iPhone X: Κορυφαίο σε πωλήσεις στην Κίνα, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο

iPhone X κορυφαίο πωλήσεις Κίνα Ιαπωνία Ηνωμένο Βασίλειο, iPhone X: Κορυφαίο σε πωλήσεις στην Κίνα, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο

To iPhone X έχει καταφέρει να γίνει ένα εκ των πιο πολυσυζητημένων smartphones της ιστορίας. Ο ανανεωμένος σχεδιασμός του, το περίφημο notch στο πάνω μέρος της οθόνης και η τσουχτερή τιμή συνθέτουν την νεότερη πρόταση της Apple.

Μέχρι σήμερα έχουμε δει αμέτρητες αναφορές σχετικά με την πορεία του επετειακού iPhone στην αγορά. Η Apple όμως δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα τα επίσημα στατιστικά της για το νέο έτος, κάτι που σημαίνει πως μπορούνε να κάνουμε μόνο εικασίες ή να εμπιστευθούμε τρίτες εταιρείες που διεξάγουν σχετικές έρευνες. Μια εξ’ αυτών είναι η Kantar Worldpanel η οποία δημοσίευσε την αναφορά της για την αγορά των κινητών τηλεφώνων από τον Σεπτέμβριο έως και τον Νοέμβριο του 2017. Τα δεδομένα υποδεικνύουν πως το iOS της Apple σημείωσε πτώση σε σημαντικές αγορές της υφηλίου, ενώ αύξηση σε μια άλλη γιγαντιαία γεωγραφική περιοχή.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό… καθόδου ήταν 0.6% σε Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία και 3.8% στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέφτοντας στα 23.9% / 39.8% του μεριδίου αγοράς αντίστοιχα. Απεναντίας, η Κίνα είδε το iOS να καταλαμβάνει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των λογισμικών, σημειώνοντας αύξηση 4.6% και φτάνοντας στο 25%. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Kantar, Dominic Sunnedo, η Apple δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τους καταναλωτές με τις περσινές της προτάσεις. Ποιες είναι όμως οι επιδόσεις του iPhone X;

iPhone X κορυφαίο πωλήσεις Κίνα Ιαπωνία Ηνωμένο Βασίλειο, iPhone X: Κορυφαίο σε πωλήσεις στην Κίνα, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συσκευή δεν φαίνεται να τα κατάφερε και τόσο καλά, σημειώνοντας λιγότερες πωλήσεις από τα iPhone 8 / 8 Plus. Όμως, η επετειακή πρόταση της Apple έγινε το smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις σε τρεις αγορές. Παρά το γεγονός πως στην Βρετανία (συνδυασμένη με τις άλλες τέσσερις μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές) παρουσιάστηκε μείωση του iOS, το X ήρθε πρώτο στην προτίμηση των καταναλωτών με 14.4% από το συνολικό ποσοστό της Apple στην περιοχή που είναι 49.4%. Ακόμα μεγαλύτερη η επιτυχία στην Ιαπωνία, με το bezel-less iPhone να φτάνει το 18.2% (πίσω του το iPhone 8 με 17.2%). Τέλος, στην Κίνα κατέκτησε επίσης την κορυφή με 6% του μεριδίου αγοράς.

Τα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε από τα παραπάνω δεδομένα είναι πως η Apple είχε ανάμεικτες επιδόσεις τους τελευταίους μήνες. Αρκετά ανησυχητική θα πρέπει να είναι για την ίδια η αισθητή μείωση του ποσοστού της στην… μητέρα πατρίδα (Η.Π.Α.), όμως φαίνεται να τα πηγαίνει καλά στον υπόλοιπο κόσμο, με εξαίρεση το μικρό βήμα πίσω της τάξης του 0.6% στην Ευρώπη. Το iPhone X μοιάζει με την σειρά του να έχει μια (συνολικά) αξιοπρεπή πορεία στην αγορά και πλέον μένει να μάθουμε τα επίσημα αποτελέσματα από την ίδια την εταιρεία. Στο μέλλον θα δούμε αν η έρευνα της Kantar ήταν αντιπροσωπευτική ή όχι.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

1) Μπορούμε να εμπιστευτούμε το συγκεκριμένο Report?

2) Στην Ιαπωνια με Sony, Sharp και τόσα clamshell και στην Κίνα με τόσους κατασκευαστές πολύ αμφιβάλω ότι πουλάει η Apple.

jordan

νομιζω δεν ισχυουν αυτά τα στοιχεια….

Gvirginia

Και εγώ στο χωριό μου δεν έχω δει ούτε ένα, αποκλείεται να πουλάει.

ΥΓ: Αντί να πετάτε τα βατράχια σας, καλό θα ήταν να κάνετε ένα Google search. Δωρεάν είναι.

Agnostos13

Εγώ λέω να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτές τις χώρες. Καλύτερα να πάρουμε ως κανόνα τις πωλήσεις στις χώρες της υποσαγχάριας Αφρικής και της άνω ψωροκώστενας για να έχουμε σωστή εικόνα.

αλεξανδρος κεντανιδης

Ναι καλα ! Φερνουν στην κινα τα αιφον απο τη καλιφορνια με καπελο να για να τα χρυσοπληρωσει ο κινεζος με τοσες εναλλακτικες. Χαχ

alekos

Οι κινέζοι ειδικά αυτοί που είναι λίγο ματσό (γιατί στα 1.3 δις υπάρχουν πολλοί που είναι αρκετά καλά οικονομικά) παίρνουν πολύ iphone,ειδικά αν κρίνω απο τους τουρίστες!Είναι brand τι να κάνουμε..

One

Πιστεύω οτι ισχύει αυτη η έρευνα. Στην Ευρώπη της κρίσης το περίμενα οτι θα πέσει λόγω της τιμής αλλά στην Αμερική του υπερκαταναλωτισμού δε το περίμενα είναι η αλήθεια.
Φαίνεται και από μελέτες οτι στην Αμερική η μεσαία τάξη έχει αρχίζει να πλήττεται τα τελευταία χρόνια και αυτο πιστεύω οτι είναι η κυριότερη αιτία της πτώσης των πωλήσεων σε συνδυασμό και με τη αδικαιολόγητη άνοδο των τιμών.

giannis

@one
που ακριβώς έχει κρίση στην Ευρώπη εκτός από εδώ? Ακόμη και η Ισπανία που ήταν σε κρίση αυτήν την στιγμή πετάει έχοντας ρίξει σημαντικά την ανεργία.

One

@giannis Βασικά εννοούσα την καταναλωτική κρίση αφού οι βόρειο-Ευρωπαίοι καταναλώνουν λιγότερο σε σχέση με παλιότερες εποχές και τώρα περισσότερο αποταμιεύουν παρόλο που έχουν χαμηλά επιτόκια.

Enzo

Μοιράζει πόνο η πελώρια Apple προς όλες τις κατευθύνσεις!

ΑΝΔΡΕΑΣ

Όχι πελώρια, αλλά ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ INNOVATION με τους εκλεκτότερους υπηκόους!!

John

Μπραβο στην Apple που με τις ανακοινωσεις της φροντιζει να δινει τακτικα τις απαραιτητες δοσεις σανου στους πιστους της ακολουθους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.