Τα κομμάτια του iPhone X κοστίζουν 412.75 δολάρια

iphone x cost of construction, Τα κομμάτια του iPhone X κοστίζουν 412.75 δολάρια

H Apple ανακοίνωσε το επετειακό iPhone X με αφορμή τα 10α γενέθλια του iPhone και τιμή στα 999 δολάρια που προφανώς δεν άρεσε σε πολλούς. Πριν ακόμη ανακοινωθεί, οι αναλυτές επέμεναν ότι το κινητό θα είναι πιο ακριβό διότι και η κατασκευή του θα κοστίζει πολλά περισσότερα.

Σήμερα έρχονται οι πληροφορίες από ειδικούς της αγοράς, οι οποίοι έκαναν τον υπολογισμό και κατέληξαν ότι το κόστος κατασκευής του iPhone X ανέρχεται στα 412.75 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η λιανική τιμή είναι 60% πάνω.

Το πιο ακριβό κομμάτι είναι η 5.8 ιντσών OLED οθόνη, η οποία είναι κατασκευασμένη από τη Samsung. H τιμή της είναι στα 80 δολάρια ανά κομμάτι, που είναι πολύ πιο πάνω από τα υπόλοιπα κομμάτια. Η NAND memory 256GB από την Toshiba είναι στα 45 δολάρια, ενώ η μνήμη RAM 3GB, κοστίζει 24 δολάρια.

Η Apple ανακοίνωσε το A11 Bionic chipset, κατασκευασμένο από την TSMC με τη διαδικασία των 10nm, το ένα κοστίζει 26 δολάρια, ενώ το modem της Qualcomm είναι στα 18 δολάρια. Το 3D sensor κοστίζει 25 δολάρια.

Συνολικά για τα κομμάτια μόνο φτάνουμε στην τιμή των 412.75 δολαρίων, αλλά σε αυτή δεν περιλαμβάνονται άλλα κόστη κατασκευής, R&D, logistics κλπ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rizo

“Η NAND memory 256GB από την Toshiba είναι στα 45 δολάρια”.
Για να ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ. Ακόμα και αν δεν υπήρχε καθόλου μνήμη στο μικρό. Κανονικά χωρίς κόστος για την εταιρία θα έπρεπε το μεγάλο μοντέλο να κοστίζει 50$ παραπάνω. ΑΛΛΑ κοστίζει 170$.
Ξέρετε Γιατί? Εμπειρία χρήσης κύριοι!! Θα είσαι πιο ξένοιαστος αμα έχεις άφθονη μνήμη. Οπότε πλήρωνε καπέλο την άνεση αυτή 😀
Εντάξει την ειπα την κακία μου. Καλό απόγευμα!

Christos P

Το κόστος ειναι 60% φθηνοτερο απο την τιμη πωλησης

Η αυξηση της τιμης ομως, απο κατω προς τα πανω δεν ειναι 60%.
(413 + 60% = 660 περιπου)

Η αυξηση της τιμής ειναι περιπου 200% (413 + 413+ 413 = 1239 πανω κατω )

Γιατι 60% κερδος (οχι καθαρο βεβαια, λογω και αλλων εξοδων) ειναι λιγο…

Christos P

Λαθος η τα 413 ειναι δολαρια οποτε η τιμη δεν ειναι 1200 αλλα 999

Το κερδος παει στα 142% (χωρις αλλα εξοδα)

chris07

🙈🙉🙊

Jack Sf

Καλά το 999 για την Ελλάδα είναι τιμή black Friday 2018! Εδώ 1200 είναι η αισιόδοξη πρόβλεψη για το 64άρι

Kostas

H έρευνα και οι εργατοώρες για να δουλεύουν όλα αυτά άψογα είναι τσάμπα? Με εθελοντές δουλεύει η apple?

Jack Sf

@Kostas Ναι ρε φίλε καλά λες εγώ λέω να τους προτείνεις να το ανεβάσουν λίγο ακόμα 1999 είναι η πιο σωστή τιμή τι 1250 φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι?

Rizo

@Kostas
Φίλε πραγματικά μακάρι να συμφωνούσα μαζί σου, αλλά και οι άλλες εταιρίες δεν τα βρίσκουν έτοιμα επίσης. Το μόνο παραπάνω είναι η ανάπτυξη του ios αλλα πίστεψε με το βγάζει και με το πολύ παραπάνω από το app store!! Οι άλλοι όχι.
Κι εγώ πιθανών το ίδιο να έκανα. Κι εμένα μου αρέσει το κέρδος. Αλλα δεν θα έλεγα οτι βάζω πάνω απ όλα τον πελάτη. Μην κοροϊδευόμαστε κιόλας….

combo

Εντάξει ρε παιδιά,καλή είναι η τιμή… Να μη βγάλουν τίποτα δηλαδή οι άνθρωποι?

ioannis

η apple μια ζωή κοροϊδεύει τον κόσμος και μαγκιά της αφού έχει τα θύματα από κάτω και την ακολουθούν. Και εγώ έχω πάει για 2ο κινητό ένα iphone se με 32gb γιατί το βρήκα σε προσφορά 300 ευρώ και με 300 ευρώ σε μικρό μέγεθος μέχρι 5.1 ίντσες έβρισκα κάτι α5 κάτι sony που ήταν εντελώς μάπα αλλά 1000 ευρώ για κινητό δεν θα έδινα για κανένα λόγο ειδικά σε περίοδο κρίση. Να είχαμε την οικονομική πολυτέλεια που υπήρχε μέχρι το 10-11 να τα δώσω άνετα να βγάλω γούστα αλλά τώρα ούτε λόγος. 1000 φορές καλύτερα να πάρω το s8 με 560 ευρώ που το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για να αντικαταστήσω το s6 edge plus που πάλιωσε πλέον

ΝΙΚΟΣ

Ας μας πουν οι “ειδικοί” ποια τιμή για την οθόνη είναι η σωστή
Τα 80 δολάρια η τα 140 κάτι που γράφτηκαν πριν λίγες ημερες εδώ ,ως άλλοθι για την υψηλή του τιμή. Ε ρε παραμύθι που πέφτει για να πειστείτε πως αξίζει..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.