Lenovo Z5: Επίσημο με 6.2” οθόνη, notch, ‘chin’ bezel και Snapdragon 636 SoC

Lenovo Z5, Lenovo Z5: Επίσημο με 6.2” οθόνη, notch, ‘chin’ bezel και Snapdragon 636 SoC

Ούτε notch-less ούτε bezel-less! To Lenovo Z5 ανακοινώθηκε επίσημα στην Κίνα και σίγουρα αυτό που παρουσιάστηκε δεν είχε σχέση με τις φήμες και τα teaser του Vice President της εταιρείας στο Weibo το τελευταίο διάστημα. Αλήθεια, άξιζε όλη αυτή η δημοσιότητα;

Η κινέζικη εταιρεία δεν ανακοίνωσε το απόλυτο bezel-less smartphone με τα πρωτοφανή για τα δεδομένα 4TB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, αλλά ένα mid-range Android μοντέλο με notch και bezel στο κάτω μέρος, το λεγόμενο chin, τελικά. Επίσης, η συσκευή θα βασίζεται στο octa-core Snapdragon 636 SoC σε συνδυασμό με 6 GB RAM, ενώ όσο για το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο οι επιλογές είναι στα 64 και 128GB.

Τα 4TB αφορούσαν προφανώς το νέο σκληρό δίσκο που παρουσίασε η Lenovo, στο ίδιο press event μεταξύ άλλων προϊόντων.

Η Full HD+ οθόνη του νέου μοντέλου έχει διαγώνιο 6.2 ιντσών (2246×1080 pixels), φωτεινότητα 700 nits, αναλογία 19:9 και εγκοπή, που σύμφωνα με τους κατασκευαστές, είναι μικρότερη από του iPhone X (τώρα μας καθησύχασαν…). Το screen-to-body ratio, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι 90%, αρκετά υψηλό θα λέγαμε, αλλά καμία σχέση με το σχεδόν 100% που φημολογούταν όλο αυτόν τον καιρό.

Lenovo Z5, Lenovo Z5: Επίσημο με 6.2” οθόνη, notch, ‘chin’ bezel και Snapdragon 636 SoC

To νέο Lenovo καλύπτεται από γυαλί 2.5D, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται σε κάθετη διάταξη η dual κάμερα 16 MP + 8 MP με AI δυνατότητες και HDR λήψεις. H επίσης ΑΙ κάμερα για selfies στην πρόσθια όψη έχει ανάλυση 8 MP.

To Z5 έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 3300 mAh που υποστηρίζει 18W fast charging μέσω USB-C port.
Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε ότι η αυτονομία διάρκειας 45 ημερών σε κατάσταση αναμονής που είχε αρχικά διαρρεύσει δεν αφορούσε το smarphone της εταιρείας αλλά το νέο Lenovo Watch X με μπαταρία χωρητικότητας 600mAh, που παρουσιάστηκε κι αυτό στην ίδια εκδήλωση.

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει με Android 8.0 Oreo, αλλά ο VP της εταιρείας, Chang Cheng, υποσχέθηκε ότι θα αναβαθμιστεί σε Android P μόλις είναι έτοιμη η επίσημη έκδοση του νέου λειτουργικού της Google (αυτό μάλλον δεν είναι μία ακόμη «φούσκα» και το πιο πιθανό είναι να ισχύσει).

Lenovo Z5, Lenovo Z5: Επίσημο με 6.2” οθόνη, notch, ‘chin’ bezel και Snapdragon 636 SoC

Το Z5 θα κυκλοφορήσει σε μαύρο, μπλε και aurora χρωματισμό που αλλάζει αποχρώσεις ανάλογα με το φωτισμό, επιλογή εμπνευσμένη από το χρώμα του Honor 10. Όσον αφορά στις τιμές, η έκδοση 6/64 GB κοστίζει CNY1299 ($202/€173) και η έκδοση με τη μεγαλύτερη μνήμη αποθήκευσης 6/128 GB CNY1799 ($280/€240).

Το Lenovo Z5 θα κυκλοφορήσει και εκτός συνόρων με το παγκόσμιο λανσάρισμα του να έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου.

Lenovo Z5, Lenovo Z5: Επίσημο με 6.2” οθόνη, notch, ‘chin’ bezel και Snapdragon 636 SoC

Lenovo Z5, Lenovo Z5: Επίσημο με 6.2” οθόνη, notch, ‘chin’ bezel και Snapdragon 636 SoC

Lenovo Z5, Lenovo Z5: Επίσημο με 6.2” οθόνη, notch, ‘chin’ bezel και Snapdragon 636 SoC

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Μάλιστα….
1) καμία σχέση με τις εικόνες που οι ΊΔΙΟΙ έβγαζαν προς τα έξω…
2) θα μπορούσε να αντιγράφει λιγότερο την Χαβάη η οποία με τη σειρά της αντιγράφει την απλ (Χαβάη έχω κι εγώ αλλά να λέμε αλήθειες)
3) αυτό με τη μπαταρία που αφορούσε τελικά το ρολογακι τους είναι πιο αυτογκόλ και από αυτογκόλ στο 92…

Εδώ μέσα διαβάζαμε για το “κινητό φαινόμενο” αν τελικά έστεκαν οι φήμες… Τελικά όχι απλά είναι κατώτερο από τον μύθο που η Lenovo έχτισε γύρω του αλλά κατώτερο και από ΟΕΜ συσκευές….

Συμπέρασμα…. Κρατάς πολύ χαμηλά τη μπάλα ώστε το αποτέλεσμα σου να κριθεί αυτούσιο… Εδώ δυστυχώς με το αστείο marketing της Lenovo , το αποτέλεσμα κρίνεται με βάση τα φουμαρα που “καταλάθος” έβγαιναν προς τα έξω…

mech.al.

Έλεγαν για συσκευή φαινόμενο με τέσσερις παγκόσμιες πρωτιές και 16 πατέντες και τελικα προέκυψε ενα μίνρεΐντζ με σδ636( ούτε καν το 660)! Μάλλον είναι το μεγαλύτερο τρολλ στη ιστορία τών τεχνολογικών διαρροών!

Agnostos13

Όταν έλεγα οτί ο Chang Cheng νομίζει οτί είναι ακόμα Πρωταπριλιά κάποιοι με θεωρούσαν κακεντρεχή…

NikosAr

Το είπα όταν πρώτο διάβασα για το κινητό φαινόμενο …. το έχουν τερματίσει εκεί στην άπω Ανατολή με το ποιος θα πει την μεγαλύτερη μπούρδα … μόνο και μόνο για να το πει

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ρε τι κομπογιαννητες τσαρλατανοι ειναι αυτοι?
φουκαριαρα moto στα χερια ποιων κατεληξες……

ΚώσταςD.

Που είναι η μπαταρία των 40 ημερών; Ρε ξύλο που θέλουν…!!! Όχι ότι το είχα πιστέψει αλλά ήθελα να ελπίζω σε κάτι καλό.

Flagship killer

Τόσο κράξιμο σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει φάει άλλη εταιρεία ποτέ… Τους αξίζει και με το παραπάνω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.