LG: Δύσκολες ώρες, αποσύρει τα smartphones της από την Κινέζικη αγορά;

LG smartphones αποχωρούν αγορά Κίνας, LG: Δύσκολες ώρες, αποσύρει τα smartphones της από την Κινέζικη αγορά;

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια η LG δεν έχει σημειώσει ιδιαίτερες επιτυχίες στην αγορά κινητών τηλεφώνων. Οι συσκευές που παρουσιάζει αποτυγχάνουν να κινήσουν το ενδιαφέρον, οδηγώντας σε αισθητά μειωμένα έσοδα.

Δυστυχώς, φαίνεται πως ο Κορεάτης κατασκευαστής βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του για το 2017, όπου το τελευταίο τρίμηνο υπήρξε… κενό 192 εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας του τμήματος κινητής τηλεφωνίας, μια νέα πληροφορία έρχεται να αναταράξει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην LG που συνεχώς κλυδωνίζεται. Συγκεκριμένα, η εταιρεία φαίνεται να αποσύρει επίσημα τα smartphones της από την αγορά της Κίνας, με τον ανταγωνισμό από τους εγχώριους κατασκευαστές να είναι ο κύριος υπεύθυνος.

Αν συλλογιστεί κανείς πως το 2016 στην Κίνα απεστάλησαν 480 εκατομμύρια κινητές συσκευές, εκ των οποίων μόλις οι… 160 χιλιάδες (περίπου) έφεραν το brand name της LG, είναι προφανές πως η εταιρεία δεν έχει καμία θέση στην συγκεκριμένη αγορά. Μπορεί κανείς να θεωρήσει πως η Κίνα είναι μια μακρινή χώρα της οποίας τα στατιστικά δεν αφορούν την υπόλοιπη υφήλιο, όμως πρόκειται για μια κολοσσιαία αγορά που… ανεβάζει και κατεβάζει ολόκληρες επιχειρήσεις-γίγαντες. Ας ελπίσουμε πως η LG θα σταθεί στα πόδια της σύντομα, γιατί προς το παρόν φαίνεται να συνεχίζει τον κατήφορο, σε μια βιομηχανία μάλιστα της οποίας κάποτε έμοιαζε να αγγίζει την κορυφή.

LG smartphones αποχωρούν αγορά Κίνας, LG: Δύσκολες ώρες, αποσύρει τα smartphones της από την Κινέζικη αγορά;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Salmatias Daltis

Ανοιγει το δρομο και για τη sony. Δε τις σωνει τπτ

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ανοιξαν οι ασκοι του αιολου με τα κωλομπουτλουπ τους. ας πρόσεχαν

NikosAr

Κρίμα ..

ΝΙΚΟΣ

Γιατί κρίμα? Πέθανε κανείς? Και πολύ κράτησε το παραμύθι της LG στα κινητά. Μόνη της ξεφτιλίζεται εδώ και 3 χρόνια με πολλά σοβαρά προβλήματα που ούτε τα καρακινέζικα των 100 ευρώ δεν έχουν. Έχει να βγάλει αξιόπιστη συσκευή από το nexus 5- g2. Τι περιμένατε δλδ?

One

Τι στιγμή που θα πουλάει Oled οθόνες σχεδόν σε όλους τους άλλους δε νομίζω οτι τους συμφέρει να φύγουν από τα κινητά και να μην έχουν επαφή με τη τεχνολογία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βελτιώσει την αξιοπιστία της.

mech.al.

Καλά να πάθουν, μετά το μπουτλουπ του νεξους μου τελείωσαν για μένα…

thanoik

mech.al. κρίμα που το λες αυτό γιατί το δικό μου 5x έχει βγει καταπληκτικό αστέρι μιλάμε!!!

Ioannis

Ακόμη τίποτε δεν είδατε σε λίγο μόνο κινέζο θα περνούμε και όταν σκάσει και το δικό τους λογισμικό που ετοιμάζεται εκεί να δεις….

Cornelius

Το γιατί είναι αποτυχημένα τα LG γιατί δεν το αναφέρετε; Το φαινόμενο Bootloop σας λέει κάτι ή από μένα το μαθαίνετε πρώτη φορά..;..;..;
Η μισή ενημέρωση λέγεται και κατευθυνόμενη…

Darth

σε λιγο καιρο στην κινα θα ειναι μονο εγχωριοι κατασκευαστες και η apple

KnightRider

Μόνο το G3 άξιζε και είναι η καλύτερη συσκευή που έβγαλε !!! Μετά από το G3 άρχισαν και έβγαλαν χαζομάρες συσκευές με ενσωματωμένη μπαταρία και λίγο άθλιο σχεδιασμό !!!
@LG καλά να πάθεις γιατί έκανες την βλακεία που χάλασες λίγο τον σχεδιασμό + να βγάζεις συσκευές με ενσωματωμένη μπαταρία αντί για αποσπώμενη !!!

Σιμος

Την υποστήριξα όσο δε πάει….ως το g3 όλα καλά…έπειτα με g4…v10 k g5 με γονάτισε τόσες ευκαιρίες της εδωσα γιατί έβγαζε ωραία κινητά …πλέον ειμαι με nokia 8 και δε καταλαβαίνει τίποτα…

Σιμος

Εφόσον την άφησα και εγώ που ήμουν φανατικός οπαδός… Μας ξέσκισε απ το g4 k μετά .. αν και κάνει καλά βήματα δεν την εμπιστεύομαι πλέον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.