Knock Code, η απάντηση της LG στο fingerprint unlock των Apple και Samsung

Η εφευρετικότητα των εταιριών όσον αφορά στην προστασία των δεδομένων φαίνεται ότι δεν έχει όρια. Η LG με την σειρά της θέλει να παρουσιάσει στους καταναλωτές τον δικό της τρόπο κλειδώματος της συσκευής ο οποίος, θα λέγαμε, είναι μάλλον ξεχωριστός και το κυριότερο θα τον χαρακτήριζε κανείς εύχρηστο και ασφαλή.

Η λειτουργία ονομάζεται Knock Code και ίσως ήρθε για να αντικαταστήσει όλους τους άλλους τρόπους ξεκλειδώματος, από τους πιο απλούς όπως το pin έως και τους πιο ιδιαίτερους όπως το fingerprint unlock.
, Knock Code, η απάντηση της LG στο fingerprint unlock των Apple και Samsung

Το Knock Code, όπως κανείς αντιλαμβάνεται από το όνομα του, βασίζεται στο να «χτυπήσεις» με το δάχτυλο την οθόνη ενός κλειδωμένου κινητού για να ξεκλειδώσει. Αλλά δεν είναι τόσο απλό καθώς ο κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να «knockάρει» σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης έναν προσωπικό, μοναδικό συνδυασμό χτυπημάτων, ενεργοποιώντας και ξεκλειδώνοντας τη συσκευή με ευκολία ακόμα και με το ένα χέρι.

, Knock Code, η απάντηση της LG στο fingerprint unlock των Apple και Samsung

Η LG όπως φαίνεται αποφασίζει να λειτουργήσει πρωτοποριακά για τον χρήστη προσφέροντάς του την δυνατότητα ασφαλούς αποθήκευσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Το Knock Code μπορεί να αποτελείται από 2 έως και 8 χτυπήματα, δημιουργώντας έτσι πάνω από 80.000 πιθανούς συνδυασμούς. Από την πληθώρα τον συνδιασμών που έχει στην κατοχή του ο χρήστης, μπορεί να δημιουργήσει συνδυασμούς απλούς έως και αρκετά πολύπλοκους, πράγμα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό χρήστη και μειώνει την πιθανότητα παραβίασης.

, Knock Code, η απάντηση της LG στο fingerprint unlock των Apple και Samsung

Ο τρόπος εισαγωγής του κωδικού είναι και αυτός ιδιαίτερος και θα δυσκολέψει κάθε κακόβουλη προσπάθεια ανάκτησής του καθώς μπορεί να εισαχθεί σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης και εφόσον δεν υπάρχει κάποιο ορατό σχέδιο ή λειτουργία καθοδήγησης, καθιστά εντελώς αδύνατο σε κάποιον άλλο πέραν του χρήστη να αντιγράψει ή να μιμηθεί τον σωστό κωδικό.

, Knock Code, η απάντηση της LG στο fingerprint unlock των Apple και Samsung

Βλέπουμε μεγάλες εταιρείες όπως η Apple με το iPhone 5S και η Samsung με το Samsung Galaxy S5 να χρησιμοποιούν δαχτυλικό αποτύπωμα στις ναυαρχίδες τους. Όμως, χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών σύμφωνα με τις οποίες το 20% των χρηστών που χρησιμοποιούν Fingerpirnt Scanner δεν είναι ικανοποιημένο καθώς η αποδοτικότητα του ανιχνευτή δεν επαρκεί για την απρόσκοπτη λειτουργία του και χρειάζεται να επαναλάβουν την διαδικασία αφού πολλές φορές επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η θερμοκρασία ή η σκόνη, παρουσιάζοντας λανθασμένα αποτελέσματα. Η βιομετρική τεχνολογία που χρησιμοποιούν σήμερα οι εταιρείες για το Fingerprint Scanner δεν έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίσει ένα πραγματικό από ένα τεχνικό δαχτυλικό αποτύπωμα.

Επιπλέον, η χρήση του διαδεδομένου κωδικού πρόσβασης για το ξεκλείδωμα της οθόνης έχει και αυτός τα μειονεκτήματά του καθώς είναι εύκολα ορατός κατά την εισαγωγή του από ένα τρίτο μάτι αν αυτό το θελήσει κάποιος.

Το Knock Code λοιπόν, έρχεται να βρει την λύση σε όλα τα προβλήματα αυτά και ταυτόχρονα είναι εύχρηστο, γρήγορο απαλλαγμένο από την ανάγκη για συγκεκριμένη στάση του χρήστη κατά την εισαγωγή του κωδικού καθώς μπορεί να εισαχθεί σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης και με οποιοδήποτε δάχτυλο. όμως το κυριότερο είναι ότι η λύση αυτή θα είναι εύκολα διαθέσιμη καθώς δεν χρειάζονται ακριβές συσκευές και ναυαρχίδες, ενώ η LG ενσωματώνει ήδη το Knock Code στη νέα σειρά L Series III και σύντομα θα είναι διαθέσιμο για τα περισσότερα μοντέλα των smartphones της μέσω αναβάθμισης, συμπεριλαμβανομένης της σειράς G, μετατρέποντας έτσι την προστασία της συσκευής σε μία προσιτή πολυτέλεια για την πλειοψηφία των χρηστών.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το νέο κλείδωμα της LG. Θα το αλλάζατε αντί της χρήσης του Fingerprint;

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mimis

Ωραίο το knock code!

stavros

Η samsung εφτιαξε μια προχειροτητα, αυτο δεν μου λεει και πολλα. Τελικα το just works μονο η apple το εχει.

Ευάγγελος Παπαχρήστου

Σε τέτοια τεχνολογία η LG είναι πρωτοπόρα!

Johnny

Έξυπνη ιδέα το knock-code.Και μιας και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεομενο ακόμη στον απλό κοσμο (εννοώ σε όσους δεν είναι ψαγμένοι χρήστες και δεν παρακολουθούν την αγορά των smartphones)
αυτός που θα πάρει τη συσκευή σου, μόλις την ενεργοποίησει για να την ξεκλειδώσει ούτε που θα πάρει χαμπάρι τι είναι το knock-code! 🙂

manolis

προσωπική γνώμη είναι ότι μας τα έχει πρήξει με το knck code και μάλιστα μέσα από site για κινητά που ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι εμείς που μπαινοβγαίνουμε σε αυτά το ξέρουμε ήδη.. Anyway, προσωπική μου άποψη πάντα…

ΥΓ συμφωνώ ότι είναι χρήσιμο και έξυπνο! 🙂

wrangler10

Πανεξυπνο και απλο.Μπραβο στην Lg για αλλη μια φορα που ξεφευγει απο τις αντιγραφες τις Apple samsung και τολμα να πρωτοπορει.Περιμενω πως και πως το G3.

tony

@stavros μπαινεις σε αθρο για το knock code και κατηγορεισ samsung και εξυμνεις την apple. θελω να παρω την πρωτοβουλια εκ μερους των μη apple φανς να σου ζητησω συγνωμη σε σενα και την εταιρεια σου που εβαλε η σαμσουνγκ τον αισθητηρα στο σ5. επισης συγνωμη για την motorolla που το εβαλε πριν την apple και της πηρε την πρωτια. επισης συγνωμη για εμας που μας αρεσει κατι αλλο εκτος απο apple γιατι η apple just don’t work for us.
ειλικρινα συγνωμη…

Υ.Γ. προτεινο να σταματισουμε να ειμαστε χριστιανοι/αθεοι και να αρχισουμε να πιστευουμε ολοι στο appleισμο και να δεχτουμε σαν μεσσια μας τον jobs. και να το κανουν υποχρεωτικο δια νομου

Κώστας Βλαχάκης

Παιδια παρακαλω μην βγουμε off-topic στη συζητηση.Ευχαριστω 🙂

μπαμπης

Πολύ καλό το knock code.πήρα πρώτη φορά lg,συγκεκριμένα το l90,και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αυτός ο τρόπος κλειδώματος είναι πολύ πρωτότυπος. Πολύ καλή ιδέα από την lg.

P

Το Touch ID από την apple είναι μόνο η αρχή , σε ένα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας έδειχνε πως θα το μεταφέρει πίσω από όλη την οθόνη και θα μπορει να κάνει πολύ περισσότερα όπως πχ να ανοίγεις μια εφαρμογή με το δαχτυλικο αποτύπωμα άρα να έχεις μόνο εσύ πρόσβαση στην εφαρμογή και να λειτουργήσει καλύτερα η κλειδοθηκη του iCloud . Άλλες εφαρμογές να ανοίγει η κάμερα πατώντας οπουδήποτε στη οθόνη … Επίσης αργότερα μάλλον θα κανείς και πληρωμές όπως με το paypal μέσα από το Apple ID λογαριασμό είτε βάζοντας χρήματα είτε μέσω πιστωτικής ..

Ventura07

Πολυ καλο και καινοτομα ιδεα απο την lg
το να κυκλοφορουν ομως στην αγορα κινητα των 170 ευρω με knock code
και το lg g2 ακομα να περιμενει ειναι απαραδεκτο

john

Φίλε Ventura07 έχω το γερμανικό lg g2 (vodafone logo) και την αναβάθμιση του knock code την έχω πάρει εδώ και 5 μέρες.

Ventura07

ωπ φιλε john μακαρι να ειναι ετσι αρα ερχεται και σε εμας
Μπραβο στην lg!!!

nikolakis

John,
Κ εγώ το ίδιο κινητό με σένα έχω, σήμερα ανακάλυψα ότι έχει αυτό το.πράγμα μέσα ρε φίλε και είναι απλώς γαμάτο! !!

ξέρεις τι άλλες αλλαγές εκανε??

minas

Το knock code είναι κατά πολύ ανώτερο του pin και του pattern lock. Η εμπειρία χρήσης είναι πολύ ικανοποιητική και είναι ευκολο να το σετάρεις. Και το fingerprint της apple είναι μια χαρά πάντως!

Chris

Πολύ καλό. Απλή σκέψη και πολύ λειτουργικό.Όσον αφορά το touch id που είπε κάποιος παραπάνω, τα παράπονα είναι πολλά όπως και αρκετοί αυτοί που το έχουν απενεργοποιήσει γιατί πολλές φορές δεν πιάνει. Δεν ειναι just works ειναι works much better απο του s5 που είναι απαράδεκτος.

john

Φίλε nikolakis αυτή η αναβάθμιση έγινε και για ένα θέμα που είχε δημιουργηθεί με τον ήχο του τηλεφώνου με τα ακουστικά όταν έγινε η αναβάθμιση σε Κιt Kat.Αν έβαζες ακουστικά στο g2 μεγαλύτερα από αυτά που είχε (πχ ακουστικά κεφαλής μεγάλα) στον ήχο όταν άκουγες μουσική ακουγόταν ένα ενοχλητικό σσσσσσσ (hissing sound 🙂 ). Εκανε παραμόρφωση ήχου δεν το άντεχες με τίποτα,εγώ που χρησιμοποιούσα και μεγαλύτερα ακουστικά είχα απογοητευτεί πάρα πολύ.Πάντως δόξα το θεό το διορθώσανε και αυτό και μαζί με αυτό περάσανε και το knock code δεν υπήρχε κάτι άλλο.Μπράβο στην lg πάντως βλέπω πλέον πως προσέχουνε πάρα πολύ και ακούνε και τον κόσμο και κάνουνε γρήγορα διορθώσεις.

nikolakis

φίλε John σ’ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση σου.
όντως κάτι γίνεται με τα ακουστικά. εγώ το άκουγα κ με αυτά του g2 Αλλά και ο συνομιλητής,
να αναφέρω ότι το g2 Είναι το καλύτερο κινητό που έχει βγει ποτέ.
αυτό γιατί παρουσιάζει τα λιγότερα κολλήματα απ’όλα.
πήγα και λειτούργησα λίγο το s5.
λοιπόν.
είναι άχρηστη συσκευή.
οκά τα samsung τα ίδια.κολλήματα.
είναι θέμα λογισμικού που χρησιμοποιούν.
το τεσταρα λίγο με δικά μου κόλπα και το κινητό μπλόκαρε! !!!
αδιανόητα με τέτοια specs.
Δεν προσφέρει τίποτα, καμία διαφορά ταχύτητας με το g2… Και πολλά περισσότερα κολλήματα,
λόγω το ότι η lg δουλεύει στενά με google εδώ και δύο χρόνια, έχει αποκτήσει εμπειρία και τεχνογνωσία. γι’αυτό η google βγάζει τα nexus μέσω LG.
Αυτό από φίλο προγραμματιστή που είναι στη GOOGLE.

Δημητρης

nikolakis
θα ηταν ενδιαφέρον να μάθουμε τα δικά σου κόλπα που βγάλαν off το s5!!!

Δημήτρης

Αυτό με τα απλά ακουστικά της LG το έχω και εγώ στο ένα αυτί που έχει και το μικρόφωνο και μου το κάνει όποτε κλείσω μια συνομιλία ή αν κλείσω την μουσική.. Συνήθως όταν μιλάω και το κλείσω θα το κάνει 2-3 δευτερόπεπτα και μετά θα σταματήσει ενώ στην μουσική ή στο ράδιο θα το κάνει συνέχεια χωρίς να ξέρω αν σταματάει μετά από κάποια ώρα γτ μετά τα βγάζω και δεν το έχω κοιτάξει πόσες ώρες μπορεί να το κάνει.
Ελπίζω να διορθωθεί με κάποια ενημέρωση όπως και στα δικά σας ΚΑΙ φυσικά να πάρει το Knock Code.

Jimmok

Μακαρι να ερθει και σε μας…αλλα το θεμα με τα ακουστικα το εχω και γω…οταν δεν ακους τιποτα κανει εναν ενοχλητικο θορυβο…και οταν τα συνδεω στο pc..

minas

Φίλε nikolakis και εγώ θέλω να ξέρω πως κόλλησες το s5. Για να κάνω τα κόλπα αυτά και στο g2 μου. 🙂

Νίκος

Έχω το LG g2 εδώ και δύο μήνες…το κινητό είναι πιστόλι 😉 τώρα και με το knock code και με βάση την τιμή του ξεπερνά κάθε άλλο smartphone της κατηγορίας του!

ΥΓ.Ξέρετε πότε θα γίνει η αναβάθμιση σε μας? (Κατασκευασμένο στην Πολωνία από kaiser.gr

Tom

Νικολακης μας φλομωσες στην μπουρδα ρε αγορι

nikolakis

Φιλε Τομ,
Οκ, μπορεις να λες και να νομιζεις οτι θελεις,
ημουν κατοχος galaxy ace 2 , s4
την samsung την εμαθα,
αν νομιζεις οτι γραφω μπουρδες καλα κανεις φιλε αλλα γεγονος ειναι οτι δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ λογο να λεω μπουρδες, ουτε μετοχες απο αλλου παιρνω ουτε μουρη θελω να πουλησω. Γραφω οτι ακριβως ξερω.
το s5 εχει ως βασικη ροη λειτουργιας με το s4 και βασικα η samsung εχει ενα δικο της χαρακτηριστικο εμπειριας χρησης σε ολα τα smartphone.
το g2 που εχω τωρα δεν κανει τετοια θεματα οπως s4, και συνεχιζει και το s5.
θελω να ρωτησω οσους φιλους εχουν το g2.
εχω θεμα με τον ηχο, οταν φοραω ακουστικα ο συνομιλιτης ακουει πολυ παρασιτο και οταν δεν μιλαω αλλα δουλευω ακουγεται η επαφη τμε την οθονη και το ρολαρισμα ως παρασιτο στο ακουστικο.
ξερετε τι γινετε? μπορουν να μου το αντικαταστησουν?

makis

Ωραίο το knock code σήμερα μου ήρθε περίμενε κανείς τέτοιο κινητό από lg το αγόρασα το 32GB. Μια ζωή samsung και ντρέπομαι για τα χάλια τούς κολλήματα μα..κισμένες μπαταρίες μπράβο ρε lg και το πήρα για πλάκα.

glgladikos

ΠΑΙΔΕΣ ΣΟΣ!!!
ΧΡΗΣΟΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟ knock code ΛΑΘΟΣ Κ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΠΙΝ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.