LG G5: Η LG δεν κάνει πίσω, δηλώνει έτοιμη να τα βάλει με τη Samsung

Η LG είναι από τους πρώτους που έχει ανακοινώσει επίσημα το press event που θα πραγματοποιήσει στις 21 Φεβρουαρίου, λίγο πριν την έναρξη της MWC 2016 στη Βαρκελώνη. Εκεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε την επίσημη ανακοίνωση του LG G5.

Η LG φαίνεται δεν θέλει να κάνει πίσω λόγω της Samsung, η οποία αναμένεται επίσης να κάνει την ανακοίνωση του/των Samsung Galaxy S7 στις 21 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Korean Times στέλεχος της LG φέρεται να είπε ότι τις προηγούμενες ναυαρχίδες τις είχε πάει πίσω πολλούς μήνες μετά την ανακοίνωση των premium συσκευών της Samsung, όμως φέτος δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο. Δηλώνει ότι “η G Electronics είναι έτοιμη να τα βάλει με τη Samsung”.

Το LG G5, σύμφωνα με τις φήμες αναμένεται με οθόνη 5.6 ιντσών ανάλυσης QHD, επικάλυψη από Gorilla Glass 4, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820, μνήμη RAM 4GB και χωρητικότητα 64GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD (κάτι που η Samsung αποποιήθηκε πέρσι).

Επιπλέον, ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που ακούσαμε ότι θα έχει το LG G5 είναι το modular design, με το κάτω μέρος του κινητού να είναι αποσπώμενο και από εκεί θα βγαίνει η μπαταρία. Τέλος, περιμένουμε κάμερα 20 Megapixel με αισθητήρα 1.2″, laser autofocus και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS).

Να θυμίσουμε ότι στην πρόσκληση που είχε στείλει η LG μέσα στην εβδομάδα, είχε ένα μουσικό κουτί και έγραφε “play begins”, τώρα καταλαβαίνουμε ότι μάλλον απευθυνόταν στη Samsung.

Για να δούμε τι θα κάνουν οι δυο από τους μεγαλύτερους Android αντιπάλους με τη νέα χρονιά, μιας και το 2015 δεν ήταν καλή χρονιά για κανέναν από τους δυο.

lg g5 to take on samsung, LG G5: Η LG δεν κάνει πίσω, δηλώνει έτοιμη να τα βάλει με τη Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tdev

Μετά το πάρα πολύ καλό G2 το απλά καλοG3 και το πολύ καλό G4 ίσως ήρθε η ωρα της για να παρουσιάσει επιτελους κάτι κορυφαίο.

jonjon

Θα έχει ενδιαφέρον! Κατάλαβε ότι πρέπει να αφουγκραστεί τους αιμοδότες της! Και ότι πρέπει να βγάλει κάτι άλλο! Και όχι να μοιάζει σε κάποιο άλλο.

NtinosMD

Αντε να συγκρουστουν οι 2 τιτανες της Κορεας να δουμε κατι καινουριο !!!!

George

Κ γιατι 5.6 κ οχι 6.5;αφου ειστε ολοι τιραμολες γιατι δε σας ακουει αυτη η lg;

True

Αντε να σε δω τωρα στα δυσκολα Samsung!

s6_edge+

ελα ρε sammy συνετριψε τους για ακομα μια φορα. το s7 θα ειναι για ακομα μια φορα ο ηγετης κατηγοριας

ChrisG

Στα συγκεκριμένα specs επίθεση βλέπω μόνο στην κάμερα.το 1.2 φαντάζομαι οτι μιλάει ο αρθρογράφος για το διάφραγμα f.περιμένω πώς και πώς συγκριτικό S7 κάμερα(καινούρια)με LG G5.κάποιοι θα τα βρούνε μανίκι το 2016…

Antonis LG G2

τετραπύρηνο επεξεργαστή ?? θα προτιμουσα οχταπυρηνο..

anwnymous

Δύο μείον(ένα ουσιαστικό) είχε το g4, για να δούμε τι θα διορθώσει η lg, χωρίς να χαλάσει(είναι υπόπτη για κάτι τέτοιο)όλα τα θετικά του g4.
Έχει όλα τα φόντα να παρουσιάσει (ΚΑΙ)φέτος την πιο πλήρη υλοποίηση.

@s6_edge+ στο techblog είσαι, όχι στο gazzetta. (Φιλικά)

anwnymous

Δύο μείον(ένα ουσιαστικό) είχε το g4, για να δούμε τι θα διορθώσει η lg, χωρίς να χαλάσει(είναι υπόπτη για κάτι τέτοιο)όλα τα θετικά του g4.
Έχει όλα τα φόντα να παρουσιάσει (ΚΑΙ)φέτος την πιο πλήρη υλοποίηση.
Υ.γ. μεγάλο respect αν καταφέρει να συνδυάσει αλουμίνιο & αποσπώμενη μπαταρία.

@s6_edge+ στο techblog είσαι, όχι στο gazzetta. (Φιλικά)

anwnymous

@Antonis LG G2 γιατί τι σημασία έχει αν είναι 4 ή 8?
Δηλαδή ένας τυχαίος 8 πύρηνος mediatek, είναι καλύτερος από τον 805 ή από τον αναμενόμενο 820??

Aν με 4πύρηνο πετυχαίνει καλυτερες επιδόσεις καλώς να ορίσεις.
Εκτός, και αν το θες απλά για ψυχολογικούς λόγους.

Υ.γ. Σόρρυ για το διπλό ποστ πριν, αν μπορεί κάποιος από τους διαχειριστές του site ας σβήσει το 1ο.

shadgr

Ελπί’ζω να μην ισχύουν τα παραπάνω.. Δεν θέλω να ξανα-αλλάξω κινητό και φέτος, μια χαρά είμαι με το υπερπλήρες G4!!!!

Teo

@shadgr +1

Φώτης

Αν ισχύουν τα παραπανω θα ειναι υπερτουμπανο!!!!Η καμερα λογικα θα σκοτώνει..Εδω του G4 ηταν φοβερη..

tester

Techblog προφανώς εννοείς σένσορα 1/2′ και όχι .2′ Σε αυτή την περίπτωση να ετοιμαζόμαστε για μεγάλο εξόγκωμα στο σημείο της κάμερας ή θα είναι πολύ παχύ όλο το κινητό.

vladimiros

Για μενα η lg με το G5 πρεπει να κανει την συσκευη πιο λεπτη αν οχι σαν το S6 αλλα καπου εκει,μεταλικη κατασκευη φυσικα,εστω σαν το ν10 τουλαχιστον στα πλαγια,καλυτερη μπαταρια,και αυτο που σκεφτηκε να βγαινει η μπαταρια απο κατω ωραια ιδεα,επισης να ειναι παλι 5.5ιντσον αλλα καλυτερα μπεζελ απο το G4,π.χ σαν G3,οσο για καμερα η lg τα τελευταια χρονια τα παει πολυ καλα,και σιγουρα θα εχει παλι αριστη καμερα..
@tester εχεις δικιο φιλε αν θα βαλουν τετειον σενσορα θα πεταγεται σαν του S6 σιγουρα,σε αυτον τον τομεα πρεπει να παρει μαθηματα απο την Sony, τεσπα αν κανει αυτα τα πραγματα που ειπα σιγουρα θα τα παει καλυτερα απο τον προκατοχο του!

JohnWave

Για μένα δεν θα υπάρχει δίλημμα. Smartphone το S7 στις 5.1 ή 5.2 ίντσες με super amoled οθόνη, phablet το G5 με ips. Όποιος είναι λάτρης των smartphones και των super amoled οθονών θα προτιμήσει το S7. Αντιστρόφως το G5. Περιορίζω τη σύγκριση μόνο στο θέμα μεγέθους και τεχνολογίας οθόνης γιατί θεωρώ δεδομένο πως στους τομείς του επεξεργαστή, της ram και της κάμερας, θα παίξουν πολύ κοντά και τα δύο με ανούσιες πρακτικά διαφορές. Πιθανόν και στο θέμα της μπαταρίας ( πάνε οι ωραίες εποχές του G2) και στο θέμα ποιότητας κατασκευής ( άντε επιτέλους να ανέβει η LG σε αυτόν τον τομέα).

anwnymous

Αν είναι να βγάζει σαν του sony χίλιες φορές το καρούμπαλο.

Η καλύτερη πάντως εκδοχή είναι να δώσει και μια παχιά συσκευή ούτως ώστε ούτε καρούμπαλο να έχει & να δούμε και καμιά σοβαρή αυτονομία.

Ανακιν

Που να πας Κ εσύ ρε LG όπως θα το ανακοίνωσης έτσι θα το ξεχάσουμε το s7 θα είναι τούμπανο

Λευτέρης

Οτι και να κανει το LADA δεν θα γινει Ferrari , τέλος

Ανακιν

Πάντως Λευτέρη και εσύ Lada έχεις απλά το αγοράζεις σαν Ferrari

Λευτέρης

Προτιμώ να το πληρώσω και να λέει dolce cabbana παρα να το παρω φθηνα και λέει Dolce Bannana,

n. t

Έχω μείνει στο note4 κ όσο η sam αφαιρει sd αποσπωμενη μπαταρία κ specs,τόσο φαντάζει δελεαστικό το g5 με επέκταση μνήμης sd, fm,removable battery,camera και καλύτερη τιμή. Μόνο η amoled θα μου λείψει.

GiorgosM

Αισθητήρας 1.2″ ούτε η εξαιρετική super compact sony Rx100 ( μιας ίντσας είναι ) δεν έχει. ..θα σκοτώνει λέμε

Gvirginia

@Λευτέρης Άμα λέει “dolce cabbana” δε νομίζω να έχει διαφορά από το Bannana. Αν έλεγε “Dolce & Gabbana” τότε θα είχε…

@GiorgosM Έχουν ήδη αναφέρει και άλλοι ότι υπάρχει λάθος. Η σελίδα από την οποία έγινε “αναμετάδοση” το άρθρο αναφέρει 1/2” sensor. (gforgames)

Γιώργος

τραγικό μέγεθος για κινητό κάθε χρόνο το μεγαλώνει, έπρεπε να βγάλει ένα στις 5 και ένα στις 5.7 με ολόιδια specs και με τα bezels που έχει τόσα χρόνια ή lg τότε ναι θα έκανε πάταγο!

shadgr

Καλές και οι μάρκετ και τα dolce ή apple για την μόστρα τους, αλλά,
όταν μιλάμε για ένα Υπολογιστή τσέπης που είναι όλη μέρα μαζί σου,
σε ψυχαγωγεί, σε ενημερώνει, αποτυπώνει την ζωή σου όλη, τότε πρέπει να έχει δυνατότητες από μόνο του. Να μην χρειάζεσαι άλλη συσκευή, να είναι πλήρης. Μέτρια αλλά πλήρης,.
Και αυτός ο ρόλος δεν ανήκει ούτε στο iphone ούτε στα τύπου iphone (samsung π.χ. που αφαιρούν δυνατότητες και πάνε να μοιάσουν).
Είναι σίγουρο ότι μόλις γίνει γνωστή η lg θα τα σταματήσει αυτά, λόγω ανταγωνισμού.
Για την ώρα όμως όταν αφορά κινητό G4, για τάμπλετ μόνο iPad!

ΝΙΚΟΣ

Δεν είναι αγώνας 🏃 κυριαρχίας ή εντυπώσεων.Και για τους δυο είναι αγώνας επιβίωσης

Nikolakis

Λευτέρης, εννοείς φίλε η LG μαϊμού και η Sam η γνήσια?? Φαντασου, τώρα έχω το s6 edge plus, και πάλι είναι Φαν της LG!! Είχα 3 χρόνια κοντά g2 g4. Δύσκολα φεύγει κάποιος όταν δοκιμάσει lg. Η Samsung είναι ψυχρή σε ότι κάνει. Μόνο μέταλλο κ μπαταρία καλύτερη να βάλει φέτος η LG η Samsung έχει τελειώσει. Μόνο το λογισμικό lg είναι πολύ ανώτερο και Πολύ πιο φιλικό.

Ανακιν

@Nikolakis κατουρα και λίγο ρε η Samsung είναι πρώτη εσύ από το τέλος μιλάς; ακόμα και τα κινέζικα καλύτερα είναι από LG

Κωνσταντίνος

καταρχας Ανακιν,φαινεται ποσο “σχετικος” εισαι απ τη στιγμη που λες “ακομα και τα κινεζικα”…Άρα μη περιμενεις να σε παρουμε στα σοβαρα

Ανακιν

@κωσταντινε λίγα σχόλια είναι σοβαρά εδώ μέσα τα περισσότερα είναι τρολ οπότε δεν σχολιάζω για να πάρεις στα σοβαρά απλά για να σπάσω νεύρα κάποιον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.