MasterCard και Deutsche Telekom, Συνεργασία για συναλλαγές μέσω κινητού

Οι συναλλαγές μέσω κινητού είναι το μέλλον των πληρωμών, ακόμα και αν εξακολουθείς να το αρνείσαι, καλέ μου Λουδίτη θιασώτη του χαρτονομίσματος. Ποια έξοδος της Ελλάδας από το Euro και άλλα τέτοια, εδώ υπάρχει το κινητό που θα γίνει πορτοφόλι και εσύ ασχολείσαι ακόμα με τους ψεύτικους εκφοβισμούς των πολιτικών;

Η σημερινή είδηση που δεν πρέπει να την περάσεις στα ψιλά είναι ότι η MasterCard (ναι ο κολοσσός των πιστωτικών συναλλαγών) ήρθε σε συνεργασία με την T Mobile, το κομμάτι του Ομίλου της Deutsche Telekom που προσφέρει κινητές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (ναι εκεί ανήκουν και οι OTE, Cosmote) προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες κινητών συναλλαγών στην Ευρώπη.

Η αρχή θα γίνει με μία λύση πληρωμών μέσω NFC στην Πολωνία, η οποία θα εφαρμοστεί το τρίτο τρίμηνο του έτους στην Πολωνία και μετά θα ακολουθήσει η Γερμανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Deutsche Telekom είναι μια υπερδύναμη με 93 εκατομμύρια συνδρομητές κινητών υπηρεσιών στην Ευρώπη και 129 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Η υπηρεσία αυτή θα χρησιμοποιεί και την κάρτα SIM του τηλεφώνου.

Στη Γερμανία θα προηγηθεί μία δοκιμή με tags στα κινητά και παράλληλη χρήση καρτών, μιας και δεν υπάρχουν ακόμα μόνο συσκευές με NFC, ενώ θα ακολουθήσει μία υπηρεσία κινητού πορτοφολιού στα μισά περίπου του επόμενου έτους, που θα συγκεντρώνει τράπεζες και άλλους συνεργάτες. Άσε το πορτοφόλι σου στο σπίτι και πήγαινε να συναντήσεις τη νέα εποχή…

, MasterCard και Deutsche Telekom, Συνεργασία για συναλλαγές μέσω κινητού

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Δεν είμαι Λουδίτης αλλά τώρα τελευταία το έχουν παραξηλώσει με το να θέλουν να εξαλείψουν τα μετρητά. Αν όλοι αυτοί που κόπτονται για τον εκσυγχρονισμό μας σέβονταν το προσωπικό απόρρητο δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό αλλά έτσι όπως πάει σε λίγο η τοπική εφορία θα ξέρει και τι σώβρακο φοράς!

mafiasx

τέλεια τώρα έχουμε άλλον έναν λόγο να φοβόμαστε μην χάσουμε το κινητό μας….

Tassos Seligkas

Solon, επειδή τυγχάνει να ασχολούμαι με το αντικείμενο, οι προδιαγραφές της MasterCard (PayPass) και Visa (PayWave) δεν επιτρέπουν την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων στο chip, π.χ. του ονόματος, παρά μόνο των απολύτως απαραίτητων στοιχείων για την τραπεζική συναλλαγή όπως πραγματοποιείται στα πρότυπα μιας συναλλαγής με τερματικό Point-of-Sale (π.χ. δίπλα στα ταμεία των supermarkets). Όσο οι πάροχοι διατηρήσουν τις προδιαγραφές και η διαδικασία συνοδεύεται από δέσμευση τους και την εποπτεία του οργανισμού (MC) δεν έχουμε να φοβόμαστε κάτι.

mafiasx, δεν έχεις άδικο, αλλά οι συναλλαγές με RFID θα είναι για μικρά ποσά συνήθως περί τα 30-50 ευρώ maximum για αναψυκτικά από αυτόματα μηχανήματα, έκδοση εισιτηρίων μεταφορών, σινεμά κλπ. Αν δηλώσεις την “κάρτα” σου ως κλεμμένη έγκαιρα μπορείς να προλάβεις την χασούρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Mastercard

Level Up with Mastercard: efood και Mastercard σε επιβραβεύουν για καλό σκοπό

Το να κερδίζεις μέσα από το efood πληρώνοντας με κάρτα Mastercard και παράλληλα να συμβάλλεις σε έναν καλό σκοπό, τότε η κίνησή σου αυτή έχει μεγάλη αξία.

Business Deutsche Telekom

Deutsche Telekom: Στα 29,80 δισ. ευρώ τα έσοδα το δ’ τρίμηνο

Καλύτερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα κέρδη τέταρτου τριμήνου της Deutsche Telekom, με την εταιρεία να επισημαίνει την αύξηση των πελατών της στη Γερμανία και τις ισχυρές επιδόσεις της θυγατρικής της T-Mobile US.

Business Deutsche Telekom Vodafone

Vodafone & Altice: Επένδυση 7 δισ. για να αμφισβητήσουν την Deutsche Telekom

Η Vodafone και η Altice ξεκίνησαν μια κοινοπραξία για να αμφισβητήσουν την Deutsche Telekom, κατασκευάζοντας ένα δίκτυο ευρυζωνικής οπτικής ίνας 7 δισ. ευρώ στη Γερμανία.

Software Mastercard

Level up με τη Mastercard στο efood για να βγαίνεις κερδισμένος

efood και Mastercard συνεργάζονται με το πρόγραμμα “Level Up with Mastercard”, για κατόχους καρτών Mastercard με σκοπό τη συλλογή πόντων και διεκδίκηση δώρων.