Kirin 980 SoC από τη Huawei με 2.8 GHz octa-core CPU;

Kirin 980 SoC, Kirin 980 SoC από τη Huawei με 2.8 GHz octa-core CPU;

Πέρυσι στην IFA η Huawei παρουσίασε το Kirin 970 SoC και φέτος φαίνεται πώς είναι η σειρά του επόμενου flagship chipset που θα στελεχώσει τις κορυφαίες ναυαρχίδες της να αποκαλυφθεί στη διεθνή έκθεση του Βερολίνου. Τα πρώτα specs του Kirin 980 SoC ήδη διέρρευσαν.

Σύμφωνα με πηγές από την Κίνα έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για τη σύσταση της CPU, η οποία θα απαρτίζεται από τέσσερις Cortex-A77 πυρήνες υψηλών επιδόσεων με μέγιστη ταχύτητα χρονισμού στα 2.8 GHz και τέσσερις ακόμη πυρήνες Cortex-A55.

Το Kirin 980 SoC, όπως έχουμε ήδη αναφέρει θα είναι βασισμένο στη FinFET αρχιτεκτονική των 7nm της εταιρείας TSMC. Μάλιστα, το νέο system-on-chip αναμένεται να ενσωματώνει AI τεχνολογία από το AI Chip της Cambricon που αναμένεται να κάνει την Neutral Processing Unit ακόμη πιο αποδοτική. Επίσης, φημολογείται ότι το Kirin 980 SoC θα είναι εξοπλισμένο με νέο επεξεργαστή γραφικών της Huawei 1.5 φορά πιο γρήγορο από το Adreno 630 GPU που είναι εξοπλισμένος ο Snapdragon 845 της Qualcomm. Φυσικά, ο επεξεργαστής Kirin 980 θα υποστηρίξει επίσης την τεχνολογία επιτάχυνσης γραφικών GPU Turbo.

Τα πρώτα smartphones με Kirin 980 SoC θα είναι τα hi-end μοντέλα της σειράς Huawei Mate 20. Για τις επιδόσεις του μάλιστα πήραμε ήδη μία πρώτη γεύση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrPCr

Παιδια σοβαρα τώρα; «Πιο ταχύτερο»;; Συνέλθετε λίγο και τουλάχιστον χρησιμοποιείστε σωστά την ελληνική γλώσσα! Όχι απλά google translate!

Vendetta

Εγώ το έχω πει στους αρθρογράφους…εδώ θα βρείτε κάθε καρυδιάς καρύδι του καναπέ που το μόνο που μπορούν να κάνουν και να ερεθίζονται από αυτό είναι η ΚΡΙΤΙΚΗ. Έτσι λοιπόν θα βρείτε φυσικούς του καναπέ που θα αμφισβητήσουν την πρότασή σας περί πυριτίου στους επεξεργαστές, φιλόλογους για τους οποίους πρεπει να φιλοτιμηθείτε να γράφετε σωστά τα άρθρα σας, αποφοίτους της αγγλικής φιλολογίας για τις μεταφρασεις που κάνετε κ.ο.κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.