Smartphones

Λάθος φόρτιση «θα μπορούσε να καταστρέψει την μπαταρία του iPhone σας»

Οι χρήστες iPhone προειδοποιούνται για ένα λάθος που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την μπαταρία της συσκευής τους.

Το να φορτίζετε συνεχώς το κινητό σας, να το χρησιμοποιείτε ενώ αυτό φορτίζει, να το φορτίζετε με φορτιστή υψηλής τάσης, μπορεί να μειώσει το χρόνο ζωής της μπαταρίας του, σύμφωνα με τους ειδικούς. Αυτά είναι γνωστά λάθη που πρέπει να αποφεύγονται.

Τώρα, ένας δημοφιλής TikToker που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας, ο David Eluemunoh μίλησε για έναν άλλο τρόπο με τον οποίο μπορεί να βλάψετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας.

Σε ένα viral βίντεο από τον Eluemunoh, το οποίο είδαν πάνω από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι στο TikTok, είπε: “Σταματήστε να φορτίζετε το iPhone σας με μια θήκη. Γνωρίζατε ότι η φόρτιση του iPhone σας σε συγκεκριμένες θήκες το κάνει να ζεσταίνεται; Αυτός είναι κυρίως ο λόγος που το iPhone σας σταματά να φορτίζει όταν φτάσει στο 80%, επειδή είναι ζεστό”.

Όπως αναφέρεται στη Mirror, ο David εξηγεί ότι η υπερθέρμανση του τηλεφώνου μπορεί να είναι ο λόγος που καταστρέφεται η μπαταρία του κινητού. Αυτή η προειδοποίηση αναφέρεται και από την Apple στον ιστότοπό της.

Ο ιστότοπος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η φόρτιση της συσκευής σας όταν βρίσκεται μέσα σε συγκεκριμένες θήκες μπορεί να δημιουργήσει υπερβολική θερμότητα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Εάν παρατηρήσετε ότι η συσκευή σας ζεσταίνεται όταν τη φορτίζετε, αφαιρέστε την πρώτα από τη θήκη της.”

Ο David ισχυρίστηκε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα iPhone σταματούν να φορτίζονται στο 80%, αλλά τα iPhone με καλή κατάσταση μπαταρίας θα χρησιμοποιούν αυτόματα βελτιστοποιημένη φόρτιση, σταματώντας σε αυτό το ποσοστό. Αυτό συμβαίνει ώστε το τηλέφωνό σας να μην φορτίζεται συνεχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Apple διαθέτει μια εύχρηστη ένδειξη υγείας της μπαταρίας στις ρυθμίσεις, κάτω από την ενότητα της μπαταρίας, η οποία μπορεί να υποδείξει την πραγματική ποσοστιαία φόρτιση όταν το τηλέφωνό σας λέει ότι είναι πλήρως φορτισμένο.

Συνήθως, όταν η υγεία της μπαταρίας φτάνει περίπου στο 85%, τότε θα παρατηρήσετε ότι χρειάζεται να φορτίζετε δύο φορές την ημέρα. Αν είναι κάτω από το 80%, τότε μπορεί να χρειάζεται αντικατάσταση μπαταρίας προκειμένου να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας.

Επεξεργάστηκε την 2 Μαΐου 2023 10:54

Σχόλια

  • Εγώ ρε παιδιά πήρα το 14 pro λέει 100% ζωή μπαταρίας και πάλι 2 φορές την ημέρα το φορτίσω γενικά έχω να πω αν θέλετε μπαταρία να πάρετε android είχα android και το μετάνιωσα που πήγα σε iOS λόγο της μπαταρίας όλα τα αλλά είναι μια χαρά

    • Όλα τα άλλα μία χαρά;;?? Πλάκα κάνεις προφανώς. Τι μια χαρά, που δεν μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογές εκτός του επίσημου store; Που δεν μπορείς να μεταφέρεις εύκολα τα αρχεία σου; Που δεν μπορείς να βάλεις επέκταση μνήμης micro SD, ειδικά τώρα που μία καλή micro SD card 512Gb κοστίζει μόλις 55 ευρώ; Που τα βλέπεις τα μία χαρά; Android & πάλι android. Όσο για την μπαταρία, διαβάζετε τις κριτικές του GSMArena για κάθε κινητό που αναλύει τα πάντα.

      • Nick πρέπει να έχεις να πιάσεις στα χέρια σου πολλά χρόνια iPhone. Πρώην κάτοχός του και νυν S23 Ultra.
        Ο φίλος απλά έκανε το λάθος να μην πάρει το max. Επίσης, ο φίλος έχει ναυαρχίδα κινητού. Σε ποια ναυαρχίδα εκτός της One+ υπάρχει SD?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.