LG: Δεν θα αναλάβει την κατασκευή Nexus smartphone φέτος

Η LG έχει συνεργαστεί ουκ ολίγες φορές με την Google για την κατασκευή Nexus smartphone. H συνεργασία ξεκίνησε το 2012 με το Nexus 4 και έφτασε μέχρι το νέο Nexus 5X, το οποίο μάλλον θα είναι και το τελευταίο με την υπογραφή της.

Τα Nexus της έχουν τύχει θετικής υποδοχής καθώς είναι αρκετά καλές συσκευές σε αναλογία με την τιμή τους. Δυστυχώς όμως έχουμε άσχημα νέα για τους fans των LG Nexus, καθώς εκπρόσωπος της LG επιβεβαίωσε ότι το Nexus 5X δεν θα έχει διάδοχο φέτος, τουλάχιστον όχι με την υπογραφή της LG.

Google και LG είχαν πολύ καλή συνεργασία για πολλά χρόνια και ο λόγος που δεν θα συνεχιστεί φαίνεται να είναι η LG. Οι Κορεάτες θέλουν να επικεντρωθούν στο δικό τους brand και σε νέες συσκευές όπως το LG G5. Ένα Nexus smartphone θεωρείται περισσότερο συσκευή της Google παρά του κατασκευαστή με τον οποίο συνεργάζεται. Υποθέτουμε ότι και τα κέρδη δεν θα είναι πολλά.

Υπάρχουν φήμες οι οποίες λένε ότι μέσα στο 2016 η HTC θα κυκλοφορήσει δυο Nexus smartphones, χωρίς να είναι τίποτα επιβεβαιωμένο.

Ποιος θα θέλατε να φτιάξει τα επόμενα Nexus smartphones; Θα θέλατε να συνεχίσει η LG;

lg no nexus smartphone, LG: Δεν θα αναλάβει την κατασκευή Nexus smartphone φέτος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Παππας

Θα θελα να δω υλοποίηση nexus από την Sony

Makis

Ας το φτιάξει οποίος θέλει, το Nexus είναι για performance χωρίς μπλιμπλίκια που τα πληρώνεις και ανάθεμα αν τα χρησιμοποιείς ποτέ. Παίδες το εικονιζόμενο στα 16 έχει πλέον 268€. Δε σου φτάνουν; Οκ πάρε το 32, 317€. Το s4 που είναι κάπου στο χρονοντούλαπο κάνει 330€. Από κει να δεις τι δούλεμα τρώμε από τα κλασσάτα της samsung και γενικώς…..

Apostolos

Εγώ θα ήθελα να δω νεξους από την HTC.
Το 5χ είναι πολύ καλό αλλά υπάρχουν καλύτερα και σε καλύτερη τιμή

Makis

Το ότι υπάρχουν καλύτερα και σε καλύτερη τιμή να το δούμε όταν αυτά πάρουν Ν του χρόνου και Ο του παραχρόνου (σιγά μη πάρουν) που θα πάρει το συγκεκριμένο και κατά 90% θα πηγαίνει μπάλα όπως σήμερα.

Teo

Γιατί όχι ένα Nexus από τη Sony;

giannis

Κρίμα. Τώρα με το modular design του g5 θα ταν ενδιαφέρον να έχουμε ένα lg nexus (δεδομένο το ενδιαφέρον της Google για το θεμα) με κάτι αντιστοιχο.

Apostolos

Μια χαρά θα δουλεύουν με M για ένα χρόνο ακόμα

panos

Makis που το είδες 330 το s5 θυμάμαι παίζει σε εκείνες τις τιμές και γιατί κοιτάς samsung αφού δεν σου αρέσει 50 εταιρείες υπάρχουν..

Sotiris

Η Sony δεν έχει φτιάξει Nexus ποτέ, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε μια δική της υλοποίηση. Η HTC είχε φτιάξει το πρώτο Nexus κινητό, επίσης θα της δώσει μια ανοδική ώθηση έστω και αν το κέρδος όπως αναφέρεται είναι μικρό. Θεωρώ πως μελλοντικά θα μπορούσε να συνεργαστεί ξανά με την Samsung, ύστερα από το πολύ καλό Nexus S και το αρκετά μέτριο (λόγω του επεξεργαστή από την Texas Instruments) Galaxy Nexus, και να φτιάξει κάτι δυνατό.

vladimiros

Καλυτερα που δεν θα τα αναλαβει τα Nexus η Lg..γιατι απο ντιζαιν η Lg εχει να μαθει πολλα..δε λεω στις τηλεορασης ειναι καλη!..

Makis

@Apostolos…ίδωμεν γιατί πολλά έχουμε δει στο παρελθόν με αναβαθμίσεις, εάν είχες ασχοληθεί βέβαια…@panos… εεε…είπα για την samsung, παράδειγμα έφερα…μιας και όπως εκθειάζεται το S7 σήμερα, εκθειάζονταν το S4 τότε…θυμήσου…
https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-s4-end-of-april-launch-9521/

Darth

6p να πέσει η τιμή θέλουμε και αφήστε ολα τα άλλα (το 5χ ούτε για δώρο)

lneam

Ποιος θα θέλατε να φτιάξει τα επόμενα Nexus smartphones; Θα θέλατε να συνεχίσει η LG;

Στην παραπανω ερωτηση, απαντω : η MLS

Than

Φέτος ας το δώσουν στην Apple!!! Χ-D 😛

Kostas k.

Όποιος και να το φτιάξει θέλουμε άμεση διαθεσιμότητα και όχι να έρθει 5 μήνες μετά όπως ήρθε το.6p που το βγάζει άμεσα εκτός ανταγωνισμού.

dark_master

Μα από όσο ξέρω καμία εταιρεία δεν είχε άμεσο όφελος από την κατασκευή ενός Nexus (αύξηση εσόδων). Το Brand Awareness της ενισχύεται.
Και η Samsung και η LG βγήκαν ωφελημένες. Motorola & Huawei όχι τόσο λόγω αυξημένης τιμής των Nexus. (Αν κ για αυτό δεν φταίνε οι παραπάνω εταιρείες αλλά η Google που ορίζει την τιμολόγηση τους).

Makis

@panos, δεν βρίσκω το s4 πλέον τουλάχιστον στα 32 να σου δείξω τιμή άνω των τριακοσίων, αλλά βλέπεις των 16 στα 280-290, εκτός και αν είναι ξεχασμένα στο γνωστό site της πάπιας. Έστω κι έτσι, το s5, άλλο χρονοντούλαπο, 340€ το 16άρι!!!…ούτε 150 δεν έπρεπε να κάνει….

KostasB

Ένα από Sony όπως και δήποτε πρέπει να δούμε.
Και ένα από την Xiaomi μήπως και την βοηθήσει να επεκταθεί επίσημα και στην Ευρώπη…

Κίμωνας

@Darth το 5Χ τώρα για δώρο παλεύεται??? Προφανώς δεν ειρωνεύομαι απλά είναι πολύ δελεαστική πλέον η τιμή και είμαι ανάμεσα σε αυτό και το P8.
‘Eρχομαι από Α5(2015).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.