iPhone Xs και Xs Max με πρόβλημα σε Wi-Fi και LTE λόγω κεραίας;

iphone xs xsmax ποιότητα σύνδεσης wifi lte πρόβλημα κεραίας, iPhone Xs και Xs Max με πρόβλημα σε Wi-Fi και LTE λόγω κεραίας;

Υπάρχουν χρήστες των iPhone Xs και iPhone Xs Max που αναφέρουν πρόβλημα με την ποιότητα του σήματος όταν συνδέονται σε Wi-Fi αλλά και LTE δίκτυα, φέρνοντας μνήμες από το πρόβλημα με το antennagate στο iPhone 4.

Υπάρχουν ορισμένοι κάτοχοι των iPhone Xs και iPhone Xs Max που δημοσίευσαν σε forum της Apple και στο Reddit, πρόβλημα με κακό σήμα των συσκευών τους όταν συνδέονται σε LTE και Wi-Fi δίκτυα, τη στιγμή που στα ίδια δίκτυα δεν είχαν κάποιο πρόβλημα με τα προηγούμενα iPhone που είχαν στην κατοχή τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός χρήστη όπου συνδεόταν χωρίς πρόβλημα σε LTE δίκτυο με το iPhone 7 Plus και το iPad (2017), αλλά πλέον με το iPhone Xs έχει μόλις δύο “μπάρες” σήμα το οποίο δεν είναι σταθερό και παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα σύνδεσης.

Ένας άλλος χρήστης που έχει στην κατοχή του το iPhone Xs Max δήλωσε πως αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα και επέστρεψε τη συσκευή του στη Verizon η οποία του την αντικατέστησε με μια καινούργια η οποία παρουσιάζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, το οποίο δεν είχε με το iPhone 8 Plus που είχε πιο πριν. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως το iPhone 8 Plus συνδεόταν και είχε μια με δύο “μπάρες” σήμα χωρίς να έχει πρόβλημα στη χρήση του internet. Πλέον, με το Xs Max το σήμα είναι ασταθές μιας και άλλες φορές έχει μια με δύο μπάρες και άλλες καμία και ψάχνει για 4G σήμα, κάτι το οποίο είναι απο απογοητευτικό για μια τέτοια συσκευή.

Σε εργαστηριακές δοκιμές που έγιναν στα iPhone Xs και Xs Max από το blog WiWavelength, διαπιστώθηκε κακό σήμα σε Wi-Fi και LTE συνδέσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα iPhone. Το πρόβλημα αυτό οφείλεται στην κεραία των συσκευών η οποία έχει χαμηλή λήψη κατά τη σύνδεση των συσκευών με αυτά τα δίκτυα, και ενδεχομένως να χρειάζεται αναβάθμιση τόσο από την Apple με κάποιο iOS update, όσο και από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα αυτό.

Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε πως υπάρχουν χρήστες αυτών των iPhone οι οποίοι δηλώνουν πως παρατηρούν αυξημένες ταχύτητες σύνδεσης σε Wi-Fi και LTE συνδέσεις, και μένει να δούμε κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Apple σχετικά με αυτό το θέμα καθώς και τι λύση μπορεί να δοθεί.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Καταρχάς μακάρι να είναι θέμα software κι όχι hardware … υπάρχει περίπτωση να έχουν κεραίες αλλου κατασκευαστή στην Ευρώπη και άλλου κατασκευαστή στις Η.Π.Α ?

apple_way

Καταρχάς το κρατάτε λάθος για ακόμα μια φορά… Αντε πάλι να σας μάθουμε τα ίδια… Με αγάπη Τιμόθεος Μάγειρας

GS

Αρχίσαμε. Πρώτα η γραμμή στην οθόνη και τώρα το Wi-Fi. Καλά το πας μηλαρακι.

be happy

Για αυτό έπρεπε όλα τα προϊόντα όλων των εταιρειών να τα πουλούσαν μόνο μέσω της δικιάς τους ιστοσελίδας. Όλα θα ήταν οργανωμένα χωρίς να υπάρχει καμία βιασύνη από την αρχή.

Δεινοσαυρος

Καλα οτι παθουν αυτα συμβαινουν οταν κυκλοφορας μια συσκευη (και μαλιστα ανω των χιλιων ευρω) χωρις να κανεις τα απαραιτητα testing, evaluation, μετρησεις κλπ. Οπως κανουν οι αλλες ετερεις πχ One Plus ελεχει και να βελτιωνει τις οι συσκευες πριν να κυκλοφορισουν με ολες τις απαραιτητες διαδικασιες. Ελεχος και να παει κατι σταβα, ανασχεδιασμος και βελτιώση της συσκευης. Για το συνεκριμενο Ειναι θεμα κακου σχεδιασμου των κεραιων (και μαλλον δεν φτιαχνετε με καποιο software update). Παντα το μηλαρακη ειχε προτεραιότητα στο Looks over functionality .

χρηστος

Ανεκαθεν τα iphone ειχαν προβλημα με το σημα & την ταχυτητα ιντερνετ (ειδικα σε σχεση με τον ανταγωνισμο) και ειχα δει μια πολυ καλη αναλυση για ποιο λογο συμβαινει αυτο. Φετος για πρωτη φορα η Apple προσπαθησε να λυσει το προβλημα με το να ενισχυσει την κεραια (εξου και η ασσυμετρια στο κατω ακρο με τα ηχεια) και με καποιες αλλαγες στον Α12 αλλα απο ο,τι φαινεται το θεμα παραμενει. Επειδη μιλαμε για κινητα με τιμες απο 1200 ευρω, το προβλημα αυτο -επειδη ειναι σημαντικο- ειναι ασυγχωρητο.

Petros

Ολες οι κομμωτριες και σερβιτόρες που είναι και οι περισσότεροι χρήστες iPhone δεν τους ενοχλεί φτάνει να εχει μηλαρακι και η θήκη τρύπα για να φαίνεται

Ravisher34

Φιλε @Petros εσυ τι δουλεια κανεις θα μας πεις ή απλα αρεσκεσαι στο να προσβαλεις το κοσμο;

Petros

Ravisher34 @ ντελιβερη στο Έβερεστ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.