Lenovo: Θα ρίξει στην αγορά το πρώτο 5G smartphone με Snapdragon 855 SoC;

5G smartphone, Lenovo: Θα ρίξει στην αγορά το πρώτο 5G smartphone με Snapdragon 855 SoC;

Η τεχνολογία 5G που φέρνει ακόμη πιο υψηλές ταχύτητες δεδομένων στις mobile συσκευές είναι καθ’ οδόν. Τα πρώτα 5G smartphones αναμένεται να κάνουν την είσοδό τους στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους και η Lenovo θέλει να είναι η πρώτη όλων!

Η κινέζικη εταιρεία, μέσω του Vice President Chang Cheng, ισχυρίζεται ότι θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα λανσάρει 5G smartphone στην αγορά. Το νέο μοντέλο μάλιστα θα τροφοδοτείται από το ανεπίσημο Snapdragon 855 SoC της Qualcomm. Τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας κοινοποίησε ο VP στο Weibo.

Εννοείται ότι υπάρχουν αρκετές μεγάλες εταιρείες που θα ήθελαν να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρώτου 5G smartphone στην παγκόσμια αγορά και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν αυτή θα είναι τελικά, όπως δηλώνει, η Lenovo ή κάποια άλλη.

To Snapdragon 855 system-on-chip που θα στελεχώσει το νέο 5G μοντέλο της Lenovo -και όχι μόνο- βρίσκεται από της αρχές του καλοκαιριού σε στάδιο μαζικής παραγωγής για να είναι έτοιμο στην ώρα του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Qualcomm θα ανακοινώσει το νέο chipset στα πλαίσια του Snapdragon Summit την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε και την πρώτη ή τις πρώτες 5G συσκευές και πριν το τέλος του έτους.

Οι ταχύτητες download που μπορεί να πετύχει θεωρητικά ένας χρήστης μέσω των 5G δικτύων είναι στα 5Gbps, ενώ μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση κάνει λόγο για 1.4Gbps, κάτι το οποίο αποτελεί πολύ σημαντικό επίτευγμα, ειδικά αν το συγκρίνουμε με τις τωρινές ταχύτητες των 4G συνδέσεων που μπορούν να πετύχουν ταχύτητες μέχρι και τα 70Mbps.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mech.al.

Πέρασε και το μοντέλο της Sony απο το Geekbench (με κωδική ονομασία H8526) με το SD 855, για να δούμε ποιο θα είναι το πρώτο μοντέλο…

Flagship killer

H Lenovo δεν είναι αυτή με το 4T κινητό και με τις 40 μέρες αυτονομία; Ναι αυτή είναι!!! Άρα θα βγάλει κανένα notebook με 5G(B) σκληρό… και θα πει εσείς καταλάβατε λάθος…
Η γελοιοποίηση από το Z5 ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΊ ΠΟΤΈ…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.