iPhone X vs OnePlus 6: Η μάχη των benchmark

Το OnePlus 6 τα “βάζει” με το iPhone X και τα benchmarks παίρνουν φωτία. Το Appleinsider έκανε τις δοκιμές των δύο συσκευών στα γνωστά benchmark apps για να δούμε ποιό είναι το καλύτερο smartphone με τα αποτελέσματα αυτής της μάχης να είναι εντυπωσιακά.

Από τη μια πλευρά έχουμε το OnePlus 6 στην έκδοση των 8GB RAM και 128GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης και τον Snapdragon 845 με τιμή 569 ευρώ, και στον αντίποδα το iPhone X με 3GB RAM και 64GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου και τον A11 Bionic με τιμή στα 1200 ευρώ. Έχουμε στην ουσία δύο smartphone που είναι διαφορετικά στην τιμή αφού στην ουσία με κάτι παραπάνω από δύο OnePlus 6 καταφέρνουμε να αγοράσουμε ένα iPhone X, ενώ τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά να αποτελούν αυτά των ναυαρχίδων του 2018.

Όσον αφορά τα benchmark και το Geekbench 4, το iPhone X κερδίζει κατά κράτος το OnePlus 6 στο single-core test μιας και 4283 πόντους έναντι 2468, ενώ στο multi-core test, το OnePlus 6 πετυχαίνει 9099 πόντους έναντι 10589 του iPhone X, και είναι πρώτη φορά που Android smartphone πλησιάζει τόσο κοντά κάποιο iPhone στο συγκεκριμένο benchmark.

iphone x oneplus 6 μάχη benchmark, iPhone X vs OnePlus 6: Η μάχη των benchmark

Στη συνέχεια οι συσκευές δοκιμάστηκαν στο AnTuTu όπου το OnePlus 6 ήταν καλύτερο με 30% περισσότερους πόντους, συγκεντρώνοντας 267.222 έναντι 208.749 του iPhone X, το οποίο ήταν καλύτερο στο HTML 5 test του AnTuTu με 37524 έναντι 34614 πόντων του OnePlus 6.

iphone x oneplus 6 μάχη benchmark, iPhone X vs OnePlus 6: Η μάχη των benchmark

iphone x oneplus 6 μάχη benchmark, iPhone X vs OnePlus 6: Η μάχη των benchmark

Συνεχίζοντας στο OpenGL Manhattan Offscreen test του GFXBench σε ανάλυση 1080p, το iPhone X απέδωσε 5463 frames τη στιγμή που το OnePlus 6 απέδωσε 4126 frames.

iphone x oneplus 6 μάχη benchmark, iPhone X vs OnePlus 6: Η μάχη των benchmark

Τέλος, στο Octane 2.0 browser benchmark, το iPhone X λόγω των βελτιστοποιήσεων του Safari πέτυχε 33741 πόντους τη στιγμή που το OnePlus 6 κινήθηκε σε “ρηχά” νερά με 16725 πόντους.

iphone x oneplus 6 μάχη benchmark, iPhone X vs OnePlus 6: Η μάχη των benchmark

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στο OnePlus 6 το οποίο αν και πωλείται πιο κάτω από τη μισή τιμή του iPhone X, έδειξε τα “δόντια” του και κατάφερε να το πλησιάσει τόσο κοντά όσο κανένα άλλο δεν κατάφερε μέχρι σήμερα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αρκετά apps ξεκίνησαν να λειτουργούν αρκετά πιο γρήγορα από το iPhone X, από τη στιγμή δηλαδή που ο χρήστης κάνει tap στο εικονίδιο της εφαρμογής. Φυσικά το ότι ένα smartphone τα πήγε καλύτερα στα benchmark από κάποιο άλλο αποτελεί τη μισή αλήθεια μιας και η συνολική απόδοση της συσκευής και η καθημερινή εμπειρία χρήσης, είναι αυτό που κάνει ένα smartphone να ξεχωρίζει.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tolis

Άκυρη σύγκριση, με διαφορετικό λειτουργικό/cpu/gpu/memory. Αν θες σύγκρινε πως ανταποκρίνονται ταυτόχρονα σε λειτουργίες καθημερινής χρήση, όλα τα άλλα είναι για clickbait και flaming.

Lsantas

Να πως με τα μισά λεφτά παίρνεις λίγο χειρότερες επιδόσεις….που στην πραγματικότητα δεν φαίνονται καν.. Το μέγεθος του iPhone Τεν είναι η τέλεια αναλογία κινητού οθόνης κατά εμε αν και γούστα είναι αυτά.

Karl

Είναι καλά να δίνεις 1000αρικο και να τρως και σκόνη… Δεν σας χαλάει

Kostas

Το οτι εφτασε τοσο κοντα στο html με ξεπερναει, γιατι σε ολα τα τεστ δεν το εφτασε το iPhone ουτε στο ελαχιστο.

Christz

Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν η OnePlus βγάλει ένα κινητό πάνω από 800€ .. θα πέσει κλάμα στην apple & Samsung. Σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στις επιδώσεις…

manosz

αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αρκετά apps ξεκίνησαν να λειτουργούν αρκετά πιο γρήγορα από το iPhone X, από τη στιγμή δηλαδή που ο χρήστης κάνει tap στο εικονίδιο της εφαρμογής… Αυτό νομίζω λέει πολλά και είναι το πιο σημαντικό..

bill

real speedest εχει δει. κανεις σας?
το χ τρωει. μια. σκονη απο. εδω μεχρι το. αυριο
χαχααχααα£χαχ

Tsagarogiorgis

Εγώ ξέρω ότι έχω το χ και πάει σφαίρα ..καλη αυτονομία ,φοβερά ηχεία και εξαιρετική οθόνη ..η κάμερα τέλεια ,ειδικά το πορτραίτο και πανοραμική δεν υπάρχουν ..δεν έχω μετανιώσει ούτε ένα ευρώ

Christz

Tsagarogiorgis με τόσα λεφτά παίρνω το OnePlus 6, ένα PlayStation και μια 50′ 4k τηλεόραση για να ευχαριστιεμαι τα game’s…

Agnostos13

@Christz:
Και εγώ μηχανάκι…αλλά τι νόημα έχει αυτή η κουβέντα;

ΚώσταςD.

Αναλόγως την οικονομική δυνατότητα που έχει ο κάθε ένας αγοράζει αυτό που μπορεί και θέλει. Το iphobe x είναι τούμπανο όπως και να το κάνουμε! Δεν ξέρω αν είχα τα λεφτά αν θα το έπαιρνα. Πάντα κοιτάω όμως τη σχέση απόδοση τιμή που ειναι πολύ σημαντικό για εμένα μιας και δεν έχω την όρεξη να γεμίζω την τσέπη των μετόχων της κάθε εταιρείας που υπερκοστολογει, αν πήγαιναν στους εργάτες τότε οκζ αλλά δεν… Οποτε σε αυτά τα δύο μάλλον θα προτιμούσα το one plus το οποίο είναι δυναμίτης!

Gp

Εγώ έχω την απορία γιατί δεν βγήκε κανένα android κινητό με τις διαστάσεις του iphone x και είναι όλα πιο μεγάλα; Μόνο το σχέδιο αντέγραψαν αλλά από διαστάσεις παντόφλες.

NikosAr

Το OP 6 ΘΑ βγει τώρα το άλλο είναι από πέρυσι, το ένα ναι μεν δίνεις πεντακόσια …όμως σε 5-6 μήνες αλλάζει μοντέλο .. άντε με το ζόρι να πάρει άλλο ένα update ….. λυπάμαι αλλά μερικοί μοιράζουν κουτόχορτο …. για το iPhone δεν χρειάζονται λόγια !

Tsagarogiorgis

@christzΜα δεν σε ανάγκασε κανεις να το πάρεις ..δεν καταλαβαίνω γτ κράζετε τα iPhone ..σίγουρα είναι κάπως ακριβά σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά δεν απευθύνονται σε όλους όπως και η ρόλεξ …

godis

σιγα ρε φιλε Tsagarogiorgis που δεν απευθυνονται σε ολους.το λες,λες και κοστιζει δεκαδες χιλιαδες ευρω το πιο ευκολο πραγμα για να παρεις την σημερον ημερα ειναι οποιαδηποτε ηλεκτρονικη συσκευη ειτε ειναι τηλ ειτε ειναι iphone.και να σου πω την προσωπικη μου γνωμη βασης οπτικης πλευρας τα περισσοτερα iphone η ακριβα κινητα τα βλεπω στα χερια των πιτσιρακαδων.

Wave

@godis Μη μας τρελαίνεις τι εννοείς το μόνο εύκολο να αγοράσεις σήμερα ηλεκτρονική συσκευή. Δεν το κατάλαβα. Εννοείς με δόσεις γιατί και οι δόσεις λεφτά είναι. Αν κάποιος πρέπει να πληρώσει λογαριασμούς ενοίκια και ένα σωρό αλλά φυσικά και δυσκολεύεται να αγοράσει την οποιαδήποτε συσκευη. Ας μην είμαστε κομπλεξικοί τα iPhone δεν είναι για όλους όντως είναι για αυτούς που έχουν οικονομική άνεση. Και όχι δεν έχουν όλοι οι νέοι iPhone. Εγώ ελάχιστους βλέπω. Τα περισσότερα μάλιστα λένε αν περάσω στο πανεπιστήμιο μου έταξαν ένα iPhone σε τέτοια φάση!

bill

@Tsagarogiorgis
τι. εννοεις 1 update?
το πορισμα πως το. βγαλες?
γτ το 3 που εχω εγω εχει. παρει 3 εκδοσης android
ξεκιμησε. με. την 6 κ. τρ. ειναι στην 8

Nikopoup

@Wave μαλλον δεν βλεπεις καλα ή μενεις σε κανα βουνο.. χωρις παρεξηγηση. Ειδικα στις ηλικιες απο 15 μεχρι 20, 1 στα 3 ειναι iphone και σε μια χωρα οπως η ελλαδα ειναι μεγαλο το ποσοστο

godis

Wave ξαναλεω καποιος που εχει κολλησει με οποιαδηποτε συσκευη και θελει να την παρει ειναι πολυ ευκολο ακομη και με δοσεις (βλεπε κωτσοβολο) ξανατονιζω βαση το τι βλεπω στον κοινωνικο μου κυκλο,οτι τα περισσοτερα ακριβα κινητα (συμπεριλαμβομενων πολλων iphone) τα εχουν πιτσιρικαδες των 400σιων ευρω μισθων που δεν εχουνε γκομενιτσα και παντελονι δευτερο να φορεσουν και βρισκουν ψυχολογικο διεξοδο σε αυτα.Παιζουν βεβαια και 2 ατομα που το πηραν δηθεν για την δουλεια τους αλλα αυτο αστο να μην το σχολιασω και για να κλεισω λεω φιλε μου δεν ειναι κομπλεξισμος αυτα που γραφω…σοφρωνισμος ειναι.!!!

Agnostos13

Το οτί υπάρχουν πολλοί μοστρατζίδες εκεί έξω είναι γνωστό της πάσης. Κάποτε μόστραραν σπίτια και αυτοκίνητα…τώρα με την κρίση έπεσε το budget και μοστράρουν κινητά.
Όπως λέει και ο wave η συσκευή δεν απευθύνεται σε αυτόν που θα δώσει τρεις μισθούς και ένα οικοπεδάκι αντιπαροχή για να την πάρει. Αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που είναι διατεθημένοι να μείνουν νηστικοί προκειμένου να κάνουν φιγούρα…
Άλλοι πάλι την παίρνουν (εντελώς ή σχεδόν) τσάμπα με επιδοτήσεις ή από τις εταιρείες που εργάζονται. Οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο να κρατάνε και παιδιά πολλές από αυτές!

forneverarrow

Ο,τι και να βάλουν πάντα πίσω θα μένουν… Η υπέροχη της Apple είναι στο σύνολο, όχι μόνο στους αριθμούς. Έχει το OS, έχει την ευχαίρεια να σχεδιάζει chip για αυτό το OS και έχει τον έλεγχο των πάντων. Το Android δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο ultra flagship κομμάτι και αυτό αποδεικνύεται από την ύπαρξη και την επιτυχία του One Plus. Όταν μια συσκευή στα μισά σχεδόν χρήματα από το S9+ ή το P20 pro τα βλέπει στα ίσα ή τα ξεπερνά, αυτό είναι αποτυχία του ίδιου του συστήματος του Android. Και ξεκάθαρα, μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει το Android κατα την άποψη μου. Ισχυρό hardware, σχετικά εξελιγμένο software και διάρκεια ζωής μέχρι τα 2 χρόνια. Στα 500€ είναι συμφέρουσα επιλογή. Για κάτι πραγματικά αξιόπιστο πας σε iPhone, 4-5 χρονάκια δουλεύεις το πιο πρόσφατο OS και με σταθερή επίδοση (από την εποχή του iPhone 6 και μετά).

bill

@forneverarrow
αληθεια τα λες τωρα?
οταν η αγαπημενη σ αππλε. σ. πεταει πραγματα που εχουν τα αντροιντ χρονκα τωρα κ στα λεει καινοτομιες κ τα χαβεις ειναι πρωτοπορια?
που τωρα 2.χρονια το λειτουργικο της ειναξ ολο τρυπες κ προβληματα?
το μονο που ελέγχει ειναι τα προβατακια που εχει. για οπαδους
κ πρωφανος μια εταιρια σαν τν 1+ εχει επιτυχια οταν στα μισα λεφτα απτις υπολοιπες ναυαρχίδες τις. φτυνει. μεσα. στην μουρη κ γελαει. με τα χαλια σας
σταθερή επιδοση? οταν ριχνει τον χρονισμο στους επεξεργαστες της στα παλια μοντελα για να σε παρακινησει να. παρεις πιο καινουργιο ειναι καλα?
ααα ρε τι να σας. πει. κανείς καλα. σας. κάνει κ σας τα περνει

forneverarrow

@Bill. Πλάκα μας κανείς; Τα iPhone 8/8 plus και X είναι του 2017 και κάνουν σκόνη τα Android flagship του 2018! Αυτό όσον αφορά επιδόσεις. Για την γνωστή καραμέλα με τη μείωση του χρονισμού την έχει βαρεθεί και ο πιο καμένος Android fan… Έχει βγει update που σου δίνει τη δυνατότητα να το απενεργοποιείς από τα battery settings. Το ότι η Apple βάζει στοιχεία που το Android έχει από χρόνια ισχύει. Αλλά η διαφορά είναι η εξής: σαν android user είσαι πάντα early adopter και σχεδόν ποτέ δεν δουλεύει κάτι όπως πρέπει. Η Apple έβαλε φέτος wireless charging και άρχισε να γεμίζει η αγορά Qi docks. Το fingerprint sensor μπήκε πρώτη φορά στο Galaxy S5 και ήταν για κλάματα, ενώ του iPhone 5s απλά δούλευε όπως πρέπει! Το Face Id του iPhone X δουλεύει πολύ καλύτερα σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού από αυτό των Android και αυτό γιατί η Apple έχει επενδύσει σε αξιόπιστη τεχνολογία face mapping. Ο A11 είναι σε κάποιες περιπτώσεις γρηγορότερος και από i5 που βρίσκεται σε MacBook Pro, βάσει benchmarks. Όλα αυτά η Apple τα σχεδιάζει μόνη της και δουλεύουν όπως πρέπει. Δεν περιμένει την Qualcomm να της δώσει chip που το χρησιμοποιεί ο καθένας. Και τέλος,… Συνέχεια »

bill

για πες μ σε παρακαλω πια android flagship παταει να. γελασω λιγο….. βσκ δν με. νοιαζουν τα αλλα. flagship το 1+ που εχω ειναι υπεραρκετο για να κανω τν. συγκριση τωρα σαμσουνγκ lg και οι λοιπες δεν. με. νοιαζουν πια. καραμελα για την μειωση χρονισμου? αυτην που παραδέχτηκε η αππλε? αααα μαλισταααα… κ που θα παρει την 12 και? θα πάρει κανα security update αλλες 2 3 βλακιουλες που εχουν τα νεα ιφονε οχι ολα. πρωφανος κ θα χαίρετε. κ μόνο που καθεσε κ μ λες για σκορ σε benchmark μ φτάνει απο εκει φαινετε ποσα ξέρεις καποτε τα προβατα του. αντροιντ λεγανε για σκορ κ τα ιφονε ηταν γρηγορότερα τωρα πλεον εγινε το αναποδο το ιφονε εχει. κλτερο σκορ. πλεον κ ειναι πιο αργο κ. ολο αυτο ξερεις γτ? γτ παλια το ιος δν εχει κανενα feature ηταν τοσο ελαφρύ κ αδιαφορο που ετρεχε σφαιρα τωρα οσο. υλοποιει πραγματα του αντροιντ γινετε ολο κ πιο βαρυ κ αργο εξου κ το αναιβασμα της ραμ πλεον… εδω μετα απο. τοσα. χρόνια υλοποιησαν το φαστ. τσαρτζ κ το double tap for. wake μηοως κ αυτα περιμεναν να τα υλοποιησουν σωστα γτ. εμεις τα ειχαμε σε early stage? δν εχει να κανει.… Συνέχεια »

forneverarrow

Αχ… Πιάσε από περιέργεια ένα iPhone 6s και ένα iPhone 8 δίπλα δίπλα και κάνε σύγκριση. Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο σε θέμα iOS στο 6s. Έχω το 8 και η γυναίκα μου το 6 plus και πάλι δεν υπάρχει διαφορά (πλην του 3D Touch που είναι hardware feature). Και δεν υπάρχει κανένα lag σε συσκευές από το iPhone 6 και μετά με τα update. Μέχρι το 5s όντως υπήρχαν θέματα στην απόδοση, αλλά ήταν τουλάχιστον ενημερωμένα σε θέματα ασφαλείας. Αντίθετα, τα αγαπημένα σου 1+ Ούτε για δυο χρόνια δεν παίρνουν updates. Τουλάχιστον είναι φτηνά και κάπως δικαιολογείται. Η ανωτερότητα του A11 σε σχέση με τους άλλους επεξεργαστές είναι κοινώς αποδεκτή ακόμα και από android sites. Κάνε μια αναζήτησή και θα καταλάβεις. Το iOS είναι optimize και πανάλαφρο σε σχέση με πολλές android συσκευές που τρώνε 4gb ram και παρουσιάζουν stutters. Απόδειξη ότι το iPhone 8 με 2GB ram πετάει, ενώ τα 3gb των 8 plus και X υπάρχουν για την διπλή κάμερα. Τέλος, το throttling ισχύει αλλά είπαμε ότι απενεργοποιείται από τα settings, άρα δεν τίθεται θέμα πια. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθεί κάποιος να πείσει για το αντίθετο. Ο καθένας αγοράζει όπως θέλει και ευτυχώς έχουμε επιλογές. Πέρασα μια… Συνέχεια »

Christz

Δεν παίρνουν ενημέρωσεις στα android;;; Σοβαρά Μήλας; Το op3 τρέχει 8.1.0 αυτή που έχει και το OnePlus 6 δλδ… Σήμερα κιόλας πήρα ένα αναβάθμιση 6/18 security… Τώρα για άλλες εταιρείες ισχύει ότι αργούν… Όσο για ταχύτητες και besmark 10δες video στο YouTube θα σε πείσουν… Και μάλιστα όχι με το OnePlus 6 αλλά ανάμεσα στο 5T που έχει τον 835 και το Χ… Ειδικά στη ταχύτητα ανοίγματος εφαρμογών το η OnePlus ήρθε από άλλο πλανήτη… Το iPhone x μένει τουλάχιστον κάποια δευτερόλεπτα πίσω… Για αλλά android δεν το συζητάμε κάν… Και δεν με νοιάζει που τα apple βγαίνουν με 2&3 GB μνήμη… Ας βάλουν περισσότερη .. Μήπως θέλεις να μιλήσουμε για αυτονομία;;; Ή μήπως για ταχεία φορτηση;;; Στο μόνο που είναι καλύτερο το x είναι πιθανα η κάμερα αν και τώρα στο 6ρι και αυτό παίζει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.