iPhone XS, XS Max, XR: Ποιό έχει την καλύτερη αυτονομία;

iphone xs max xr καλύτερη αυτονομία, iPhone XS, XS Max, XR: Ποιό έχει την καλύτερη αυτονομία;

Τα νέα iPhone Xs, iPhone Xs Max και iPhone XR διαθέτουν επεξεργαστή A12 Bionic στα 7nm, οθόνες στις 5.8″, 6.5″ και 6.1″, αποθηκευτικό χώρο από 64GB μέχρι 512GB ενώ πλέον έγιναν γνωστά τα στοιχεία για την αυτονομία τους. Τι δείχνει το συγκριτικό της Apple για τη διάρκεια της μπαταρίας των νέων iPhone;

Η Apple κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων κάθε νέου iPhone, δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη μνήμη RAM, την ταχύτητα του επεξεργαστή αλλά και τη χωρητικότητα της μπαταρίας όπως και την αυτονομία της. Αναφορικά με τη μπαταρία και την αυτονομία των iPhone, τα στοιχεία αρχίζουν και γίνονται γνωστά όταν η Apple τα δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της.

Η ιστοσελίδα της Apple δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συγκρίνουν την αυτονομία των νέων iPhone και να δουν την αυτονομία της κάθε συσκευής, που στην προκειμένη περίπτωση βγάζει “νικητή” το iPhone XR. Θα πρέπει να τονίσουμε πως όλα τα iPhone που παρουσιάστηκαν, δείχνουν να έχουν καλύτερη αυτονομία από τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X, κάτι το οποίο είναι θετικό και εν μέρει αναμενόμενο.

Η απουσία του Touch ID αλλά και το αυξημένο μέγεθος των συσκευών, επέτρεψε στην Apple να χρησιμοποιήσει, ενδεχομένως, μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας, κάτι το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε τις πρώτες αποσυναρμολογήσεις των συσκευών για να διαπιστώσουμε αν ισχύει. Έτσι, το συγκριτικό της Apple δείχνει πως το iPhone XR διαθέτει την καλύτερη μπαταρία που έχουμε δει ποτέ σε iPhone με τη διαφορά σε σύγκριση με το iPhone Xs Max να μην είναι πολύ μεγάλη, κάτι το οποίο όμως δεν ισχύει όταν το συγκρίνουμε με το iPhone Xs.

Μένει να δούμε την αυτονομία των νέων iPhone σε πραγματικές συνθήκες, κατά την καθημερινή χρήση, για να διαπιστώσουμε ποιό από τα νέα iPhone είναι και στην πράξη αυτό που έχει την καλύτερη αυτονομία.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

real life test θελουμε.. οχι απλους αριθμους της εταιρειας. Θα γελανε κ οι πετρες αν δεν καταφερει εστω να προσεγγισει τα android counterparts samsung huawei σε αυτονομια …

Tasos Spanos

Μάλλον η lcd καίει λιγότερο ρεύμα η έχουν ελάχιστα χρονισμενο χαμηλότερα τον επεξεργαστή και βγάζει κάποια λεπτά χρήσης παραπάνω

Μόλις βγουν στην αγορά θα μάθουμε τι γίνεται αν και η διαφορά σε καθημερινή χρήση δεν θα είναι αισθητή μεταξύ του xs & xr

One

@ Tasos Spanos είναι μύθος οτι οι oled καταναλώνουν λιγότερη ενεργεια απο τις lcd. Αυτο ισχύει μόνο οταν η οθόνη αποτυπώνει απόλυτα μαύρο χρώμα αλλά και παλι δεν εχουν τεράστια διαφορά. Στις περισσότερες περιπτώσεις που έχουμε έντονα χρώματα και ειδικά στο λευκό χρώμα οι lcd καταναλώνουν αρκετά λιγότερη ενεργεια απο τις oled οθόνες. Ο λογος που κάποιες lcd καταναλώνουν περισσότερη ενεργεια απο κάποιες άλλες εχει να κάνει με την ανάλυσης της οθόνης.

Tο Χr εχει ανάλυση 1792 x 828 pixel που είναι μικρότερη απο το iPhone 8 plus που εχει Full HD ανάλυση 1920 x 1080 pixels. Για μένα ειναι μεγαλο λάθος να χαμηλώσει την ανάλυση για να πετύχει καλύτερη κατανάλωση. Καλύτερα ήταν να έβαζε μεγαλύτερη μπαταρία και ας μεγάλωνε το πάχος κατά 1 χιλιοστό και να είχε μια FHD+ ανάλυση.

vasiliSΝ9

One που τον στηρίζεις το “μύθο” που λέει ότι οι oled καίνε το ίδιο ή περισσότερο από τις LCD? Σε ποια έρευνα γιατι απ’ ότι ξέρω οι Oled καταναλώνουν 20-30% λιγότερη ενέργεια? Πιθανώς το Xr θα είναι χρονισμένο σε χαμηλότερες ταχύτητες και δίνοντας λιγότερη ανάλυση έχει καλύτερη αυτονομία όχι λόγω του ότι η LCD (Liquid Crystal psssss) είναι λιγότερο ενεργοβόρα.

Tasos Spanos

Καταναλώνουν όπως λες λιγότερο αλλά είπαμε σε φόντο μαύρο
Το iPhone δεν έχει μαύρα μενού άρα η διαφορά αυτή δεν υπάρχει μεταξύ της ενέργειας που καίνε οι οθόνες

Σ ένα Samsung η oneplus αν βάλεις σε όλα τα μενού ένα dark theme ναι εκεί βλέπεις διαφορά

Δεν νομίζω όμως ότι έχουν διαφορά σε κατανάλωση έτσι όπως είναι στημένο το μενού και οι εφαρμογές των iPhone

Άρα πάμε σε κατανάλωση επεξεργαστή και ανάλυση που μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που κερδίζει το xr σε σχέση με το Xs

Mary

Δεν ξέρω πως βγάζουν αυτά τα αποτελέσματα αλλά εμένα το 8 plus δεν έχει πιάσει ποτε τα νούμερα των τεστ που έχω δει. όχι ότι δεν κρατάει η μπαταρία του αντιθέτως κρατάει παρά πολύ αλλά και πάλι λιγότερο από αυτά που δείχνουν τα τεστ.

GS

Κανένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.