Με 5G modem της Intel θα κυκλοφορήσουν τα iPhone του 2020;

5G modems προμηθεύσει iPhone Intel 2020, Με 5G modem της Intel θα κυκλοφορήσουν τα iPhone του 2020;

Μετά από πολλές συζητήσεις γύρω από το θέμα του 5G απο πολλούς φορείς φαίνεται να έρχεται η υλοποίηση του πιο σύντομα από ποτέ. Η Apple προγραμματίζει να φέρει το 5G στις συσκευές της το 2020 σύμφωνα με αναφορές από την εταιρεία Fast Company.

Με το modem 8161 5G της Intel η Apple φαίνεται να αφήνει στην άκρη την Qualcomm και να έχει την Intel ως μοναδικό προμηθευτή για τα modem της. Για τη δημιουργία του 8161 η Intel δουλεύει πάνω στον 8060,ο οποίος θα χρησιμοποιήθει για την σχεδιαση πρωτότυπων αλλά και στη δοκιμή του 5G στο iPhone. Ο 8161 θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των 10nm η οποία αυξάνει την πυκνότητα των τρανζιστορ για μεγαλύτερη ταχύτητα και αποδοτικότητα.

Παρά την επιθυμία της Apple να διακόψει τις σχέσεις της με την Qualcomm, η εταιρεία δεν φέρεται να είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο που σημειώνει η Intel στα 8060 μόντεμ της μιας και η Intel δε δείχνει να είναι σε θέση να μειώσει τη διαρροή θερμότητας με τα τελευταία chips της.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οποιαδήποτε παραγωγή θερμότητας θα προκαλέσει μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, παρόμοια με αυτά που είδαμε με τα πρώτα 4G LTE τηλέφωνα. Η Intel αναφέρει ότι τα θέματα θα επιλυθούν σύντομα και ότι δεν θα ήταν σωστό απο την Apple να επιστρέψει στο Qualcomm. Ωστόσο το γεγονός ότι η Apple μπορεί να έχει ένα “σχέδιο Β” με τη MediaTek για τα 5G modem, κάτι το οποίο θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην Intel.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.