Το iOS 12.1 έφερε throttling σε iPhone X, iPhone 8 και 8 Plus

Iphone X iphone 8 iphone 8 Plus throttling IOS12.1, Το iOS 12.1 έφερε throttling σε iPhone X, iPhone 8 και 8 Plus

Την περασμένη χρονιά η Apple μας απασχόλησε με τον υποχρονισμό παλαιότερων μοντέλων της για να μετριάσει τον φόρτο της μπαταρίας, κάτι το οποίο φαίνεται πως συμβαίνει και με την αναβάθμιση σε iOS 12.1 για τα iPhone X, 8 και 8 Plus.

Παίρνοντας υπόψη την σελίδα υποστήριξης της Apple, αναφέρεται ότι συσκευές όπως τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X έχουν “more advanced hardware” κάτι που σημαίνει ότι αυτά τα συστήματα έχουν πιο εξελιγμένο hardware και διαχειρίζονται καλύτερα τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Παρ’ όλα αυτά, με την διάθεση της έκδοσης του IOS 12.1 απο την Apple το “performance management feature” εμφανίστηκε σε αυτές τις συσκευές χωρίς να χρειάζεται. Πιο συγκεκριμένα αυτό είναι ενα “feature” που προκαλεί throttling στην απόδοση του επεξεργαστή αποτρέποντας από το να απενεργοποιούνται σε περίπτωση που η μπαταρία έχει υποστεί σοβαρή αλλοίωση μέσα στα χρόνια, με τη λίστα στη σελίδα υποστήριξης της Apple να περιλαμβάνει πλέον τις συσκευές αυτές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgis

Πραγματικό innovation! Όχι λαλακίες. Καλά η apple δεν έλεγε πέρυσι ότι τα 8αρια δεν θα υποφέρουν από το throttling όπως τα προηγούμενα καθώς δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα? Τώρα μάθαμε ότι κατά το στάδιο εξέλιξης θα υποφέρουν και αυτά ? Έχει και η γελοιότητα κάποια όρια.

Κάτοχος του 8αριου. Πλήρως ικανοποιημένος.

Θοδωρής

Έχει γίνει πολύ κουραστική η Apple, εκτός από ψυχαναγκαστική που ήταν ανέκαθεν… 👎

nwntas

Ειναι που η apple αξιζει τα λεφτα της στα κινητα..i phone 2ετιας λαγκαρει κανονικοτατα με πολλες εφαρμογες ανοιχτες,κινητο 1000 ευρω..Ξεφτιλα!!!Αντροιντ 2ετιας λαγκαρει και αυτο με τη διαφορα ομως οτι εκανε τα μισα λεφτα ακριβως,Ολα τα κινητα μετα τη διετια λαγκαρουν σε ενα βαθμο..Μαγκες παρτε ενα κινητο να κανετε την δουλεια σας και οχι το κομματι σας..Θα με ευγνωμονειται μακροπροθεσμα..!!

Giorgis

nwntas αλλάζεις μπαταρία σε επισήμους και το κινητό επανέρχεται. Το throttling δεν μεταφράζεται σε lag. Αλλά σε καθυστέρηση στο άνοιγμα εφαρμογών συγκριτικά με μια αλλαγμένη μπαταρία.

Νομίζω η πιο τίμια λύση για την apple θα ήταν μια προειδοποίηση στο 81% της χωρητικότητας να γίνει αλλαγή της μπαταρίας.

Κυρ-Λύκος

…including the option to disable this feature…

Agnostos13

@Giorgis:
Έτσι θα λέγανε οτι η Apple εκβιάζει να αλλάξεις μπαταρία (ή συσκευή)!

ΥΓ. Λογικό δεν είναι τώρα που παλαιώνουν και αυτά να πάρουν τη σειρά τους; Δεν έχω καταλάβει τι ζητάνε ορισμένοι (ούτε και οι ίδιοι μάλλον)…

godis

nwntas λέει:Συγγνωμη ρε φιλε μου αλλα μιας και αναφερεις λαγκαρισματα σε android για πιο κινητο διετιας μιλας; διοτι εγω εχω redmi note 4 sd625 3gb32 και με 40 περιπου εφαρμογες εγκαταστημενες δεν εχω ιχνος λαγκ,πραγματικα απορω.Τι ειδους συσκευες με τι επεξεργαστη, μνημη,και πια χρηση κανετε με ποιες εφαρμογες για να εμφανιζονται λαγκαρισματα.

nwntas

Godis..lg g5 ειχα και τα λαγκαρισματακια του τα ειχε ενταξει..το θεμα δεν ειναι αυτο..ολα θα εχουν λιγο λαγκ υστερα απο 2 χρονια και μετα..το θεμα ειναι τι λεφτα εχεις δωσει..

godis

nwntas τα ειχε τα λαγκαρισματακια του και ερωτω και δεν απαντας με ποσες και ποιες εφαρμογες ειχες τα θεματακια σου διοτι ο συνεταιρος μου εχει το lg g3 και ενω το εχει τουμπανο σε εφαρμογες δεν το αλλαζει με τιποτα και απο λαγκαρισματα παει τραινο.

nwntas

Ωραια.ειχα ανοιχτο ραδιοφωνο ταυτοχρονα εβλεπα κατι φωτογραφιες..ειχα πολλες εφαρμογες μεσα πανω απο 100..Επισης η μπαταρια εβγαζε με ζορι μια ημερα

forneverarrow

Έχετε σκεφτεί ποτέ την ουσία των όσων διαβάζετε; Μέχρι να φτάσει η μπαταρία σε τέτοιο σημείο φθοράς ώστε να υπάρξει throttling, θα έχεις αλλάξει συσκευή 100%. Έχω δυο παραδείγματα: iPhone 5s αγορασμένο το 2014, το δουλεύω καθημερινά σαν δεύτερη συσκευή για τη δουλειά (δηλαδή πολύ περισσότερο απο όσο χρησιμοποιώ το 8) και έχοντας κάνει test με battery monitor είναι στο 86% health!! Μιλάμε για 4 χρόνια!! Ποτέ δεν έκλεισε η συσκευή απο μόνη της, ενω το throttling δεν ενεργοποιήθηκε μέχρι στιγμής. Το άλλο, iPad mini προς γενιάς, αγορασμένο αρχές του 2013, το έχω ακόμα μόνο για browsing και YouTube (έμεινε στο iOS 9) και δείχνει 82% battery health, μιλάμε για 5 χρόνια!!

Οπότε, αφήστε τις γκρίνιες και χαρείτε τις συσκευές σας! Το παραπάνω μέτρο υπάρχει για ακραίες περιπτώσεις με μπαταρίες που δεν βγάζουν ούτε μισή μέρα πλέον.

Γιώργος κ

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το nwnta.

George

‘Εχω υπάρξει κάτοχος κινητών android πάρα πολλά χρόνια (από την εποχή του android 2.2) και έχω αλλάξει κινητά πολλών και διαφόρων κατασκευαστών, συγκεκριμένα: Lg, Huawei, Oukitel, Doogee, Lenovo και Xiaomi. Στα παλαιότερα (και μόνο) μοντέλα που είχα, υπήρχε αρκετό ως απίστευτα εκνευριστικό laging, στο ολοκαίνουργιο ήδη κινητό, λόγω του γεγονότος ότι τα φόρτωνα πάντα με πολλές εφαρμογές, ενώ η μνήμη RAM εκείνη την εποχή στα κινητά ήταν λίγη και δεν επαρκούσε. ‘Ολα όμως εκείνα τα μοντέλα τα είχα κάνει και λειτουργούσαν αρκετά ικανοποιητικά, χάρη στην εφαρμογή Greenify που κλείνει εφαρμογές στο παρασκήνιο και απελευθερώνει την μνήμη RAM. ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ όμως, και σε κανένα μοντέλο που είχα, όσα χρόνια και αν το κράτησα, δεν παρατήρησα να χειροτερεύει το laging όσο περνούσαν τα χρόνια, ή το αντίθετο, δηλαδή να αρχίζει να λαγκάρει ένα κινητό που όταν ήταν καινούργιο δεν λάγκαρε. ΠΟΤΕ. Αντιθέτως έχω ακούσει το συγκεκριμένο παράπονο από αρκετούς ιδιοκτήτες Samsung και πιο σπάνια από ιδιοκτήτες iPhone: “Εχω ένα κινητό 2-3 χρόνια τώρα και έχει αρχίσει να λαγκάρει πολύ.” ‘Αρα μήπως τελικά κάτι συμβαίνει στο software ή στο hardware συγκεκριμένων κατασκευαστών, με σκοπό το “σπρώξιμο” του καταναλωτή στην αγορά νέας συσκευής; Μήπως η καταδίκη της Samsung και Apple από την Ιταλική… Συνέχεια »

Ekimolaos

@George
Το 1ο μου Android ήταν το Sony Xperia S (το πρώτο που κυκλοφόρησε η Sony αφού αγόρασε το 100% της Ericsson). Μετά τον 1ο χρόνο, ενώ δεν είχε lag προηγουμένως, άρχισε να λαγκάρει απίστευτα πολύ. Μετά σιγά σιγά άρχισε και το throttling. Από το πουθενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.