John Gruber: αναβάθμιση σε iOS 7.1 τις επόμενες ημέρες

Η επίσημη διάθεση του iOS 7.1 ίσως έρθει λίγο πιο νωρίς απ’ότι περιμέναμε. Σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή John Gruber από το site Daring Fireball, οι χρήστες της πλατφόρμας θα πρέπει να περιμένουν την αναβάθμιση οποιαδήποτε στιγμή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η άποψη αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι οι χρήστες iPhone, iPad και iPod touch θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένη την έκδοση iOS 7.1 στις συσκευές τους για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέσω live streaming το iTunes Festival (South by Southwest). Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου, τότε θα πρέπει να περιμένουμε την αναβάθμιση άμεσα.

Η νέα έκδοση iOS 7.1 πρόκειται να φέρει αρκετές αλλαγές στους χρήστες, τόσο σε επίπεδο User Interface όσο και στις λειτουργίες της συσκευής, ενώ αναμένεται να δώσει τέλος σε αρκετά bugs.
, John Gruber: αναβάθμιση σε iOS 7.1 τις επόμενες ημέρες
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tom

Θεωρώ ότι πια το iOS δεν είναι καλύτερο του android. Ναι είναι πιο σταθερό αλλά το android έχει δουλευτεί πολύ και τα speccs το εξυπηρετούν μια χαρά. Το ios πέρα από καινούρια στοιχεία πρέπει να προσθέσει και παραπάνω λειτουργικότητα πια. Και οκ για τα κινητά θες κάτι απλό αλλά για τα tablet πιστεύω ότι το λειτουργικό θα προσφέρει παραπάνω δυνατότητες από ότι τώρα. Τα ios για tablet κυρίως πρέπει να αναβαθμιστούν σε κάτι πιο computer-ικό και να αφήσουν τον απλό user friendly χαρακτήρα.

Τομ

Και για να ξεκαθαρίσω νομίζω ότι μέχρι και πριν λίγο καιρό το ios ήταν καλύτερο. Δεν είμαι κανα android fanboy. Κάποτε δεν είχα iphone επειδή δεν μπορούσα να το αγοράσω. Τώρα δεν έχω iphone επειδή το android είναι καλύτερο και επειδή έχω περισσότερες επιλογές στα μεγέθη.

Banik

Το IOS 7 ειδικά δεν ειναι λειτουργικό; Σε σχέση με το IOS 6 και android. Πάρε 3 συσκευές και κανε συγκεκριμένες κινήσεις να δεις διάφορες. Απο το search στο κινητο που στο iOS 6 έπρεπε να πας στην αρχη ή στο android στο menu δεν εχει καν search (κάποιες συσκευές). Όταν σε πολλές συσκευές που πλέον με το δάχτυλο πας πίσω χωρις να πατησεις back κλπ. Όταν εισαι σε όλες τις εφαρμογές στα iOS όταν κανεις scroll down σε σελίδες και θες να πας τέρμα πανω με το δάχτυλο πας κατευθείαν ενώ στο android δεν μπορείς. Κλείνεις φωτογραφίες, βιντεο, εφαρμογές κλπ με gesture, με τα δυο δάχτυλα. Στο android μόνο με back. Το notification center που ανοίγει και με lock screen όπως και το control center. Το ανοίγμας κάμερας που εδω και 2 χρονια υπάρχει στο IOS ενώ το android το έβγαλαν στο Kitkat και όσοι το έχουν. Ο safari με τις καρτέλες που βλέπεις πλέον ξεκάθαρα τι εχεις ανοιχτό, επίσης και εδω μπορείς να πας μπροστά ή πίσω σε μια σελίδα με το δάχτυλο. Και το multitask επιτέλους έγινε multitask αλλάζεις πιο γρήγορα απο οτι σε android αν αλλάζεις απο τα εικονιδια οχι απο τις εικόνες και βλέπεις πιο… Συνέχεια »

Τομ

Με πολυ προχειρες και γρηγορες σκεψεις: Το να κλεισεις εφαρμογες ειναι σαφως ανωτερο στο Android καθως αν θες να της κρατησεις ανοιχτες μπορεις (home) αν θες να τις κλεισεις με το που βγεις μπορεις (back) και αν θες να κλεισεις πολλες ανοιχτες μαζι μπορεις με ενα κουμπι. Στο scroll στο ιντερνετ επισης ανωτερο με ενα αποτομο swipe προς τα κατω η πανω πας οπου θες Notification center και multitask μια χαρα ειναι στο ios πλεον αλλα σε αυτα ακολουθησε το android και εγινε σωστο. Προσωπικα το ios 7 δεν το θεωρω τρελη βελτιωση απο το 6 αλλα ειναι λογικο ειναι μονο μια γενια μετα. Το ios θελει και αλλα Μετα εχουμε και τα εξης: Με 2-3 homescreens στο android τελειως φτιαγμενα απο μενα μπορω να εχω οτι πληροφορια θελω και να ανοιγω οτι συχνη εφαρμογη θελω. Σε 2-3 swipe. Αλλοι θελουν παραπανω εγω αρκουμαι. Μετα εχουμε την κοινοποιηση που στο android ειναι πολυ πιο απλη και ευκολη και υποστηριζει ολες τις εφαρμογες που εχεις. Τα quick settings ειναι πολυ καλυτερα στο android αφου προσθετεις στο notification bar οποια θελεις και επισης με ενα κουμπακι τα ανοιγεις ολα. Μιλαω για on/off κουμπακια για δεδομενα αν θες να γυριζει η οθονη landscape… Συνέχεια »

Τομ

Αυτο που εχουν παρα πολυ καλο τα iphone ειναι η αλληλεπιδραση με τα mac και αν ειχα macbook πχ θα επαιρνα iphone. Ομως μιας και ασχολουμαι κυριως με windows και αρα το iphone δεν μου προσφερει αυτην την παραπανω ευκολια επιλεγω android επειδη το βρισκω σαν standalone λογισμικο, χωρις να σκεφτεις το integration των ios με τα mac os x δηλαδη, πιο πληρες. Το κακο με το android ειναι οτι στα μεγαλα tablets οι εφαρμογες δεν εχω σωστο scaling και αρα δεν φαινονται τοσο καλα. Για μικροτερα tablet δεν ειναι τοσο θεμα.

Johnny-Android

Banik γράφεις ανακρίβειες:
1) Αν θες το search πρόχειρο, βάζεις είτε search widget, ή κάποιον launcher όπως ο gel που το έχει στα αριστερά. Επίσης το search είναι πάντα προσβάσιμο κάνοντας swipe προς τα πάνω από το Home Button.
2) Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι επιχείρημα το οτι κλείνεις φωτογραφίες με 2 δάχτυλα στο iOS ενώ στο Android θέλει back.
3) Το Notification center και τα quick toggles ανοίγουν και με lockscreen και στο Android, πολύ πριν το iOS
4) Α, Notification center και Quick Toggles ε? Σαν αυτά που αντέγραψε το iOS από το Android εννοείς?
5) Το άνοιγμα κάμερας κατευθείαν από την lockscreen γίνεται τουλάχιστον από το Android 4.2, ίσως και πιο πίσω.
6) Ακριβώς την ίδια λειτουργία έχει ο Chrome πολύ πριν τον Safari. Άνοιξε 2 tabs στον Chrome, και κάνε swipe προς το πλάι στην γραμμή διεύθυνσης.

Τι λέμε πάντως ρε παιδιά, φτάσαμε iOS 7 για να πάρει το λειτουργικό Quick Toggles, ή Multitasking που το Android τα έχει εδώ και τουλάχιστον 4? ίσως και παραπάνω εκδόσεις.
Και ακόμα λείπουν βασικά πράγματα από το iOS. Ούτε ένα σωστό share δεν έχει.

Thodoris

Το άνοιγμα της φωτογραφικής από lock screen υπάρχει στο android εδώ και άπειρο καιρό. Η προβολή όλων των καρτελων δεν υπάρχει στο safari for iPad. Πιο εύχρηστη στο iOS η μετάβαση από μια εφαρμογή σε άλλη με απλό swipe.

Επί του θέματος, τι αλλαγές φέρνει η 7.1?

Αποστόλης Ρόδος

Τo iOS είναι ένα πολύ απλό λειτουργικό, που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει, τόσο ένα παιδί όσο και ένας πρωτάρης σε smartphone. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Τό ότι άνοιξε τους δρόμους στον κόσμο των smartphone επίσης πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Στην πορεία ο “απαιτητικός χρήστης” smartphone, χάνει το ενδιαφέρον του όταν θελήσει να κάνει πράγματα που του απαγορευονται από την Apple… (Εκτός αν είναι κολλημένος σε αυτήν ή έχει ένα στόλο προιόντων Apple που όντως μεταξύ τους, κάνουν άριστο οικοσύστημα). Ο απαιτητικός χρήστης όλο και περισσότερο θέλει να κάνει πράγματα όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτά που θα έκανε με ένα laptop ή pc… και περισσότερο σε ένα smartphone (και όχι τόσο tablet ή iPad) που το κουβαλάει μαζί του… και θέλει να μπορεί να κάνει αν ειναι δυνατόν τα πάντα. Oι περιορισμοί αυτοί, ακόμα και όταν κάνεις jailbreak σε μια συσκευή iOS δεν εξομαλύνουν τα πράγματα και δεν σου δίνουν σε καμία περίπτωση την ελευθερία και την χρηστικότητα που έχεις με μια συσκευή Android. ΑΠΛΑ σκεφτητε τι μπορεί να κάνει το ιOS 7 πλέον… συγκρίνοντας το με το προϊστορικό Android 2.1-2,3 που είναι λογισμικά 3-4 ετων. Όντως τα πρώτα λογισμικά Android είχαν τα κολλήματα τους σε σχέση με… Συνέχεια »

μιχαλης

Θα έχουμε καμια αλλαγη στην ταχύτητα ή θα μείνουμε με το τρομερό lag που έχουν τα IOS 7 ?

pantzos

Ελπίζω το iOS 7,1 να είναι πιο ελαφρύ γιατί το iPhone 4 ψιλό σέρνεται.

Τομ

@Μιχαλη σε τι συσκευη το εχεις;

@Pantzos Δεν νομιζω να φτιαξει κατι φιλε μου το iphone 4 ειναι αρκετα παλιο πλεον για να διαχειριστει τα νεα λογισμικα

Μιχάλης

IPod touch 5th Gen . Σαν το iPhone 4s σε χαρακτηριστικά. Αλλα και στης αδερφης μου το iPad mini που είναι πιο καινούργιο με καλύτερα χαρακτηριστικά κολλάει και εκεί λίγο

nord

με την 7.1 οι πιο παλιές συσκευές που είχαν θεματα θα ρολάρουν καλύτερα..ρωτήστε και κανέναν beta tester να σας πει

Nick

Ναι, έχει φτιάξει πάρα πολύ στα 4άρια. Απο την πρώτη beta της 7.1 φάνηκε αυτό.

Τώρα για το οικοσύστημα που λένε παραπάνω και (γενικά) για mac και iPhone, ποτέ δεν το κατάλαβα.

Ότι κάνω με τα iPhone και τo iPad στα Windows, το κάνω και στο Mac, εκτός απο τις κλασσικές λειτουργίες της Apple, πχ Facetime, iMessage κτλ.
Εκτός αν έχω μείνει τόσο πίσω και έχω δημιουργήσει τέτοια κενά άγνοιας.

V ambos

Το icloud είναι υπέροχο. Δυνατότητες όπως find my devise, Lost iPhone mode και erase iPhone της θεωρώ υπέροχες. Δωρεάν backup 5gb.Επίσης contacts sync calendar sync photostream είναι χρήσιμα και σε Windows υπολογιστή με τη χρήση του icloud control panel και για Windows σε συνδυασμό με το Outlook της Microsoft . Όλα λειτουργούν άψογα σε αυτά είναι Apple αρκετά μπροστά. Εάν είχα την λεφτά iPhone και Mac θα είχα πάρει με κλειστά μάτια. Αλλά….

pantzos

Το περιμένω το update πως και πως λες και είναι κοπέλα κάθε 2 ώρες check

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.