iPhone SE: Με μνήμη RAM 2GB, αλλά παλιό TouchID και selfie κάμερα

Τελικά η Apple είχε στα σκαριά ένα μικρό iPhone, στο οποίο έβαλε οθόνη 4 ιντσών και το παρουσίασε εχθές ως iPhone SE, όπου SE σημαίνει Special Edition. Το νέο μικρό της Apple έχει την εμφάνιση του iPhone 5s με τα χαρακτηριστικά του iPhone 6s.

Update: iPhone SE στην Ελλάδα με τιμή 499 ευρώ τα 16GB και 599 ευρώ τα 64GB

Το AnTuTu αποκαλύπτει ότι το iPhone SE φορά μνήμη RAM 2GB, όπως το iPhone 6s, όμως δεν έχει πάρει όλα τα specs από την ναυαρχίδα του 2015. Ο αισθητήρας Touch ID είναι πρώτης γενιάς, που σημαίνει ότι είναι πιο αργός από το iPhone 6s, είναι ο ίδιος που χρησιμοποιήθηκε στο iPhone 6.

Μια ακόμη διαφοροποίηση από το iPhone 6s είναι και η selfie camera, η οποία είναι 1.2 Megapixel με διάφραγμα φακού f/2.4, είναι δηλαδή η ίδια κάμερα με το iPhone 5 (στο 5s είχε διάφραγμα f/2.2, ενώ το 6s έχει εμπρόσθια κάμερα 5 Megapixel). Να θυμίσουμε όμως ότι το iPhone SE έχει Retina Flash, το οποίο κάνει την οθόνη τρεις φορές πιο φωτεινή όταν θέλεις να τραβήξεις μια selfie φωτογραφία.

Τέλος, το iPhone SE δεν έχει ούτε 3D Touch, φορά όμως επεξεργαστή Apple A9, κάμερα 12 Megapixel με 4K video και Live Photos.

Η κυκλοφορία του αναμένεται στην Ελλάδα 7 Απριλίου. Οι τιμές του iPhone SE στην Ευρώπη ξεκινούν από 489 ευρώ για την έκδοση με ενσωματωμένη μνήμη 16GB.

Διαβάστε επίσης: iPhone SE: Επίσημα με οθόνη 4″, τη δύναμη του 6s και τιμή 399 δολάρια

iphone se 2gb ram, iPhone SE: Με μνήμη RAM 2GB, αλλά παλιό TouchID και selfie κάμερα

iphone se 2gb ram, iPhone SE: Με μνήμη RAM 2GB, αλλά παλιό TouchID και selfie κάμερα

iphone se 2gb ram, iPhone SE: Με μνήμη RAM 2GB, αλλά παλιό TouchID και selfie κάμερα

iphone se 2gb ram, iPhone SE: Με μνήμη RAM 2GB, αλλά παλιό TouchID και selfie κάμερα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

έβγαλαν ένα iPhone από τα stock κομμάτια του iPhone 5s και το πλασαρουν για καινουργιο

giannis

για σχεδιαση δεν πληρωσαν (και οτι τους κοστισε το iphone 5 σε σχεδιαση το εχουν αποσβεσει)
Για εξελιξη δεν πληρωσαν γιατι ολα τα κομματια ειναι ηδη υπαρκτα
Ολα τα κομματια ειναι στοκ
η front κάμερα και το touch id και η οθονη στοκ κι αποσβεσμενα σαν κοστος εξελιξης απο το 5αρι.
Η καμερα κι ο επεξεργαστης οτι εχει μείνει απο το 6s του οποίου η παραγωγη θα σταματήσει-φρεναρει σε λιγο καιρο γιατι θα ξεκινησει το 7 (που θα χει τελειως καινουρια πραγματα απο οτι φαινεται-εξ ου και το ξεστοκαρισμα)

Αρα με σχεδον μηδενικο κοστος η apple θα βγαλει εκατομμύρια. της βγαζω το καπελο.
αν ήθελε πραγματικά να ξαναζωντανεψει τα μικρα σε μεγεθος κορυφαια smartphone θα επρεπε και μπορουσε να το κανει με νεα σχεδίαση 4αρα οθονη αλλα πιο μικρο μεγεθος με μικροτερα bezel.
αλλα αυτο θα ειχε κοστος εξελιξης.
εγω ξαναλεω μου αρεσει. μου θυμιζει το αγαπημενο μου 4s. αλλα δεν παυει να ειναι μια αρπαχτη

Μιχαλης

Μαγκες !!!

Agnostos13

@giannis:
Απο το καινοτομο design που ειδαμε στο iphone 5c 1000 φορες καλυτερα ετσι!

Nick

Καλύτερα πάρτε καμία ναυαρχίδα του 15 ακόμη και του 14 πάρα αυτό το πράμα πεταμένα λεφτά .

petros

Ειναι ντροπή για την Apple αυτό το ‘πραμα,’ έβγαλε το iphone 5 και το βαφτισε SE και θελει και 489 ευρώ για ενα μοντέλο του 2012, ενω ο ανταγωνισμός εχει βγάλει κοσμήματα σαν το edge

Chris_BMW

Χαχαχα πραγματικά γελάω με τα σχόλια !!! Ο άλλος λέει ντροπή για την Apple 😂!! Μοντέλο λέει του 2012..Λοιπόν για να τελειώνει ο χαβαλές το τηλέφωνο στα λεφτά αυτά δεν έχει αντίπαλο .. Με 2 ram δεν θα ξανά φορτώνει τίποτα μα τίποτα .. Ούτε το s7 δεν έχει αυτήν την δυνατότητα .. Επεξεργαστής με ταχύτητα κ σκορ καλύτερα από τις φετινές ναυαρχίδες δακτυλικό αποτύπωμα κ κάμερα στις 3 καλύτερες με δυνατότητα εγγραφής 4K πραγματικά specs του 12 .. Έλεος .. Δεν λέω οτι είναι καλύτερο από ναυαρχίδα .. Αλλα στα λεφτά του είναι πολυ δυνατό ..

Κώστας Ζ.

@giannis όπως το’πες,εκατομμύρια απο το πουθενά…
@petros, μοντέλο του 2012; Μη λες ο,τι σου’ρθει….

Οσο για το SE,να θυμήσουμε πως στα λεφτά αυτά υπάρχει και το Z5 compact..

ChrisG

με 550 παίρνεις Iphone 6s και τάχεις όλα.μην παραμυθιάζεστε κάποιοι έλεος.όσο για την μνημη θα φορτώνει ελαφρώς κάτι παραπάνω και ως εκεί.κάποια στιγμή θα ξαναφορτώνει ακόμη και με 500 και 600mb ελευθερα.αναλόγως τι θα τρέχει ταυτόχρονα.άλλωστε όπως είπε και ο υπεύθυνος της apple…στατική εικόνα.σιγά τα ωά.απογοητευση είναι το κινητό.εάν κατέβει στα 250 ίσως να αξίζει για διπλό κινητό.με 4άρα οθόνη τηλέφωνο και sms.και πολλά του είναι.όσο για την ταχύτητα με τόση μικρή οθόνη λογικό θα είναι.και έναν 820 να βάλεις σε android θα θερίζει.κάτι καινούριο;

Giannis

Τοσο καιρο θελαμε συσκευη γρηγορη με καλη καμερα κ οχι παντοφλα……νατηνε λοιπον κ σε τιμη λογικη για ios πιστευω

Geo pap

Θελω και εγω στο nexus 5 μου να βγει μια edition με snapdragon 820 και 3-4gb ram!!!προσωπικα δεν μου φαινεται κακη ιδεα να κρατησει τον σχεδιασμο,καθως οπως ανεφερα και εμενα το nexus 5 μου αρεσει παρα πολυ και αν εβγαινε εκδοση ΙΔΙΑ με καινουρια spec θα ηταν μια χαρα !

forneverarrow

Δεν αξίζει στα 500€… Πολύ μικρό πλέον και δεδομένου ότι η αγορά των tablet έφτασε σε αδιέξοδο καλύτερα να έχεις ένα smartphone 5,1 – 5,5″ και να κανείς τη δουλειά σου on the go. Για τα υπόλοιπα το κλασικό laptop. Το συγκεκριμένο θα άξιζε πολύ στα 399€ ή κοντά στα 500 αν είχε 32gb έκδοση. Επειδή είμαι της άποψης να παίρνει κανείς αυτό που συμφέρει για δεδομένη τιμή, σήμερα με 500€ αγοράζεις S6 ή G4, συσκευές πολύ ανώτερες. Αν μιλούσαμε για flagship, τότε ναι, 6s χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πάντως σχεδιαστικά είναι διαμάντι! Το 5s ακόμα το θεωρώ το καλύτερο design ever!

shadgr

@chris-bmw. Απορώ γιατί οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν το προφανές. Θα τους πάρει τα σω&&&κα η Apple στην φθηνή κατηγορία. Έχετε πιάσει κανείς από αυτούς που κράζετε 6s για δικό σας; Τι εμπάθεια είναι αυτή;

Τέλειο για τα λεφτά του, σε σχέση με αντίστοιχα των 500 android. Ξεστραβωθείτε!!!

giannis

εχει το chipset του 6s σε 4αρα οθονη και θα πεταει;;;;; οου μαι γκοτ! δις ιζ ινοβεησον. καμ έηπλ εντ τεηκ μαη μάνυ. αη γουοντ του χελπ γιου κληαρ γιορ ινβεντορυ

Σοβαρα τωρα ειναι επιχειρημα αυτο; Προφανως και θα πεταει. αλλα και 500 ευρω για στοκ υλικα και σχεδίαση 2012 ειναι πολλα! 300-350 επρεπε να κανει και θα επαιρνα 2

tester

@shadgr Φίλε καταλαβαίνεις με τι τηλέφωνα θα συγκριθεί στα 500 ευρώ που λες; Βάλτο δίπλα σε ένα Nexus 6P, Sony Z5, LGV10 που έχουν κάτω απο 500 ευρώ αυτή την στιγμή και θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Για να μην πω οτι έχεις πλέον στα 300-400 ευρώ LG G4 και Samsung S6 και One Plus 2

Βαγγέλης

Μακράν το καλύτερο μικρο κινητό είναι για τα χρήματα του.Εγω που ψωνιζω απο παντου με shop and ship θα το έπαιρνα άνετα στα 355 ευρω από Αμερική λόγο συναλλάγματος και φόρων αν ήθελα μικρο κινητό και τώρα έχω android

Zach

Ναι μεν ολοι θα θελαμε να ειχε ανακοινωσει κατι εντελως καινουριο αλλα απο την αλλη με αυτη την συσκευη πραγματικα σεβεται ολους τους κατοχους 4ρας οθονης που δεν ´ηθελαν να αναβαθμισουν σε παντοφλα. Το τηλεφωνο θα πεταει πιτστευω. Οσον αφορα το ντιζαιν, ξερουμε οτι η απλ δεν αλλαζει ευκοολα τον σχεδιασμο, λογικο αφου εχει πεσει πολυ δουλεια και χρημα για καθε σχεδιο.

Ps. Ηθελα 3δ τατς και ας ηταν ακριβοτερο

ChrisG

ρε παιδια κοφτε το χαζο επιχειρημα θα “πεταει”.προφανως με τοση μικρη οθονη αναλυση και ppi θα “πεταει”.εαν βαλετε και 3 ιντσες ακομη περισσοτερο.πατε καλα;τι θα κανετε σε 4 ιντσες και ας πευατει οπωε λετε;θα στελνετε sms και θα τηλεφωνειτε πιο γρηγορα.omg…και τον 820 και τον 8890 να βαλετε σε 4αρα οθονη θα περανε το ιδιο.η χρηστικοτητα ποια θα ειναι και το νοημα σε τετοιο κινητο.παρτε κανα nokia του 20ευρου να κανετε την δουλεια σας και με 500 ευρω φθηνοτερα.6s με ιδια χρηματα αγοραζεις καθως και 5s.

Γιάννης

Η apple δεν αλλάζει σχεδιασμό επειδή τα μοντέλα της έχουν ζήτηση.Όταν κάτι έχει τρομερή ζήτηση δε το αλλάζεις.Το 5s ήταν ένα κινητό που μέχρι κ τώρα βλέπεις να το έχουν πάρα πολλοί,οπότε αυτά βλέπει η apple κ η κάθε εταιρεία κ δεν αλλάζει το σχεδιασμό της.Γιατί κ στο s7 δεν είδα καμιά αλλαγή στο σχεδιασμό.Πάντως για το 5se όπως κ για το κάθε iphone μπορεί κάποιος να το αποκτήσει από την ιστοσελίδα της apple κ να γλιτώσει πολλά ευρώπουλα εώς κ τα μισά αλλά δε ξέρω τι γίνεται με τα μεταφορικά.Πάντως το 4ιντσο θα έχει το κοινό του κ με τέτοια χαρακτηριστικά είναι πολύ δυνατό.Να δούμε κ με τη τιμολόγηση των άλλων συσκευών τι θα γίνει.

Panos7GR

Πω πω χολή οι περισσότεροι! Για κουλάρετε… Πολύ ντόρος για το τίποτα!!!
Δεν σας είπε κανείς ότι η Apple θα έβγαζε το επόμενο i7 της αλλά σε small, ούτε πως θα βγάλει κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό. Το βλέπεις στο design του και στην ονομασία του Special Edition. Eίναι μια ειδική έκδοση του 5S και τέλος. Οπότε μια χαρά midrange κινητό έβγαλε, δίνοντάς του όμως τη δύναμη του 6S χωρίς τα εξτραδάκια του.

@giannis: Ποιά άλλα midrange από Android / WP χρησιμοποιούν νέο ξεχωριστό design και μη stock εξαρτήματα;

Αυτή τη στιγμή η Apple ήθελε να κάνει πείραμα με την 4αρα οθόνη, όπως είχε κάνει πιο πριν με το 5C και “μπήκε μέσα”. Γι αυτό και πάτησε στα σίγουρα, όχι όπως τότε. Δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρει… Πήρε το τελευταίο 4ιντσο iPhone της και το αναβάθμισε. Αν πετύχει το πείραμα θα έχουμε στο μέλλον επόμενης γενιάς iPhone σε 3 μεγέθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.