LG: Κοροϊδεύει την μη αποσπωμένη μπαταρία της σειράς Galaxy S6

Τη χρονιά που μας πέρασε, η Samsung αποφάσισε να πορευτεί στο μονοπάτι που έχει χαράξει η Apple και έβγαλε την αποσπώμενη μπαταρία (και όχι μόνο) από τα high-end smartphones της, κάτι που δεν ενθουσίασε τους περισσότερους.

Όμως μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter, Samsung Mobile είπε να μας υπενθυμίσει ότι το Samsung Galaxy S6 Εdge+ χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, πηγαίνει από το μηδέν στο full μέσα σε μόλις 90 λεπτά.

Από την άλλη η LG, κινήθηκε με διαφορετικό τρόπο κρατώντας στις ναυαρχίδες της χαρακτηριστικά όπως είναι αποσπώμενη μπαταρία και η επέκταση μνήμης. Η LG USA Mobile δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στη Samsung λέγοντας: “Go from zero to full instantly with a removable battery” και από κάτω ακολουθεί το link που οδηγεί στη σελίδα του LG V10.

Η LG τον επόμενο μήνα ανακοινώνει το LG G5 και έχει ακουστεί ότι θα είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από μέταλλο, το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την μπαταρία, θα είναι αποσπώμενη ή θα ακολουθήσει και η LG τον δρόμο της Samsung;

lg samsung baterry tweet, LG: Κοροϊδεύει την μη αποσπωμένη μπαταρία της σειράς Galaxy S6

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
billias7815

Κατά την γνώμη μου η LG έχει δείξει ότι στηρίζει την αποσπώμενη μπαταρία και θα ακολουθήσει και αυτή την πολιτική και στο νέο G5.Επίσης μακάρι να διατηρήσει και την ευκολία επισκευής που έχει και το G4 γεγονός που βοηθά στην επιδιόρθωση προβλημάτων από τον χρήστη(αρκεί να πιάνουν λίγο τα χέρια του) όταν η συσκευή βγεί εκτός εγγύησης.By the Way το σέρβις της Procordia όταν χρειάστηκε στο παρελθόν ήταν υποδειγματικό, και τα καλά θα πρέπει να τα αναφέρουμε πιστεύω και όχι να γκρινιάζουμε για τα πάντα.

vasilist

Και καλά κάνει, η μη αποσπώμενη μπαταρία είναι για να αναγκαστείς σε 2 χρόνια να αλλάξεις τηλέφωνο.
Ο απλός χρήστης απο την στιγμή που το s6 πετάει πιος ο λόγος να αλλάξει τηλέφωνο σε 2 η 3 χρόνια αφού άνετα θα υποστιρίζει το android 7 και 8, του χώνεις μια μη αποσπώμενη μπαταρία και απο μόνος του λέει δεν κρατάει ούτε μέρα πρέπει να αγοράσω άλλο τηλέφωνο.

Nokia

Απλα σε αναγκαζουν να πας ν αλλαξεις την μπαταρια μετα στην επισημη αντιπροσωπεια να πληρωσεις κανενα 70άρι .

Κινητα πάντα με αποσπώμενη μπαταρία παιδιά.

Agony

Ας είναι αποσπώμενη , όμως με Premium υλικά όχι Πλαστικουρες με δερμα 500-800 ευρο για κινητο από πλαστικο είναι απαραδεκτο .
Αν είναι συρόμενη από κατω και το κινητο είναι από γυαλί η αλουμίνιο τοτε οκ.

Agony

Και μιας και το ειπα…. Υπαρχει κανενα κινητο με αποσπώμενη και υλικα τις προκοπης ? Όχι πλαστικο ?

Στυλιανός Βασίλης

μακαρη να κανει η LG πατεντα στο LG G5 με αποσπωμενη μπαταρια και υποδοχη καρτων μνημης sd τα κινητα είναι με αποσπωμενη μπαταρια και sd καρτα ραδιοφωνο όχι τα αχρηστα κινητα apple Samsung το LG G4 pro πωτε θα κυκλοφορησει

ChrisG

θέλω να δώ πώς η LG θα διατηρήσει το μεταλλικό premium σώμα στο smart και θα δώσει αποσπώμενη.με κάθε ειλικρίνεια το περιμένω με αρκετό ενδιαφέρον.ότι και να λέμε η αποσπώμενη μπαταρία,η sd είναι το Α και το Ω σε ένα smart σήμερα.ευκολία,λειτουργικότητα,συντήρηση.

Costas

Μάθαμε όλοι στο μέταλλο και σνομπάρουμε το πλαστικό. Και τα κουτάκια αναψυκτικού ειναι πολυτελείας διότι είναι από αλουμίνιο? Έλεος ορισμένοι με κόμπλεξ που έχουν να προβάλουν την πολυτέλεια στο κινητό τους! IPhone και ας είναι με 36 δόσεις, και κάρτα what’s up μέσα!

IEAL

@Agony

Ναι, Samsung Wave 3.

Kostas

Βασικά και οι δυο τους μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια της Κορέας λόγο του ότι είναι καρτέλ.Μάλλον τον καταναλωτή κοροϊδεύουν και οι δυο τους για να νομίζει ότι αγοράζει κάτι διαφορετικό

Sofian

@Agony Ναι υπαρχει..note 4 , galaxy Alpha

Panos7GR

Ε ρε και να μην έχει αποσπώμενη μπαταρία το G5 για τα μεταλλική κατασκευή, έχει να πέσει καζούρα που θα πάει σύννεφο… !
Μακάρι να δούμε modular design για λεπτή μεταλλική κατασκευή με αποσπώμενη μπαταρία, αλλά εγώ νομίζω πως μετά την ανακοίνωση ότι θα δούμε 2 ναυαρχίδες το 2016 από την LG πιστεύω πως το G5 θα είναι χωρίς αποσπώμενη μπαταρία και ο αντικαταστάτης του V10 θα συνεχίσει την “παράδοση” της αποσπώμενης.

Εγώ δεν έχω τόσο μεγάλο θέμα με την μη αποσπώμενη μπαταρία, αρκεί να αντικαθειστάται πανεύκολα. Δηλαδή αφού περάσει η 2ετία της εγγύησης να μπορώ να βγάλω τις 5-6 βιδούλες του και να την αντικαταστήσω, όχι να χρειαστεί να βγάλω τα μισά κυκλώματα για να αλλάξω μια γαμ****η μπαταρία!!!

a.m s6

Ενα αρθρο ειδικά για μενα.Το εχω ξαναγραψει οτι ειμαι κατοχος s6 με προβληματικη μοαταρια,φορτιζει ως το 89%.Ενω θα μπορουσα μόνος να κανω απλή αλλαγη μπαταριας με 15€ τωρα πρέπει να το αφησω 2 εβδομαδες στο σερβις κ να σκασω ενα σωρο. Τωρα οσον αφορά την ψευδαισθηση οτι αλουμινιο κ unibody σημσινει premium:Υπαρχουν μια χαρα premium συσκευαρες χωρις σλουμινιο με αποσπωμενη οπως το note4. Το δε σλουμινιο θεωρειται πια απολυτα ξεπερασμενο κ υπαρχουν υλικα οπως κραματα μαγνησιου με πυκνοτητα κατω απο 0.99 και πραγματικά premium κ οχι τενεκεδακια αναψυκτικου που λεει ο φιλος.

Nick

Ήθελα να ξερα όλοι εσείς που το παίρνετε και δεδομένο κιόλας ότι χρειάζεται αλλαγή μπαταρίας στο χρόνο ή στα δύο χρόνια, βασιζόμενοι σε ποιες συσκευές έχετε καταλήξει σε τούτο το συμπέρασμα και έχετε αναγάγει την αποσπωμενη μπαταρία ως το Α και το Ω όσον αφορά ένα smartphone; Και επίσης όσοι έχετε με αποσπωμενη θέλετε να μας πείτε ότι κουβαλατε μονίμως και μια δεύτερη μπαταρία μαζί να την κάνετε τραμπα με την άλλη όταν αποφορτιστεί πλήρως;

ChrisG

συμφωνώ οτι το Note 4 είναι το καλύτερο μέχρι σήμερα.συνδυάζει τα πάντα κυριολεκτικά.θα το έχω για πολλά χρόνια και μετά στο ράφι ως “ιστορική συσκευή”.πιο βολική και premium κατασκευή δεν παίζει αλλόύ πιστέυω.

ChrisG

@Nick επειδή αναφέρθηκες καθαρά σε μένα…να σου πώ οτι έχω 2 μπαταρίες και δεν έμεινα ΠΟΤΕ απο ρευματάκι.την αλλάζεις σε 15 δεύτερα.λιγότερο χώρο και χωρίς να κουβαλάς power bank.οπότε ναι…είναι το Α και το Ω.

sotos

@Nick επισης οπως ειπες και μονος σου ειναι για αλλαγη της παλιας οταν αρχισει να μ@@@ιζεται. Καποιοι δεν αλλαζουν κινητο στο εξαμηνο! Αλλα οπως ειπε και ο ChrisG ναι, και σε αυτο χρισημευει

Γιάννης

Για μένα αυτό που θα παίξει ρόλο είναι η αποσπωμενη μπαταρία, η micro sd και οι αναβαθμίσεις.Έτσι με αυτά τα στοιχεία πάω προς την lg.Χωρίς τα 2 πρώτα η λύση είναι μονόδρομος προς την nexus και μετά το iphone.Απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ότι πληρώνουμε παίρνουμε.Ας ελπίζουμε να μην ακολουθήσει το δρόμο της samsung η lg γιατί θα είναι πραγματικά κρίμα.Όπως είχα ξαναπει και σε ένα άλλο άρθρο του techblog η samsung βγάζει η ίδια τα μάτια της με τις επιλογές της και δεν της φταίει καμία άλλη εταιρεία γιατί πρόκειται για τη καλύτερη εταιρεία smartphones(προσωπικά δε τη συμπαθώ αλλά το σωστό να λεγεται) αλλά τη νοιάζει περισσότερο το κέρδος παρά να έχει ένα σταθερό πελατολόγιο όπως έχει η apple και η lg και πρεπει να κοιταξει τι κάνει λάθος και διώχνει κόσμο προς άλλες εταιρειες.

Nick

@ChrisG, τώρα παίρνεις ως δεδομένο το power bank βλέπω…δηλαδή ή αποσπώμενη ή power bank αν κατάλαβα καλά. Την πιθανότητα να έχει κάποιος ένα smartphone με μεγάλη και ποιοτική μπαταρία να του βγάζει άνετα την μέρα δεν την σκέφτεσαι να υποθέσω.
@sotos, μα εγώ δεν αλλάζω στο εξάμηνο συσκευή και φυσικά έχω απαίτηση για τα λεφτά που έδωσα η συσκευή μου να λειτουργεί απροβληματιστα χωρίς πτώση στην μπαταρία για 2+ χρόνια τουλάχιστον. Τι να πω, ίσως εγώ είμαι ο “κακομαθημένος” που δεν έχω ποτέ μου παρατηρήσει θέμα με την μπαταρία σε συσκευές που είχα και έχω.

ChrisG

@Nick όλες οι μπαταρίες είναι το ίδιο πάνω κάτω φίλε μου.μην ψάχνεις να βρείς το τέλειο.ένα κινητό με μικρή cpu και αρκετά mah μπαταρίας είναι ο καλός συνδυασμός για αρκετή αυτονομία.με τους επεξεργαστές που έχουν σήμερα τα smarts και τις απαιτήσεις σε ενέργεια ψάχνεις το ουτοπικό.η μπαταρία χωρά παντού και 2 να έχεις μπορείς και την αλλάζεις στην στιγμή σαν να συνδέεις καλλώδιο.ακόμη και βλάβη να έχεις ούτε ξεκολλάς καπάκια και χειρουργεία…και μπορείς και το κάνεις μόνος σου στην στιγμή.ούτε service.απλά την παραγγέλεις.αυτά είναι αυτονόητα και ούτε καν θα έπρεπε να τα συζητάμε.

Nick

@ChrisG, agree to disagree που λένε και στο χωριό μου. Για μένα αυτονόητο είναι να κυκλοφορω χωρίς έξτρα μπαταρία πάνω μου και να μην ανησυχώ για βλάβες κολλήματα φουσκωματα κλπ, τουλάχιστον στην premium κατηγορία τηλεφώνων αν όχι σε όλες. Τι να πω, ίσως τα καλά τηλέφωνα με unibody κατασκευή να κάνουν την διαφορά ακριβώς εκεί που είναι το νόημα και η όλη συζήτηση, στην μπαταρία δηλαδή, να είναι πιο “safe” όντας μη αποσπώμενη και πιο καλά προστατευμενη από υγρασία κλπ.

ChrisG

έχω αλλάξει ένα κάρο συσκευές.μπαταρία δεν μου φούσκωσε ποτέ.τι να σου πώ.δεν μου έτυχε.αν η μπαταρία είναι μη αποσπώμενη και έχει καλύτερη προστασία έναντι αυτών που λές δεν το διάβασα πουθενά οτι ισχύει κάτι τέτοιο.να είναι μαιμού και η μπαταρία και ο φορτιστής μπορεί να το προκαλέσει.γνήσιος φορτιστής-μπαταρία δεν άκουσα δεν μου είπε ποτέ κανεις για φούσκωμα κλπ.μην ξεχνάς οτι αποσπώμενη μπαταρία σημαίνει και συνεχείς επιτήρηση ανα πάσα στιγμή.τα οφέλη για μένα είναι πολλαπλάσια της αποσπώμενης απο το αντίθετο.γούστα φυσικά…κανένα πρόβλημα.
ΥΓ:Η πλειοψηφία απο χωριό είμαστε.

Nick

Φυσικά και είναι γούστα, εγώ απλά θέλησα να θίξω πιο πολύ το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος από εκείνους που έχουν κινητό με αποσπωμενη μπαταρία στην πραγματικότητα δεν την εκμεταλλευεται όπως σωστά κάνεις εσύ ας πούμε, οπότε και μου φαίνεται κάπως το να “τρελαίνεται” αν δεν βγαίνει η μπαταρία. Άτομα σαν και σένα που πραγματικά το κάνουν και τους έχει βολέψει είναι πιο λογικό να το έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα.

Ανακιν

Το edge + μου φορτώνει σε μια ώρα και 8 λεπτά ακριβώς πολύ πιο γρήγορα από ολα όσο η αποσπώμενη δεν ειναι πρόβλημα διότι η Samsung έχει ΚΑΛΕΣ μπαταρίες

Minas

Μακάρι να διατηρήσει η LG την αποσπώμενη μπαταρία. Με το V10 αποδεικνύει ότι μπορεί αυτό το χαρακτηριστικό να συνδυαστεί με καλαισθησία, καλά πρωτότυπα υλικά και ανθεκτικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.