MediaTek: Επιβεβαίωση για bug σε smartphones που “φοράνε” τους επεξεργαστές της

Η MediaTek επιβεβαίωσε επίσημα την ύπαρξη ενός bug σε smartphones που “φοράνε” τους δικούς της επεξεργαστές και θέτουν τις συσκευές σε άμεσο κίνδυνο. Η εταιρεία αναφέρει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα ασφαλείας επηρεάζει μόνο όσες συσκευές “τρέχουν” Android 4.4 KitKat.

Ένα τέτοιο software bug, σύμφωνα με έρευνα, θα μπορούσε να επιτρέψει σε όποιον θέλει να “επιτεθεί” στη συσκευή μας και να αποκτήσει root πρόσβαση σε αυτή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει την ελευθερία να κάνει ό,τι θέλει μέσα στη συσκευή μας, από το να υποκλέψει όλα τα προσωπικά μας στοιχεία μέχρι και να ελέγχει το τι κάνουμε αλλά και να θέσει το smartphone εκτός λειτουργίας για πάντα.

Το πρόβλημα αυτό προέκυψε μέσα από τη διαδικασία debugging της οποίας κάποια στοιχεία θα έπρεπε να απενεργοποιηθούν από τους κατασκευαστές όσων smartphone χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές της MediaTek, πριν διατεθούν στην αγορά. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν έγινε και έτσι προέκυψε το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας.

Η MediaTek δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέριες για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ αναφέρει πως επηρεάστηκαν μόνο ένα μέρος των συσκευών από ορισμένους κατασκευαστές smartphones ενώ η εταιρεία έχει ενημερώσει όλους τους κατασκευαστές για το bug που προέκυψε.

MediaTek: Επιβεβαίωση για bug σε smartphones που "φοράνε" τους επεξεργαστές της, MediaTek: Επιβεβαίωση για bug σε smartphones που “φοράνε” τους επεξεργαστές της

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

“η εταιρεία έχει ενημερώσει όλους τους κατασκευαστές για το bug που προέκυψε.”
Διλαδή ως επί των πλείστων όλους τους Κινέζους, συνεπώς να μην περιμένετε κάτι να αλλάξει.

Nick

Σκέφτομαι να ρωτήσω την MLS που έχει βγάλει άπειρα tablets με mediatek/kitkat αν την έχει ενημερώσει και αν θα κάνει τπτ. Έτσι για να γελάσω.

Kateriniotis

Και την alcatel επίσης που έχει κατακλύσει την αγορά με άπειρα κινητά

Χρίστος

Θέλω να δω αν τελικά θα ενδιαφερθεί η alcatel να αναβαθμίσει το idol x plus γιατί εγώ και πολλοί άλλοι του έχουμε περάσει 4.4!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.