iPhone 8: Με ασύρματη φόρτιση μεν, η οποία θα είναι αργή δε;

iPhone 8 ασύρματη φόρτιση, iPhone 8: Με ασύρματη φόρτιση μεν, η οποία θα είναι αργή δε;

Την ασύρματη φόρτιση στο iPhone 8 επιβεβαιώνουν οι τελευταίες πληροφορίες. Όμως οι φήμες θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση του προτύπου ασύρματης φόρτισης Qi, η οποία θα παρέχει μια πιο αργή φόρτιση.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, το iPhone 8 θα κάνει χρήση του ασύρματου προτύπου Qi, αλλά θα υποστηρίζει το Standard Power Profile, με μέγιστη απόδοση τα 7,5 watts (5V / 1,5A) αντί για την πλήρη φόρτιση των 15 watt (Qi 1.2), η οποία θεωρείται “ταχεία φόρτιση”.

Επίσης, φέρεται ότι μάλλον θα κλειδώσει το πρότυπο με το MFI (Made for iPhone), κάτι που σημαίνει ότι τα Qi αξεσουάρ τρίτων, δεν θα υποστηρίζονται.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το iOS θα ελέγχει αν το pad που μεταφέρει την επαγωγική ισχύ είναι αδειοδοτημένο από την Apple κι αν όχι θα αρνείται την φόρτιση. Έτσι, τα pads φόρτισης που υπάρχουν στην αγορά και μπορούν να φορτίζουν όσες συσκευές είναι συμβατές με το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi, δεν θα λειτουργούν με το iPhone 8.

Παρόλο που πολλοί ευελπιστούν κάτι τέτοιο να μην ισχύσει, από τη μέχρι στιγμής πολιτικής της Apple, κάτι τέτοιο φαίνεται σχεδόν σίγουρο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι προηγούμενες αναφορές υποστήριζαν ότι η ασύρματη φόρτιση ίσως να μην είναι ενεργοποιημένη σε επίπεδο software με το λανσάρισμα του iPhone 8, αλλά θα διατεθεί σε μελλοντική αναβάθμιση του iOS 11.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Σταματήστε επιτέλους να χαρακτηρίζετε αυτού του είδους τη φόρτιση σαν ασύρματη ..
Είναι επαγωγική,ανούσια κ δεν προσφερθεί τίποτα το ουσιαστικό αντιθέτως “αχρηστεύει” την συσκευή ενω φορτίζει ,αφού δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ..
Το μονο καλο πως η φόρτιση δεν ειναι ταχεία για την ζωή της μπαταρίας ..

Chris_BMW

Επίσης θα με θλίψει το γεγονός οτι αυτός ειναι ένας απο τους λόγους που καταργήθηκε η μεταλλική πλάτη έναντι του γυαλιού ..μέγα φάουλ για εμένα ..

Υ.Γ Η βάση φόρτισης που είχε όλα αυτά τα χρόνια η Apple κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και κάνει και το τηλέφωνο λίγο πιο ευχάριστο τουλάχιστον όταν την έχεις τοποθετημένη στο γραφείο

Baggelis

αυτοι ξερουν καλυτερα …

Chris_BMW

* εύχρηστο

bezilys

@Chris_BMW τα είπες όλα!

ΝΙΚΟΣ

Μην αφαιρέσει τελείως την θύρα φόρτισης αργότερα και λιώσουμε στο γέλιο. Θες να φορτίζει το αιφονάκι σου ? Συν 200 ευρώ για το Pad και 1 χρόνος εγγύησης βεβαίως.
Πως έλεγε η Θεανώ Φωτίου ? ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ? ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ?

Chris_BMW

@ΝΙΚΟΣ

Διόλου απίθανο .. αν αναλογιστείς πως αρέσκεται σαν εταιρεία στο μινιμαλισμό με παντελή έλλειψη καλωδίων …

ΝΙΚΟΣ

Αρέσκεται σε κλειστά , ακριβοπληρωμένα και χωρίς ουσία πρότυπα για να αρμέγει.

Wave

Φόρτιση σε βάση δεν θεωρείται ασύρματη αλλά επαγωγική. Συνεπώς τίποτα καινοτόμο και ουσιαστικό αλλά παραπάνω αξεσουάρ. Μια από τα ίδια λοιπόν αν φορτίζει σε βάση, μου αρέσει που μιλούσαμε για συνεργασία με εταιρία που θα φορτίζει από απόσταση! …..μάντολες!!!!

James

Τίποτα το περίεργο. Κλασική Apple.

bezilys

Χίλιες φορές καλώδιο….

One

Συμφωνώ με τον Chris_BMW.

Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας καλύτερο είναι το κλασικό καλώδιο ή η βάση.

Πάντως η Apple θα πρέπει να δωσει την αδεια σε αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν Qi charging στα αυτοκίνητα τους σε περίπτωση που μπορεί να χρειαστούν.

KnightRider

“Θα κλειδώσει το πρότυπο με το MFI (Made for iPhone), κάτι που σημαίνει ότι τα Qi αξεσουάρ τρίτων, δεν θα υποστηρίζονται” = Ότι χειρότερο !!!

Agnostos13

Αν η ασυρματη φορτιση ειναι εν τελη η επαγωγικη που εχει και το Apple Watch πιστευω ειναι αναξια λογου…

zaxarakis24

κλειστό πρότυπο λέει ο άλλος που βγαίνει ακόμα και η έξυπνη…σίτα με εφαρμογή σε ios day 1 και ότι θέλω από θήκη μέχρι περιφερειακό υποστηρίζεται αμέσως.

πάρε εσύ ανοικτό λογισμικό να κάνεις ρουτ από το xda και μετά ψάχνε να βρεις ζελατίνα για το kangoo 5x note SEE από την γκουανζού που πήρες και πιστεύεις ότι έπιασες την απλ κότσο.

James

Μου αρέσει που πέφτετε από τα σύννεφα που η φόρτιση θα είναι επαγωγική. Όταν λέγαμε εμείς από τον Οκτώβρη οτι δε γίνεται να φορτίζει από 4 μέτρα ήμασταν haters. 😎

Νικος

Θα βγει I phone 8 plus?

Chris

Ζαχαρακη, το σχόλιο σου εντελώς off topic αλλα σε τσούζει να βλέπεις ότι τα κινητά στο 1/4 της τιμής του iPhone κάνουν την ίδια δουλειά με το δικό σου.

KostasVonPapper

Όταν κάποιοι καταλάβετε ότι το iphone είναι πιο πολύ status symbol ΄ισως σταματήσετε να χύνετε την χολή σας περί τι πληρώνεις τι παίρνεις κλπ.
Άλλο Rolex άλλο Seiko ! γκέγκε ??

Agnostos13

@James:
Όχι…”εμεις” λεγαμε οτι φορτιση που ειναι επαγωγικη και δεν ειναι απο τα 4 μετρα δεν ασυρματη…αλλα κοροϊδια! Και…συνεχιζουμε να το λεμε!

Ελπιζω να καταφερουν να τελειοποιησουν ενα πραγματικα ασυρματο φορτιστη φετος (οπως ακουγοταν) και να μην μας δωσουν ενα ακομα charging mat μεχρι να βγει το κανονικο…

ΝΙΚΟΣ

Ναι άγνωστε , περιμένε να τελειοποιήσουν.. Είσαι δλδ σίγουρος πως έχουν κάτι και δουλεύει αρκετά καλά ,αλλά όχι τέλεια. Το “ακουγόταν ” ήταν απλά click bait μαλ…κίες για λόγους marketing. Αλλά όταν σας το έλεγαν ,δεν σας άρεσε.

James

Agnostos13 κοίτα μόνο μη σας φαίνεται καινοτομία σε δύο τρεις εβδομάδες.

Μην ελπίζεις άδικα. Αυτό που θες γίνεται ήδη από τη δεκαετία του 1820 όταν ο Faraday ανακάλυψε τον ηλεκτρομαγνητισμό. Το γιατί δεν το εφαρμόζουν το έχουμε ήδη αναλύσει

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Ναι…εσυ τα ξερεις καλυτερα! Περιμενε και θα δουμε…
Για μενα η επαγωγικη φορτιση ειναι μπουρδες!

@James:
Τι καινοτομια…την επαγωγικη το εχουμε δει ηδη και στο Apple Watch! Η πραγματικα ασυρματη ειναι καινοτομια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.