iPhone SE & iPad Pro 9.7: Οι τιμές στην Ευρώπη

H Apple ανακοίνωσε εχθές τα νέα iPhone SE και iPad Pro με οθόνη 9.7 ιντσών, μαζί με τις τιμές τους σε δολάρια. Το iPhone SE 16GB ξεκινά από 399 δολ., τιμή που θεωρήθηκε αρκετά οικονομική για τα δεδομένα της Apple.

Η έκδοση του iPhone SE με ενσωματωμένη μνήμη 64GB κοστίζει 499 δολάρια, ενώ το 9.7 ιντσών iPad Pro αρχίζει από 599 δολ. τα 32GB (Wi-Fi), η έκδοση με χωρητικότητα 128GB ξεκινά από 749 δολ. και τα 256GB από 899 δολ.

Update: iPhone SE στην Ελλάδα με τιμή 499 ευρώ τα 16GB και 599 ευρώ τα 64GB

Ωστόσο, οι τιμές στην Ευρώπη είναι αρκετά διαφορετικές από εκείνες στις ΗΠΑ. Το iPhone SE με με ενσωματωμένη μνήμη 16GB θα κοστίζει 489 ευρώ (δηλαδή 550 δολ.). Το iPhone SE 64GB θα έχει τιμή 589 ευρώ, περίπου 662 δολ. που είναι αρκετά πιο πάνω από τα 499 δολ. που καλούνται να πληρώσουν όσοι μένουν ΗΠΑ.

Το iPad Pro 9.7 ιντσών ξεκινά από 689 ευρώ (32GB, Wi-Fi), η έκδοση με χωρητικότητα 128GB έχει τιμή 869 ευρώ ενώ για τα 256GB (Wi-Fi) θα πρέπει να δώσετε 1049 ευρώ.

Η διαφορά αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι στις ευρωπαϊκές τιμές περιλαμβάνονται οι φόροι, ενώ στις ΗΠΑ όχι. Οι φόροι διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία και είναι αρκετά πιο κάτω σε σύγκριση με την Ευρώπη ενώ ανάλογα την πολιτεία που θα κάνει κάποιος την αγορά, ίσως να μην χρειαστεί να πληρώσει φόρο. Όπως αναφέρει το PhoneArena, η προσθήκη της φορολογίας στο iPhone SE θα μπορούσε να αυξήσει κατά 8% την τιμή του στις ΗΠΑ, συγκριτικά με αυτή που προτείνει η Apple. Η διαφορά της τιμής στην Ευρώπη είναι πολύ πιο πάνω.

Οι παραγγελίες ξεκινούν από 24 Μαρτίου ενώ στα ράφια των καταστημάτων θα έρθουν από 31 Μαρτίου.

iphone se τιμή Ελλάδα, iPhone SE & iPad Pro 9.7: Οι τιμές στην Ευρώπη

iphone se τιμή Ελλάδα, iPhone SE & iPad Pro 9.7: Οι τιμές στην Ευρώπη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

Ζητώ η ευρωπαϊκή κλέψια…. Εεε φορολογία ήθελα να πω… 150 διαφορά και αυτό είναι καθαρά φόρος…
Η Ευρώπη έχει καταντήσει μια ένωση που απλά κατά κλέβει τους πολίτες της… Ειδικά ο φτωχός και μέσος τραβάει όλο το ζόρι και ο πλούσιος βρίσκει τρύπα να γλυτώσει και γίνεται ποιο πλούσιος

eleonora

@Darth σε περιπτωση που δεν γνωριζεις,οι τιμες στην Αμερικη ειναι ουσιαστικα χωρις φορους,καθως τους πληρωνουν στο τελος του χρονου μαζεμενους.

Panos

Έλα μωρέ… Είναι και τα μεταφορικά..

MasterMind

Φτωχός και iphone δεν πανε μαζί φίλε μου. Τόσα κινητά εχει η αγορά, διάλεξε ένα απο αυτα

dionisaras

@Darth δεν γινεται να βγαζουν 52 τιμές x 3 για να πουν ποια ειναι η τιμή των προιοντω. Και στην ευρωπη περιπου ιδια τιμή ερχεται και σου λενε ελλαδα 23% κλπ κλπ. Θα ηθελες να σου λενε ευρωπαικη τιμή 450 ευρω πχ? και μετα βαλτε τους φορους σας?

Darth

Με μοναδική διαφορά ότι φόρος εκεί αν και πληρώνετε στο τέλος του χρόνου είναι κατά πολύ λιγότερο, έτσι στο τέλος του χρόνου πληρώνεις φόρο με βάση του εισόδημα σου έτσι ο φτωχός πληρώνει πολύ λιγότερο. Ενώ εδώ είτε φτωχός είτε μεγιστάνας πληρώνουν το ίδιο 23%

Γιάννης

Πότε έρχεται Ελλάδα;;

Κώστας Βλαχάκης

Γιάννης, Ελλάδα το περιμένουμε τον Απρίλιο.

dialteo

Επίσημα Ελλάδα στις 7 Απριλίου, το ανακοίνωσε η isquare στο Twitter (@isquareSA)

Ιωάννης jb

Darth +1

thodoris

1 gb ram στα 500 ευρω ? android και παλι android

Agnostos13

@thodoris:
2 ram εχει!

Miko

Ρε παιδιά που το είδατε το iPad Pro με 16 GB; Στο apple.com ξεκινάει με 32 GB.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.