iPhone: Το 70% των κατόχων ούτε που θα σκεφτόντουσαν άλλη μάρκα

iPhone αφοσίωση, iPhone: Το 70% των κατόχων ούτε που θα σκεφτόντουσαν άλλη μάρκα

Ιδιαίτερα αφοσιωμένοι στο iPhone εμφανίζονται οι κάτοχοι τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Fluent σε 2.117 χρήστες smartphone.

Η έρευνα της εταιρείας μάρκετινγκ κατέδειξε ότι το 80% των κατόχων iPhone θα παραμείνουν αφοσιωμένοι σε αυτό. Το 47% εξ’αυτών δήλωσαν ότι είχαν αγοράσει τουλάχιστον τέσσερα iPhone.

Το πιο αξιοσημείωτο νούμερο όμως είναι ότι το 70% όσων δήλωσαν ότι το επόμενο κινητό τους θα είναι iPhone, ότι δεν θα σκεφτόντουσαν καν διαφορετική μάρκα.

Για ποιος λόγους όμως δεν θα σκεφτόντουσαν άλλη μάρκα; Βασικότερος λόγος κατά 67% φαίνεται ότι ήταν το γεγονός ότι θεωρούν ότι το iPhone είναι το καλύτερο smartphone που μπορούν να αγοράσουν.

iPhone αφοσίωση, iPhone: Το 70% των κατόχων ούτε που θα σκεφτόντουσαν άλλη μάρκα

Ο επόμενος, κατά 41% είναι ότι έχουν συνηθίσει το iOS και η ιδέα να αλλάξουν λειτουργικό φαντάζει επώδυνη.

Επίσης, ενώ οι χρήστες άλλων συσκευών, θεωρούν την τιμή τον βασικό παράγοντα με τον οποίον διαλέγουν το smartphone τους, οι χρήστες iPhone θεωρούν αρκετά σημαντική και την μάρκα του smartphone, καθώς προφανώς θα σκεφτόντουσαν λιγότερο κάτι που δεν είναι Apple.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efkairiakos

Pavlov’s dogs

giannis

Έχω iPhone και ούτε που θα σκεφθώ άλλη μάρκα μέχρι να βγει κάποιο λειτουργικό που να δουλεύει νεράκι όπως το ios. Δεν ξέρω τι θα πει επανεκκινηση, κρασάρισμα (πλην κάποιων εφαρμογών) και κάθε είδους πέιραγμα που χρειαζεται ένα android για να δουλέψει σωστά. Το 6άρι μου το έβγαλα από το κουτί του σε μία καφετέρια…..το έστησα με το apple id μου και έκτοτε, τρία χρόνια εργάζεται ανελλιπώς.

tasos spanos

Και το android έχει φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα αλλά ο κόσμος θέλει μια απλή συσκευή στην τσέπη, γρήγορη, όμορφη, χωρίς προβλήματα και γι αυτό όποιος έχει iPhone δεν το αλλάζει εύκολα.
Κάνει τα 5-10 βασικά πράγματα της καθημερινότητας πολύ καλά και εύκολα το αυτό
Οι πιο ψαγμένοι χρήστες πηγαίνουν android Αλλά αυτοί δεν είναι πολλοί σε σχέση με την μεγάλη μάζα που έχει ένα τηλέφωνο που δεν ξέρει Πάνω από το 50% των δυνατοτήτων του

Nickt

Το ίδιο ισχύει και για κατόχους οποιασδήποτε μεγάλης συσκευής. Ρωτήστε έναν με s8 η s7edge. Κι εκεί τα ποσοστά τόσο παίζουν.
– Επειδή εγώ αυτή τη διαδρομή έχω κάνει από το 5s πήγα σε s6 και τώρα σε mate9, είναι κάπως έτσι.
– Στην αρχή δίσταζα, λίγο γιατί νόμιζα ότι είχα το καλύτερο, λίγο ο φόβος του αγνώστου, με έκανε να λεω με τίποτα.
Πιάνοντας ένα galaxy στα χέρια είδα ότι πολλά που νόμιζα, όπως σταθερότητα, υποστήριξη, ίσχυαν αλλά και πάρα πολλά δεν ίσχυαν. Πχ. υπάρχει κι αλλού ποιότητα, ότι σε κάποιους τομείς όπως κάμερα, οθόνη και μπαταρία υστερούσα. Ότι είχα μεν σταθερότητα αλλά είχα μειωμένες επιλογές και πολλές δεσμεύσεις και τα χέρια δεμένα.
– Συμπέρασμα προσωπικό.
– Για τους απλούς χρήστες που κάνουν τα βασικά και που έχουν οικονομική άνεση, τα iPhone είναι ότι πρέπει.
– Για αυτούς που θέλουν πολλές λειτουργιες, αυτονομία, κάμερα και θέλουν να ασχολούνται πολύ με το κινητό, το Android είναι μονόδρομος.

Don mitso mou

“Οι πιο ψαγμένοι χρήστες πηγαίνουν android ”

Πάντα μου άρεσε αυτή η ατάκα……and swipe left…..

Sint

Και είναι καλό αυτό;
Εγκλωβισμό δείχνει αυτό και όχι ευελιξία.
Και το 95 %των ηλικιωμένων δεν αλλάζουν κόμμα ουτε μια φορά από την εποχή που πρωτοψήφισαν.
Και το 70% δεν αλλάζει μάρκα αυτοκινητου
Το σωστό είναι να παίρνεις ότι σε βολεύει, ότι είναι πιο οικονομικό η συμφέρον, ότι είναι πιο εύκολο η ότι δε χαλάει .
Δεν υπάρχει Samsung Apple Sony Android Ios. Υπάρχουν αυτοί που πουλάνε κ μας τα τα παίρνουν και εμείς που αγοράζουμε και τα σκαμε, οι πελάτες. Ας ξεκολλήσουμε.

Nick

Ειχα αιφον και δεν το αντεξα πανω απο 5 μηνες. Για να περασεις ενα τραγούδι ή ταινία επρεπε να γινει μεσω εφαρμογης. Εκει στην apple δεν ξερουν το copy paste?

Kostas

@Sint Εγκλωβισμός είναι όταν όλα τα υπόλοιπα Brands έχουν το ίδιο λειτουργικό!
Το iOS είναι η μοναδική διαφορετική πρόταση, που πλέον όποιος δηλώσει οτι του αρέσει δέχεται μπουλινγκ από τους ειδικούς εδώ μέσα και σε άλλα Ελληνικά “τεχνολογικά” sites και forums που μας ενώνουν για να μας βρίζουν!

Makis

Kostas & giannis +1

Agnostos13

Υπαρχει και το ρητο που λεει: “Οτι δουλευει δεν το αλλαζεις”!

Θοδωρής

Περίμενα μεγαλύτερο ποσοστό «δήλωσης πίστης» αλλά όχι.ότι είναι μικρό το δηλωθέν.
Είναι απλά τα πράγματα. Το iPhone είναι ποιοτικό, αξιόπιστο στον χρόνο, δουλεύει σταθερά, απλά και γρήγορα. Γιατί να μπει κάποιος σε περιπέτειες;

Darth

@Nickt ναι εσυ πηγες στα huawei που ειναι σταθερα και bug free για πανε σε κατι αλλο να σου πω αν θα λες οτι ειναι ολα καλα
σε ολο το android μονο huawei κατι καταφερε να ειναι στο επιπεδο ios

JohnWave

Το πρόβλημα με όλους τους τσακωμούς μεταξύ λογισιμικών ή συσκευών είναι ότι ο καθένας σκέφτεται με τα δικά του κριτήρια τι είναι καλύτερο για τον άλλον. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι πολύς κόσμος δεν κάθεται να διαβάσει reviews κριτικών και κατόχων πριν κάνει την αγορά του. Αυτά τα δυο θέματα να μην υπήρχαν και δεν θα υπήρχαν αντιπαραθέσεις.

Αν εγώ τόσα χρόνια έχω ως top κριτήρια ένα παραμετροποίησιμο λογισμικό, amoled οθόνη και top κάμερα, είναι φυσιολογικό να μου έλεγε κάποιος να αλλάξω τα κριτήρια μου ; Όχι. Θα ήταν εντελώς λάθος να μου πρότεινε κάποιος iphone με βάση αυτά τα κριτήρια; Απολύτως, αλλιώς θα ήταν παντελώς άσχετος. Αντίθετα αν κάποιον τον ενδιέφεραν πάνω από όλα οι ενημερώσεις, η ταχύτητα στις μονοπήρυνες διεργασίες και η συνεργασία με υπόλοιπες Apple συσκευές, θα ήταν φυσιολογικό να προτιμούσε iphone; Ναι. Θα πει τώρα κάποιος : “και αν κάποιον το ενδιέφεραν τα πάντα χωρίς να μπορούσε να ιεραρχήσει τα κριτήριά του κατά σπουδαιότητα;” Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει τέτοιον καταναλωτή. Πάντα υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που τα βάζει πάνω από κάποια άλλα.

Σταθης

Εγώ προσωπικά αρχίζω να πιστεύω στην Apple και στο Concept της , αλλά άρχισα να το πιστεύω μέσα από το Android , πήρα ένα Πίξελ πρόσφατα και παρατηρώ πως το κινητό είναι πράγματικα απρόβληματιστο και θα μπορούσα να πω και ακόμα πιο γρήγορο και αλλαγκαριστο από τις άλλες ναυαρχίδες Android και αυτό γτ η Google έκανε ότι κάνει τόσα χρόνια , έφτιαξε ένα κινητό με επιτέλους υψηλά specs όπως κάθε ναυαρχίδα Android και το λογισμικό της το Στοκ τέλειος είναι κομμένο και ραμμένο για το κινητό το ίδιο , τώρα όσες άλλες εταιρείες και να πάρουν τον κώδικα και φτιάξουν λογισμικό για το brand τους δεν θα είναι το ιδιο !
Μπράβο λοιπόν στην Apple που φτιάχνει 5 συσκευές το χρόνο και σώστες γτ επενδύει το λογισμικό της πάνω σε αυτές και μπράβο και στην Google που όσον αφορά το τηλέφωνο της ακόλουθα τα βήματα αυτά.

Τώρα ρίξτε hate η οτιδήποτε αλλά και εγώ θεωρώ επώδυνη την μετάβαση σε iPhone για αυτό δεν άλλαξα , παρόλα αυτά χαίρομαι γτ πήρα αυτή τη συσκευή !

charlie

https://techblog.gr/mobile/iphone-users-not-consider-other-brand-loyalty-3952/ Δεν εχω iphone και το λέω για να μην αρχίσουν οι εξυπνακιδες τα κουλά τους. Είμαι στην ομάδα της Huawei με το MATE αυτήν την περίοδο λόγο μεγάλης οθόνης και dual sim active. Τα iphone είναι καλύτερη επένδυση από οποιαδήποτε ναυαρχίδα android. Η apple συνεχίζει και αναβαθμίζει το λειτουργικό της συσκευής για πολλά χρόνια πανω απο 5 και όχι μόνο 1 άντε και στο τσακίρ κέφι 1.5 χρόνο όπως στο android που σου μένει αμανάτι με άφτιαχτα προβλήματα λογισμικού και μετά σου λέει ξέρεις πρέπει να χώσεις άλλο 800 με 1000ρικο για να πάρεις καινούργιο flagship τηλέφωνο για να έχεις νέο λειτουργικό. Μα φυσικά εκβιασμός λέγεται αυτό … Το να έχεις πάρει μια φθηνή συσκευή το καταπίνεις αλλά το να έχεις χώσει ένα 1000ρικο για android και να στο λέει είναι κοροϊδία. Για κάποιον που κρατάει το τηλέφωνο τους για πάνω από ένα χρόνο ή παραπάνω είναι καλύτερη επένδυση το iphone ακόμα και μετά από τον 3ο ή τον 5ο χρόνο το κρατήσει για δεύτερη συσκευή η το χαρίσει κάπου θα είναι πλήρως αναβαθμισμένο. Όσο για τα ανέκδοτα για το οτι παίρνουν οι ψαγμένοι android και ποια οι μη είναι γελοιότητες. Η αλήθεια είναι ότι η μόνη χώρα του… Συνέχεια »

Κωνσταντινος

Απλα το ios ειναι για τα ατομα που δεν χρειαζονται πολυπλοκη χρηση οκ ενω το android ειναι για τα πιο τους ανθρωποθς που θελουν πι πολιπλοκη χρηση και για ατομα που θελουν να πειραματιζονται.

Agnostos13

@charlie:
Οι χρηστες iphone δεν τρωνε bulling απο τους χρηστες android ναυαρχιδων που τις πηραν 1000 ευρω (και σε 4 μηνες κανουν 500)…αλλα απο αυτους που το πηραν μετα απο 4 μηνες με 500!

Chris

Να δωσουμε πολλα συγχαρητηρια στο μαρκετινγ της apple τοσα χρονια εκαναν πολυ καλα την δουλεια τους για να βγουνε αυτα τα αποτελεσματα….Πολυ καλα τηλεφωνα δεν λεω αλλα οχι τα καλυτερα…Εσεις που συγκρινεται τα iphone με ios με το adroid της samsung με ξεπερνα….Η apple φτιαχνει κινητα παντρεμενα με το λογισμικο της και λογικο ειναι να ειναι πολυ καλα και δουλεμενα…η απαντηση της google ηταν φετινη με τα pixel που πρωτη φορα εκανε την ιδια δουλεια. Λοιπον να ειστε δικαιοι με τις συγκρισεις..Συγκρινεται καθαρο ios με pure android…και μετα να βγαλτε μια αποψη ηρεμα και χωρις φανατισμους…

bezilys

@charlie νομίζω συγκρίνεις μόνο samsung με iPhone ε ναι λογικό είναι από αυτές τις δύο τα iPhone κρατάνε περισσότερο στο χρόνο δεν είναι έτσι όμως για όλα τα android ασπουμε και τα Sony κρατάνε πολύ στο χρόνο παρόλου που είναι android

VasiliS7edge

Εγώ είναι πιστός σε Samsung γιατί από το πρώτο μου galaxy S μέχρι σήμερα ότι συσκευή έχω πάρει δουλεύει ακόμα. Η ποιότητα της Samsung δεν συγκρίνεται με τίποτα άσχετα αν δεν έχει stock android ώστε να φαίνεται ότι πάει λίγο πιο smooth από τα υπόλοιπα. Βέβαια τα τελευταία 3 χρόνια μέχρι και αυτό έχει αλλάξει καθώς το tachwiz μαζί με όλα τα καλουδια κυλάει νερό.

Ιωάννης jb

Καλώς ή κακώς όταν θα πάρεις iPhone ή όταν θα πεις δεν αλλάζω.. Δεν εκτιμάς της δυνατότητες και τις ευκολίες που σου προσφέρει η τεχνολογία.. Μπορεί αποκτώντας iPhone να είσαι πολλά αλλά.. Οι συσκευές πλέον έχουν μεγάλες οθόνες είναι σημείο αναφοράς αυτό τα τελευταία χρόνια… Δε μπορεί να θέλω να απολαύσω μια ταινία στο 5μιση ιντσών κινητό και να μην έχω στέρεο ήχο εντάξει έχει το 7 αλλά δεν έχει βυσματακι.. Δε μπορεί να έχω σε ένα φλασακι 50 γιγα μουσική και να μη μπορώ να τα ακούσω διότι δεν έχει usb το iPhone.. Πάντα έχω την αίσθηση του περιορισμού και του ότι ενώ υπάρχει η δυνατότητα αυτοί εκεί στο μήλο μου την στερούν… Δείτε πόσο πιο ολοκληρωμένη συσκευή ήταν το xperia z2 από το iPhone 6 πίσω στο 14… Αποκτώντας το πρώτο θα είχα τα πάντα ενώ με το δεύτερο δεν θα είχα πολλά πράγματα.. Βέβαια η ψαλίδα σε μια σύγκριση x performance με i7 έχει κλείσει αισθητά αλλά πάλι αποκτώντας το δεύτερο θα έχω περιορισμούς.. Για το θέμα των αναβαθμίσεων που δίνει ειναι κάτι που δεν είναι και τόσο τρομερό λες και αν έχει πιο καινούργιο λογισμικό και εγώ 1 χρόνο παλιότερο τι να λέει;; Σημαντικό που δεν… Συνέχεια »

Koubiak

Ιgnorance is bliss…. Ότι και να λένε οι φίλοι με τα iPhone το κινητό τους απέχει πολύ από το τέλειο/καλύτερο smartphone. Απλά ο μέσος άνθρωπος δεν θέλει να ασχολείται και να μπει σε διαδικασία να μάθει εξαρχής την χρήση ενός κινητού και δηλώνει ότι θα ξαναπάρει το ίδιο. Συν ότι αρνείται να πιστέψει ότι δεν έκανε έξυπνη αγορά.Φυσικά ο καθένας αγοράζει αυτό που θέλει με τα λεφτά του. Δεν υπάρχει κριτική σε αυτό. Αλλά το ότι το Android απευθύνεται σε χρήστες που ζητάνε πιο απαιτητικές εργασίες είναι γεγονός που δεν χωρά αμφισβήτηση. Γεγονός που απορρέει από την κλειστή φύση του ios. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την έλλειψη True multitasking των iPhones. Δεν γνωρίζω τι κάνει ο καθείς στο τηλέφωνο του αλλά κύριοι δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι τα κινητά μας μόνο για το fb. Καθημερινά χρησιμοποιώ USB on the go για μεταφορά μεγάλων αρχείων της τάξης των gb. Πολλές φορές χρειάζομαι να ανεβάζω αρχεία σε έναν server ενώ ταυτόχρονα κατεβάζω από άλλον server. Αυτά δεν γίνονται με το iPhone.Εδώ δεν μπορεί το ios να αλλάξει ringtone χωρίς iTunes. Που να μιλήσω για ant+ support, beep and go, χρήση nfc tags για αυτόματοποίηση tasks κτλ. Δεν είναι θέμα bullying είναι… Συνέχεια »

Legend

+1 Kioubiac
Η πιο εμπεριστατωμενη αποψη που εχω δει εδω και καιρο!

Bloodmaster

Το να μην μπορεις να κατεβασεις μουσικη , να στειλεις με Bluetooth σε ενα απλο cell phone ειναι υπεραρκετα για να προτιμώ android! Αυτα συνηθισα αυτα εμαθα αυτα μου αρεσουν σαν εμφάνιση! Ο καθενας εχει διαφορετικό κινητο! Τα iphone ειναι ολα ιδια σε περιοριζουν υπερβολικα και σε αναγκαζουν παντα να ψωνιζεις οτι αξεσουαρ θες παντα απο την Apple! Για τιμες μην τα ξαναλεμε! Οποτε…. ναι Android και παλι Android

George N

Εκεί στην apple ξέρουν τι σημαίνει αυτονομία μπαταρίας ?Μάλλον δεν την γνωρίζουν αυτήν την λέξη και καλό είναι να την μάθουν ,έχει η γυναίκα μου το 6s και αν την βγάλει ολόκληρη μέρα είναι θαύμα και εγώ έχω xiaomi αξίας 140€ και βγάζω 2.5 μέρες + καλύτερο σήμα wifi και δικτύου κλπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.