Με 5G modem της Intel θα κυκλοφορήσουν τα iPhone του 2020;

5G modems προμηθεύσει iPhone Intel 2020, Με 5G modem της Intel θα κυκλοφορήσουν τα iPhone του 2020;

Μετά από πολλές συζητήσεις γύρω από το θέμα του 5G απο πολλούς φορείς φαίνεται να έρχεται η υλοποίηση του πιο σύντομα από ποτέ. Η Apple προγραμματίζει να φέρει το 5G στις συσκευές της το 2020 σύμφωνα με αναφορές από την εταιρεία Fast Company.

Με το modem 8161 5G της Intel η Apple φαίνεται να αφήνει στην άκρη την Qualcomm και να έχει την Intel ως μοναδικό προμηθευτή για τα modem της. Για τη δημιουργία του 8161 η Intel δουλεύει πάνω στον 8060,ο οποίος θα χρησιμοποιήθει για την σχεδιαση πρωτότυπων αλλά και στη δοκιμή του 5G στο iPhone. Ο 8161 θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των 10nm η οποία αυξάνει την πυκνότητα των τρανζιστορ για μεγαλύτερη ταχύτητα και αποδοτικότητα.

Παρά την επιθυμία της Apple να διακόψει τις σχέσεις της με την Qualcomm, η εταιρεία δεν φέρεται να είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο που σημειώνει η Intel στα 8060 μόντεμ της μιας και η Intel δε δείχνει να είναι σε θέση να μειώσει τη διαρροή θερμότητας με τα τελευταία chips της.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οποιαδήποτε παραγωγή θερμότητας θα προκαλέσει μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, παρόμοια με αυτά που είδαμε με τα πρώτα 4G LTE τηλέφωνα. Η Intel αναφέρει ότι τα θέματα θα επιλυθούν σύντομα και ότι δεν θα ήταν σωστό απο την Apple να επιστρέψει στο Qualcomm. Ωστόσο το γεγονός ότι η Apple μπορεί να έχει ένα “σχέδιο Β” με τη MediaTek για τα 5G modem, κάτι το οποίο θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην Intel.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.