iPhone X/ 8: Πως λειτουργεί η αναγνώριση προσώπου Face ID [video]

Το iPhone 8/ X γίνεται επίσημο σε περίπου ένα 24ωρο και οι developers επιχειρούν μέσω του Gold Master του iOS 11, που διέρρευσε πρόσφατα να βρουν όσες περισσότερες πληροφορίες για το iPhone. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά είναι η αναγνώριση προσώπου.

Μιας και η Apple θα ενσωματώσει οθόνη OLED στο επετειακό iPhone, αυτό δεν της επέτρεψε να ενσωματώσει το Touch ID κάτω από την οθόνη και στράφηκε στο plan B, που είναι το Face ID. Αντί να γίνεται σκανάρισμα του δαχτυλικού αποτυπώματος, το κινητό σαρώνει το πρόσωπο του χρήστη.

Ο developer Guilherme Rambo, βρήκε πληροφορίες για το πως θα λειτουργεί το Face ID setup στο iPhone X/8, ένα χαρακτηριστικό που ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, είχε αποκαλέσει ως “επαναστατικό”.

Η μπροστινή κάμερα του iPhone με τη χρήση 3D scanning, θα αναγνωρίζει το πρόσωπο του χρήστη έτσι ώστε να ξεκλειδώνει το κινητό ή να γίνει χρήση του Apple Pay. Ουσιαστικά, κάθε εφαρμογή που σήμερα χρειάζεται το Touch ID, στο επετειακό iPhone θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Face ID. Για να γίνει το set up του Face ID, οι κάτοχοι του iPhone 8/Χ, θα πρέπει να τραβήξουν φωτογραφίες του προσώπου τους από διάφορες γωνίες.

Η εξαγορά της ισραηλινής RealFace, από την Apple, προφανώς έπαιξε σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού. Η τεχνολογία της RealFace θεωρείται εξαιρετικά γρήγορη όσον αφορά στην αναγνώριση προσώπου. Το software θα δημιουργήσει ένα 3D map από το πρόσωπο του χρήστη, προσθέτοντας ένα ακόμη επίπεδο ασφαλείας για το κινητό. Η τεχνολογία της RealFace θεωρείται τόσο “ευαίσθητη”, που μπορεί να ξεχωρίσει επιτυχώς δυο πρόσωπα από πανομοιότυπα δίδυμα.

iphone 8 face id, iPhone X/ 8: Πως λειτουργεί η αναγνώριση προσώπου Face ID [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Διατηρώ τις αμφιβολίες μου αλλά περιμένω.

manosz

Χλωμό να ξεχωρίζει δίδυμους.. μακάρι να λειτουργήσει σωστά πάντως..

Konstantinos

Σαν καρτούν χαχα…δεν θυμίζει σύστημα ασφαλείας χαχαχ αλλά όπως και να έχει σίγουρα θα λειτουργεί, ωστόσο να δούμε αν λειτουργεί στο σκοτάδι

johny

αυριο να δουμε και την παρουσιαση και τι μπορει να παρεχει η συσκευη και σε τι τιμες που ειναι απο τα βασικοτερα.

thanoik

Το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι μοναδικό στον καθένα μας και δεν μπορείς εύκολα να το σπάσεις,τώρα γιατί κάνουν αυτά τα καραγκιοζιλίκια δεν μπορώ να το καταλάβω.

Dapitium

Τεχνολογία που είχε το 2012 το galaxy S2 μου.

bezilys

@Dapitium υσχυει αυτό με την αναγνώριση πρωσοπου ήταν και παλιά στα Android σε ξεχωριστή εφαρμογή νομίζω ακόμα υπάρχει δεν βρίσκω το λόγο που εταιρίες το ενσωματωνουν αυτο το πράγμα σαν κάτι καινούργιο

Chris_BMW

@Dapitium

Πες τα ρε φίλε !! Κοροϊδία σκέτη !!Και οθόνη Super AMOLED είχε το s3 μου απο το 2012…..
Αμ τα megapixels της κάμερας που τα πας ;;
12 είχε το Nokia N8 μου το 2010…

P.s Αυριο κ αυτός που στο άκουσμα της λέξης I phone ξ**ναει θα παρακολουθήσει….

wave

Στο σκοτάδι θα λειτουργεί;Αν δεν θέλω να ανοίξει αλλά το έχω μπροστά μου θα ανοίγει; Στο αυτοκίνητο πως θα λειτουργεί θα κοιτάζω το κινητό αντί το δρόμο; Όταν αγοράζω μια εφαρμογή στο AppStore μου ζητάει επιβεβαίωση με δακτυλικό αποτύπωμα έτσι αν πατηθεί κάτι λάθος ή αλλάξεις γνώμη ακυρώνεται η αγορά. Τώρα; Σίγουρα η ανέπαφη μορφή ξεκλείδωματος είναι ένα βήμα παραπέρα αλλά πολλά τα ερωτήματα. Σχετικά με όσοι λέτε ότι προϋπήρχε νομίζω και εγώ ότι προϋπήρχε αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο ασφαλείας που αναφέρει το άρθρο με 3D scanning δομής προσώπου.

billl

Καλα νταξ δν ειναι ιδια τεχνολογια με το σ2, ιδια ιδεα ειναι γτ και εγω το ειχα και εχω ακομα καπου εδω ενα σ2 πληρως λειτουργικο κ το χρησιμοποιω σαν κλειδωμα το face recognition..
αλλα πολυ ασχετο να βγαλουν το δαχτυλικο κ να βαλουν αυτο το πραγμα
το βραδυ δλδ τι?
γτ δν μπορουσαν να εχουν μια μιξη οπως το 1+3 που εχω τρ
εχεις κανονικα το δαχτυλικο αλλα κανεις κ setup το face recognition κ αμα πας να το ξεκλειδωσεις κ δει την φατσα σ(πριν πας να πατησεις κατι) δν σ ζηταει ουτε κωδικο ουτε δαχτυλικο, ξεκλειδωνει χωρις να βαλεις τπτ.
Αυτα ειναι εξυπνες ιδεες οχι τα καραγκιοζιλικια της αππλε κ της καθε αππλε
αντε να βγει αυριο να γελασουμε λιγο

ΝΙΚΟΣ

Και γιατί να μην παρακολουθήσει Chris BMW? Εδώ παρακολούθησε τον Αλέξη στην ΔΕΘ,και παλιότερα τον Λαζόπουλο. Ποιος αγοράζει μετράει, όχι ποιος κάνει χαβαλέ.
Γιατί να ξερνάει κάποιος με την λέξη IPhone?? Υπερβολικό σε βρίσκω.

Chris_BMW

Δεν ξερω για σένα φίλε Νίκο , εγώ παρακολουθώ ο,τι με ενδιαφέρει ..
Το να κάθομαι απο τη μια κ να γράφω σε κάθε άρθρο της Apple για τεχνολογίες 5 ετιας , κοροϊδία ,φύκια για μεταξωτές κορδέλες κτλ κ την ημέρα ανακοίνωσης να παρακολουθώ την παρουσίαση ε, καταλαβαίνεις ..Εκτός κ αν η παρουσίαση σου προκαλεί γέλιο οπως π.χ στο φίλο @bill (κάτι σαν τις επιθεωρήσεις του Σεφερλή ένα πράγμα ) τότε πάω πάσο …

ΝΙΚΟΣ

Εγώ είμαι της γνώμης να παρακολουθείς και να μην επικεντρώνεσαι μόνο στο τι θα αγοράσεις.

Agnostos13

Απο οτι λεγεται δεν διαβαζει εικονα αλλα σκαναρει το προσωπο με ir blaster…
Οποτε φανταζομαι δεν παιζει ρολο αν εχει φως η δεν εχει

Chris07

Δώστε Face ID δώστε Touch ID άντε και σύντομα δείγμα απο DNA

ΝΙΚΟΣ

Αύριο παρουσιάζονται τα νέα Iphones ? Πως μπορώ να το δω live? Ο Κύριος Κούκ θα κάνει την παρουσίαση ?

Gvirginia

@ΝΙΚΟΣ

20:00 ώρα Ελλάδας αν δεν κάνω λάθος.
Μπορείς να το δεις από τον Microsoft Edge, αν δεν έχεις συσκευή Apple, ή από κάποιο stream πχ Twitch (συνήθως έχει και κάποιους σχολιαστές που μπορεί να σου φανούν ενοχλητικοί).
Λογικά θα μπει σύνδεσμος στο Techblog, διαφορετικά μπες στη σελίδα της Apple.

xarisgru

Εν αντιθεσει με ολους τους αλλους, εγω ειμαι περίεργος να δω πως θα λειτουργει κατω απο υπερβολικό φως του ηλιου! Σαν κατοχος s8 βλεπω οτι η ίριδα δυσκολευεται κατω απ τον ηλιο και οχι απ το σκοταδι! Μενει να το δουμε αυριοο!

socratis84

Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχαν τα Samsung και γενικά οτιδήποτε άλλο μέχρι στιγμής.. Το face recognition που υπήρχε μέχρι στιγμής ήταν απλά μια εικόνα από την κάμερα την οποία μπορείς να την ξεγελάσεις με μια φωτογραφία.. Εδώ μιλάμε για άλλο πράγμα σκάνερ με υπέρυθρές που βλέπει τρισδιάστατα τις αναλογίες του προσώπου και απ ότι λένε θα δουλεύει και σε απόλυτο σκοτάδι.. Αυτά.. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι οι φήμεςλένε ότι δεν χρειάζεται να φέρεις το κινητό μπροστά στο πρόσωπο σου το βλέπει και από γωνία όταν είναι στο τραπέζι.. Τουλάχιστον έτσι λένε οι φήμες μένει να δούμε αύριο τη παρουσίαση να δούμε αν θα ισχύουν αυτά ή όχι..

Επίσης και σκάνερ για δακτυλικό αποτύπωμα είχανε και παλιότερες συσκευές πριν το 5S της Apple αλλά ήταν ένα ρόλερ που έπρεπε να περάσει το δάχτυλο και έπρεπε να κάνεις 4-5 προσπάθειες για να πετύχει γι’ αυτό δεν προχώρησε και το άφησαν.. Η apple τους έδειξε τον δρόμο για το πως πρέπει να είναι το δακτυλικό αποτύπωμα και ακολούθησαν μετά το 5s άπαντες.. Κάτι τέτοιο πιστεύω θα γίνει αύριο και με το face recignition..

Wave

Αν πράγματι αύριο το iPhone παρουσιαστεί με face id σε ένα χρόνο απο τωρα δεν θα υπάρχει δακτυλικό αποτύπωμα στα νέα κινητά ούτε για δείγμα!!

NLS

Μερικοί, σκέφτεστε;

Θωμάς

Δηλαδή η κ. Γιαννα δεν θα πάρει ποτέ τέτοιο κινητό αλήτες ρατσιστές της Apple… Επειδη κάθε εβδομάδα κάνει και μια πλαστική; Τέτοιοι είστε;
ΚΑΤΩ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ APPLE…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.