iPhone Pro: Η νέα πρόταση της Apple με οθόνη στις 5.8 ίντσες;

Εχθές κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι η Apple ετοιμάζει iPhone με OLED οθόνη 5.8 ιντσών. Το νέο iPhone λέγεται ότι θα ονομαστεί iPhone Pro και δεν αναμένεται να βγει στα ράφια των καταστημάτων πριν από το 2017 (στην καλύτερη).

Από την μια οι πληροφορίες τη θέλουν να ανακοινώνει μέσα στον Μάρτιο το iPhone SE με οθόνη μόλις 4 ιντσών και από την άλλη να ανεβαίνει στις 5.8 ίντσες. Πόσο εύκολο είναι όμως να κρατήσεις ένα τέτοιο κινητό στο χέρι;

Οι ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι η οθόνη “τυλίγεται” στις άκρες της συσκευής. Θεωρητικά θα αναδιπλώνεται στις πλευρές και θα εξαλείφει τα bezels (για τα οποία έχει δεχτεί ουκ ολίγη κριτική η Apple). Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Apple πήρε έγκριση για μια νέα πατέντα η οποία έδειχνε μια κυρτή οθόνη που “τυλίγεται γύρω από τη συσκευή”. Όπως λέγαμε τότε η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός iPhone κυλινδρικού, σφαιρικού ή οποιουδήποτε σχήματος επιθυμεί η σχεδιαστική ομάδα της Apple.

Όσο για τις OLED οθόνες, ο Ray Soneira της DisplayMate, αναφέρει ότι έχουν πολύ καλύτερες δυνατότητες διαχείρισης της ενέργειας χωρίς να θυσιαστεί η ποιότητα της εικόνας, προσφέρουν καλύτερη μέγιστη φωτεινότητα. Μπορούν να κατασκευαστούν σε εύκαμπτες επιφάνειες κάτι που τους επιτρέπει να είναι είναι κυρτές και όπως για παράδειγμα στο Samsung Galaxy S7 edge και Samsung Galaxy Round. “Αυτή τη στιγμή οι εύκαμπτες OLED οθόνες προστατεύονται από άκαμπτο γυαλί, αλλά στο εγγύς μέλλον οι OLED συσκευές θα είναι αναδιπλούμενες και εύκαμπτες”, αναφέρει ο ίδιος.

Προς το παρόν εμείς δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να έχει στα σκαριά η Apple, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας και περιμένουμε να δούμε τι έχει να μας δείξει.

iphone pro 5.8 inch, iPhone Pro: Η νέα πρόταση της Apple με οθόνη στις 5.8 ίντσες;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
prankster100

ποσο ποιο samsung να γινει η apple το μονο που κανει πλεον να κολλαει το logo απο πισω αμα βαλει και android ειναι ενα samsung με ενα apple logo απο πισω. μπραβο ρε apple με τις καινοτομιες σου αααα ξεχασα το design στα κινητα της ειναι της ιδιας χιλια συγνωμη 😛

mixtri

Έχει γεμίσει καφετζούδες το techblog.

Γιάννης

Και γιατί να περιμένει κάποιος 2-3 χρόνια να βάλει η καθυστερημένη τεχνολογικά Apple AMOLED , 4 GB RAM και dual pixel autofocus και να μην πάρει από τώρα το S7 edge?

Νικος

Lol? Galaxy s1 copy Paste iPhone κ κάθε χρόνο η σαμμυ αντιγραφή όλα απο iPhone …
1gb RAM κ δεν κάνει επανεκκινήσεις ούτε κολλάει ..

Kostas

@Νικος αν δεν εχεις πιασει στα χερια σου απο s6 και πανω δεν χρειαζεται να λες πραγματα που δεν ισχυουν.με το s6 edge που ειχα 8 μηνες δεν εκανα ποτε restart το κινητο ουτε ενα λεπτο και πηγαινε εξίσου γρηγορα σαν την πρωτη μερα που το ανοιξα.καλο ειναι να μην λετε πραγματα που ειναι εκτος πραγματικοτητας μονο και μονο επειδή το ακουσατε στο παρκο της γειτονιάς σας.η σαμμυ εχει κανει απιστευτη δουλεια στο μονο που ειναι απαραδεκτη ειναι τα update τις.ολες οι εταιριες αντιγραφουν η μια την αλλη.και ο καθενας διαλεγει αυτο που τον καλύπτει.

Mpidis

Γινε κι αλλο Samsung μπορεις.
5.8 παντόφλα? Φτιαξε εκει 3.5, 4, ιντσες και πολυ σας ειναι.

aptalikos

Γιατι δεν παιρνει η apple κατευθειαν το Galaxy S7 edge και να του βαλει το μηλο επανω και να τελειωνουμε με το ολο θεμα.

ChrisG

ότι και να δούμε στις οθόνες σίγουρα θα το έχουν βγάλει πρώτα κατασκευαστές όπως η samsung και η lg.συνεπώς επειδή θα το κάνει η apple δεν βρίσκω τον λόγο στον ντόρο γύρω απο αυτό.τα κινητά έχουν φτάσει πλεον σε κορεσμό.περισσότερο μόδα έχουν καταντήσει παρά ανάγκη σε ότι προσφέρουν.προτιμώ να πάρω μία OLED TV 3D 55′ CURVED παρά ένα καινούριο κινητό στα επόμενα 3 χρόνια.ακόμη και με mid range συσκευή κάνεις τα πάντα πλέον.για να γίνει κάτι πολύ συνταρακτικό θα έπρεπε να δούμε συνεργασία samsung και apple όπως το να βάλει η apple ios πάνω σε συσκευή samsung όπως π.χ s7 edge.στο μέλλον μόνο συνεργασίες θα αποφέρουν βιωσιμότητα.

ChrisG

@Γιάννης έχεις δίκιο.η apple το μόνο που κάνει τόσα χρόνια είναι αναβάθμιση του επεξεργαστή,λίγο μνήμη,λίγο κάμερα.ότι έχει το s7 edge σε 3 χρόνια θα το έχει το Iphone.οπότε αυτό που είπες έχει αρκετό νόημα.με s7 edge έχεις sd,την καλύτερη κάμερα,edge οθόνη super amoled,μνήμη,επεξεργαστή τελευταίους,αδιαβροχοποίηση,αισθητήρες s-health,ποιότητα και design ξεχωριστό.ο κόσμος έχει ξυπνήσει πλεόν με τόση τεχνολογία και ότι θέλει το παίρνει άμεσα.δεν θα περιμένει την apple κάθε χρόνο και με το σταγονόμετρο για 900 και 1000-1200 ευρώ.

panosz75

Η κωλοτούμπα της κωλοτούμπας, Η κωλοτούμπα. Πού πήγαν άραγε οι θρυλικές διαφημίσεις για τον αντίχειρα που πάει “από εδώ ως εδώ” κλπ κλπ κλπ. Τραγική η Apple, αυτοαναιρείται κάθε χρονιά.

viel

@ panosz75 γιατι ειχε πει ποτε η αππλε οτι δεν θα βαλει μεγαλυτερες οθονες? μπορεις να μας δειξεις την δηλωση? επισης στην διαφημηση τι ελεγε? οτι δεν ειναι καλες οι μεγαλες οθονες η οτι οι 4 ιντσες που ειχε βολευαν για ενα χερι? επισης την συνεντευξη του cook πριν το 5s (ξανα πριν το 5s) που τον ειχαν ρωτησει στο d11 αν θα πανε σε μεγαλυτερες οθονες ειχε πει οτι ισως στο μελλον το κανουμε. αρα που ανερειται?

Agnostos13

Δυνατη τρολια απο την Apple αν ισχυει. Τωρα που η Samsung εφερε το edge στις διαστασεις του iPhone Plus και οι 5+ ιντσες εχουν γινει mainstream η Apple κανει το iPhone Plus…Pro και παει να χτυπησει το note κανοντας το 5,8″(και QHD θα προσθεσω εγω)!

υγ. οι ιδανικες διαστασεις για ενα smartphone παραμενουν οι 4″ ωστε να μπορεις να το χρησιμοποιεις με το ενα χερι…στα phablet ειναι αλλες (διαστασεις και αναγκες)!

Chris_BMW

Χαχαχα κλαίω πραγματικά ! Τι χολή είναι αυτή για τον πρώτο ! Κάτι σαν τον Ολυμπιακό στο Ελληνικο πρωτάθλημα .. Το σχέδιο από πανω σας μοιάζει με το edge;; Α ναι ξερω είναι το ίδιο οπως κ το 3D Touch είναι ίδιο με το παρατεταμένο πάτημα !Το οτι οι ανάγκες όσο περνάνε τα χρονια αλλάζουν αυτό είναι δεδομένο.. Κ για την επεξεργαστική δύναμη κ την ram κ το μέγεθος της οθόνης.. Το οτι η Apple κάποτε μίλησε για τον αντίχειρα κ γενικά για την χρήση του κινητού με το ένα χέρι στις τότε 4″ της ναυαρχιδας της δεν σημαίνει οτι στο μέλλον δεν θα βγάλει μεγαλύτερο κινητό .. Το φάουλ στην όλη υπόθεση θα ήταν να ισχυρίζεται οτι τελικά 4.7″ είναι κατάλληλες για το χέρι .. Δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο .. Το ίδιο ισχύει κ για τη ram .. Σου δίνω τόσο ώστε να δουλεύει απροβλημάτιστα .. Είτε είναι 1 αυτό είτε 2 είτε 4… Κ ρωτάω εσείς οι κάτοχοι s6 κ s7 είστε ευχαριστημένοι με τη διαχείρηση των 4 gb των συσκευών σας;;;Για να τελειώνω κ να μην ξεφεύγω από το θέμα αυτό που βλέπω στην φωτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το edge που εμένα προσωπικά σαν… Συνέχεια »

ahill2

Τα σκιτσα ειναι απο το 2011 απο καταθεση πατεντας της apple.

aptalikos

Ας αποφασισουν τελικα σε αυτη την apple. Ο αντιχειρας μου εχει γινει λαστιχο μεταξυ 4″ και 5.8″.

Mary

Aptalikos Απο την στιγμή που δεν αγοράζεις iPhone τι σε νοιάζει;

Panos7GR

Μετά το iPad Pro, όλες οι διαρροές για τις νέες της συσκευές θα έχουν και το “Pro” στην ονομασία τους; Ότι δηλαδή έγινε και μετά το iPad Air που βγαινανε και λέγανε “το νεο iPhone Air” κτλ γιατί θα ήτανε λεπτότερο και ελαφρύτερο.
Τεσπα την τελική αυτό που διαβάζουμε απ την φήμη δεν μπορεί να είναι η επόμενη εξέλιξη του Plus μοντέλου;

gp

Εχει κορεστει η αγορα των κινητων. Κανεις δε βγαζει κατι το πραγματικα πρωτοποριακο που θα καινοτομησει. Ανακυκλωνουν τα ιδια και τα ιδια και τα σερβιρουν με curved οθονες και edge και τριχες κατσαρες. Δινουν εμφαση στο design και οχι στη λειτουργικοτητα. Ισως μονο η lg κατι πηγε να κανει με το g5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.