iPhone X vs Galaxy S9+: Η μάχη των biometrics

Μετά το πρώτο συγκριτικό αναφορικά με τη μάχη των benchmarks για τα iPhone X και Samsung Galaxy S9+, το Appleinsider έκανε δοκιμές για το πόσο καλά ανταποκρίνονται οι συσκευές στον τρόπο με τον οποίον ξεκλειδώνουν. Για το iPhone X έχουμε το Face ID και για το Galaxy S9+ το συνδιασμό αναγνώρισης προσώπου και ανάγνωσης της ίριδας των ματιών μας. Ποιός θα είναι ο νικητής;

Με το που ξεκινάει η διαδικασία καταγραφής των βιομετρικών στοιχείων στο Galaxy S9+, η Samsung προειδοποιεί το χρήστη με μήνυμα ότι η σάρωση της ίριδας μπορεί να βλάψει την όραση των βρεφών και να προκαλέσει προβλήματα σε ενήλικες. Μια σημείωση όχι και τόσο ευχάριστη για μια συσκευή που θα χρησιμοποιεί κάποιος σε καθημερινή βάση, η οποία φαίνεται να έχει μια δόση αλήθειας μιας και στο διαδίκτυο υπάρχουν αναρτημένα παράπονα χρηστών για καταπόνηση των ματιών τους μετά τη χρήση της συγκεκριμένης λειτουργίας.

Ξεκινώντας με το πόσο γρήγορα ο χρήστης φτάνει στην κεντρική οθόνη, το S9+ είναι πιο γρήγορο μιας και στο iPhone X χρειάζεται να σύρουμε προς τα πάνω την οθόνη μετά τη λειτουργία του Face ID, ενώ η Samsung μέσω του Intelligent scan μας επιτρέπει να μεταβούμε κατευθείαν στη home screen του S9+.

Η επόμενη δοκιμή περιλαμβάνει το ξεκλείδωμα των συσκευών ενώ τα έχουμε στο χέρι μας σε απόσταση με εκτεταμένο το χέρι μας. Σε αυτήν την περίπτωση το iPhone X ξεκλείδωσε όσες προσπάθειες και να έγιναν ενώ στο S9+ υπήρξαν φορές που υπήρχε η προτροπή να φέρει ο κάτοχος τη συσκευή πιο κοντά στο πρόσωπό του. Το ίδιο συνέβει και όταν οι δύο συσκευές ήταν τοποθετημένες σε τραπέζι και το πρόσωπο ήταν σε θέση υπό γωνία, όπου το iPhone X ξεκλείδωσε αμέσως ενώ το S9+ προέτρεπε στο να τοποθετηθεί σε ορθή θέση για να πραγματοποιηθεί το ξεκλείδωμα.

Επίσης, έγινε προσπάθεια να ξεκλειδωθούν οι συσκευές μέσω selfie φωτογραφίας κάτι το οποίο δε λειτούργησε, ενώ στην περίπτωση που ο χρήστης φορούσε γυαλιά οράσεως, το Galaxy S9+ ξεκλείδωσε υπο προϋποθέσεις, αφού ζητήθηκε να τοποθετηθεί η συσκευή στο ύψος των ματιών για να ξεκλειδώσει. Στον αντίποδα, το iPhone X ξεκλείδωνε χωρίς να ζητηθεί κάτι επιπλέον.

Στην τελευταία δοκιμή που έγινε, με σβηστά τα φώτα αυτή τη φορά και χαμηλωμένη τη φωτεινότητα της οθόνης στο ελάχιστο, το iPhone X ξεκλείδωνε κάθε φορά χωρίς πρόβλημα την ώρα που το S9+ ήθελε συγκεκριμένη γωνία θέασης και αύξανε σταδιακά τη φωτεινότητά του αυτόματα πριν πραγματοποιηθεί το ξεκλείδωμα.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δε μπορεί να γίνουν αγορές μέσω του Samsung Pay χρησιμοποιώντας το συνδιασμό αναγνώρισης προσώπου και ανάγνωσης της ίριδας (Intelligent Scan), δείχνοντας πως η Samsung πιθανόν να μην εμπιστεύεται ακόμα την ασφάλεια που παρέχει η ίδια, έτσι ώστε να πραγματοιούνται αγορές μέσω της συγκεκριμένης δικλίδας ασφαλείας. Στην Apple, το Face ID χαίρει άκρας εμπιστοσύνης μιας και με αυτό μπορεί κάποιος να ξεκλειδώσει τη συσκευή του και να κάνει αγορές με το Apple Pay, να κατεβάσει ταινίες και μουσική μέσω του iTunes αλλά και τις αγαπημένες του εφαρμογές μέσω του App Store.

apple iphone x samsung galaxy s9 plus σύγκριση ξεκλείδωμα, iPhone X vs Galaxy S9+: Η μάχη των biometrics

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Συνεχίζω να πιστεύω ότι το pin είμαι η πιο ασφαλής μέθοδος κλειδώματος

Makis

Τον ήπιε..αναμενόμενο :))

Darth

@Tasos Spanos +1000 pin + pattern οτι ποοι ασφαλες

Τάκαρος

Είναι λες και συγκρίνονται η σμπ….α με την βούρτσα το κυρίως χαρακτηριστικό που είχε το x ήταν το face id καθώς και το κινητό ξεκλειδώνει με αυτό μόνο από την άλλη το s9 ξεκλειδώνει με το fingerprint scanner το οποίο λειτουργεί αστραπιαία σε σύγκριση με το face id άρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το face id που έχει πέσει δουλειά πάνω του με μια απλή αναγνώριση προσώπου ή και ίριδας αν το πάμε ετσι να το συγκρίνουμε και με κάτι παλιά android που είχαν επίσης αναγνώριση προσώπου ..

Makis

Αντε πάλι…θες να παραδεχτούμε ότι η Samsung έχει καλύτερες οθόνες, ωραιότερες συσκευές, λεπτότερες, bezeless κλπ;…ok το παραδεχόμαστε, αλλά σε λειτουργικό μην επιμένετε βρε σεις….μπλιμπλίκια έχει το android. Σε σταθερότητα δεν μπορεί να συγκριθεί με την καμμία με iOS. Από Android προέρχομαι, αλλά στο τέλος μόνο Nexus. Και Note 1 είχα και Sony είχα…καλά δεν θα τις δοκιμάσω και όλες…iOS και χαίρετε…δεν ασχολήθηκα ποτέ πια με το τηλέφωνο…

Antonis

Εγώ πάλι λέω πως είναι, είτε συνέβη, είτε συμβεί…! Όχι όπως το έγραψε ο συντάκτης στην 4η παράγραφο, “συνέβει”…

Υγ. – Κατά τ’ άλλα ωραίο άρθρο! 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.