iPhone X: Διακοπή με την κυκλοφορία του μοντέλου επόμενης γενιάς;

iPhone X διακοπή πωλήσεων, iPhone X: Διακοπή με την κυκλοφορία του μοντέλου επόμενης γενιάς;

Η Apple θα σταματήσει την κυκλοφορία του iPhone X πρώτης γενιάς όταν θα κυκλοφορήσει το επόμενης γενιάς μοντέλο μέσα στο έτος, αντί να χαμηλώσει την τιμή του, σύμφωνα με την KGI Securities.

Ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της KGI Securities προβλέπει ότι αν η Apple κρατήσει το υπάρχον iPhone X στη σειρά της με μειωμένη τιμή στα περίπου 899 δολάρια, αυτό πιθανότατα θα μειώσει δραματικά τις πωλήσεις του mid-range μοντέλου που εκτιμά ότι θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2018, το οποίο θα έχει LCD οθόνη 6.1 ιντσών με Face ID. Το iPhone αυτό εκτιμά ότι θα έχει τιμή μεταξύ 650 and 750 δολαρίων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, η σειρά των iPhone θα περιλαμβάνει ένα iPhone X δεύτερης γενιάς με οθόνη 5.8 ιντσών, το οποίο θα διατηρήσει την τιμή του στα 999 δολάρια, μια μεγαλύτερη έκδοση με οθόνη 6.5 ιντσών που πιθανότατα θα είναι το iPhone X Plus και το προαναφερθέν mid-range με οθόνη 6.1 ιντσών.

Την ίδια στιγμή, το Apple Insider, επικαλούμενο την ανάλυση του Kuo αναφέρει ότι οι απογοητευτικές πωλήσεις του iPhone X και το μειωμένο ενδιαφέρον κυρίως στην Κίνα, θα οδηγήσουν στην ακύρωση του μοντέλου με την παραγωγή να σταματά το Ιούνιο.

Έτσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Kuo τα iPhone που θα είναι διαθέσιμα θα έχουν ως εξής και με τιμές ΗΠΑ πάντα:

iPhone SE: 349 δολάρια
• iPhone 7 και iPhone 7 Plus: 449 και 569 δολάρια
• iPhone 8 και iPhone 8 Plus: 549 και 669 δολάρια
• iPhone 6.1 ιντσών με Face ID: 649 ή 749 δολάρια
• iPhone X 5.8 ιντσών: 999 δολάρια
• iPhone X Plus 6.5 ιντσών: 1.099 δολάρια

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Κ.

Φαίνεται πως το εγχείρημα δεν έπιασε και τόσο, παρά την έλλειψη διαθεσιμότητας που διαβάζαμε όλοι μόλις κυκλοφόρησε. Αυτό αποδεικνύει πως η εταιρεία δεν ήταν έτοιμη όσον αφορά στη ποσότητα παραγωγής και όχι ότι είχε μεγάλη ζήτηση το συγκεκριμένο προϊόν. Πιστεύω πως οι λόγοι που συνέβαλαν σε αυτό είναι το notch (ναι είναι πραγματικά ενοχλητικό αλλά συνηθίζεται) σε συνδυασμό με την έλλειψη fingerprint και την υψηλή τιμή. Το να κόψει όμως εντελώς την παραγωγή από το να μειώσει την τιμή μου φαίνεται αρκετά περίεργο / εγωιστικό. Η κατασκευή κι άλλων 2 ανάλογων προϊόντων που αναμένεται το 2018 φαίνεται πως θα δώσουν ώθηση στις πωλήσεις καθώς ο καταναλωτής έχει επιλογή.

Μπαμπης

Ότι βλακεία θέλει λέει ο κάθε αναλυτής .Το μάθατε η Apple θα κλείσει χαχαχααχαχααχαχα

johny

iPhone 6.1..αν κανει η apple το μαγικο με αυτη την τιμη και του βαλει μεσα και το νεο τσιπ οπως καθε χρονο βαζει σε ολα δεν με πειραζει καθολου αν η οθονη ειναι lcd και διωξει αυτη την ασχημοτατη εγκοπη πανω.βεβαια το μπαμ θα ειναι αν αυξησει την μπαταρια και την ρομ.οκ μετα δεν υπαρχει αντιπαλος σε καμια περιπτωση.αρα εχουμε και λεμε.μεγαλυτερη μπαταρια,αυξηση ρομ,αφαιρεση του αντιαισθητικου μαυρου πλαισιου στην οθονη και απλα ειμαι 1000%για το κινητο αυτο τον σεμπτεμβριο.και οποιαδηποτε ομορφη αλλαγη δεκτη.βεβαια και μετα ξυπνησες παει η ολη φαση αλλα οκ δεν ειναι και πολυ μακρια αυτα που γραφω.

Chris _BMW

Γιώργο , τίποτα απο αυτά που προανέφερες δεν ειναι λόγοι για να μην αγοράσει κάποιος το Χ πλην της τιμής .
Ξερω πολλούς που το θέλουν ανάμεσα τους κ εγώ κ μάντεψε τι ειναι αυτό που μας αποτρέπει …

Γιώργος Κ.

Χρήστο λέω το γενικότερο vibe που διαβάζω εδώ σε σάιτς αλλά και έξω από φίλους κτλ. Συγκεκριμένα , το Χ το έχει φίλος και τον ρώτησα γενικά πως του φαίνεται και μου είπε πάνω κάτω αυτά που είπα πιο πάνω. Για το notch είπε ότι στην αρχή τον ενοχλούσε αρκετά ειδικά στην προβολή φωτογραφιών κτλ γιατί κόβει αρκετά από αυτές αλλά μετά συνηθίζεται. Κι εγώ που το επεξεργάστηκα λίγο μου έκανε κάπως αυτό το μαύρο στην οθόνη και μακάρι να ήταν πιο μικρό όπως του essential. Ωστόσο με το πέρασμα της ώρας όντως δεν του έδινα σημασία. Το άλλο που μου είπε ήταν ότι είχε συνηθίσει το fingerprint να βρίσκεται μπροστά κάτω από την οθόνη και αυτό ήταν που τον πείραξε περισσότερο , ωστόσο αυτός βάζει κωδικό γιατί το face recognition δεν λειτουργεί όταν το έχει στο γραφείο και το χειρίζεται από εκεί. Να πούμε τέλος πως και αυτό αλλά και το note 8 ζητούν απαράδεκτα πολλά χρήματα για να αποκτηθούν. Κι εγώ θέλω να πάω προς το τελευταίο αλλά ….

ΝΙΚΟΣ

Δεν έχει τίποτα μα τίποτα καλύτερο να επιδείξει απέναντι στον ανταγωνισμό μεταξύ 500-900 ευρώ .(ίσως με χαμηλότερο κάτω όριο). Απλά όποιος ήθελε ντε και καλά iPhone διαφορετικό από τα άλλα που μοιάζουν ίδια εδώ και 4 χρόνια, τον δάγκωνε για τα καλά ο Κούκ.
Ε από ότι φαίνεται, δεν τους βγήκαν οι αριθμοί και πάμε για άλλα.
@Μπάμπης δεν θα κλείσει η Apple, απλά θα συρρικνώνεται κάθε χρόνο το μερίδιο της (Ήδη συμβαίνει). Με ότι αυτό συνεπάγεται.

txds

πριν λεγατε οτι θα θερισει στις πωλησεις , τωρα που δεν πουλησε αρχιζεται να βλεπετε περα απο το δαχτυλο σας .

κατι ειναι και αυτο , ενα βημα την φορα .

NikosAr

Ε αν το είπε ο Τσιανκ …. έτσι θα είναι

giannis

Την 01 Φεβρουαρίου ανακοινώνονται τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου. Οι αριθμοί θα δειξουν τελικά τι έκανε το X. Όλα τα υπολοιπα είναι καραμέλες. Αν θυμάστε και τα 7/7+ ηταν απογοήτευση καθώς και τα 6s/6s+ και τελικά έτριβαν όλοι τα μάτια τους από τα νούμερα.Λίγες μέρες υπομονή λοιπόν.

giannis

Και μία σημείωση…το iphone 5 σταμάτησε μόλις ένα έτος μετά την κυκλοφορία του παρόλο που πούλησε πολύ καλά. Οπότε δεν μας λέει κάτι αν όντως σταματήσει η διάθεση του Χ.

Ιωάννης jb

Απολύτως λογικό μου φαίνεται το να μη συνεχιστεί αυτό το εξάμβλωμα..
Είναι να απορεί κανείς ποιος ηλθ σκέφτηκε να κατασκευαστεί ένα τέτοιο smart..

NtinosMD

Θα μπει κ αυτη στο τρυπακι των πολλων μοντελων και θα καννιβαλιζει τα προηγουμενα. Πανε οι στιγμες που ειχε μονο ενα μοντελο. Ειχε και μια αιγλη τοτε γιατι ελεγες εχω το νεο αιφον…τωρα σε ρωτανε ποιο νεο αιφον; του φτωχου; ( se ) , το αχρηστο; ( νορμαλ ) , την μπεζελοπαντοφλα; ( plus ) ή το κοψε-τους-καφεδες-και-αγορασε-το (Χ). Καλως ή κακως οταν υπαρχει επιλογη σε μια γενια ιδιου κινητου , τα αρνητικα στοιχεια γινονται πολυ πιο εντονα αισθητα της καθε συσκευης….και αναρωτιεσαι και μετα πιο ευκολα αν τελικα αξιζει να πας στον ανταγωνισμο. Αλλιως ητανε τοτε που η μονη διαφορα στην ιδια γενια ητανε η χωρητικοτητα… Δεν εισαι ετσιρεια που παραγεις ΝΕΑ τεχνολογια, την πουλας. Καντοντουλαχιστον πιο επιδεξια. Μαναβικο δεν εισαι να πουλας κινητα ιδιας γενιας σαν τα αγγουρακια με το κιλο – αλλα μικροτερα αλλα μεγαλυτερα. Απορουσα ανεκαθεν… εχεις π εχεις μια επιτυχημενη συνταγη γιατι πας και την αλλαζεις; Και να ξαναγυρισουμε επι του θεματος. Εαν αποσυρθει, πιθανοτητες να ρολαρει ρολοι ποσο το δινουμε με updates? Θα καταφερει να βγαλει τριετια απο τη στογμη που δεν θα υπαρχουν στα ραφια οι συσκευες και κατ επεκτασιν και κομμματια στην αγορα; Αξιζει να υποστηριζεις μια συσκευη που δεν κυκλοφορει πλεον;… Συνέχεια »

Kourkoubas

Φαντάζομαι ότι θα θυμάστε ότι στην παρουσίαση του Χ έκαναν λόγο για επετειακό κινητό . Επετειακό σημαίνει ότι βγαίνει για κάποια επέτειο και μόνο για αυτή και όχι ως μοντέλο κανονικής ροής . Για αυτό και δεν περίμενα και ούτε περιμένω να βγει το Χ2 . Άρα άκυρη η σπέκουλα πως η Apple δεν θα συνεχίσει την παραγωγή του χρόνου καθώς για μένα ήταν δεδομένο από την στιγμή που ήταν επετειακό . Τώρα το αν είχε σκοπό να παράξει 80 εκατομμύρια Χ και τελικά θα σταματήσει στα 50 ή 60 ή 70 αυτό είναι άλλο θέμα. Επίσης μην ορκίζεστε ότι τα Iphone του χρόνου θα ονομάζονται Χ5.8 και Χ6.5 … εγώ για 9 και 9plus τα βλέπω καθώς δεν έχει λόγω να μην συνεχίσει την αρίθμηση η Apple και το 6.1 ΑΝ βγει θα ονομάζεται είτε 9 κάτι είτε SE plus . Αν κυκλοφορήσει το SE όπως φημολογείται χλωμό το βλέπω να κρατήσει και τα 7/7plus 8/8plus στην αγορά . Η apple έχει καταλάβει ότι όσο περισσότερα παλιά μοντέλα κρατάει στην αγορά , τόσο χάνει πελάτες για τα καινούργια της μοντέλα που θα είναι και πιο ακριβά . Άρα τα μοντέλα που φαντάζομαι εγώ να κυκλοφορούν είναι Iphone 9 (5,8)… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.