MWC 2016: LG G5 vs. Xperia X P vs. Galaxy S7 [hands-on]

Αυτά είναι τα τρια τέρατα που παρουσιάστηκαν εδώ στην έκθεση MWC 2016 στη Βαρκελώνη. LG G5 με οθόνη 5.3″ Quad-HD και modular αντίληψη, Xperia X Performance αδιάβροχο με οθόνη 5″ Full HD και Galaxy S7 επίσης αδιάβροχο με οθόνη Super AMOLED 5.2″ Quad-HD.

LG G5 Xperia X P Galaxy S7, MWC 2016: LG G5 vs. Xperia X P vs. Galaxy S7 [hands-on]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

47 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Xperiakias

Xperia Performance σίγουρα…Αλλά θα περιμένω να δω τι μας έχει η SONY για τον Σεπτέμβριο…

Dimitris

Παρόλο που σιχαίνομαι τη Samsung αυτή την φορά δεν έχει αντίπαλο με την πατάτα που έβγαλε η lg.

vladimiros

@Xperiakias δηλαδη Ζ6 λογικα σεπτεμβριο θα δουμε λες? δεν λεω καλυτερα ειναι τον φθινοπωρο..

Φώτης

Κώστα @ το πραγματικό τέρας ποτέ θα το δούμε;Μιλάω για το NOTE 6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kostas

xaxa 5αρα οθονη και ειναι ποιο μεγαλο απο το s7 με 5.1 οθονη.δεν ξερω ποιο λετε εσεις εγω σημερα εκανα παραγγελια το s7 edge μαυρο. το ειδα κιολας απο κοντα απο υπάλληλο της samsung.καμια σχεση με το edge plus. οπως και το design ειδικα σε μαυρο ειναι ερωτας.οσο για την καμερα τι να πω??εγω προλαβα και εβγαλα μια φωτο αυτος εβγαλε κιολας 3 φωτο.πολυ γρηγορο το κλείστρο

Xperiakias

@vladimiros Έτσι πιστεύω…Καλύτερα να βλέπουμε ένα Ζ κάθε χρόνο…και κανένα mid-range που και που όπως τώρα….Παρά να βλέπουμε κάθε 6 μήνες Ζ…Όχι ότι εμένα προσωπικά με χαλάει αλλά πιστεύω έτσι θα δούμε μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές διαφορές από Ζ σε Ζ…!

Χάρης

Ο λογος που δεν ειναι το g5 στη photo?

KostasB

Κώστα βάλε και στο G5 την κανονική φωτογραφία του να έχουμε μια πλήρη εικόνα γιατί αυτή που έχεις είναι από άλλο LG.
Όσον αφορά την σύγκριση S7 από μένα αλλά κατά προτίμηση το edge λόγω μεγέθους.

Jim

Βέβαια LG G5!

Lefteris

Αν και φαν της Σαμμυ αυτή τη φορά τεχνολογικά πιστεύω ότι είναι καλύτερη η LG και αν έπαιρνα κάποια από τα 2 θα ήταν το g5… Και συνοψιζω την άποψή μου με πλεονέκτηματα και μειονέκτηματα…
G5
+ir port
+USB type c
+αποσπωμενη μπαταρία, μπορούμε από δίπλα άραγε, εκεί που μπαίνουν τα modules να βάζουμε τη δεύτερη μπαταρία? Αν ναι, μετρηστε άλλο ένα +!
-πιστεύω ότι θα έχει χειρότερη κάμερα απο το s7, αν και περιμένω τα τεστ!
-design

S7
+μεγαλύτερη μπαταρία (αν και αυτό λύνεται στο g5)
+όπως είπα πιστεύω θα έχει καλύτερη κάμερα, είδωμεν!
+design
-ir port δεν υπάρχει, σοβαρά τώρα μας έβγαλε το τηλεκοντρόλ?
-δεν έχει usb type c!
Έτσι θα επέλεγα το g5, αν τα τεστ βγάλουν και το αντίθετο από ότι πιστεύω για την κάμερα τότε ψηφίζω g5 με χίλια!

Lefteris

Ξέχασα στα + του s7 να προσθέσω το αδιάβροχο και την super amoled, αν και για εμένα προσωπικά λίγο μετράνε…

chris

φαίνονται σαν φτωχοι συγγενείς το xperia και το lg g5 μπροστα στα samsung, ειδικα η πλάτη του g5 ειναι τραγικη

tech21man

Παντως σαν look το g5 ειναι σαν κακος αν και μεταλλικος κλωνος του …S II.

Τα αλλα δυο ειναι καλυτερα, ειδικα το edge ειναι φανερα πιο…συγχρονο.

Το xperia XP (αντε με το καλο και vista) θα παρει σκαλπ χωρις qhd σε αποδοση ουτως η αλλως και για καποιο λογο οπως χτυπαει το φως μοιαζει πιο ποιοτικο στα υλικα του. Πως καταφερε η samsung και εκανε την πισω πλατη να εχει πλαστικιλα ειναι αποριας αξιο.

Kostas

ελα παναγια μουυυ δεν μπορω να ακουω μας εβγαλαν το τηλεκοντρολ. ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ παντε στην λαικη και παρτε ενα που κανει για ολες τις τηλεορασεις. 5 ευρω εχουν τα ρημαδια

George

εγω παλι πιστευω οτι κ τα 3 ειναι τουμπανα κ οποιος τα παρει θα τα καταευχαριστηθει.φοβερα κινητα αλλα δυστυχως με βλεπω αλλη μια χρονια λογο οικονομικου με το galaxy s3 (κλαψ κλαχ λιγμ λιγμ).μια παρατηρηση μοναχα να κανω.επηδη ισως η σειρα χ της sony να ειναι διερευνητική αν δεν περπατησει να απαξιωθει γρηγορα απο πλευρας αναβαθμισεων κ οποιος θελει sony να περιμενει το z6.γενικα ετσι οπως κινουνται οι κατασκευαστες γυρω απο τις αναβαθμισεις καλο ειναι αν διαθετεις χρηματα για αγορα να χτυπας ναυαρχιδα.

Νίκος Z3c

Κατά την άποψή μου καθαρά τεχνικά και όχι εμφανισιακά το G5 ξεχωρίζει με διαφορά. Το πρώτο με modular design.Το S6 με λίγο από S5 δεν το λέω νέο smartphone όπως το ίδιο ισχύει και για το Xperia X p το οποίο στην ουσία ένα Z5 είναι με καλύτερο επεξεργαστή κάτι το οποίο πλέον για τα δικά μου δεδομένα δεν παίζει μεγάλη σημασία από τη στιγμή που τα πάντα τρέχουν τέλεια από επεξεργαστή snapdragon 800 και μετά. Καλοί και οι νέοι αλλά στην ουσία μείωσαν την αυτονομία για να αυξήσουν τις επιδόσεις κάτι που στην καθημερινότητα δεν λέει πολλά μιας και τρέχουν όλα καλά σε χαμηλοτερα specs.Δεν ξέρω πολλούς που κάνουν χρήση αυτής της επεξεργαστικης ισχύς.

One

Παιδιά ο Snapdragon 820 είναι καλύτερος απο τον Exynos. Γι’ αυτο θέλω να δω σύγκριση Sony X Performance VS LG G5.

One

@Νίκος Z3c για μενα η μεταλικη πλάτη στο Performance αξιζει και με το παραπάνω σε σχέση με το γυαλί που ειχε το Z5 και τα προηγουμενα. Δεν μου εχει πέσει ποτε το Z3c ποτε αλλά πάντα ειμαι με το φόβο, και τωρα χάρηκα που η Sony έκανε την αλλαγή.

nikos taremis

Καλησπερα και απο μενα..πιστευω το καλυτερο κινητο που παρουσιαστηκε στην Βαρκελωνη ειναι το HP Elite x3….Αν η τιμη του ειναι σε λογικα πλαισια,τοτε θα σαρωσει….

JohnWave

H φωτογραφία αδικεί και το G5 ( λάθος εικόνα) και το X1 P ( λάθος marketing της Sony να προβάλλει το προϊόν της στο γκρι και με ροζ γράμματα). Προσωπικά αν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στα 3, δεν θα είχα δίλημμα γιατί θέλω amoled οθόνη και από αυτά μόνο το S7 την έχει. Επίσης εμπιστεύομαι πολύ τη Samsung στο θέμα “κάμερα”. Όχι βέβαια ότι και η LG πάει πίσω. Η Sony πάλι τα χαλά στο processing στο auto mode ( αντίθετα είναι άριστη στο manual) αλλά μπορεί στο X1 P να έχει διορθωθεί αυτό το θέμα. Τώρα για τη modular αντίληψη του G5, αποτελεί καινοτομία αλλά εμένα με αφήνει αδιάφορο. Από θέμα design δεν με ξετρελαίνει κανένα ( μόνο η Huawei καταφέρνει μέχρι στιγμής να με ενθουσιάζει στο design). To σίγουρο είναι ότι απεχθάνομαι τη WALL-E πλάτη του G5. Όσο για το αν αξίζει κάποιος να κάνει τη μετάβαση S6->S7, Z5->X1 P, G4->G5 τα πράγματα είναι σχετικά. Αν κάποιος έχει το S6, o μόνος λόγος για να πάει στο S7 είναι αν δεν του φτάνει ο χώρος στο S6 ή αν θεωρεί αναγκαία τη 17% περισσότερη μπαταρία. Από το Ζ5 στο Χ1 P , δεν βρίσκω κανένα λόγο. Από το… Συνέχεια »

gp

Το lg g5 ειναι το καλυτερο νομιζω. Στην αρχη με ξινισε λιγο η εμφανιση αλλα τελικα ειναι πιο πρωτοτυπο και διαφορετικο απο τα αλλα. Το s7 μοιαζει πολυ με το s6 και δειχνει ευθραυστο καπως σαν γυναικειο κινητο. Το sony με τον 820 ειναι μπομπα, πολυ ωραιο κι αυτο.

agg.m

1.Το s6 υπερεχει σε οθονη (s amoled και σχεδιαση.Υστερει στα specs που δεν έχει (fm removable battery ir) και σε πρωτοτυπια μιας κ εχει οτι ειχε το s5 δηλαδη εμπρις-πισω.
2.το g5 υπερεχει σε specs έχοντας οσα στερειται η samsung,εβαλε πρωτοτυπια και φαντασια και βρηκε λυση στο να βαλει σε unibody μια removable.Επισης θεωρω οτι μαλλον θα εχει και καλυτερη καμερα απο του s7 σαν εξελιγμενη του g4
3.Το sony μου κανει πιο compact και πιθανόν με καλυτερη μπαταρια αλλα μπροστα στα αλλα δυο η οθονη ειναι η κλασικη sony,νωθρη και αχνη που δε χαιρεσαι να βλεπεις οπως κ η σχεδιαση το κλασσικο σπορυοκουτο.
Δικαια η lg εκανε τη διαφορα.

KostasB

Για το G5 στο site της η LG αναφέρει ότι έχει usb 2.0 type-c και όχι ως usb 3.0

giorgos special

σημερα εκανα προπαραγγελία το s7 για να δουμε….

Δημήτρης

@agg.m Προφανώς και η Sony έχει τις καλύτερες οθόνες. Ενώ τις Samsung δε βλέπονται, γιατί δεν έχουν τα κανονικά χρώματα (είναι πάρα πολύ έντονα) και έχουν ξεχάσει να βάλουν άσπρο (είναι μια μίξη πρασίνου και μπλε ή τις περισσότερες φορές κιτρινιζει)
Εγώ ψηφίζω Χ Performance αν και θα προτιμούσα σε εμφάνιση και UI να μοιάζει πιο πολύ στη σειρά Ζ και να έχει πίσω πάλι γυαλί όπως του Ζ5 (που είναι πιο θολό) ή όπως στα προηγούμενα Ζ.

n. t

Μιας Κ συζητάμε για οθόνη,σιγουρα από τις τρεις η Sony χάνει κατά κράτος. Και η sam κ η lg δειχνουν πολυ καλυτερες.Και γενικά για πολλούς λόγους αυτή τη φορά η LG έχει την καλύτερη Κ πληρεστερη πρόταση.

KostasB

Επιβεβαιώθηκε και από μέλος της Sony ότι δεν θα υπάρχει άλλο κινητό της σειράς Z και η σειρά X θα είναι η αντικαταστάτρια…
Τι λέτε γι’ αυτό;;;

petros

Κωστα η φωτογραφια του lg G5 δεν ειναι το G5 καποιο αλλο LG ειναι(το G5 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΗΜΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ), θεωρω πως πρεπει να βαλεις την σωστη φωτογραφια. Κατα τα αλλα πιστευω πως το lg G5 ειναι το καλυτερο συνολικα. Ευχαριστω.

giannogeorge

Ενώ άλλες φορές ήμουν μες στην γκρίνια για τα νέα Galaxy (S4-S5 και S6 για την μικρή μπαταρία) αυτή την φορά πραγματικά νομίζω ότι η Samsung έκανε την καλύτερη δουλειά, ακόμα και από το Note5. Γνώμη μου είναι ότι έβγαλε δύο ολοκληρωμένες συσκευές.

παπαροκας tiamat

@kostasB λεμε λευκή πετσετα!adios amigos!!!

Νικος

Παιδια το sony x perfomance εχει quick charge? σε 30 λεπτα να παει 80 τοισ εκατο?

Xperiakias

Κώστα ξέρουμε αν το X Performance θα έρθει Ελλάδα? Γιατί όπως φαίνεται δεν θα κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες…Λογικά κάτι ετοιμάζει η SONY για τον Σεπτέμβρη!

panosz75

Καταπληκτικό το G5. Απίστευτα όμορφο για τα δικά μου γούστα. Οι κορεάτες απέδειξαν περίτρανα σε όλους ότι το unibody και η αφαιρούμενη μπαταρία είναι δύο χαρακτηριστικά που συνδυαάζονται, αρκεί ο κατασκευαστής να θέλει.

JinTheGod

Sorry Κιολας αλλα Δεν παρουσιαστηκε και το Xiaomi Mi5 στην έκθεση MWC 2016?Η μηπως αυτο δεν ειναι “τερας”Η μηπως επειδη κοστιζει το 1/2 απο τα αυτα τα τρια,ειναι μια κατηγορια μονο του?

panosz75

@JinTheGod: όντως πολύ δυνατό και το MI5, αλλά προσωπικά θα είχα ανασφάλεια να αγοράσω συσκευή που δεν εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα και να τρέμω μην μου πάθει τίποτα. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι η Xiaomi δεν εξάγει επίσημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, λόγω του ότι έχει εκκρεμότητες με πατέντες και πνευματικά δικαιώματα, τα οποία δεν έχει πληρώσει, γι’ αυτό έχει την πολυτέλεια και κρατάει την τιμή χαμηλά. Ας έρθει επίσημα κατά δω και βλέπουμε πόσο θα πάει η τιμή.

JinTheGod

@Panosz75 Συμφωνω σε αυτο που λες.Γιαυτο ομως και η τιμη που εχει. Βαση τιμης και τι προσφερει ομως επρεπε να μπει και αυτο στην λιστα.(κατοχος xiaomi συσκευων τα τελευταια 4 χρονια δεν εχω χρειαστει ποτε service σε τπτ απο οτι εχω παρει μεχρι στιγμης)

Gimani

Παιδια τι λετε για την σειρα Ζ? Τα Χ ειναι οι αντικαταστατες τις σειρας Ζ…. Μην περιμενετε Ζ6 :Ρ

λαζαρος

Κατοχος τωρα,note edge,htcone me,htc one m7,lumia 640 ds,iphone 6s 64gb,asus zenfone selfie,και εχουν περασει ολες οι ναυαρχίδες απο τα χερια μου,πλην του galaxy s6 και s6 edge.
Το επομενο θα ειναι το lg g5.αποσπωμενη μπαταρια παιδιαααααα.καμερες κορυφη,αναβαθμισεις γρηγορες και πτωση τιμης γρηγορη

Γιώργος

Υπομονή κι ακομα η Huawei δεν εχει ανακοινωσει επισημα το δικο της “τερας”… πιστευω το P9 θα ξεπερασει καθε προοσδοκια αλλα και καθε αντιπαλο!

Manos

Πιστευεται οτι το S7 δεν θα εχει τα κολληματα του s6 edge:

Giorgos special

Καλησπέρα έχω την τύχη να κρατάω στα
Χέρια μου το Samsung Galaxy s7 . Η πρώτες εντυπώσεις μου είναι ικανοποιητικες μόνο που με προβλημάτισε το
Γεγονός ότι κολλήσε κάνα 2 φορές . Αλλά κατεβάζα και εφαρμογές και παράλληλα το σκαλιζα. Κατά τα άλλα είναι super!!!!

alexis touba

Οντως με το s7 η το s7 edge ηδικα αντιπαλο δε θαχει γιατι ειναι το πιο ολοκληρωμενο σμαρτφοουν που εχει βγαλει μεχρι τωρα η σαμυ.Αδιαβροχο αντοχη στη σκονη μεγαλη μπαταρια επιτελους οθοναρα σφεντονα σε ταχυτητες υπεραρκετη ραμ καμερα ακομα καλυτερη απι την ειδη καλυτερη της αγορας γρηγορη φορτιση και micro sd πιο δυνατη gpu.Δε νομηζω να του ληπει κατι εκτος του οτι ειναι πανακριβο γαμωτη μου.Υποψην οτι οι κηνεζοι φτιαξαν τερατα επισης και θα ταμωλησουνε σε λιγο.xiaom mi5 pro sd820 21mpixels sony αισθητηρα και αλα πολλα βγηκε και με 6gb ram συσκευη αλλα ακριβη

Μηνάς Ηράκλειο Κρήτης

θεωρώ ότι η LG με το G5 πρωτοτύπησε ….με την αποσπώμενη μπαταρία QHD display metal body και όχι μόνο LG CAM Plus και LG Hi fi Plus με Β&O vote LG G5 100%

panosz75

Αποσπώμενη μπαταρία, πλέον για μένα προσωπικά είναι το νούμερο ένα χαρακτηριστικό. Έχοντας εδώ και ενάμιση χρόνο κινητό της Sony (Xperia Z1 Compact), και έχοντας νιώσει πολλές φορές την ανασφάλεια του να μείνεις από μπαταρία, θα αντάλλασσα άνετα την αδιαβροχοποίηση με την ευκολία του να κουβαλάω μια δεύτερη μπαταρία. Όταν έχεις αυτά στα χέρια σου μεγάλη υπολογιστική ισχύ, δε θέλεις να σε δεσμεύει η μειωμένη αυτονομία. Όσο μεγάλη μπαταρία κι αν έχει μια συσκευή, χρόνο με το χρόνο, φόρτιση με τη φόρτιση, η απόδοσή της πέφτει. Και πριν με προλάβει κάποιος, το να κουβαλάς μαζί σου power bank δεν είναι το ίδιο.

Γιώργος Διαμαντίδης

Και τα 3 κινητά είναι ωραία. Απλά για εμένα πολλά τα λεφτά που ζητάνε. Τώρα θα με πείτε εμείς τα έχουμε και θέλουμε να τα δώσουμε. Καλό είναι να έχεις ότι τελευταίο υπάρχει αν σε αρέσει ο τομέας smartphone.
Και εγώ έτσι είμαι και πάντα ήθελα να έχω ότι καλό έχει η τεχνολογία να προσφέρει.
Πριν λίγες μέρες αγόρασα ένα LG G4.
Έδωσα 330€ μαζί με μια θήκη σιλικόνης και προστατευτικο οθόνης.
Δεν νιώθω ότι έχω ένα κινητό κατώτερης τεχνολογίας.
Έχω ένα βελτιωμένο G3 σε πολλούς τομείς μπορώ να έχω και δεύτερη μπαταρία αλλά δεν με χρειάζεται γιατί με βγάζει μέρα. Έχω φορτιστή και στο αμάξι.
Για εμένα έκανα την καλύτερη αγορά για κινητό για το 2016 με τα λεφτά που έδωσα και έχω αλλά 500€ που με περισσεψαν στην άκρη. Αν δεν έχετε λεφτά για πέταμα να κάνετε έξυπνες αγορές.

panosz75

@Γιώργος Διαμαντίδης:
Φίλε, έκανες την καλύτερη δουλειά που πήρες το G4. Αν μάλιστα φρόντισες να πάρεις και καινούργια παρτίδα (π.χ. 601 ή 602) που δεν εμφανίζει το πρόβλημα με το bootloop, είσαι άρχοντας. Προσωπικά σκεφτόμουν ή το V10 ή το G5, αλλά το ένα έχει κλειδωμένο bootloader και δε θα μπορέσει ποτέ να ρουταριστεί, το δε G5 θα έρθει με τσιμπημένη τιμή συν τις οποιεσδήποτε παιδικές ασθένειες, οπότε η επιλογή του G4 είναι σχεδόν μονόδρομος αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, αν θες κινητό με όλα τα καλούδια, με πλήρη συνδεσιμότητα, συν αφαιρούμενη μπαταρία.

mourouzis2005

Εκτός από τα specs, εγώ προσωπικά κοιτάζω και την εμφάνιση. Ανάμεσα σε αυτά τα 3 το ομορφότερο είναι με διαφορά το S7. Η SONY ακόμα δεν έχει αποχωριστεί αυτά τα τιτανοτεράστια bezel, λες και δεν θέλει να πουλήσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.