iPhone: Οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιήσουν τον υποχρονισμό της CPU

Η Apple έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το γεγονός πως υποχρόνιζε τους επεξεργαστές των iPhones με ταλαιπωρημένες μπαταρίες χωρίς την συγκατάβαση των χρηστών. Μάλιστα, έχει δεσμευτεί πως θα προχωρήσει και στις σχετικές αλλαγές.

Σύμφωνα με τον Tim Cook, ο οποίος παραχώρησε μια συνέντευξη στο γνωστό Αμερικάνικο κανάλι ABC, σύντομα οι κάτοχοι iPhones θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για την κατάσταση και την υγεία της μπαταρίας των συσκευών τους μέσω ειδικού λογισμικού. Μάλιστα, ακόμα και αν το σύστημα υποδεικνύει ότι η μπαταρία είναι εξαντλημένη, ο χρήστης θα είναι εκείνος που θα επιλέξει τον υποχρονισμό του επεξεργαστή για την διατήρηση της υγείας της ή την συνέχιση χρήσης όλων των πόρων του. Έτσι θα δίνεται ο πλήρης έλεγχος του συστήματος στον δικαιωματικό κάτοχο του, χωρίς το λογισμικό να προχωράει σε αυθαίρετες αποφάσεις.

iPhone χρήστες μπορούν απενεργοποιήσουν υποχρονισμό CPU, iPhone: Οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιήσουν τον υποχρονισμό της CPU

Η συγκεκριμένη είδηση ήταν αναμενόμενη, καθώς η Apple είχε γνωστοποιήσει από καιρό τα πλάνα διάθεσης ενός λογισμικού ενημέρωσης των χρηστών για την υγεία της μπαταρίας και δυνατότητας απενεργοποίησης του υποχρονισμού της CPU. Να σημειωθεί πως το Cupertino έχει επίσης μειώσει την τιμή αντικατάστασης των εξαρτημάτων ιόντων λιθίου για μια σειρά iPhones. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα η αλλαγή κοστίζει 39 ευρώ. Να τονίσουμε επίσης πως στην συνέντευξη του ο Tim Cook ζήτησε επανειλημμένα συγγνώμη από τους καταναλωτές, τονίζοντας πως η Apple παίρνει αποφάσεις πάντοτε με βάση τον τελικό χρήστη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις προαναφερθείσες δηλώσεις του CEO της Apple στο παραπάνω βίντεο (ξεκινούν από την χρονική στιγμή 2:50).

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

@Νάσο και λίγα λες.
Αυτά να τα βλέπετε φαν αγόρια γιατί στο τέλος θα σας πει να λέτε και ευχαριστώ που νοιαζόμαστε …… για την μπαταρία 🔋 σας…..

giorgosgek

μη κανει drain επιτηδες την μπαταρια ομως με το επομενο update και σου πει αλλαγη μπαταριας , στα λεγαμε ; Απο εδω το παει , απο εκει το παει, μαρκετινγκ καταληγει

ΝΙΚΟΣ

Υπέροχη , μοναδική , ανεπανάληπτη Apple , με ακόμη πιο υπέροχους οπαδούς!!

Mary

Μετά από αυτό τον χαμό θυμήθηκαν να δώσουν τα αυτονόητα;

James

Το αυτονόητο.

thanos

Πολύ σωστή κίνηση και χρήσιμη αυτή η λειτουργία!!! Οι haters πάλι θα κράξουν επειδή μόνο αυτό μπορούν να κάνουν και δε τους δίνει σημασία κανεις!!!

Άγγελος

Ηθοποιάρα ο Cook. Και δυστυχώς θα τον πιστέψουν.
Το τόσο θέατρο κατά εμένα πηγάζει από κάπου. Ίσως φοβούνται πως κάτι με το Note 5 κάτι με αυτό, οι χρήστες θα θέλουν και πάλι αποσπώμενη μπαταρία….

Darth

και τι να το κανεις αν η συσκευή θα κλείνει στο άσχετο…….

χρηστος

Φαντασου αν δεν αποκαλυπτε καποιος την τακτικη-κοροϊδια της Apple. Οι χρηστες θα ελεγαν τι καλα τρεχουν (υποτιθεται) τα iphone τους ενω η αγαπημενη τους Apple θα τα εκανε πιο αργα..

Ahmet

Ας κλείσει η συσκευή μου στο άκυρο
Εγώ το επέλεξα

Agnostos13

Καλή κίνηση από την Apple…πλέον θα έχει ο χρήστης την επιλογή αν θα ρίξει τα ρολόγια ή θα κρατάει η μπαταρία του 3 ώρες και με ξαφνικά shutdown…

Τώρα βέβαια αν ο μέσος χρήστης πάει στην default επιλογή της Apple είναι άλλο θέμα (εφόσον δεν θέλει να αλλάξει μπαταρία)!
Οι powerusers θα είμαστε περίφανοι οτί η συσκευή μας πηγαίνει τσίτα στα benchmarks ακόμα και αν χρειαστεί powerbank κουμπωμένο μόνιμα!

ΝΙΚΟΣ

Έτσι !!! ΔΗΝΥ ΠΩΝΩ Η ΑΠΩΛ!!1 ΚΛΑΠΣΤΑΙ ΡΟΜΠΩΤΑΚΥΔΑΙΣ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 15 Pro

iPhone 16 Pro: Αναμένεται να έχει γυαλιστερό πλαίσιο από τιτάνιο

Νέα φήμη θέλει το iPhone 16 Pro duo να διατηρεί το πλαίσιο από τιτάνιο που είδαμε στο iPhone 15 Pro και στο Pro Max, αλλά με ένα twist.

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.