Μάθε τα πάντα για τη Dual-Sim και eSim των νέων iPhone

μάθε τα πάντα dual sim esim νέων iphone, Μάθε τα πάντα για τη Dual-Sim και eSim των νέων iPhone

Η Apple κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των iPhone Xs, iPhone Xs Max και iPhone XR, έκανε γνωστό πως θα υποστηρίζουν τη χρήση δύο καρτών sim, τόσο με τη διπλή physical sim αλλά και με την eSim. Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή τη νέα λειτουργία των iPhone;

Η Apple έδωσε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, τη δυνατότητα στα iPhone Xs και Xs Max να μπορούν να λειτουργούν με δύο κάρτες sim, αλλά με τρόπο που είναι διαφορετικός από αυτόν που γνωρίζουμε σε σχέση με τα android smartphone, μιας και δε θα υπάρχει το γνωστό διπλό sim tray, με εξαίρεση την αγορά της Κίνας, αλλά θα υπάρχει η eSim που θα παρέχει δεύτερη γραμμή μαζί με τη συμβατική sim που όλοι έχουμε στις συσκευές μας.

Είναι γεγονός πως πολλοί χρήστες smartphone διαθέτουν στην κατοχή τους είτε μια dual-sim συσκευή, κάτι που ήταν μέχρι σήμερα ένα προνόμιο των Android smartphone, είτε δύο ξεχωριστές συσκευές, με τους χρήστες των iPhone να συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν την κατηγορία χρηστών. Η ύπαρξη δύο αριθμών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο μιας και ορισμένοι έχουν έναν αριθμό που είναι για τη δουλειά τους και έναν προσωπικό για προσωπική χρήση.

Όταν κάποιος καταναλωτής είχε δύο κάρτες sim, θα σκεφτόταν να αγοράσει ένα android smartphone στο οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και τις δύο κάρτες, ενώ αν σκόπευαν να αγοράσουν ένα iPhone, θα έπρεπε να κουβαλούσαν μαζί τους δύο συσκευές, όσοι και οι αριθμοί που χρησιμοποιούν. Κάτι τέτοιο θα σκέφτηκε η Apple και προχώρησε σε αυτήν την αλλαγή η οποία φαίνεται να έχει στόχο να προσελκύσει όσους θα αγόραζαν ένα dual-sim android smartphone, με την Apple να κάνει διαθέσιμα τα iPhone με δύο physical κάρτες sim για την αγορά της Κίνας, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο, και όπου δίνεται η επιλογή αυτή από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της eSim.

μάθε τα πάντα dual sim esim νέων iphone, Μάθε τα πάντα για τη Dual-Sim και eSim των νέων iPhone

Η Apple δηλώνει στην επίσημη σελίδα της πως η δυνατότητα χρήσης της eSim θα είναι διαθέσιμη αργότερα μέσα στο 2018 μέσω αναβάθμισης του iOS 12. Για να μπορεί να γίνει χρήση της eSim, θα πρέπει ο αντίστοιχος πάροχος κινητής τηλεφωνίας να υποστηρίζει τη χρήση της και το iPhone να μην είναι κλειδωμένα σε κάποιον πάροχο (sim-free). Οι εταιρείες που υποστηρίζουν τη χρήση της eSim, δίνουν στους συνδρομητές έναν κωδικό QR τον οποίον ενεργοποιούν και με αυτόν τον τρόπο έχουν τον αριθμό που ανήκει στην eSim αλλά και αυτόν που παρέχεται μέσω της κανονικής κάρτας sim.

Αυτό που προσφέρει η επιλογή της διπλής κάρτας sim στα νέα iPhone, με τους δύο τρόπους να υποστηρίζουν Dual SIM Dual Standby, είναι πως θα μπορούν να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις και γραπτά μηνύματα και στις δύο γραμμές ταυτόχρονα, χωρίς να γίνεται κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις της συσκευής, ενώ εαν ο χρήστης μιλάει στη μια sim και τον καλεί κάποιος από τη δεύτερη, αυτός που καλεί στη δεύτερη θα προωθηθεί στο voice mail του κατόχου του δίκαρτου iPhone.

Τα νέα iPhone διαθέτουν την πλαστική κάρτα sim που όλοι γνωρίζουμε και βασίζεται κυρίως στο hardware για να αναγνωριστεί από τη συσκευή, ενώ η eSim είναι βασισμένη σε software για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί. Το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα με την eSim είναι πως επιτρέπει στο χρήστη να καταχωρεί πολλαπλούς τηλεφωνικούς αριθμούς, τους οποίους μπορούμε να προσθέτουμε, να διαγράφουμε και να διαμορφώνουμε μέσα από το μενού των ρυθμίσεων της συσκευής μας. Κάτι το οποίο δε γίνεται με την πλαστική sim αφού στην περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τρεις αριθμούς, θα πρέπει κάθε φορά να αλλάζουμε τη sim που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αριθμούς από διαφορετικούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας, με την προϋπόθεση πως η συσκευή τους είναι sim-free. Σε περίπτωση που είναι κλειδωμένη σε κάποιον πάροχο, θα πρέπει η physical sim και η esim να ανήκουν στην ίδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Οι κάτοχοι των νέων iphone θα έχουν πρόσβαση στην eSim μέσω των ρυθμίσεων του iPhone, όπου οι χρήστες θα πρέπει να σαρώσουν με την κάμερα της συσκευής τους έναν κωδικό QR ο οποίος θα αποτελεί την έναρξη της διαδικασίας για την ενεργοποίηση της δεύτερης γραμμής. Στη συνέχεια, το iOS δίνει τη δυνατότητα επιλογής της κύριας γραμμής που θα χρησιμοποιεί ο χρήστης για κλήσεις και μηνύματα, επιλέγοντας την ονομασία της κάθε γραμμής.

Σύμφωνα με την Apple, απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της eSIM είναι να παρέχει την αντίστοιχη υπηρεσία η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, με τη λίστα αυτών των εταιρείων να είναι προς το παρόν μικρή μιας και μόνο 16 πάροχοι κινητής τηλεφωνίας σε 10 χώρες έχουν τη δυνατότητα χρήσης της eSIM, με την Κίνα να μη συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις χώρες. Αυτό γίνεται γιατί η χρήση δύο physical sim είναι πολύ διαδεδομένη στην Κίνα κάτι το οποίο ώθησε την Apple να κυκλοφορήσει τα νέα iPhone με το sim tray να είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να μπορεί να εισαχθεί κάρτα sim και στις δύο όψεις του.

μάθε τα πάντα dual sim esim νέων iphone, Μάθε τα πάντα για τη Dual-Sim και eSim των νέων iPhone

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
PetrosL

Και τα pixel xl2 δεν είχαν e-sim?

Κώστας Βλαχάκης

Για αλλα λογο, οχι για κλήσεις από τους χρήστες τους.

vaggelis

Στην Ελλάδα θα υποστηριχθούν οι esim;

GS

Θα νομίζεις ότι έχεις διπλή SIM αλλά τελικά δεν θα έχεις διπλή SIM.Άπλετο γέλιο για ακόμα μια φορά από το μήλο χαχαχαχα

Agnostos13

@vaggelis:

Στην Ελλάδα δεν σε αφήνει ο πάροχος να έχεις 2in1 SIM με 1) συμβόλαιο φωνής και 2) mobile internet, και περιμένετε να δώσουν e-SIM;
Μόνο αν υποχρεωθούν από την ΕΕΤΤ και αν…

Agnostos13

Για την ιστορία οι Deutsche Telekom (T-Mobile) και η Vodafone το δίνουν ήδη στο εξωτερικό…
Η Cosmote και η Vodafone Ελλάδος πότε;

Vendetta

Φήμες λένε ότι ο Λουτσέσκου πήρε νέο iphone και μονολόγησε δυνατά…”για μένα είναι δίκαρτο”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.