LG G5: Επίσημα με μεταλλική κατασκευή και αρθρωτό design [MWC 2016]

Η LG βρίσκεται στην MWC 2016 όπου και έκανε την μεγάλη ανακοίνωση της ναυαρχίδας LG G5. Είναι το πρώτο mainstream smartphone που κυκλοφορεί με το λεγόμενο αρθρωτό (modular) design που περιμέναμε από το Project Ara της Google.

Το LG G5 είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, χωρίς τις άσχημες γραμμές που έχουμε συνηθίσει σε μεταλλικά smartphones για τις κεραίες. Η μόνη γραμμή είναι στην κάτω πλευρά για το χώρισμα. Εκεί βρίσκεται το αρθρωτό κομμάτι, το οποίο αφαιρείται για να έχεις πρόσβαση στην μπαταρία, στην υποδοχή για τις κάρτες και σε διάφορα add-ons.

Το πρώτο add-on είναι ένα camera grip, το LG Cam Plus. Μπορείς να προσθέσεις στο κινητό μπαταρία 1100mAh, hardware controls, κουμπί κλείστρου, κουμπί για video και zoom. Επιπλέον, υπάρχει Bang & Olufsen DAC για καλύτερη ποιότητα ήχου, ενώ η LG θα ανοίξει το standard επιτρέποντας σε τρίτους κατασκευαστές να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα add-ons.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το LG G5 έρχεται με οθόνη 5.3 ιντσών QHD LCD με always-on mode, έχει ειδική μνήμη και δευτεροβάθμιο chip για να μην είναι πάντα σε λειτουργία ο κύριος επεξεργαστής όταν η οθόνη είναι 24/7 ανοιχτή, το συγκεκριμένο chip καταναλώνει μόλις το 0.8% της μπαταρίας την ώρα.

Η dual selfie κάμερα του LG V10 ήρθε και στο LG G5, όχι όμως στην μπροστά πλευρά, αλλά ως κύρια κάμερα στην πλάτη. Η μια κάμερα έχει 75° Field of View (FoV) και αισθητήρα 16 Megapixel, η δεύτερη κάμερα 135° FoV και αισθητήρα 8 Megapixel. Οι εικόνες και από τις δυο κάμερες μπορούν να ενωθούν με διάφορα εφέ και για προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 8 Megapixel.

Φτάνουμε και στα “κανονικά” χαρακτηριστικά του LG G5, όπου έχουμε επεξεργαστή Snapdragon 820, μνήμη RAM 4GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD. Έχει πάχος 7.5-8 χλστ. και σχετικά μικρή μπαταρία 2800mAh. Κάτω από την dual-camera υπάρχει ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Το LG G5 θα ξεκινήσει να διατίθεται αρχές Απριλίου.

Δείτε επίσης: LG G5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [MWC 2016]

Διαβάστε όλα τα νέα από την έκθεση MWC 2016

Δείτε το video:

lg g5 official, LG G5: Επίσημα με μεταλλική κατασκευή και αρθρωτό design [MWC 2016]

lg g5 official, LG G5: Επίσημα με μεταλλική κατασκευή και αρθρωτό design [MWC 2016]

lg g5 official, LG G5: Επίσημα με μεταλλική κατασκευή και αρθρωτό design [MWC 2016]

lg g5 official, LG G5: Επίσημα με μεταλλική κατασκευή και αρθρωτό design [MWC 2016]

lg g5 official, LG G5: Επίσημα με μεταλλική κατασκευή και αρθρωτό design [MWC 2016]

lg g5 official, LG G5: Επίσημα με μεταλλική κατασκευή και αρθρωτό design [MWC 2016]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Arislp

Αν και περιμενω το edge νομιζω εκανε πολυ καλη δουλεια η lg…και αυτο με τα accessories μαρεσει..ειδικα αυτο με το dac…

παπαροκάς tiamat

Καταφεραν και βγαλανε το κινητο με τη πιο ασχημη πλατη στην ιστορια, χανοντας ταυτοχρονα την οποια ιδιαιτεροτητα τους εδιναν τα έξυπνα πισω πληκτρα με τα οποια μας ειχανε ζαλισει τον ερωτα για την πρακτικοτητα και την εργονομια που χαν!

Απο το g2 ,g3 ,g4 πασχιζαν να λενε ποσο σπουδαια πληκτρα ηταν ! Μεταξη των αλλων επετρεπαν στο σωμα του κινητου να ειναι ενιαίο περιμετρικα χωρις κουμπια και αυτο ηταν κατι ομορφο !

Τα πηρανε ολα πισω οι κωλοτουμπες της κορεας!!
πηρανε πισω και τις ερευνες που δηθεν ειχανε κανει και εβρισκαν οτι σε τέτοια μεγεθη κινητων δε φτανει το δαχτυλο στην αυξομειωση του volume με αποτελεσμα να ενεχει ο κινδυνος να σου φυγει το κινητο αποντο χερι και να σπάσει!

Δηλαδη τωρα δε θα μας φευγει το κινητο απο τα χερια οταν παμε να πατησουμε το volume button LG !??
Μακριναν οι αντιχειρες παλι???

Τους εύχομαι να πανε χαλια σε πωλησεις και να πουλιεται στο τριμηνο στα 300 ευρω οπως το gflex 2 μπας και το παρει κανεις φουκαράς

παπαροκάς tiamat

Και μπαταρια 2800 βλεπω….
Εδω λεγαμε αμαν με την 3000 μπαταρια του g4 ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΡΙΞΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟ !!!!

Τιποτα παιδες !στα 300 ευρω που θα παει στο τριμηνο παρτε το! Οποιος δωσει εστω και ενα ευρω παραπανω πιαστηκε κοροιδο απο τους κορεατες

Panos

Πιστεύω ότι η αρχική εντύπωση, ότι δηλαδή είναι άσχημο από πίσω θα εξασθενισει με τον καιρό και ότι η αίσθηση που θα αφήνει στο χέρι θα είναι πολύ καλή. Το κινητό φαίνεται τούμπανο. Η LG έκανε τρομερη δουλειά και για ακόμα μια φορά καινοτομεί. Αναμένουμε από Samsung για συγκρίσεις..

stelios

Δεν ξέρω από τις φώτο πού είδα το έθαψα αυτό που βλέπω τώρα στο YouTube είναι πολύ ωραίο και ίδιος το χρυσό

Γιώργος Κ.

Όλα καλά όλα ανθηρά (αν και πολλά ειναι περιττά και για την επίδειξη του ποσό έχει προχωρήσει η τεχνολογία) αλλα η 2800 μπαταρία ειναι μεγάλο μείον. Γιατί δεν μας ακούει κανείς; Ειναι τόσο δύσκολο εν ετει 2016 να φτιάξουν μια μπαταρία που να κρατά 3 μέρες κανονικής έως αρκετής χρήσης;

Dimitrisk

Παιδια σε εσας που κράζετε δείτε λιγο το κινητο σε κανα βιντεάκι οπως των android authority. Το κινητο φαινεται πολυ ωραιο ειδικα απο κοντα αλλα αυτο που δε μου άρεσε και και δεν το λετε εε δω στο άρθρο ειναι οτι με το καινούργιο UI της lg που θα φοράει το κινητο πλέον δεν υπαρχει μενού αλλα ειναι οπως τα iPhone.

Νικόλας

Από μόνη της η συσκευή είναι πολύ ωραία, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και πρωτότυπο design. Βέβαια τα υπόλοιπα αξεσουάρ που ανακοίνωσαν είναι βαρετά, έχουν περιορισμένη χρηστικότητα και σίγουρα θα κοστίζουν αρκετά.

hugo

Συγχαρητήρια στην Lg έκανε απίστευτη δουλειά είναι πανέμορφο !!!

spyros

προσωπικά δεν μου αρεσε καθόλου βασίστηκαν πάρα πολύ στα εξτρά πράγματα πάρα το κινητό

enki

Δεν ειναι κ ασχημο..ο επεξεργαστης πανισχυρος δεν το συζηταμε..για εμενα δεν επρεπε να κατεβασουν τις ιντζες..μια χαρα θα ηταν 5.5..η μπαταρια σιγουρα με τον snap 820 θα εχει πολυ αυτονομια..μην βγαζεται συμπερασματα απο τα 2800..η πισω οψη δεν μαρεσει..το διαφραγμα καμερας ειναι ποσο ειναι τελικα 1.7?αισθητηρα sony?

Prideous

Κάτοχος iPhone:
Παρα πολυ καλό και πολυ ωραίο αυτο που έκαναν με τα εξαρτήματα
Η πλάτη μπορεί να ειναι χάλια για κάποιους αλλα δεν νομίζω να ειναι πολυ αυτοι που παίρνουν ακριβό κινητό και το αφήνουν χωρίς θήκη
Όποτε η “ασχήμια” καλύπτεται
Ήθελα να εχει τα πλήκτρα πίσω οπως και τα προηγούμενα μοντέλα αλλα οκ τι να κάνουμε
Η μπαταρία θα μπορούσε να ειναι 3000 οπως και τα αλλα
Βέβαια μπορεί να έχουν κανει πολυ καλή δουλειά στην αυτονομία και να κρατάει παραπάνω απο G3-G4
Αν είχες καλή τιμή νομίζω θα το αγοράσω σίγουρα
Μπράβο στην lg

Chistosk

Ειναι απολυτως λογικο την πλατη να την κανουν οσο πιο απλη γινεται, αν ειχε πολλα πισω (μαζι και τα κουμπια) τοτε θα ηταν πολυ πιο δυσκολο να φτιαξουν modules τα οποια θα χρειάζονται περισσότερο χωρο, πχ εναν εξτρα φακο μεγαλης διαμετρου. Σε τοσο μικρες συσκευες και το μισο εκατοστο μετράει, και το ξερουμε πολυ καλα. Πολυ καλο το οτι δινει δυνατοτητα σε τριτους να φτιαξουν αξεσουαρ, οταν φτιαξουν modules για συνδεσιμοτητα με raspberry pi τοτε θα γινει πανικος. Μπραβο.

Themis

εγώ να σας πω προβληματίζομαι με τόσα πολλά πρόσθετα που έχει βγάλει..η που θα μείνουν στο ράφι η θα κάνουν πάταγο!! πάντως από εμφάνιση απογοήτευση χίλιες φορες το lg g4 που έχω!! μονο specs είναι καλά αν και την μπαταρία αντί να αυξάνεται μειώνεται τώρα καμια πατέντα θα έχει κάνει σαν stamina mode θέλω να πιστεύω η σου λέει αφού έχεις την δυνατότητα να βγαίνει η μπαταρία πάρε extra + το quick charge 3 που θα το κάνει λιγότερο χρόνο την φόρτιση οποτε μπορεί και να μην έχει βάλει κάποιο μοντακι εκεί!! ανάμικτα συναισθήματα

Θανασης

@παπαροκάς tiamat
Σιγα βρε αγορι μου…Πες και κατι θετικο δηλαδη η συσκευη δεν εχει τιποτα καλο;
Εντελως αχρηστη ειναι;
Πρωσοπικα μου αρεσει το design παρα πολυ.

iPnos

Θετικό, για πολλούς, ότι μείωσαν το μέγεθος της οθόνης. Όμως, δε μειώθηκαν εξίσου και οι διαστάσεις του κινητού. Η αναλογία οθόνης-συσκευής του G5 είναι 70,1%. Απογοήτευση από την LG που μας είχε καλομάθει σε αυτόν τον τομέα, ιδιαίτερα με τα LG G2 και LG G3

JohnWave

Tα εξαρτήματα “LG Friends” είναι σίγουρα μια τεράστια καινοτομία, η μεγαλύτερη που έχω δει ποτέ σε smartphone. Aν με ενδιαφέρουν ; Όχι. Αν οποιαδήποτε πχ ναυαρχίδα εταιρίας μου προσφέρει καλύτερη κάμερα από το G5, αυτή τη ναυαρχίδα θα προτιμήσω και ας μπορώ με το G5 να οδηγήσω drone. To ίδιο για την οθόνη, την έλλειψη lag, τη μπαταρία, το design. Δεν ξέρω αν το τι ενδιαφέρομαι για βελτιώσεις στα βασικά πράγματα παρά σε χίλιες δυο high tech προσθήκες με εντάσσουν στην πλειοψηφία ή τη μειοψηφία. Θα φανεί από τις πωλήσεις του G5.

Jim

Μια λέξη… ΤΕΛΕΙΟ!

Αλέξανδρος

Μια ερώτηση παίδες διότι νομίζω πως δε κατάλαβα. Το κινητό έχει μπαταρία 2.800 mah και υπάρχει η δυνατότητα να προσθέτουν αλλά 1.100; Δηλαδή αθροιστικα 3.900;

gkoutsos

Πειτε με ανωμαλο, αλλα δεν μου φαινεται τοσο ασχημη η πλατη του, ετσι κι ετσι… Ισως μας φαινεται σε ολους καπως επειδη δεν εχει συνηθισει το ματι σε κατι παρομοιο. Απο μπροστα ωραιο ειναι. Θα δειξει οταν το δουμε απο κοντα.

Απο spec παντως φαινεται πολυ τουμπανο. Με εξαιρεση την μειωση της μπαταριας, που ελπιζω οτι με ολες αυτες τις βελτιωσεις της καταναλωσης ενεργειας του 820, της οθονης, του low power location κτλ., θα ειναι στα επιπεδα g4 τουλαχιστον. Αν οχι, για μενα ειναι μειον. Βεβαια, η καινοτομια οτι ειναι αποσπωμενη με εντυπωσιασε.

Τωρα για τα διαφορα modules, ωραια φαινονται καποια (προσωπικα 1-2 μπορω να φανταστω οτι θα χρησιμοποιουσα), αλλα ειμαι περιεργος να δω τι αλλα ενδιαφεροντα modules θα βγουν στη συνεχεια.

giannogeorge

Ας μου πει κάποιος ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αν θα το πάρει και αν θα κάθεται να αλλάζει modules…

Makis

Δυνατό και πρωτότυπο, με άσχημο το πίσω του αλλά ποιος θα ασχολείται με την δημιουργία extra adds on σε ένα χρόνο από τώρα όπου κατά την προσφιλή τακτική θα θεωρείται πλέον παλαιό…

xrhstos.sam

Θα μπω κατευθειαν στο ψητο..
Για μενα το κινητο δεν ειναι καθολου ομορφο…μπορει να ειναι ολο μεταλλικο να εχει αρθρωτο design να φερνει γενικα κατι φρεσκο αλλα οπως κ να το κανουμε η πλατη δεν ειναι καθολου ομορφη λογω της διπλης καμερας κ την αφαιρεση των πισω κουμπιων που πραγματικα γουσταρα απο το g2 μεχρι κ το g4 που εχω σημερα…
επισης το UI φαινεται κ αυτο ασχημο κ αρκετα μακρια απο το στοκ που θα επρεπε να εμοιαζε αντι να γινει αλλος ενας κλωνος του UI του iphone χωρις appdrawer σαν τα hauwei..
+ οτι η μπαταρια ειναι μικροτερη ακομη κ αν η οθονη ειναι μικροτερη..
Περιμενω το s7 που μαλλον θα με κανει να αλλαξω στρατοπεδο μετα απο 3 χρονια στην LG

One

Ο κόσμος θέλεις να κουβαλάει ενα κινητο στη τσέπη του όχι να έχεις εκτος από τη παντόφλα αλλά 2-3 μαραφέτια και ενα power bank. Θα πρέπει να κυκλοφορίες με τσάντα για να έχεις τέτοιο κινητο. Πάντως αν πέσει γρήγορα η τιμή του και έχει καλή κάμερα σίγουρα θεά πάει καλά στις πωλήσεις.

s6_edge_+

Σαν σχεδίαση δεν με τρέλανε … όμως με όλα αυτά τα features και τη διαφήμιση μου τράβηξε την προσοχη . Από εκεί που περίμενα ένα αδιάφορο g5 τώρα βλέπω κάτι διαφορετικό Αν δεν σε χτυπήσουν στην τιμή για την αγορά όλων των gatzets σίγουρα θα το αγόραζα να κάνω την αλλαγη . Μπράβο στην lg

giannis

ειναι ασχημο απο πισω. δεν αλλαζω γνωμη.
τα modules ομως ειδικα αν θα μπορουν να μπουν και third party ειναι εξαιρετικα ενδιαφέροντα οπως και η 135ο καμερα . απο specs ειναι αναμενομενα τούμπανο. αν ηταν λιγο πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικα έστω να διατηρούσε οπτικη συνοχη με τα g3 g4 θα έκανε μπαμ. δυστυχως η εικονα μετραει.

Νίκος

Να δείτε που φέτος θα είναι ακόμα πιο βαρετή χρόνια για τα smartphones..
Το ΜΌΝΟ πράγμα που πραγματικά απαιτεί βελτίωση είναι η μπαταρία.. Και μόνο την μπαταρία κάνουν πραγματικά χειρότερη.
Έχουμε γεμίσει περιττές προσθήκες όπως fingerprint scanners και μετρητες πιεσης και η ρημάδα η μπαταρία έχει μείνει στο 2012

γιωργος

μικρυνε την οθονη για να μεινει το ιδιο μεγεθος?? τραγικο οτι καλο ειχε το πεταξε δυστυχως!

mitsaras

Το g4 πολύ πιο ωραίο

hugo

Αυτό που έχει πραγματικά πολύ πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι που σχολιάζουν το g5 ως άσχημο είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αγοραστές του g3/g4… Ο ορισμός της κακογουστιάς δηλαδή ! 😀

Dapitium

Η “ομορφιά” σε τέτοιες συσκευές είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό.
Επείσης η γνώμη είναι σαν την πορδη, ο καθένας έχει και από μια.
Το g5 είναι όμορφο και μου θυμίζει το πρώτο μου android που πολύ αγάπησα, HTC Legend (μονοκόμματο σώμα από αλουμίνιο..)
Peace!

Mpidis

Εντυπωσιάστηκα απο το G5! Προσωπικά το βρίσκω πανέμορφο και σίγουρα θα το αγοραζα! Παντα ελεγα αν ειναι μεταλλικό η γυαλινο ενα κινητο η μπαταρια δεν θα ειναι αποσπωμενη! Ε αυτο που ειδα σημερα με εξεπληξε θετικά! Παρα πολύ ολοκληρωμενο κινητο που το μονο που θα ηθελα επιπλεον ηταν η αδιαβροχοποιηση! ΜΠΡΑΒΟ στην LG.

tomas

Παιδια κατοχος g4 και πριν απο αυτο g3.Η εταιρια οσο περναν τα χρονια με εχει κανει fan.Μιλατε για εμφανιση εσεις οι ιδιοι που κραζετε τις γραμες που εχει στην πλατη το iphone και το htc,και τωρα τι σας πειραζει;Η διπλη καμερα;Βαζω στοιχοιμα οτι μολις την βαλει και η samsung και η apple δεν θα σας πειραζει τοσο…Η αληθεια ειναι οτι μετα απο καιρο βλεπουμε καποια καινοτομια σε ενα κινητο και αντι να στεκεστε σε αυτο ψαχνετε να βρειτε δικαιολογιες.
Μιλατε για την μπαταρια πριν το δειτε αλλα αυτοι που ειχαν lg ξερουν πως το g3 με το g4 παρολο που ειχαν ιδια μπαταρια ειχαν μεγαλη διαφορα στην αυτονομια,τωρα λετε η lg να κανε πισω σε αυτον τον τομεα;Τιποτα παιδια,φουλ ευχαριστημενος απο το g4 θα συνεχισω και θα στηριξω την εταιρια γιατι πραγματικα το ψαχνει πιο πολυ απο ολους το θεμα,και ας βγει και λαθος….

True

@tomas Συμφωνω μαζι σου φιλε!! Πολυ καλες καινοτομιες (ασχετο αν το design δεν ειναι και το τελειο,,Εξαλλου ποτε δεν θα βγει κινητο που να τα εχει ΟΛΑ,για λογους μαρκετινγ!!)

Πιστευω αυτοι που το κραζουνε τωρα, θα ειναι αυτοι που σε εναν μηνα θα τρεχουν στα καταστηματα να το αγορασουν!!

TomG

Καλησπέρα σε όλους. Ξέρουμε αρχική τιμή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.