iPhone SE: Πληροφορίες για 4K video recording

Όλο και περισσότερες γίνονται οι πληροφορίες που διαρρέουν σχετικά με το μικρό iPhone SE που θα ανακοινώσει η Apple 21 Μαρτίου. Σήμερα το Apple Insider αναφέρεται στην κάμερα του 4ιντσου iPhone και στα χαρακτηριστικά της.

Το iPhone SE μπορεί να έχει κάμερα με 4K video recording και η Apple σχεδιάζει να λανσάρει promo video, το οποίο είναι εξολοκλήρου τραβηγμένο με το νέο iPhone και αυτό θα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Αν οι πληροφορίες αποδειχθούν σωστές, αυτό θα είναι το τρίτο κινητό της Apple με 4K video recording, μετά τα περσινά iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Το iPhone SE αναμένεται να φορά κάμερα 12 Megapixel με dual LED flash, μπορεί δηλαδή να είναι η ίδια κάμερα που ενσωματώθηκε στο iPhone 6s. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που αναμένεται να δανειστεί από τη σειρά του 6s είναι ο διπύρηνος Apple A9.

Όπως το iPhone 5s που είναι πλέον πάνω από 2 χρονών, το iPhone SE θα έρθει με οθόνη 4 ιντσών, η ανάλυση είναι άγνωστη αλλά μπορεί να είναι και αυτή ίδια με του 5s (640×1136 pixels) και η τιμή του αναμένεται γύρω στα 450 δολάρια.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε σε 5 μέρες από σήμερα διά στόματος Tim Cook.

iphone se 4k video recording, iPhone SE: Πληροφορίες για 4K video recording

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

4K video? Μιλάμε για την αιχμή της τεχνολογίας όχι αστεία!

Manolis

μια χαρά το 4Κ στον 8GB/16GB αποθηκευτικό χώρο του, θα βλέπει ο χρήστης του τα 5 δευτερόλεπτα που κατέγραψε ξανά και ξανά!!! χεχεχεχε!!!!!

Panos7GR

Mε οσα γράφονται για τα χαρακτηρηστικά του, δεν θα είναι καθόλου “άσχημη” συσκευή. Την τιμή, βέβαια, φοβάμαι, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν το λες και αδιάφορο ειδικά αν φοράει τον Α9 και την κάμερα του 6S.

Παρόλα αυτά θα είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε αν όντως υπάρχει κόσμος που θέλει μικρό -4ιντσο στην προκειμένη περίπτωση- smartphone.

Ιωάννης jb

Αν έχει πάνω τέτοια χαρακτηριστικά νομίζω πως θα είναι τρομερή συσκευή!!!!!

@Manolis.. 8 gb αποκλείεται να έχει, το minimum θα είναι τα 16 κατα 99%…
Τα ελευθερα gb θα είναι τουλάχιστον 10… ένας απλός χρήστης που τέτοιος θα είναι αυτός που θα το προτιμήσει δε θα έχει πρόβλημα…
Το πολύ να βγάλει κανα 2-3 βιντεάκια που θα του πιάσουν 2-3 gb χώρο… ε και τι έγινε????

Αν ο άλλος είναι απαιτητικός χρήστης θα πάει σε έκδοση με περισσότερα gb…
δε καταλαβαίνω το λόγο που τρολάρετε!!

james

@Ιωάννης jb επειδη δεν καταλαβαινετε το λογο που τρολαρουν, πληρωνουμε ακομα ενα σκασμο λεφτα για συσκευες που δε χωρανε τιποτα μεσα, ενω με μηδαμινο επιπλεον κοστος θα μπορουσαν να εχουν πολλαπλασιο αποθηκευτικο χωρο. Πρεπει καποια στιγμη να αρχισετε να καταλαβαινετε, μπας και παμε παρακατω. Μιλαω γενικα, οχι μονο για το iphone.

don mitso mou

@james

Να επαναλάβω κάτι που είχα πεί παλαιότερα
Νομίζεις πως ενδιαφέρει την Apple, Samsung, etc. το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι πάροχοι είναι “να χαμε να λέγαμε”?
Εμένα ποτέ δεν με ενόχλησαν οι εκδόσεις 16g, και ξέρεις γιατί? Γιατί έχω πακέτο με 50g data plan και 4g που είναι πραγματικό 4g παντου. κι όλα αυτα με 60 euro. Και κάτι άλλο, αν είσαι στο γραφείο τη μισή σου μέρα είσαι σε wifi δίκτυο έτσι κι αλλίως. Ἐλεος πια με κάποιους που θέλουν να κουβαλάνε όλη τη ζωή τους στο κινητό ( δεν αναφέρομαι σε σένα). Και τα cloud πια είναι τζάμπα, εγω με το note 5 πήρα δώρο και 100gb cloud serviice

aptalikos

4K βίντεο σε οθόνη 4″ και χωρητικότητας 8 ή 16 GB. Μιλάμε για την αιχμή της τεχνολογίας και της κορυφαίας εμπειρίας καταναλωτή. Viva apple.

james

@don mitso mou

Δε μιλαω για τα data, αλλα για τον αποθηκευτικο χωρο της συσκευης. Μια 16αρα συσκευη, εχει γυρω στα 10 γιγα ελευθερο χωρο, απο τα οποια 4-5 τα δεσμευουν οι εφαρμογες και τα data τους. Λιγο να τραβηξεις καμια φωτογραφια, να εχεις κανενα τραγουδακι να ακους, αντε και ενα δυο βιντεο 4Κ και γεμισε. Μετα θα ερθει κανενα update και θα σου λεει σβηστα. Δεν ειναι ολη η ψηφιακη ζωη, ειναι δυο τρια βασικα πραγματα που εχει ο καθενας στη συσκευη του.

Την apple, samsung κλπ μια χαρα τους νοιαζει, γιατι βγαζουν και μεγαλυτερα μοντελα, με το αζημιωτο βεβαια. Αν εσυ θεωρεις λογικο το 2016 να πληρωνεις συσκευες με 16 γιγα αποθηκευτικο χωρο, πανω απο 200 ευρω, μεγεια σου με χαρα σου. Καποιοι το θεωρουμε κοροϊδια.

don mitso mou

@james

Εγὠ δεν είπα πως έχω 16g έκδοση, είπα πως δεν με πειράζει. Και το 6s+ μου και το Note5 μου έχουν 64αρα μνήμη. Απλά λέω πως, αν είσαι απλός χρήστης τα 16 μια χαρά σου φτάνουν και αν θες λίγο παραπάνω πας σε cloud. Αν είσαι heavy user ή πας σε μεγαλύτερης χωρητικότητας συσκευή ή πας σε κάποια άλλη που έχει υποδοχή για sd. Δεν βλέπω όμως κανέναν να ξεσκίζει τις εταιρίες κινητής που τα mobile data πακέτα τους είναι για κλάματα και ασχολείστε όλοι με τις συσκευές. Και κάτι ακόμα, είπα πριν πως δεν χρειάζεται να έχεις όλα τα multimedia αρχεια σου συνέχεια στη συσκευη. Υπάρχει και το wifi syncr, μπαίνεις σπιτάκι σου και αυτόματα όλα μεταφέρονται και είσαι μια χαρά.

Agnostos13

@aptalikos:
Το σχεση εχει η ληψη 4k με το μεγεθος της οθονης μονο εσυ καταλαβαινεις…

@james:
Για μενα προσωπικα τα 16gb εχουν σβηστει απο το χαρτη απο το 2012…
Βεβαια στη συσκευη μου υπαρχουν σταθερα 100 εφαρμογες και κανω μεγαλη χρηση καμερας!
Πολλοι ομως κανουν “δουλεια” και με 16 καθως ανακυκλωνουν τις εφαρμογες (απο επιλογη) και ειτε χρησιμοποιουν ελαχιστα την καμερα, ειτε αδειαζουν τις εικονες πολυ συχνα.
Περι ορεξεως…

Gpapa

Ας πανηγυρίσουμε όλοι μαζί , μιλάμε για τεχνολογικό θαυμα (οθονάρα 4″ με υπεραναλυση 1136×640 , 16 ολόκληρα GB αποθηκευση , 1 GB RAM , 8 Mp camera ) σε προνομιακή τιμή μόνο 600 ευρώ!!! Ζήτω η Apple!

Denis

@don mitso mou

σε τι πάροχο είσαι και έχεις 50gb data plan;

Don mitso mou

@denis

Etisalat και Du

ChrisG

@Agnostos13 οτι θα κάνει λήψη 4k και θα το προβάλεις σε οθόνη 640p.δεν το βρίσκεις λίγο χαζό;καλύτερα να έβαζε 2 ram και ας μην είχε 4k.θα έχει τα “high ends” specs το 4k του έλειπε…εν πάσει περιπτώση όποιου του αρέσει ας το πάρει.απο την τσέπη μας δεν θα βγούνε.

Agnostos13

@ChrisG:
Ποιος σου ειπε οτι θα προβαλεις 4Κ σε 640p οθονη…?
Η οθονη του smartphone ειναι viewfinder και με αυτη τη λογικη λειτουργει. Αλλιως συσκευες με καμερες 16mp και 21mp θα επρεπε να εχουν οθονες αναλυσης 4-5K! Αυτο δεν γινεται πουθενα…
Αν θελεις να δεις σωστα το video…hdmi και σε 4K οθονη!

ChrisG

@Agnostos13 ρε φίλε,θα κάνεις λήψεις 4κ βίντεο και θα τρέχεις στο pc να τα βλέπεις;τότε τι να το κάνω στο κινητό;πάτε καλά;640p ανάλυση;σοβαρά τώρα;που το 500άρι θα το έχει άνετα.τουλάχιστον 1080p για να το ευχαριστηθείς.στις 5,5 ίντσες 2k επίσης.τότε μην το βάζει και μην το διαφημίζει άδικα λές και είναι high tech feature για πρώτη φορά.

Ιωάννης jb

@ChrisG.. sorry που στο λέω αλλά πάλι μπαρούφα πέταξες, εδω σε αυτό που σου λέει ο @Agnostos13 έχει απόλυτο δίκιο…
Σκέψου ότι μια εικόνα με 6mp έχει ανάλυση μεγαλύτερη απο την οθόνη του galaxy s7!!!!!!
Θα μου πεις στην εικόνα κάνει κανείς και zoom…. ε και?? Και στο βίντεο γίνεται αυτό πλέον!!!!

Πολύ τρολάρισμα πάντως για την 4αρα οθόνη.. ξεχνάνε πολύ ευκολα οι Ελληνάρες απο πάνω οτι πριν 4 χρόνια, ακούγαμε για οθόνη 4,3 ιντσες σε κινητό και το θεωρούσαμε παντόφλα!!!
Βεβαια θα μου πεις ήταν και τα περιθώρια των συσκευών τεράστια αλλά νομίζω το θέμα είναι οτι βολευόμασταν μια χαρα και με 4,3 ιντσες…

Agnostos13

@ChrisG:
Δεν θελω να σε σοκαρω αλλα το 4K δεν βγηκε για να το βλεπεις σε smartphones και οθονες των 4-5-6″!
Οπως και στις uhd βιντεοκαμερες οπου το viewfinder ειναι 3-3,5″ ετσι και εδω, δεν μας ενδιαφερει τι αναλυση εχει το viewfinder αλλα τι δυνατοτητες εχει ο αισθητηρας. Και φυσικα το αποτελεσμα που δειχνει σε μια πραγματικη uhd οθονη και οχι στη συσκευη ληψης. Αν ηθελα να τραβαω βιντεο να τα βλεπω στο κινητο θα εμενα στα 720p που ειναι πολυ ικανοποιητικη αναλυση για αυτες τις ιντσες. Βεβαια αν δεν εχεις την αναλογη οθονη παλευεις με μεσοβεζικες λυσεις, αλλα με 500$ δεν νομοζω οτι θα βρεις αμεσα μια συσκευη που να σου καλυπτει ολες αυτες τις αναγκες ουτος ή αλλως…

ChrisG

@ Agnostos13 μην συζητάς σοκαρίστηκα.συμβαίνει τέτοιο πράγμα στο Iphone;με έπιασες αδιάβαστο.εγώ λέω 480p θα ήταν καλύτερα αφού μιλάμε για viewfinder.τώρα που το σκέφτομαι…360p.και γιατί να μην το βγάλει και στις 3 ίντσες.καινοτομία.δεν θα χρειάζεται ούτε και στο browsing πουθενά.τρέξε να το αγοράσεις.μηνύματα και κλήσεις άλλωστε θα κάνει η πλειοψηφία.τέτοιο κελεπούρι κινητό μία φορά στα 200 χρόνια βγαίνει στην προνομιακή τιμή των 500 και βάλε ευρώ.τώρα που το σκέφτομαι…nokia 105 dual θα είναι καλύτερα.θα μου μείνουν και 484 ευρώ στην τσέπη.το iphone είναι υπερόπλο.χωρίς να έχει τίποτε τα κάνει όλα:)

aptalikos

Απο κατι τετοια σχολια καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει γιατρεια στο μηλοβασιλειο. Ζητω ο γυμνος βασιλιας.

Ιωάννης jb

Παιδάκια κράζετε την apple και ένας λόγος που το κάνετε είναι επειδή λέτε οτι έχει το καλύτερο μαρκετινγκ.. Εγω εδω μέσα βλέπω οτι σας έχει πάρει τα μυαλά το μαρκετινγκ εταιριών όπως η samsung και οχι το μάρκετινγκ τις apple.. Μόλις δείτε οτι δε σας παίρνει αμέσως καταστροφολογείτε και λέτε κάτι κουφα όπως το να πάρετε nokia κινητά των 20 ευρώ… Το να παραδεχτείτε μια φορά οτι ειστε λάθος δε θα γίνει ποτέ.. Η apple είναι νούμερο ένα και το αξίζει…. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ Ακόμα και ένα βίντεο fhd έχει άλλη χάρη οταν θα παίξει σε οθόνη σαν την… kdl-43w756c – fhd…. σε σχέση με την 2k του galaxy s7 θα έχει 5 φορές καλύτερα τα πάντα παρόλο που είναι fhd… Για βάλτε φωτογραφίες 16mp στο note 5 που οι περισσότεροι εδω σίγουρα θα το θεωρείτε τέλειο και μετά στην… kd-55X8509c – 4k…. Οι διαφορές που θα δείτε θα είναι σοκαριστηκές για εσάς!!!! Καλά αν μιλήσω και για το πόσο διαφορά θα δείτε σε ένα 4k βίντεο θα γίνω κοραστικός??? Θα είναι μέρα με νύχτα!!!! Κανονικότατα… Ο πολύς κόσμος δεν θα έχει κομπλεξ σαν τα δικά σας για να πάει στο note 5 αντι του 6s plus. Η διαφορά σε… Συνέχεια »

Γιάννης

Και η Sony καλό μάρκετινγκ έχει αν κρίνω απο το πόστ σου που διαφημίζεις όλες τις τις τηλεοράσεις.

Ιωάννης jb

Να προσθέσω το γεγονός οτι πραγματικά κάποιοι δείχνουν μεγάλη ασέβεια σε ένα μικρό ποσοστο καταναλωτών που ζητάνε μικρές συσκευές…
Αυτό το 10% των καταναλωτών δεν έχει το δικαίωμα να θέλει μια συσκευή μικρή σε μέγεθος με κορυφαία χαρακτηριστικά????
Εσεις όλοι με τα 5ιντσα και 6ιντσα κινητά.. δεν έχετε βαρεθεί να είστε με τη κουμούτσα όλη μέρα μαζί σας???
ΕΓΩ ΛΕΩ ΜΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ… αφου σκέφτομαι οταν βγαίνει μικρό κινητό με κορυφαία specs να βγαίνω στον δρόμο και να πανηγυρίζω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.