iPhone SE: Στην Apple κοστίζει 160 δολάρια

Το iPhone SE είναι το νέο μικρό 4ιντσο της Apple, το οποίο έρχεται με το design του iPhone 5s, αλλά μέσα φορά χαρακτηριστικά δανεισμένα από το iPhone 6s. Η τιμή του στις ΗΠΑ είναι στα 399 δολάρια, που θεωρείται οικονομική για τα δεδομένα της Apple.

Ωστόσο, η τιμή του iPhone SE στην Ευρώπη είναι πολύ πιο πάνω. Ενδεικτικά να πούμε ότι στη χώρα μας η έκδοση με τα 16GB ενσωματωμένη μνήμη κοστίζει 499 ευρώ, ενώ τα 64GB έχουν τιμή 599 ευρώ.

Πόσο κοστίζει όμως στην Apple κάθε iPhone SE που κατασκευάζει; Η IHS έκανε το teardown και εκτιμά ότι τα κομμάτια του 4ιντσου iPhone κοστίζουν περίπου 160 δολάρια. Η IHS λέει ότι τα 160 δολ. είναι για τα κομμάτια και το κόστος παρασκευής του iPhone SE με χωρητικότητα 16GB.

Όσο για την έκδοση με ενσωματωμένη μνήμη 64GB η Apple ανεβάζει την τιμή κατά 100 δολ., αλλά η IHS εκτιμά ότι το κόστος του είναι στα 170 δολ., δηλαδή 10 δολ. παραπάνω.

Να πούμε ότι τα 160 δολ. που εκτιμά η IHS είναι μόνο για τα κομμάτια και δεν περιλαμβάνονται άλλα έξοδα που μπορεί να κάνει η Apple για το κινητό.

iphone se components, iPhone SE:  Στην Apple κοστίζει 160 δολάρια

iphone se components, iPhone SE:  Στην Apple κοστίζει 160 δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gpapa

Μπράβο Apple , συνέχισε το άρμεγμα , μην τους λυπάσαι. lol

Αλέξανδρος

@Gpapa γιατί το λες αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

nick2010

Sorry για την φράση μου αλλά… αυτή η apple βγάζει τα κέρατά της από τα κινητά.

Και δεν νομίζω ότι νοιάζεται για ανταγωνισμό ή για τους πελάτες, κατά πόσο μπορεί να γίνει ελκυστική για την τσέπη τους…. αντιθέτως, φαίνεται να νοιάζεται κυρίως για τα bonus των στελεχών της και το χρηματιστηριακό τζίρο της.

Αυτή η καραμέλα “premium = expensive” στην πραγματικότητα δουλεύει αντίστροφα (όπως σε όλες τις ελεύθερες αγορές προσφοράς και ζήτησης) κυρίως με το τυράκι “expensive = premium” και οι περισσότεροι τσιμπάνε. Κι αυτό περιέργως αφορά αποκλειστικά στην apple, γιατί οι υπόλοιποι android, windows, blackberry κλπ. ιδρώνουν – και έτσι πρέπει – να για κερδίσουν τους πελάτες τους.

Φυσικά, μαγκιά της, αφού συνεχίζουν κανονικότατα και απρόσκοπτα οι πωλήσεις σε ό,τι κι αν βγάζει.

true

Ετσιιι δωσε πονο apple!!

Ιωάννης jb

Θεωρώ πως είναι προσβολή για τους ανθρώπους που αγοράζουν iphone το οτι 160 κάνει το 16αρι και 170 το 64αρι..
Εγώ αν ήμουν πελάτης τις εν λόγο εταιρίας θα αισθανόμουν οτι με κοροιδευει και οτι μέσα στα μούτρα μου με λέει χαζό.. Αισχος!!!!!

Κατα τα άλλα δε βρίσκω τραγικό το να μου πουλάει 500 ευρώ το se διότι μέσα σε αυτά είναι και τα έξοδα για το λογισμικό τις το οποίο αποδεδειγμένα είναι κορυφή… αλλά και πολλά άλλα…

giannis

στην περιπτωση του se η κοροϊδία ειναι μεγαλυτερη γιατι πολλα απο τα υλικα υπαρχουν ηδη στα stock των προμηθευτων της πιθανα ηδη ως παρακαταθηκες (αγορασμενα δηλαδη) και το κοστος πεφτει ακομα πιο κατω.

χρηστος

δεν ξέρω αν το γνωρίζεται αλλά δεν είναι 500 το 16 αλλά 400 απλά στο ελλαντα έχουμε τα καταστήματα που μας κλέβουν πιο πολύ και από την απλλ :p (νταξει μωρε μόνο διπλάσια τιμή :p) btw και εγω θύμα της Apple είμαι 😀

ChrisG

10 δολλάρια διαφορά η 16 με την 64άρα που το λέγαμε πολύ καιρό εδώ μέσα και για όσους μιλάνε για το κόστος του λειτουργικού αυτά είναι αστεία.το ios χτίστηκε μία φορά και τέρμα.απλά εγκαταστείται μετά σε όλερς τις συσκευές.δεν ξανασχεδιάζεται για την κάθε μία ξεχωριστά.δεν ξανασχεδιάστηκε απο την αρχή όπως και κάθε άλλο λειτουργικό.φούμαρα είναι όλα για να δικαιολογούνται οι ΠΑΝΤΕΣ στο 1000άρικο.(και το λέω για όλους).κινητό ναυαρχίδα οποιασδήποτε εταιρείας πάνω απο 500 ευρώ να το κρατάνε για την πάρτη τους.όταν θα πέσει η τιμή τότε τα ξαναλέμε.η δύναμη είναι στον καταναλώτή αλλά δυστυχώς όλοι έχουν πάθει να μην πώ τι…

Gp

Γιατί επιμενετε να ανεβαζετε άρθρα στο techblog για κινητά που δεν ενδιαφέρουν κανέναν;

JohnWave

Όταν έμαθα τι έκανε η πρώην καινοτόμος Apple με το SE ( τιμολόγηση στα 400€ με ίδιο καλούπι με εκείνο του 2013 => περιορισμός κόστους γραμμής παραγωγής + μηδενικό κόστος τμήματος σχεδίασης + μηδενικό κόστος έρευνας και ανάπτυξης) τα πήρα στο κρανίο με την εταιρία. Μετά όμως σκέφτηκα ότι δεν έχω κανένα λόγο να τα βάζω με την Apple. Αν πάει καλά στις πωλήσεις τότε καλά έκανε και προχώρησε σε αυτή την κοροϊδία. Το πρόβλημα είναι άλλο και δεν χρειάζεται ανάλυση.

forneverarrow

Διαφωνώ εκ αρχής με την απόφαση να βγάλει πάλι μικρό smartphone και μάλιστα ως low end της εταιρίας. Μέχρι τώρα, άφηνε τις προηγούμενες συσκευές της να σχηματίσουν χαμηλότερες κατηγορίες τιμών. Για παράδειγμα ακόμα βρίσκεις σε μαγαζιά το 5s στα 399€. Τώρα όμως, θα πουλά στα 499€ το SE και έτσι δεν θα δούμε ποτέ κάποια απο τις μεγάλες συσκευές σε normal τιμή. Ξέρουν τι κάνουν. Κανονικά, έπρεπε όταν θα βγει το 7 να ρίξει το 6 γύρω στα 450€ βάσει της μέχρι τώρα πορείας. Προφανώς δεν θέλει να κάνει τα μεγάλα iPhone προσιτά όπως δεν θέλει να κάνει προσιτή την παραπάνω απο 16gb μνήμη.

Απο εκεί και πέρα είναι θέμα του τι ζητάς. Είτε πας σε Android με 400€ περίπου (κανένα S6 ή G4) και έχεις εξαιρετική συσκευή, αλλά το πολύ ένα χρόνο ακόμα με αναβαθμίσεις, είτε παίρνεις ένα SE πιο ακριβό, ειδικά αν θες 64GB, αλλά η συσκευή θα παίρνει updates μέχρι να σαπίσει απο τη χρήση! Προσωπικά, μάλλον το πρώτο θα επέλεγα, τώρα που το Apple Music έγινε πιο αυτόνομο για Android και έτσι δεν έχω ανάγκη κάποιο i device για να κάνω τη δουλειά μου (αρκεί το iTunes στο laptop για τα υπόλοιπα)!

Γιάννης

“Τα κομματια κοστίζουν περίπου 160 ευρω”

Ρε παιδια.. οχι οτι ειμαι υπερ της apple η πιστευω οτι δεν βγαζει τρελα κερδη απο τα κινητα της αλλα μην κρατατε μονο το 160(αυτο υο μυαλο του ελληνα). Αλλα εξοδα δεν εχει για να φταξεις ενα κινητο? υπαλληλοι, μεταφορες, ελεγχοι.. ολα αυτα δωρεαν τα κανουν? Φυσικα ακομα και 250-300 ευρω να κοστιζει με ολα αυτα μια συσκευη (που δεν νομιζω) παλι μιλαμε για 100% κερδος σε καποιες περιπτωσεις.

qwerty

αντε πάλι με τις απλόικες αναλύσεις του πόσο κοστίζει ένα κινητό και τις διαμαρτυρίες αυτών που την ίδια στιγμή έχουν πληρώσει πολλάκις 3€ (στην τυχη ένας μέσος όρος) για κάτι που κοστίζει με το ζόρι 10 cents

Agnostos13

Ναι…ενω ολοι οι αλλοι πουλανε στο κοστος! Ρε παμε καλα;
Ολα τα προιοντα πωλουνται στη λιανικη τουλαχιστον 4 φορες το κοστος παραγωγης…

Reflection

Παιδιά δεν τα μάθατε? Περ;i καινοτομιας πρόκειται , καινοτομία η οποία προσφέρει την ευκαιρία να μοιράζεσαι τις φωτογραφίες σου με όλους ! Φυσικά το iOS είναι εντελώς ασφαλές με κανένα κενό ασφάλειας πότε…Γιαυτό και το συμβάν με το iCloud! <3

Reflection

Άκυρο το σχόλιό μ , προοριζόταν για άλλο άρθρο. Σορρυ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.