LG V30: Με το μεγαλύτερο διάφραγμα φακού που έχει μπει ποτέ σε κινητό

LG V30 camera, LG V30: Με το μεγαλύτερο διάφραγμα φακού που έχει μπει ποτέ σε κινητό

Με την επίσημη ανακοίνωση του LG V30 να είναι προ των πυλών, η LG είναι σαφές πως δεν προσπαθεί ιδιαίτερα να το κρατήσει κρυφό. Αντιθέτως μάλιστα, η ίδια δίνει λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά που θα φέρει η νέα ναυαρχίδα.

Στις αρχές Αυγούστου μίλησε για την οθόνη του LG V30 και τώρα παίρνει σειρά η κάμερα, η οποία σύμφωνα με την LG θα έχει “το μεγαλύτερο διάφραγμα στον κόσμο και τον πιο καθαρό φακό που έχει μπει ποτέ σε smartphone”.

Το LG V30, όπως και ο προκάτοχός του, έχει διπλή κάμερα στην πλάτη. Ωστόσο, η LG λέει πως το camera module περιλαμβάνει φακό F/1.6 (πρώτη φορά για την LG), που φέρνει 25% περισσότερο φως στον αισθητήρα σε σύγκριση με τον φακό F/1.8.

LG V30 camera, LG V30: Με το μεγαλύτερο διάφραγμα φακού που έχει μπει ποτέ σε κινητό

“Το γυάλινο Crystal Clear Lens προσφέρει επίσης καλύτερη δυνατότητα συλλογής φωτός από έναν πλαστικό φακό, καθώς και καλύτερη αναπαραγωγή χρωμάτων. Αυτό καθιστά το V30 ιδιαίτερα κατάλληλο για φωτογραφία και video”, λέει η LG.

Επίσης, η LG ισχυρίζεται ότι η wide angle κάμερα του LG V30 έχει 30% χαμηλότερο “edge distortion” συγκριτικά με το LG V20. Το camera module είναι 30% μικρότερο σε μέγεθος από τον προκάτοχο.

Εκτός από τις πληροφορίες για την κάμερα, σε ξεχωριστό δελτίο τύπου, η LG ανέφερε ότι το V30 και άλλα μοντέλα της, θα έρθουν με TouchSense τεχνολογία της Immersion για “high-definition haptics”. Οι χρήστες θα μπορούν να αισθάνονται τα κουμπιά σε μια mobile οθόνη.

Η επίσημη ανακοίνωση του LG V30 θα γίνει 31 Αυγούστου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Αντε μπας και χτυπησει λιγο το note 8 , γιατι μας τα ζαλισε η samsung με τα σταγονομετρικα upgrades στις camera απο εποχη s7-θελουν να ζητησουν κ 1000αρι τιμη εκκινησης τρομαρα τους.

Georgerapp

Κάθε βελτίωση ειδικά στην κάμερα είναι ευπρόσδεκτη από τούς κατασκευαστές.πλεον αυτά τα pc τσέπης κάνουν τα πάντα κ η φωτογραφία με το βίντεο είναι ένα από αυτά.
Για αυτό κ επιμένω να λέω για αγορά τηλεφώνου να περνει ο κόσμος ναυαρχίδες περσινές όπου το αποτέλεσμα στην κάμερα είναι ανώτερο πάντα από αντίστοιχης τιμής τηλέφωνο του σήμερα.
Επίσης αυτό με την αίσθηση στην αφή είναι κάτι ενδιαφέρον αφού αν μου λείπει κάτι,μάλλον το μοναδικό που μου λείπει στα τηλέφωνα πλέον είναι η απουσία της αίσθησης της αφής.

vladimiros

Ισως F/1.6 εχει και το Note 8,και σιγουρα διαφορετικη καμερα απο S8,διοτι θα εχει και διπλη καμερα..
απορω γιατι η Sony ακομα ειναι με F/2.0,που να εβαζε εστω F/1.8 τοτε θα εκανε σκονη πιστευω ολους..γιατι τωρα δεν νομιζω..

kassandros

Αναμένω με ενδιαφέρον…..ανάμεσα σε v30, note 8, mate 10

gianniklis

Τι f/1.6 και πράσινα άλογα μου λέτε?τι διπλές κάμερες θα έχει το note 8?την καλύτερη κάμερα την έχει το τσαόμι νοτε 2 γιατί έχει 22.5 μέγκα πίξελς…χαχα..σκουπίδια τα τσαόμι παιδιά και κρίμα που κάποιοι πληρώνουν για κινέζικες απομιμήσεις.

bezilys

@vladimiros και το αστείο είναι ότι ακόμα και με αυτό το διάφραγμα τους ανταγωνιζετε στα ίσια η Sony!

vladimiros

Ανταγωνιζετε αλλα δεν τους ξεπερναει @bezilys εκει ειναι η διαφορα,και αν κατεβασει και αλλο F η Sony θα τους ξεπερασει,σε Low light φωτο παντα μιλαμε,γιατι σε καλο φωτισμο ενα ΧΑ1 η ενα Α5 βγαζει καλες φωτογραφιες!

george

gianniklis τα xiaomi ειναι αρκετα καλα τηλεφωνα παντα για το ευρως τιμης που παιζουν αλλα ειναι κοινός γνωστο οτι πασχουν στην καμερα.
επειδη οπως ανεφερα παραπανω η καμερα για μενα έρχεται στο 50/50 στα κριτηρια μιας συσκευης μαζι με τις επιδοσεις του αμεσως φευγει απο τις επιλογες μου.
για τους φιλους που λενε για τα sony επειδη ειμαι κατοχος ενός z5c θα πω οτι βγαζει υπεροχες φωτογραφιες που βγαζουν σωστο αποτελεσμα στην ΕΚΤΥΠΩΣΗ (ποτε μη το ξεχνατε αυτο) οπως επισης εχει καταπληκτικο θα ελεγα βιντεο στα 60fps.αλλα οπως ολα τα κινητα πασχει τα βράδια και πασχει καλα.
εκει πιστευω απο reviews και μονο ενα sammy δυνατο βγαζει καλυτερο αποτελεσμα οπως κ ενα htc.
αλλα σε βιντεο κ το δικο μου μα κ τα πιο καινουργια ειναι για σεμιναριο.
επισης ειμαι πλεον φαν του xreality κ δεν θα ηθελα κινητο που να βλεπω βιντεο διχως αυτο.

Γιώργος Κ.

Απορώ γιατί αυτή η Huawei δε βάζει διαφράγματα από 1.8 και κάτω καθώς με 2.2 και τους φακούς της Leica βαθμολογηθηκε ένα βαθμό πιο κάτω από s8. Φανταστείτε με 1.8 f τι θα γίνει

ΓΙΑΝΝΗΣ

η sony αφου βρισκεται στο πατο απο αποψη μεριδιων αγορας μονο και απο θεμα μαρκετινγκ θ επρεπε ν εχει τ μγλτρο διαφραγμα στην αγορα…Αλλα τ εχουμε ξαναπει πασχει σε αυτο το τομεα..στο θεμα τωρα τ v30,ειναι ευχαριστα αυτα τ νεα γτ με το g6 καταφεραν να εχουν χειροτερες επιδοσεις καμερας …

Tsagarogiorgis

Γιώργος Κ. Huawei p10 plus έχει f1.8

Blats

απο θεμα καμερας εγω περιμενω τι θα παρουσιασει η ΝΟΚΙΑ στις 16 του μηνα!

One

Καλα κανει η Sony και κραταει το διάφραγμα στο F2.0 γιατι τα μεγαλα διαφράγματα προκαλουν ένα ρηχο βαθος πεδιου, και σε αυτό πάσχουν τα κινητα με μεγαλο διάφραγμα όπως Samsung & LG στις φωτογραφίες τοπίου.

Το μονο που πρεπει να κανει η Sony είναι να αυξησει την ποιοτητα του ISO, ώστε να υπαρχει λιγοτερος θορυβος σε χαμηλο φωτισμο όπως γινεται στην a7sii. Στο ΧΖ Premium που εχω τωρα εχει βελτιωθεί η ποιοτητα του ISO σε σχεση με παλιότερα κινητα, αλλα αν την αυξησει και άλλο θα είναι με διαφορα το καλύτερο κινητο σε χαμηλο φωτισμο.

Παπαροκας tiamat

Δειχνει να ξαναεπενδυει στη καμερα μετα απο το g4 και αυτο ειναι πολυ καλο γιατι η sam ηταν τοσο μπροστα με το s7 που δεν την ενοιαξε να την εξελιξει περαιτερω στο s8.

Eδω ελλαδα εχουν παψει να μας αφορουν τα νεα της ωστοσο διοτι η αντιπροσωπια εχει κλεισει και η procordia εχει γινει χαλια σαν την arvato.

georgerapp

καλο ειναι το f2.0 one αλλα μοιραία θα ανεβαινει το iso.δε μπορω να καταλαβω πως μπορει να το αποφυγει αυτο σε σκοτεινα τοπια.
σιγουρα ενα 1,6 θα θολωσει το τοπιο πισω αλλα με το κινητο συνηθως βγαζουμε ενα προσωπο ενα αντικειμενο κ σπανια τοπια ολοκληρα.οποτε ισως με ενα aperture 1.6 να μη χρειαζοταν υψηλο iso για να αποδωσει εικονα σε χαμηλο φωτισμο που επισης τετοιες φωτογραφιες τραβαμε κατα κορον με τα κινητα μας.
βασικα κλειστρο παιζει να μπορεις να ρυθμισεις στο z5c;θα ηταν σωτηριο για νυχτα,οχι προσωπα φυσικα.

JohnWave

Καλή κίνηση από την LG να μεγαλώσει το διάφραγμα αλλά δεν φτάνει από μόνο του. Πρέπει να βελτιώσει αισθητά και το post processing της για να φτάσει το επίπεδο της Samsung στις βραδινές λήψεις στο auto. Σπουδαίο πράγμα το διάφραγμα, σπουδαίο πράγμα και το λογισμικό στο αυτόματο. Eδώ η Samsung μόνο σε αυτό επικεντρώθηκε φέτος ( το λογισμικό ) και κατάφερε να επιτύχει σαφή περαιτέρω βελτίωση σε σχέση με την περσινή της ναυαρχίδα. H Google επίσης με το Pixel επένδυσε πολύ στο λογισμικό μετεπεξεργασίας και κατάφερε να δώσει πολύ καλό αποτέλεσμα. H ΗΤC επίσης με το U11.

@tito

@one Σε αφήνει να παιξεις με το iso και το ss?Σε ρωταω γιατι με το δικο μου xperia οταν βαζω iso πχ.200 και γυρναω να ρυθμισω το ss,μου αλλαζει το iso,βαζει οτι θελει αυτο.Κατι τετοιο δεν γινεται στο χουαγει απο οτι εχω δει.Σου επιτρεπει να κανεις οτι θες.

Γιώργος Κ

Γρήγορη (δεν μπορώ να γράψω όλο αυτό το ψευδώνυμο 😜) ευχαριστώ πολύ για την υπενθύμιση !!

One

@tito Στο manual mode μπορείς να ρυθμίσεις το ss μεχρι 1 δευτερόλεπτο. To ISO δεν ρυθμιζεται απο το μενου, αλλα αν βαλεις χαμηλές τιμες στο ΕV κατεβαζει αυτόματα και το ISO (Αν επιλέξεις συγκεκριμένο ISO απο το μενου δεν σε αφηνει να πειράξεις το ss.)
Συνηθως με ss 0.5 ή 1/4 του δευτερολεπτου και ΕV στο -1,3 ή -1,7, με χρονοδιακόπτη στα 3 δευτερόλεπτα και σταθερό χερι, βγάζω καλες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό.

@georgerapp Ναι στα πρόσωπα ειναι καλύτερα να εχεις μεγάλο διάφραγμα αλλα πιστεύω αν μπορούσε η Sony να φταιξει ενα αισθητήρα με χαμηλό θόρυβο σε πχ ISO 3200 τοτε για μένα θα ηταν τέλειο. Ίσως καλη ιδέα θα ηταν να προσθέσει μια δεύτερη κάμερα με μεγαλύτερο διάφραγμα και ois που θα ειναι κατάλληλη για πορτραίτα.

kasmpou

thelw kinito me f1.8 kai 12000 iso……..xronous katw apo deuterolepta.ekei tha doume fwtografies analoges isos twn dslr

Beowolf Ahates

Πραγματικά όμως,…μπήκα μόνο και μόνο για να διαβάσω σχόλια…
Αλήθεια, γιατί δεν ξεκινάει κάποιος απ’ τα απλά, πχ. WIKIPEDIA, να μάθει τι είναι φωτογραφία, τι κάνει το διάφραγμα, πως το μετράνε, κλπ
Σας αρέσει να μιλάτε κάνοντας τους γνώστες και κάποιος που έχει 5 γνώσεις, να πεθαίνει στα γέλια?…Αυτό σας αρέσει?…

@tito

@one Ευχαριστώ για αλλη μια φορά

One

@tito Να σαι καλά φίλε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.