iPhone SE: Πληροφορίες για πάνω από 3.4 εκατ. παραγγελίες στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε το iPhone SE ως το πιο δυνατό 4ιντσο που υπάρχει αυτή τη στιγμή και αντί να ανεβάσει τις ίντσες, όπως συνηθίζεται σήμερα, κατέβηκε από τις 4.7 και 5.5 ίντσες που είναι τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Για όσους είναι λάτρεις των μεγάλων οθονών, αυτή μπορεί να θεωρήθηκε ως μια μη σωστή κίνηση εκ μέρους της Apple, αλλά οι Κινέζοι έχουν διαφορετική άποψη. Αν και η Apple δεν έχει δώσει επίσημα στοιχεία, οι πληροφορίες λένε ότι οι παραγγελίες στην Κίνα ξεπέρασαν τα 3.4 εκατ. Να θυμίσουμε ότι η επίσημη ανακοίνωση έγινε Δευτέρα 21 Μαρίου και οι παραγγελίες άνοιξαν 24 Μαρτίου, δηλαδή πριν από 4 μέρες.

Το CNBC αναφέρει ότι στην Κίνα το πιο δημοφιλές χρώμα είναι το χρυσό και το δεύτερο πιο δημοφιλές είναι το νέο rose gold.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών είναι ότι το iPhone SE θα τα πάει καλά σε αναδυόμενες αγορές όπως Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία και Ινδία, όπου οι χρήστες θα κάνουν τη μετάβαση στο νέο iPhone, καθώς είναι πιο οικονομικό από τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Επίσης, εκτιμάται ότι θα είναι δημοφιλές στις ομάδες που θα αγοράσουν το πρώτο τους smartphone.

Τέλος, σύμφωνα με τους αναλυτές, χάρη στο iPhone SE η Apple θα προσθέσει ακόμη 15 εκατ. πωλήσεις στις συνολικές που θα κάνουν τα iPhone φέτος.

Στην Ελλάδα το iPhone SE θα έχει τιμή 499 ευρώ για τα 16GB και 599 ευρώ τα 64GB. Η κυκλοφορία του θα γίνει 7 Απριλίου.

Σκέφτεστε την αγορά του;

iphone se, iPhone SE: Πληροφορίες για πάνω από 3.4 εκατ. παραγγελίες στην Κίνα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

η κινα ειναι περιπου 1,5 δις πληθυσμος.3,5 εκατομμυρια ειναι ψίχουλα αντικειμενικά.άλλωστε όλοι εκεί ποντάρουν.είναι νωρίς ακόμη αν και δεν νομίζω να τσουλίσει το 4ίντσο.

Pilot

το ποσοστό νομίζω είναι 0,35% για την Κινα έως 0,4… Οκ δεν είναι τρελό νομίζω… Αν κάνω λάθος διορθωστε με…

NikosAr

Δώσε πόνο … μπράβω στην Apple για άλλη μια φορά … εμείς αγοράζουμε κινέζικα και τα βαφτιζουμε 1ης διαλογής και αυτοί τα καλά και ακριβά !!

TechGeek

Το νούμερο είναι μικρό για τον πληθυσμό της Κίνας. Αυτό που ξεχνάτε είναι ότι είναι ένα κινητό περσινό με design του 2012 και έχει μάλλον πουλήσει 3-4 εκατομμύρια στην Κίνα και μονο την πρώτη μέρα. Ένα νούμερο που οποιαδήποτε άλλη εταιρία θα έκανε όνειρα για 500$ κινητό των 4″. Το κινητό άνετα πάει για 30-40εκ φέτος και μονο ανά το παγκόσμιο.

Ιωάννης jb

@ChrisG.. Τι ψύχουλα ρε φίλε?? να μας τρελάνεις προσπαθείς??
Το κινητό δε λέγατε οτι δεν αξίζει?? Δε λέγατε χιλια μύρια κακά οτι έχει??
Το συγκεκριμένο κινητό όμως μεσα σε μόνο 4 μέρες έχει τόσες προπαραγγελίες….
Μέχρι να κυκλοφορήσει μπορεί θα ξεπεράσει άνετα τα 5 εκατομμύρια και μόνο σε Κινα….
Είναι μεγάλος ο αριθμός μη λέμε βλακείες τώρα αντε απο κει με το κάθε πικραμένο samsung fan

Γιάννης

Οι Κινέζες έχουν πολύ μικρά χεράκια οπότε λογικό είναι , επίσης θα σαρώσει σε πωλήσεις σε κοριτσάκια γυμνασίου για τον ίδιο λόγο.
Όποιος έχει ανδρικά χέρια δεν έχει λόγο να πάρει τόσο μικρό κινητό γιατί θα πατάει άλλα αντ’ άλλων.

aptalikos

Μια χαρά είναι το μικρό iphone. Τώρα μπορείς να πουλάς μούρη ακόμα και σε μικρά τραπεζάκια καφετέριας.

Chris_BMW

Το είπα επανειλλημένα κ θα το ξανά πω.. Όταν το τηλέφωνο το χρησιμοποιείς για ταμπλετ λαπτοπ κ γενικά για πολυεργαλείο γιατί δεν μπορείς ταυτόχρονα να έχεις τα αλλα δυο γιατί είναι πολυτέλεια για κάποιους κ για κάποιους άλλους απλα περιττά .. -αφού τα “μεγάλα” τηλέφωνα τα κάνουν πλέον ολα- . Τότε το τηλέφωνο τουλάχιστον 5 ” επιβάλετε . Για όλους του υπόλοιπους μεταξύ αυτών κ εγώ που όταν πατήσω το πόδι μου σπίτι το τηλέφωνο θα παραμείνει μέσα στο μπουφάν κυριολεκτικά κ στα χέρια μου θα πιάσω το λαπτοπ η το I pad Το δυνατό 4″ είναι ιδανικό ..

petros

Το χοντρό γελιο ειναι να εχεις δωσεις 500 ευρω και να προσπαθεις να τους πείσεις οτι δεν ειναι το iphone 5, που εχει ιδιο μενου και εξωτερικα ειναι ολοιδιο

panos

Ωραία μάθαμε και κάτι καινούργιο σήμερα οποίος λέει κάτι για την Apple είναι samsung fan λες και δεν υπάρχουν άλλες εταιρίες..Τωρα άμα θέλεις να δίνεις τόσα και να σε κοροϊδεύουν παρτο και πες ευχαριστώ!!

Pilot

Και το 5 εκατομμύρια εξακολουθεί να μην είναι καλό… Είναι το 0,5%….δεν ξέρω τι ποσοστό έχει τι 6s εκεί αλλά κάθε εταιρεία ειδικά όταν θέλει να βλέπει μόνο κορυφή μόνο ανησυχία πρέπει να έχει με το 0, 5% στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου… Και βασικά δεν είναι καν το 0,5% ακόμη και τα 5 εκατομμύρια

Gk

Σύμφωνα με τα σχόλια που διαβάζω το iphone se το οποίο στην ουσία είναι ένα facelift του 5s (ούτε η ίδια η apple το αρνήθηκε) έπρεπε να έχει περίπου 100 εκ προπαραγγελίες στην κίνα για να θεωρηθεί επιτυχημένο. Τα 3-4 εκατομύρια προπαραραγγελίες είναι πολύ περισσότερες από πολλές high end με 48 πυρήνες και 12gb ram ναυαρχίδες. Ο άλλος λέει ότι το παρήγγειλε 0,4 % του πληθυσμού της Κίνας. Αναλυτές από τα lidl.

vasilist

Θα πουλήσει καλά όχι τρελά νούμερα αλλά θα πουλήσει.
Το έχω ξανα πει πως ένα μικρο iphone έψαχνε ο απλός καταναλωτής που δεν τον νιάζει η μεγάλη οθόνη για εύκολο browsing μεγάλη μπαταρία για διάρκεια κτλ κτλ απλά θέλει να έχει iphone.
Και είνα και πολόί που σημερίζονται ακόμα την παλιά φιλοσοφία της apple ότι πάνω απο 4 ίντσες δεν έχει νόημα η οθόνη με την γνωστή διαφήμιση περι simple και π@π@ριές.

Pilot

Φίλε Gk είμαι ο αναλυτης από τα lidl… Μπορείς μιας και δεν ξέρω και καλά μαθηματικά να με βοηθήσεις και να βρεις τι ποσοστό επί της εκατό είναι τα 5 εκατομμύρια στο 1 η 1,5 δις ;;;;απλά για να μάθω και εγώ που δεν ξέρω…

Αργυρης

Ρε παιδια ας ειμαστε λιγο σοβαροι.Τα 3.4 εκατ προπαραγγελιες οι αλλες εταιριες δε τα βλεπουν καν στα ονειρα τους και μιλαμε για ενα τηλεφωνο που εξωτερικα ειναι ολοιδιο με το 5ς του 2013.Η επιτυχια ειναι τεραστια μη το παιρνετε συγκριτικα με τον πληυθσμο της Κινας δλδ πραγματικα ειστε φαντασιοπληκτοι τελειως;Το χουμε ξανα πει η Apple θα κανει παντα πωλησεις και αυτο γιατι απ’οτι αποδεικνυεται ξερει τι θελει ο κοσμος.Ολοι αναζητουμε το απλο περα απο μια κλιμακα ανθρωπων που ειναι επαγγελματιες κλπ και κανουν πολλα με το κινητο τους, οι περισσοτεροι δεν θελουν πολλα για να ειναι ικανοποιημενοι αλλα ενα κινητο που να δουλευει σωστα χωρις περιττα features.Και αυτο η Apple το καταφερνει μια χαρα.Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι στα καινουργια S7 LG G5 το always on display πολλοι καταναλωτες που θα τα αγορασουν δε θα το δουν καν και οσοι το γνωριζουν πολλοι θα το απενεργοποιησουν.Και αυτο ειναι ενα μικρο παραδειγμα για να καταλαβουν μερικοι οτι δεν υιοθετουν ολοι οτι καινουργιο βγαζει η καθε εταιρια ουτε τον νοιαζει τον καθενα να χει την καλυτερη καμερα ή την καλυτερη οθονη!Ο καθενας αγοραζει με βαση τις αναγκες του.

ChrisG

τα 3,4 εκ είναι μηδαμινα στον πληθυσμό της Κίνας.απλά προσπαθούνε να το σπρώξουν και καλά κάνουν.η apple θα έχει τεράστιο κέδρος στα 500 και 600 ευρώ με τόσο μικρό κόστος.θα βγάλει τα σπασμένα του 6s.εάν μιλούσαμε για Ελλάδα όντως θα ήταν τεράστια επιτυχία.όποιος ξέρει μαθηματικά κάνει αναγωγή και βλέπει.μην λέμε πράγματα βάσει το τι πιστέυουμε εμείς.οι αριθμοί τι λενε.οι 4 ίντσες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί απο την αγορά.ενδιαφέρον δεν υπάρχει στην άλλη πλευρά όπως το βλέπω,οπότε όσο πουλήσει πούλησε το se,μετά σχεδόν τέλος.οι 5,1 ίντσες ταιριάζουν σε όλους.ακόμη και κοπέλες που βλέπω όλες κυνηγούσανε τις 5.μέχρι και οι έφηβοι σε ηλικία.όσοι θέλουν θα το πάρουν τώρα και μετά θα ανγκαστεί η apple να το σταματήσει.με 4 ίντσες δεν κάνεις τίποτε σχεδόν.απλά πραγματα.

Ιωάννης jb

@ChrisG.. Το i6 που είναι το κινητό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τα τελευταία χρόνια, να έχεις υπόψιν σου οτι έχει πουλήσει πάνω απο 150 εκατομμύρια συσκευές απο τότε που κυκλοφόρησε…
Δλδ για να καταλάβουμε θέλεις να κάνει ανάλογες πωλήσεις ένα κινητό που έχει 4 ιντσες οθόνη???

70 εκατομμύρια συσκευες iphone 6 πούλησε σε ένα τρήμηνο και είναι με μεγάλη διαφορά οι περισσότερες που έχουν γίνει…
Το i5se αν κάνει 20 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα είναι εντυπωσιακός αριθμός….
Εδώ μιλάμε για προπαραγγελίες μόνο σε 4 μέρες και μέχρι να τελειώσουν είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 5 εκατομμύρια… μόνο σε Κίνα….
Για βάλε και καμια 10 εκατομύρια προπαραγγελίες στον υπόλοιπο κόσμο έχει πάει το κοντέρ στις 15…. και μιλάμε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ!!!!!!!!

Αυτο το κινητό μέσα σε ένα 3μηνο θα ξεπεράσει ανετότα τις 20 μπορεί και τις 30 εκατομμύρια πωλήσεις… αριθμός τρομακτικός για μια συσκευή με μέγεθος οθόνης 4 ίντσες και τιμή 500 δολάρια!!!

Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο προσπαθείτε απεγνωσμένα κιόλας να μειώσετε την μεγάλη επιτυχία που λογικά θα εχει η συσκευή

Ιωάννης jb

Αν είχε κάνει σε 4 μέρες 6,8 εκατομύρια προπαραγγελίες τις διπλάσιες δλδ…
τότε μέχρι να τελειώσουν οι προπαραγγελίες ο αριθμός θα είχε ξεπεράσει ανετότα και τις 10…
Αν στην Κίνα μόνο είχαμε τόσες στον υπόλοιπο κόσμο μόνο οι προπαραγγελίες θα ήταν τουλάχιστον 25 εκατομμύρια….
Συνολικά θα είχαμε 35 εκατομμύρια ΜΟΝΟ ΣΕ…. προπαραγγελίες!!!!!!!

Μέχρι τους 3 μήνες η συσκευή θα ξεπερνούσε για πλάκα τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο το κόσμο!!!!

Το διανοήσε αυτό το νούμερο???
Το διανοήσε οτι θα είχαμε επιτυχία σχεδόν ίδια με αυτήν των 6 και 6s???
Εχεις καταλάβει οτι με την λογική σου (ο Θεός να την κάνει τέτοια) το 5se ενα κινητό μεσαίας κατηγορίας με 4 ίντσες οθόνη όπως μας πρήζετε και 500+ δολάρια αρχική τιμή….
Θα έκανε ρεκόρ και θα βρισκόταν τρίτο πιο επιτυχημένο κινητό μετά τα 6 και 6s????

Ε όχι δε πάει έτσι τόσο μεγάλη επιτυχία δεν έιναι δυνατόν να γίνει..
Ακόμα και η ιδια η apple δε περιμένει τέτοια τρελά νούμερα οτι θα κάνει το 5se

Στόχος είναι αν θυμάμαι καλά οι 25-30 εκατομμύρια πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i