το 2007 !!!!!! Και το 2011 το motorola atrix

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i