LG G5: Teardown και βαθμολογία 8/10 από το iFixit

Η LG με την φετινή της ναυαρχίδα LG G5 αποφάσισε να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους και να υιοθετήσει το λεγόμενο modular design, κρατώντας την αποσπώμενη μπαταρία και όχι μόνο. Αυτό της δίνει ένα προβάδισμα έναντι άλλων σχετικά με το πόσο εύκολα επισκευάζεται το G5.

Το LG G5 πέρασε από το iFixit, το οποίο το άνοιξε και το βαθμολογεί με 8/10, σκορ πολύ υψηλό για τα δεδομένα του, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Λόγω του unibody σχεδιασμού και της μη αποσπώμενης μπαταρίας, πολλά smartphones κινούνται πολύ χαμηλά σε βαθμολογίες. Για παράδειγμα το Samsung Galaxy S7 βαθμολογήθηκε πρόσφατα με μόλις 3/10 σχετικά με το πόσο εύκολα επισκευάζεται.

Το LG G5 συνεχίζει να διατηρεί την παράδοση του LG G4 που είχε πάρει την ίδια βαθμολογία. Σύμφωνα με την ετυμηγορία του iFixit, είναι πολύ εύκολο να ανοίξει με ελάχιστα εργαλεία και να επισκευαστεί. Είναι ελάχιστα τα κομμάτια που είναι κολλημένα ή δύσκολο να προσεγγιστούν. Φυσικά η αποσπώμενη μπαταρία είναι μεγάλο συν στην τελική βαθμολογία, ενώ η συνενωμένη οθόνη και το γυαλί θα αυξήσουν το κόστος επισκευής σε περίπτωση που σπάσει κάτι.

Δείτε το video:

lg g5 teardown ifixit, LG G5: Teardown και βαθμολογία 8/10 από το iFixit
lg g5 teardown ifixit, LG G5: Teardown και βαθμολογία 8/10 από το iFixit

lg g5 teardown ifixit, LG G5: Teardown και βαθμολογία 8/10 από το iFixit

lg g5 teardown ifixit, LG G5: Teardown και βαθμολογία 8/10 από το iFixit

lg g5 teardown ifixit, LG G5: Teardown και βαθμολογία 8/10 από το iFixit

lg g5 teardown ifixit, LG G5: Teardown και βαθμολογία 8/10 από το iFixit

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης

Κινητό που απευθύνεται σε ψαγμένους χρήστες δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο. Που βάζει πρώτα την χρηστικότητα, την ποιότητα, τα πολλά χαρακτηριστικά που συνδυάζει και τιμά τα χρήματα του πελάτη αλλά περνάει σε δεύτερη μοίρα φέτος το design και την μπαταρία (αν και η μπαταρία δεν είναι θέμα σε μισό λεπτό είναι ξανά γεμάτη). Πάντως το ότι δεν το τάραξε στις κόλλες το κινητό, φαίνεται πόσο διαφοροποιείται στην συναρμογή πλέον από άλλους κατασκευαστές. Πάντως έπειτα από πολλά review που έχω διαβάσει και δει ανάμεσα σε s7 και g5 έχω κάνει μια λίστα με τα χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής που θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάποιον ποιο να επιλέξει. Αφήνοντας έξω το xiaomi mi5 που με απογοήτευσαν τα μικρόφωνα του ,το φλας του και το λογισμικό που κατάφερε με χαμηλότερη ανάλυση οθόνης να είναι πιο αργό από τα προαναφερθέντα κινητά. Με ενα + χαρακτηριζω αυτα που ειναι λιγο καλυτερα αλλα δεν λειπουν απ’το αλλο κινητο. Με +++ χαρακτηριζω κατι οταν υπαρχει στο ενα κινητο αλλα δεν υπαρχει στο αλλο. Φωτογραφίες και βίντεο στο αυτόματο. Samsung galaxy S7 + οθονη (λιγο καλυτερη, αλλα οχι στο υπερκορεσμενο κοκκινο) + σχεδιαση + ποιοτητα κατασκευης + λίγο καλύτερα 1080p video και λίγο καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό +… Συνέχεια »

Makis

γράφεις και σε περιοδικά;

Γιώργος

Και 100 θετικά να έχει το G5 τόση ασχήμια δεν παλεύεται με τίποτα. Κρίμα και την έχω σε εκτίμηση την LG αλλά σε σχεδιασμό κάθε χρόνο και χειρότερα.

Βασίλης

Makis όχι δεν γράφω κάπου. Απλώς στην αρχή είχα μπει και εγώ στο τρυπάκι της διαφήμισης και του wow design του s7. Έτσι αποφάσισα να το ψάξω πολύ ώστε να κατασταλάξω ποιο κινητό ταιριάζει στα θέλω και τις ανάγκες μου ώστε να το αποκτήσω όταν θα έχει πέσει σε λογικές τιμές. Γιατί κακά τα ψέματα οι τιμές αυτές που βλέπουμε δημιουργούνται από τους καταναλωτές. Αφού υπάρχει ζήτηση οι εταιρείες μπορούν να αυξήσουν τις τιμές ώστε να έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Πάρε παράδειγμα τις τηλεοράσεις πριν 7 χρόνια πήρα μια καλή 32αρα τηλεόραση 600 ευρώ σήμερα με 300 ευρώ παίρνεις 32αρα που είναι και smart tv. Τι έγινε έπεσαν τα κόστη παραγωγής πάνω από 50% (γιατί μεταφορικά φόροι κ.α. είναι σχεδόν σταθερά) ή μειώθηκε δραματικά η ζήτηση?

Makis

Ωραίος Βασίλη, συμφωνώ, το τηλεφωνάκι τα σπάει, performance, camera (δες gsm arena test) μόνο που με τα modules δεν θα ασχοληθεί κάνεις, τέσπα οι περισσότεροι πάνε στα galaxy.

Στυλιανός Βασίλης

πώτε κυκλοφορει Ελλάδα το εργαλείο μεσα σε αυτον τον μηνα στα μεσα του μηνα

mixtri

@Στυλιανός Βασίλης, μαζεύει τα ξύσματα η LG ακόμη. Θα αργήσει λίγο.

NtinosMD

Με ένα τέτοιο σκορ ίσως κ να κάνει τελικά το μπαμ… Κάτι μο λέει πως το νέο premium θα είναι το simple κ θα φύγουμε από τα στεγανά σφραγισμένα κινητά ….κ πάλι. Όπως και να χει first gen modular τηλέφωνακι θεωρείται το G5 , όποτε ίσως να δούμε βελτιώσεις σε επόμενες γενεές από τους υπόλοιπους κατασκευαστές κ ίσως κ από την ίδια lg. Κατα βάθος ελπίζω σε αποσπώμενη μπαταρία που να ξεβιδωνεις απλά το σασί… Δεν είναι πιστεύω δύσκολο.

Βασίλης

Καλά τα modules είναι άλλη ιστορία εκτός από τη μπαταρία. Αποφάσισε η LG να πάρει το ρίσκο ξέροντας ότι δεν θα κάνουν τις πωλήσεις που πρέπει για να βγάλουν τα συνολικά κόστη του. Με σκοπό να λειτουργήσουν σαν κράχτης για τις δυνατότητες του G5 και γενικότερα τις εταιρείας ώστε να σπρώξουν τις πωλήσεις τους.

Υ.Γ. από λάθος στην μεταφορά του κειμένου έβαλα παραπάνω + στο G5 :+ καλύτερες φωτογραφίες και 4k video 🙁

JohnWave

@Βασίλη, συμφωνώ με αρκετά από αυτά που έγραψες. Υπάρχουν ωστόσο σημεία που διαφωνώ : – Στη σύγκριση οθόνης θα έβαζα +++ στο S7 αντί για σκέτο +. λόγω contrast, θερμοκρασίας χρώματος και delta. Νομίζω δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο οθονών. – Στην ποιότητα κατασκευής επίσης θα έβαζα +++ στο S7. – Ξέχασες να προσθέσεις + στην ταχύτητα του επεξεργαστή του S7. O exynos ανοίγει λίγο πιο γρήγορα τις εφαρμογές. Συμφωνώ ότι υπάρχει ποσοστό χρηστών που πάνε στη Samsung λόγω ονόματος αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό που πάει για συγκεκριμένους λόγους. Πχ εγώ έχω ως 4 σημαντικότερα κριτήρια επιλογής τη smooth και γρήγορη λειτουργία, την οθόνη, την κάμερα και το design. Οποιοδήποτε συσκευή να μου φέρεις που να είναι καλύτερη σε άλλους τομείς ( μπαταρία, ήχος, αδιάβροχη κατασκευή κτλ) δεν θα με ενδιαφέρει. Σε αυτόν λοιπόν τον 4πλο overall συνδυασμό ταχύτητα+οθόνη+κάμερα+κατασκευή, το S7 το θεωρώ καλύτερο σε σχέση με το G5 γιατί νικά λίγο σε ταχύτητα ( exynos version) , νικά σίγουρα σε οθόνη ( καλύτερο gamma, contrast και delta), είναι αλλού καλύτερο και αλλού χειρότερο στην κάμερα και νικά σίγουρα στην κατασκευή. Eίναι θέμα του ποια κριτήρια βάζει πρώτα ο καθένας. Πάντως συμφωνούμε στο ότι σαφώς είναι πιο… Συνέχεια »

Gawd

Εμενα παιδια παντως μπορει να με πειτε κ ανωμαλο αλλα μαρεσει το design του g5 και γενικως η lg γτ προσπαθει να καινοτομεί και οχι να βγαζει μια διορθωμενη εκδοση του εξσιρετικου g4(οπως η το s7) ! Ειμαι κατοχος του lg g flex 2 και του s6 edge, προτιμω το g flex 2! Και στο κατω κατω δεν υπαρχει λογο να παρεις το s7 γτ δεν εχει καμια μεγαλη διάφορα με το s6

ChrisG

https://www.youtube.com/watch?v=7PhWfTkJiug

https://www.youtube.com/watch?v=FZ4Ax1AN7EU&nohtml5=False

https://www.youtube.com/watch?v=9Y0qQzj_qW8&nohtml5=False

ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.προσωπικά σε ταχύτητα,ποιότητα κατασκευής,οθόνη και κάμερα θεωρώ το s7 καλύτερο.το f/1.7 βοηθά π’αρα πολύ το s7 και είναι το χαμηλότερο αυτή την στιγμή σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο.στο πρώτο βίντεο μάλιστα φαίνεται οτι με ένα κάρο εφαρμογές το s7 αλλά και το g5 θερίζουν στο multitasking.

Βασίλης

JohnWave Όπως έγραψα και στο σχόλιό μου το +++ το δίνω μόνο όταν δεν υπάρχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο άλλο κινητό.Απ’τη στιγμή που έχουν και τα 2 κινητά οθόνη (και μάλιστα απ’τις καλύτερες στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί το καθένα) δεν το δικαιούται. Όσον αφορά στον επεξεργαστή, όλοι οι φετινοί κορυφαίοι επεξεργαστές, έχουν κάνει τέτοιο άλμα επιδόσεων σε σχέση με τους περσινούς που όποια εταιρεία και να επιλέξει κάποιος δεν θα μείνει παραπονεμένος. Βέβαια το παραμετροποιημένο λογισμικό της κάθε εταιρείας παίζει μεγάλο ρόλο στους λάτρεις των χρονόμετρων. Παράδειγμα το s7 που φαίνεται ότι η samsung έδωσε βαρύτητα στο λογισμικό με βάση τον δικό της επεξεργαστή. Ίσως και για να δείξει στην αγορά ότι κάνει καλύτερους επεξεργαστές από τους άλλους. Ωστόσο το s7 με τον snapdragon σε speedtest εναντίον του g5 τα πήγε “χειρότερα” και μάλιστα καταναλώνοντας και περισσότερη ram!!! Απ’την άλλη το s7 με exynos σε σχέση με το g5 στις απλές εφαρμογές δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής και οι διαφορές είναι μικρότερες από 0,5 sec. Απ’την άλλη στα περισσότερα παιχνίδια νικάει το s7 που μπορεί να φτάσει και τα 2 sec η διαφορά. Ωστόσο σε τεστ που ο χρήστης γουστάρει να παίζει 3 παιχνίδια ταυτόχρονα και να τα εναλλάσει εκεί ο… Συνέχεια »

s6_edge_+

Μπραβο στην lg αν και εχω samsung την παραδεχομαι σε αυτο τον τομεα γιατι σε samsung αν σου χαλασει κατι αστα κλαψτα μετα… βασικα σε οσα εχουν γυαλι μπρος πισω υπαρχει μεγαλο προβλημα στην επισκευη

petros

Παιδια αληθευει οτι ο φαναρτσης που βαφει τα g5 επαθε μαγουλαδες και θα καθυστερήσει η παραγωγή?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iFixit iPhone

Oι καταναλωτές επισκευάζουν μόνοι τους τα iPhone περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μάρκα

Ερευνητές από το Electronics Hub εξέτασαν τα δεδομένα του iFixit για να μάθουν ποια μοντέλα smartphone είχαν την περισσότερη ζήτηση για οδηγίες επισκευής.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.