Jolla Smartphone, Αποκάλυψη χαρακτηριστικών

To Jolla smartphone το περιμένουν όλοι οι φίλοι της τεχνολογίας με ενδιαφέρον. Για να κάνει πιο ευχάριστη την αναμονή τους, η εταιρεία αποφάσισε να αποκαλύψει μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, προκειμένου να ξέρουμε περισσότερο περί τίνος πρόκειται. Έτσι, θα είναι διπύρηνο, με SoC Snapdragon, χρονισμένο στο 1.4 GHz με μνήμη 1 GB RAM.

Η οθόνη θα είναι ανάλυσης 960×540 pixel, με διαγώνιο 4.5 ιντσών, τεχνολογίας IPS LCD. Στο πίσω μέρος θα έχει κάμερα 8 Megapixel και εμπρός μία των 2 Megapixel. Από την πλευρά συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 + HS, A-GPS με GLONASS, NFC. Η μπαταρία του είναι 2100 mAh, οι διαστάσεις 131x68x9.9 χλστ. και το βάρος του 141 γρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενδεικτική τιμή του θα είναι 400 ευρώ μαζί με τους φόρους, άρα θα είναι μια πολύ καλή πρόταση αγοράς.

Jolla, Jolla Smartphone, Αποκάλυψη χαρακτηριστικών

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel

δεν θελω να το αποκεφαλίσο πριν καν περπάτηση,όμως για τα specs + πρωτοεμφανιζόμενη συσκευή δεν είναι πολλά τα 400? γνώμη μου πάντα….

zapotek

όχι δεν είναι αν σκεφτείς ότι δεν θα κατασκευαστουν εκατομμύρια κοματια παρά μερικές χιλιάδες…

zapotek

https://jolla.com/your-jolla/ όλα τα τεχνικά specs του τηλεφώνου είναι εδώ,το καλύτερο από όλα είναι το I2C bus με nfc https://en.wikipedia.org/wiki/I%C2%B2C

delomisf

Αν κάποια στιγμή πέσει κάτω απ’ τα 300€ , θα το τιμήσω σίγουρα !

Alan

Εμένα πιο πολύ με ενόχλησε η οθόνη του… Αρκετά χαμηλή ανάλυση… Ειδικά για 400€, αν ισχύσει…

ChristosNL800

@zapotec…αυτο που λες αφορά την εταιρία,εμείς οι καταναλωτές
θέλουμε φτηνά κινητά ή τουλάχιστον κινητά που να αξίζουν τα χρήματα
που θα δώσουμε γι’αυτα(αν και ειναι δύσκολο να βρεθεί τέτοιο κινητό τουλάχιστον στα ακριβα μοντέλα),δεν μας ενδιαφέρει αν κατασκευαστούν 10 κομάτια ή 10000000

Πέτρος Π

@Alan δεν νομίζω οτι θεωρείται χαμηλή η ανάλυση… Ουσιαστικά από την ανάλυση 800Χ480 και πάνω σχεδόν δεν καταλαβαίνει διαφορά το ανθρώπινο μάτι.. Πχ δες την οθόνη των lumia 820, 720, Galaxy SII κλπ… Ούτε καν φαίνονται pixels, και ίσα ίσα που καταναλώνουν και λιγότερη μπαταρία… Στο θέμα μας, προσωπική εκτίμηση οτι τα Jolla θα είναι η επόμενη μεγάλη “έκπληξη” στον τομέα των κινητών με απίστευτες πωλήσεις… Ίδωμεν!

zapotek

όχι άφορα και εμάς αυτό,γιατί όταν μια εταιρία όπως η HTC- LG- Sony- Nokia- Apple παράγουν εκατομμύρια τηλέφωνα και στο πουλάνε από 500-900 ευρώ,ενώ λόγο ποσότητας παραγωγής κόστισαν μόνο 200 είναι άτιμο και προσβλητικό για έμενα,ΝΑΙ είναι καινούρια εταιρία και ναι πρώτη συσκευή που παρουσιάζουν,είναι κάτι το διαφορετικό από όσα έχουμε δει μέχρις στιγμή και δεν είναι android η ios η windows phone όπου έχουν φτάσει ορισμένα από αυτά στα 100-200 ευρώ για να τα παίρνουμε,έχω το Nokia N900 Maemo(550 ευρώ) ΚΑΙ Nokia N9 Meego(700 ευρώ) και εμένα τουλάχιστον με αφορά η συσκευή αυτή γιατί ξέρω τι είναι και ναι πιστεύω ότι 400 ευρώ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ ΜΑΖΙ είναι σούπερ 🙂 χωρίς καμία παρεξήγηση ότι ψάχνει ο καθένας μας είναι καθαρά δικιά του άποψη

zapotek

και ΑΜΑ μου το έδιναν τ ζ α μ π α πάλι σούπερ θα ήταν :)))

Manos Unstable

Πολύ καλές διαστάσεις!

Θοδωρής

Σίγουρα το επόμενο τηλέφωνο μου, μπράβο Jolla

zapotek

ένα ακόμα βίντεο για το τι ακριβώς μπορείς να κάνεις με το i2c
https://www.youtube.com/watch?v=BcWixZcZ6JY

iceman

εαν αγκαλιαστει απο τα τεχνολογικα μλογκ, τοτε μια χαρα θα παει. εαν αντιμετωπιστει σαν το symbian και το meego, τοτε θα παει απατο, οσο υπεροχο και αν ειναι. σε οσα βιντεο το εχω δει, αυτο το ui ειναι οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη. απλο, γρηγορο, αποτελεσματικο, ολα ευκολα, προσβασιμα απο την αρχικη οθονη, πραγματικο real time multitasking.

Φουχτελ

Ελεος με τους spec hunters, ελεος! Ψάξτε στο ebay για το GuangShi 7C με 8 πύρηνο της MediaTek και 4 GB RAM, σίγουρα έχει υπολογιστική ισχύ που επαρκεί για την επανδρωμένη αποστολή στον Άρη που σχεδιάζετε…Αν και χλώμο το κόβω, οι spec hunters είναι στην ίδια βαθμίδα εξέλιξης με τις γκομενίτσες που αυτοποζάρουν στο fb.
Στο θέμα μας τώρα. Το κινητό αυτό διορθώνει κάποια μειονεκτήματα του N9 (4G, microSD, 2100 mAh, Snapdragon, εφαρμογές Android) και το UI είναι όντως κορυφαίο-θεωρώ το μοναδικό με πραγματικό multi-tasking, αλλά θα περιμένω κάποιες λεπτομέρειες (απόδοση κάμερας, ασύρματη φόρτιση, flash στο περιηγητή). Οσοι είχαν παρακολουθήσει την αθλιότητα του Ελοπα με το Ν9/Μeego, γνωρίζουν ότι η επιτυχία αυτού του προϊόντος θα ήταν Θεία Δίκη για το μονοπώλιο που έχουν στήσει οι Αμερικανοί.

tech21man

νομιζω αυτα τα χαρακτηριστικα ειχαν ηδη δωθει στη δημοσιοτητα. Παντως για την αναλυση, ανετα βλεπω Pixels και σε μεγαλυτερη σε παρομοια διαγωνιο.

Eaglos

Το Ν9 πωλείται σήμερα 300 Ευρώ και ο λόγος δεν είναι “τα specs” αλλά
το ότι είναι μια εξαιρετική συσκευή που προσφέρει εξαιρετική εμπειρία
χρήσης.

Κάτι παρόμοιο είναι και το Jolla. Μια συσκευή που μπορεί σαν νούμερα
να μην λεει κάτι αλλά σαν συνολική απόδοση θα είναι εξαιρετικό διότι
έχει πέσει πολύ δουλειά εκεί που μετρά, στο λειτουργικό δηλαδή.

o.k.man

Μαζί με το Jolla, δώρο μιά briJolla !!! Εντάξει καλό είναι! μπορεί στην αρχή να έχει τιμή 400 ευρώ, αλλά μετά απο μερικούς μήνες θα πέσει η τιμή του και θα μπορεί όποιος θέλει άνετα να το αγοράσει και να το προσθέσει και στην “συλλογή” του με τα άλλα κινητά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News Jolla Sailfish OS

Jolla Tablet: 540 ακόμα συσκευές και μετά τέλος

Ακόμα 540 Jolla Tablets αναμένεται να σταλούν σε όσους υποστήριξαν την crowdfunding καμπάνια της εταιρείας. Όλα δείχνουν ότι το Sailfish OS δεν έχει και πολύ μέλλον μπροστά του αφού αυτά θα είναι και τα τελευταία Jolla tablets που θα κατασκευαστούν.

Tablets Jolla Jolla OS

Jolla Tablet, ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια σε λιγότερο από 48 ώρες

Την Τετάρτη η Jolla ανακοίνωσε το πρώτο της tablet το οποίο όμως δεν το διαθέτει στην αγορά όπως θα περιμέναμε αλλά το έβαλε στο Indiegogo ξεκινώντας μια crowdfunding καμπάνια προκειμένου να μαζέψει 380,000 δολάρια. Τελικά η καμπάνια πήγε πέραν των προσδοκιών της φτάνοντας το 1 εκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από 48 ώρες.

Tablets Jolla Jolla OS

Jolla, ξεκίνησε crowd-funding καμπάνια για το νέο της tablet

Σε crowd-funding πλατφόρμες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε φιλόδοξους άγνωστους κυρίως δημιουργούς που θέλουν να μαζέψουν χρήματα και να υλοποιήσουν την έξυπνη ιδέα τους. Μετά τη Nokia με το Nokia N1, και η Jolla αποφάσισε να φτιάξει το δικό της tablet αλλά το λανσάρει με λίγο γιο διαφορετικό τρόπο από τη Nokia.

Smartphones Jolla

Sailfish OS στο Nexus 4

Το λειτουργικό σύστημα Sailfish OS “κυκλοφορεί” επίσημα στην αγορά μέσα από το ένα και μοναδικό μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει όμως έχει βρει το δρόμο του και με άλλες πλάγιες οδούς και κάποιοι τολμηροί το έχουν δοκιμάσει τόσο στο Nokia N9 όσο και το Nexus 4 όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί που παρουσιάζεται […]