Μερικοί λόγοι για να προσπεράσουμε το πολύ καλό OnePlus 6T

OnePlus, Μερικοί λόγοι για να προσπεράσουμε το πολύ καλό OnePlus 6T

Η ανακοίνωση του OnePlus 6T δεν..εξέπληξε κανέναν αφού το περιεχόμενο του πακέτου αλλά και η τιμή του, είχαν διαρρεύσει αρκετές μέρες πριν. Το νέο smartphone της OnePlus είναι μία πολύ καλή συσκευή, οι μικρές βελτιώσεις όμως, σε σχέση με τον προκάτοχο του, μας κάνουν να αναρωτηθούμε αν η αναμονή για το OnePlus 7 είναι η καλύτερη επιλογή.

Φυσικά, η απόφαση για την μετάβαση στο 6Τ, εξαρτάται από την συσκευή που χρησιμοποιούμε ήδη, από τα features που θέλουμε να έχει το νέο μας smartphone αλλά και από τις ενδεχόμενες υποχωρήσεις που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για κάποια χαρακτηριστικά ώστε να επωφεληθούμε από άλλα.

Εν συντομία, τα κύρια χαρακτηριστικά που μας προσφέρει το νέο OnePlus 6T σε σχέση με το OnePlus 6 είναι:

– Μεγαλύτερη μπαταρία (3700 vs 3300mAh)

– Βελτιωμένο camera software (που όμως θα έρθει και στο 6 μέσω OTA update)

– 128GB αποθηκευτικός χώρος στην βασική έκδοση

– Μεγαλύτερη οθόνη (6.41 vs 6.28 ίντσες)

– Μικρότερο notch

– In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Είναι αυτά τα νέα χαρακτηριστικά αρκετά για να μας οδηγήσουν στην αναβάθμιση; Κατά την γνώμη μου όχι, είτε είστε κάτοχος OnePlus 6 είτε OnePlus 5/5T. Θεωρώ ότι το 6Τ είναι μια προσπάθεια της εταιρίας να εναρμονιστεί με την αγορά (RIP headphone jack) και να δοκιμάσει νέο στυλ και λειτουργίες (νέο notch, in-display αισθητήρας). Αυτή η αναβάθμιση απευθύνεται κυρίως σε χρήστες οι οποίοι έρχονται από άλλες εταιρίες, θέλουν να αποκτήσουν την πιο πρόσφατη OnePlus συσκευή και δεν θα…απογοητευτούν από ένα πιο αργό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ή την έλλειψη headphone jack. Μην ξεχνάτε ότι το ενδιαφέρον των πωλήσεων για το 6Τ επικεντρώνεται στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών αφού θα είναι το πρώτο smartphone της εταιρίας που θα λειτουργεί στο δίκτυο της Verizon και θα πωλείται σε όλα τα καταστήματα της Τ-Mobile.

Αν δεν ενδιαφέρεστε για το νέο notch , τον νέο in-display αισθητήρα (ο οποίος χρησιμοποιεί ένα αρκετά μεγάλο animation για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στο ξεκλείδωμα της συσκευής) ή την μεγαλύτερη μπαταρία, τότε καλό θα ήταν να περιμένετε μερικούς μήνες. Τι αναμένεται όμως να προσφέρει το OnePlus 7 ώστε να αξίζει αυτή η αναμονή;

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε, όμως έχουμε κάποια στοιχεία που μας δίνουν μια εικόνα για την επόμενη ναυαρχίδα της OnePlus. Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, η OnePlus ανήκει στην BBK Electronics στην οποία ανήκει και η OPPO, τα design της οποίας δανείζονται πολλές φορές τα OnePlus smartphones. Για το OnePlus 7, περιμένουμε να δούμε κάτι ανάλογο του OPPO R19 το οποίο σύμφωνα με την φημολογία δεν θα έχει notch, αλλά μία..τρύπα στην οθόνη για την selfie camera.

OnePlus, Μερικοί λόγοι για να προσπεράσουμε το πολύ καλό OnePlus 6T

Πέρα όμως από το design, το OnePlus 7 θα έχει πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά που θα το κάνουν να βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στα κορυφαία smartphones. Στο εσωτερικό του θα βρίσκεται ο νέος και ταχύτερος Snapdragon 8150 ο οποίος θα είναι 5G-ready αλλά λογικά θα περιέχει και λειτουργίες AI (μέσω ΝPU chip) όπως ο Kirin της Huawei, ενώ θα συνοδεύεται από 8, 10 ή και 12GB RAM ανάλογα με τον ανταγωνισμό.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορεί να είναι η πρώτη συσκευή της εταιρίας που θα έχει οθόνη υψηλότερης ανάλυσης (QHD;) όπως επίσης και την δεύτερη υλοποίηση του in-display αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων που αναμένεται να είναι (και θα είναι) ταχύτερος και πιο αξιόπιστος από αυτόν του 6T. Φυσικά, όλες αυτές οι αναβαθμίσεις του hardware, θα δώσουν στους προγραμματιστές της OnePlus την ευκαιρία να μας προσφέρουν την επόμενη γενιά του OxygenOS το οποίο δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πιο γρήγορο και σταθερό μπορεί να γίνει.

Όπως και να ‘χει το OnePlus 6T είναι ένα πάρα πολύ καλό smartphone με κορυφαία απόδοση. Θα το πρότεινα σε όσους έρχονται από άλλες εταιρίες και θέλουν να έχουν την καλύτερη εμπειρία Android της αγοράς θυσιάζοντας την απόδοση της κάμερας και των ηχείων. Δεν θα το πρότεινα σε κατόχους OnePlus 6 και 5/5Τ αφού το smartphone που έχουν στα χέρια τους είναι ακόμα αρκετά δυνατό και με λίγους μήνες υπομονή θα αποκτήσουν ένα πολύ καλύτερο στην ίδια (περίπου) τιμή με το 6Τ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Εγώ θα πάρω 6αρι με 3.5 4 κατοστάρικα και για δύο χρόνια έκλεισα

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

ουτε γω το προτεινω εχει πολλες ελλειψεις ακομα! μονο το note 9 512 προτείνω ως futureproof και πληρη κινητο, καθως και το mate 10 λογω vfm

vladimiros

vfm το mate 10?? στα ιδια λεφτα υπαρχει ΧΖ2-G7-M i8 και ολα ποιο καινουρια μοντελα..μιλαω τιμες σκρουτζ

Flagship killer

Κινα χωρίς τελωνείο op 6 6gb ram €330 για ποιο VFM μιλάμε;;;

vladimiros

Flagship killer
Ενταξει δεν ειναι ολοι σαν και εσενα,ωραια το πηρες φθηνα μετα αν χαλασει που θα το στειλεις παλι κινα? αλλοι κοιτανε και εγγυηση

ΚώσταςD.

Ξέχασες το ηχείο… Πολύ δυνατότερο….

ΚώσταςD.

sar eu head 1.33w/kg πολύ υψηλό… στο 6. Το 6τ δεν το βρήκα .. “Ψήνει”….

Flagship killer

@vladimiros Ναι Κίνα με 2 χρόνια εγγύηση όταν οι άλλοι δίνουν 1 κι επίσης έχοντας γλιτώσει 250 ευρώ επί της αγοράς, αν χαλάσει του κάνω και service εδώ ανεπίσημο!

Flagship killer

Επίσης από ποτέ τα παραεισαγωγής καλύπτονται από επίσημη εγγύηση ;
Το ότι το αγοράζεις από Ελλάδα, με εξαίρεση τους επίσημους εμπόρους (γερμανός, public, κοτσοβολος κτλ) δε σημαίνει ότι έχεις και επίσημη εγγύηση…. στο λέω από προσωπικη εμπειρία αυτό.

And.K

Nubia X… Και αντε γειά. Μακρυά από τον σωρό…και την αντιγραφή

Tjl

Εδώ και λίγες μέρες πέρασα Android 9 ROM στο ‘γερασμενο’ oneplus 2 μου. Έχω πάθει πλάκα, διάρκεια μπαταρίας δύο 24ωρα σε συσκευή 3+ ετών δεν μπορούσα ούτε να το φανταστώ.Tα πάντα δουλεύουν άψογα. Η οποία σκέψη είχα κάνει για αγορά του 6Τ πήγε… περιπατο!

Baiosss

Και εγώ δεν βλέπω τον λόγο να αναβαθμίσω το OP5 μου και να πάω σε κάτι τέτοιο, όσο εντυπωσιακό και αν φαίνεται. Το βασικότερο είναι ότι λείπει το led που είναι πολύ πρακτικό. Τέτοιες παραχωρήσεις δεν κάνω για κανέναν. Το audio jack από την άλλη δεν με νοιάζει. Με τα meizu EP52 κάνω άνετα την δουλειά μου άλλωστε.

Οπότε πάμε ολοταχώς για το 7αρι, αν μας κάνει και εκείνο. Ειδάλλως παραμένω με το 5 που κρατάει άνετα 2 χρόνια ακόμη.

Apostolos

Δε καταλαβαίνω γιατί το να μεγαλώνεις την οθόνη είναι αναβάθμιση.
Εντάξει είμαστε πρόβατα αλλά μέχρι ένα σημείο.

Apostolos

Το led λείπει όντως πολύ. Κρίμα όμως γιατί κατά τα άλλα είναι πολύ καλό τηλέφωνο

Christz

vladimiros Φίλε αν πάρεις το OnePlus 6 σε τέτοια τιμή και χαλάσει το πετάς και παίρνεις δεύτερο. Τι συζητάμε τώρα… Υπάρχει εδώ service ή το στέλνεις Πολωνία στο επίσημο με χρέωση και σε 3-4 εργάσιμες το έχεις πίσω.

Κάτοχος op5 το μόνο που ζηλεύω είναι η οθόνη με μικρότερα bezels. Αλλά δεν υπάρχει λόγος αλλαγής.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

τετοια λεει ο tjl και μετα οι εταιρείες συναγωνιζονται ποια θα μας καταστρεψει πρωτη τα κινητα μας με τα επερχομενα τους updates!!

vladimiros

Φιλε Tjl ενταξει σε ταχυτητα το oneplus 2 σου θα ειναι μια χαρα,στα υπολοιπα ομως εισαι χιλιομετρα πισω οθονη μετρια,καμερα μεχρι κ το Α8 εχει καλυτερη,κατασκευη απο πλαστικο..μη αδιαβροχο..αστα δεν σταματανε οι ελειψης σου..

Manos

Καλησπέρα. Αν κάποιος φίλος μπορεί να βοηθήσει. Στην Gearbest το oneplus 6 A6000 στα 8 ram 128 Rom έχει 414€. Με priority line και χρεωστική κάρτα υπάρχει κάνα θέμα τελωνείου, αξιοπιστίας ή οτιδήποτε άλλο? Ευχαριστώ.

Apostolos

Εγώ 2 μήνες περιμένω από gearbest φίλε. Έχει κολλήσει στο τελωνείο μάλλον και μάλλον θα χάσω τα λεφτά.
Ποτέ ξανά από Κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.