iPhone X: Για την υψηλή τιμή του ευθύνεται κυρίως το OLED panel της Samsung [KGI]

iphone x oled price, iPhone X: Για την υψηλή τιμή του ευθύνεται κυρίως το OLED panel της Samsung [KGI]

Η τιμή του επερχόμενου iPhone 8/ iPhone X (που θα προφέρεται 10) είναι το σημείο που επικεντρώνονται σχεδόν όλες οι διαρροές του τελευταίου διαστήματος. Μέχρι τώρα θεωρείται σχεδόν βέβαιο από τα leaks ότι θα ξεκινά από 1000 δολάρια, ενώ ακούστηκαν οι πληροφορίες για έκδοση 512GB στα 1199 δολάρια.

Το νέο iPhone είναι λογικό να είναι πιο ακριβό από τα προηγούμενα μοντέλα, μιας και πρόκειται για επετειακή έκδοση, όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα που θα φτάσει η τιμή του.

Σύμφωνα με την αναφορά που έστειλε η KGI Securities και ο Ming-Chi Kuo, προς τους πελάτες τους, το ποσό που πληρώνει η Apple στη Samsung για τα OLED panels είναι ένας από τους κύριους λόγους για την premium τιμή με την οποία θα κυκλοφορήσει το iPhone 8. Τα panels αυτά θα κοστίσουν στην Apple το διπλάσιο ποσό από αυτό που έδωσε για τα LCD panels των κανονικών iPhone.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple θεωρείται ότι θα πληρώσει 120 με 130 δολάρια για κάθε OLED panel που αγοράζει από την Samsung, ενώ για τις LCD οθόνες θα δώσει από 45 έως 55 δολάρια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Apple ψάχνει έναν ακόμη προμηθευτή για OLED panels, όπως η LG. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα διασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό OLED, αλλά θα δημιουργήσει ανταγωνισμό μεταξύ των δυο προμηθευτών με αποτέλεσμα να επωφεληθεί η ίδια όσον αφορά στην τιμή.

Τα Samsung OLED δεν υποστηρίζουν 3D Touch και δεν ανταποκρίνονται στα διαφορετικά επίπεδα πίεσης όπως τα LCD. Η KGI αναφέρει ότι αυτός ήταν ο λόγος που η Apple σταμάτησε να προσπαθεί να ενσωματώσει τον Touch ID κάτω από την οθόνη. Επίσης, αναφέρεται ότι το OLED δεν τα πηγαίνει πολύ καλά στο να διαβάζει τον αισθητήρα αποτυπωμάτων μέσω αυτού του τύπου οθόνης. Επομένως, στο iPhone X η Apple θα αντικαταστήσει το Touch ID με 3D σύστημα αναγνώρισης προσώπου, που χρησιμοποιεί την εμπρόσθια κάμερα για να ξεκλειδώσει το κινητό, αλλά και για το Apple Pay.

Φέτος μόνο το επετειακό iPhone θα φορά OLED, αλλά από το 2018 αναμένεται να έρθει σε όλα τα μοντέλα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Καμία αποτυχία το κόβω το όλο θέμα
Μια χαρά ήταν μέχρι τώρα τα iPhone τι θέλουν τις oled?

greek lover

χαχαχαχααχ εδω γελαμεεεεε, τα φορτωνει αλλου για να αποπροσανατολισει την κατασταση

ΑΝΔΡΕΑΣ

Αγαπητοί μου πιστοί ,ανακοίνωση εγκεκριμένη από Cupertino :
Μας έκοψε τον κώλο η Samsung και οφείλουμε να το μετακυλήσουμε.
Συνήθως οι amoled οθόνες της Samsung κοστίζουν 40-50 δολάρια (Τιμή εργοστασίου σε ποσότητες εκατομμυρίων) ,αλλά πέσαμε στην ανάγκη τους και μας εκβίασαν τα τομάρια. Παρακαλώ, όπως αναπαραχθεί σε όλα τα site τεχνολογικού ενδιαφέροντος, παγκοσμίως. Μη νομίζετε δλδ πως θέλουμε να βγάλουμε και κέρδος από αυτό.
Το 3d touch είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό ,αλλά για χάρη της amazing I-amoled θα πρέπει να το ξεχάσετε για το 2018. Δεν είναι δα και τόσο σπουδαίο. Όταν το επαναενσωματώσουμε θα είναι υπέροχο (με το ανάλογο extra τίμημα φυσικά).
Το ιδανικό , και αυτό που προσδοκώ από τους true believers είναι να πάρουν το επετειακό ,αλλά και το 7s χωρίς amoled ,για να έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν από την πλέμπα. Κάντε το καθήκον σας ΟΛΟΙ!! 2000 ευρώ για την δόξα του δαγκωμένου μήλου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! Θα αφήσουμε κάποια Huawei να μας υποσκελίσει? Το αντέχετε αυτό στα αλήθεια? Κοιμάστε τα βράδια?

τακησ

ενω γενικα ειναι μια πολυ φτηνη συσκευη που το αγοραζει ο καθενας . Ασε μας μωρε

raziel

xaxaxa πραγματικα γελας

Nikopoup

Ας μας πει κάποιος που χρησιμοποιεί το 3d touch αν θα το άφηνε για χάρη της oled οθόνης

Γιώργος Κ.

Για μένα είναι εντελώς αχρείαστο το 3d touch αλλά μερικούς τους βολεύει. Ωστόσο όταν έκαναν συζήτηση Apple και Samsung για την αγορά των οθονών η πρώτη έμαθε το ολικό κόστος. Παρά ταύτα συνέχισε στην αγορά και τώρα βγαίνει και “κλαίγεται”. Αν δεν τη συμφερε και δεν ήθελε να ανεβάσει κι άλλο το κόστος της συσκευής να μην έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή ήδη από την πρώτη επαφή με τη Samsung

Agnostos13

“Τα Samsung OLED δεν υποστηρίζουν 3D Touch και δεν ανταποκρίνονται στα διαφορετικά επίπεδα πίεσης όπως τα LCD”

Παιζει δηλαδη μετα το Touch-ID να μην εχει ουτε 3D-Touch το επετειακο; Πρωτη φορα το διαβαζω αυτο…και μου ακουγεται καπως τραβηγμενο!
Ποσες εκπτωσεις να γινουν για αυτες τις oled πια…

Chris_BMW

@Agnostos13

Άγνωστε ουτε εγώ δεν το έχω διαβάσει πουθενά αυτό ..
Για εμένα το 3D Touch ειναι πολυ σημαντικό κ δεν είμαι διατεθειμένος να το στερηθώ.
Το χρησιμοποιώ παρα πολυ σε σημείο που οταν ήρθε ο Αδερφος μου απο Γερμανία το καλοκαίρι οταν έπαιρνα το SE του έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να πατάει την οθόνη ..
Αν ισχύει θα ειναι ένας επιπλέον λόγος (ο πρώτος ειναι η τιμή ) να παμε προς 7s plus …

bezilys

πεστα ρε @ΑΝΔΡΕΑΣ!!!

Nick_GR

Όχι 3D touch;

N. Zar

Xα χα, θεούληδες. Τόσο καιρό γιατί ήταν πανάκριβο που δεν είχε oled ?

wave

Πάντως σε λιγοτερο από μια εβδομάδα ανακοινώνεται και τους παιζει κανονικά. Φαίνονται εντελώς αστείοι όλοι αυτοι με τα αρθρα τη μια γραφουν το ένα την άλλη το αναιρουν. Κανεις δεν μπορεί να πει με βεβαιοτητα αν θα έχει σκανερ αποτυπώματος ή έναν εντελώς νέο τρόπο ξεκλειδώματος εντελώς ανέπαφα! Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αν τελικά έχει σκανερ αποτυπώματος, που θα βρίσκεται στο τηλέφωνο.
Η αληθεια είναι ότι καμια διαρροή δεν έχει συμβεί για το τελικο και πραγματικο iphone που δεν είναι καν σιγουροι ουτε πως θα λεγεται.

George

Η apple είδε οτι έγινε ένας μικρός ψιλοπανικός με την υψηλή τιμή που θα έχει το iPhone 8, και προσπαθεί τώρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Οσοι όμως γνωρίζουν από τεχνολογία, δεν χάβουν τέτοια παραμύθια. Πρόσφατα παράγγειλα από το εξωτερικό το lenovo p2. Θα σταθώ μόνο στην οθόνη: super amoled full hd με gorilla glass 3. Και η τιμή; 180 ευρώ!! Οχι της οθόνης. Ολοκλήρου του κινητού!! Αρα δεν σημαίνει οτι η οθόνη super amoled ευθύνεται για την υψηλή τιμή του κινητού iPhone. Εγώ πιστεύω οτι απλά θέλουν να τα οικονομισουν γερά και γρήγορα. Ετσι ακριβώς όπως κάνουν τόσα χρόνια…

Chris07

:'(
Μνημόνια Μέχρι να έρθει το τέλος
η εξωγήινη εισβολή
ότι έρθει πρώτο.

KostasB

Ότι πατάτα του κατέβει του καθένα.
Huawei P9 Plus. Και super amoled και 3D touch. Πώς τώρα βγαίνουν και λένε δεν γίνεται..

One

Και δεύτερος και τριτος προμηθευτής να μπει του χρόνου, την ιδια τιμή θα τα πουλάει παλι.

johny

ισα ισα επιδη ειναι επετειακο η apple θα επρεπε να ικανοποιησει τους καταναλοτες με μια μπομπα συσκευη και μια λογικη τιμη.τοσα χρονια δηλαδη τι εχει κανει για τους καταναλωτες της?και παραπονιεται οτι ευθυνεται γι αυτο και η samsung?εγω παντως τοσα χρονια σε τιμαω.δεν ξερω αν μου δινεις την δυνατοτητα να το κανω για ακομα μια φορα.το s8 δεν νομιζω να ειναι τοσο χαλια και με καλη τιμη επισης.και το xiaomi επισης τουμπανο.οκ εχεις ενα λογισμικο σουπερ αλλα μεχρι εδω.εσυ εχεις λογισμικο αλλα καποιοι ανθρωποι δεν εχουν την δυνατοτητα να ανταπεξελθουν στο νεο σου 8ρι.θα μου πεις εχει και 7s αν ειναι να παρω το 7s το ξαναλεω περνω το s8 η το xiaomi mi mix 2 η το lg και ειμαι αρχοντας και με χανεις και απο πελατη.

bezilys

@Chris07 άρα έχουν τελειώσει τα μνημόνια είδη ! 😁 😁

Sint

Χαχαχα, το τερμάτισαν… Επικό.
Άρα τόσα χρόνια που τα είχαν πανάκριβα, έπαιρναν από τη Samsung;
και άρα η Samsung δικαιολογειται να έχει ψηλές τιμές;

Billk

Δηλαδή αν βρεθεί δεύτερος παραγωγός led οθονών, και πέσει το κόστος αγοράς οθονών, η Apple θα μειώσει και άλλο την τιμή του κινητού. Χαχαχαχα αντιθέτως αυτό ήθελε, ένα καινούργιο χαρακτηριστικό για να βγάλει έξτρα λεφτά χωρίς να χρειάζεται να δίνει διευκρινίσεις.

Μόνο προς τα πάνω οι τιμές ποτέ προς τα κάτω.

John

Είναι σαν να παραδέχεται η Apple αυτό που ξέρουμε εδώ και χρόνια , άλλο AMOLED Samsung και άλλο IPS , οι πρώτες είναι δύο σκάλες πιο πάνω σε ποιότητα. Υπάρχουν βέβαια και Κινέζικες AMOLED αλλά καμία σχέση.

Agnostos13

@John:
Μην μπερδευεις το βολει με το τρολει…
Δεν εχει να κανει με την ποιοτητα η τιμη οσο με το οτι η oled ειναι νεα τεχνολογια με περιορισμενη χρησιμοτητα και μικροτερες γραμμες παραγωγης απο τις lcd. Οταν η oled γινει πιο ωριμη σαν τεχνολογια και πιο διαδεδομενη θα αυξηθουν οι γραμμες παραγωγης μαζι με τους αγοραστες και θα μειωθει η τιμη…

Νροζας

Η απόλυτη αποδοχή από την ίδια την Apple και ότι οι oled είναι κλασεις καλύτερες από τις ips που είχε ως τωρα γι αυτό και τις αλλάζει και ότι η Αpple πουλάει πανάκριβα γιαυτό κ το δικαιολογει.

Αναργυρος

Ρε παιδια σοβαρευτειτε λιγο…τι γραφετε ; εχετε ιδεα απο τεχνολογια ; Το γεγονος οτι ο καθενας με βαση των δικων του συμπερασματων καταληγει σε πορισματα ειναι πραγματικα τραγικο.Αρχικα ολα τα τελευταια κινητα ειτε προκειται για την Αpple ειτε για την Samsung οι τιμες ειναι στο θεο.Σας πειραξαν τα 1000 ευρω και οχι τα 900 ή τα 800 ; Οποιος εχει την οικονομικη δυνατοτητα θα παρει και με 1000 και με 2000 που λεει ο λογος…εγω προσωπικα αν το παμε συγκριτικα με τις τιμες που υπαρχουν αυτη τη στιγμη στην αγορα απο σαμσουνγκ η τιμη δικαιολογειται.Δεν λεω οτι θα τα δωσω αλλα το καινουργιο iphone πραγματικα θα ειναι το καλυτερο κινητο που θα κυκλοφορησει φετος.Η οθονη εχει παει σε αλλη κατηγορια με μικροτερα bezels ακομα και απο σαμσουνγκ, καμερες πολυ ανωτερες τεχνολογικα απ’οτι κυκλοφορει αυτη τη στιγμη,3d touch 2ης γενιας που οι υπολοιπες εταιριες δεν εχουν καν υλοποιησει την 1η,ασυρματη φορτιση,καλυτερη αδιαβροχοποιηση,μεγαλυτερη μπαταρια,κομψο και μικρο μεγεθος,eye scanner που δεν θα χει καμια σχεση με αυτο της σαμσουνγκ.Για επεξεργαστικη ισχυ και καρτα γραφικων δεν χρειαζεται νομιζω καν να μιλησω οταν ηδη το iphone 7 εχει φτασει σε ταχυτητα benchmark τα macbook.Αν ειδικα προχωρησει σε οθονη με refresh rate 120hz οπως το ipad… Συνέχεια »

John

@ Agnostos13
Ποια “νέα τεχνολογία” είναι; Πλάκα μας κάνεις; Εδώ και 10 χρόνια βγάζει AMOLED η Samsung , επειδή τώρα με καθυστέρηση όπως πάντα προσαρμόζεται η Apple στα δεδομένα της εποχής θα το βαφτίσει innovation και τα σχετικά δηλαδή; LOL

bezilys

@John και τι άμα έχει amoled 10 χρόνια έχει καμία σχέση η οθόνη του s3 με του s8? Και η Sony έχει triluminos display στο πρώτο Z έχει κάποια σχέση με το xz1 η οθόνη ?

Agnostos13

@John:
Αν τη συγκρινεις με την LCD που υπαρχει απο το 80′ (από το 70΄ σε b/w) τοτε ναι…ειναι νεα τεχνολογια!
Επισης μεχρι το S7 ήταν και πολυ προβληματικες…
Το οτι ειναι ακομα ακριβες εχει να κανει αφενως με το οτι ειναι νεα τεχνολογια, αφετερου με το οτι η Samsung εχει μονοπωλιο και τελος με το οτι δεν υπαρχει μεγαλη ζητηση…
Εκτος αν θεωρεις οτι οι AMOLED πριν 3-4 χρονια που ηταν ακριβοτερες σε σχεση με σημερα ηταν γιατι ηταν καλυτερες σε σχεση με τις τωρινες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.