MediaTek Helio P60: Παρουσιάστηκε επίσημα στην Κίνα με τεχνολογία 12nm και AI χαρακτηριστικά

Helio P60, MediaTek Helio P60: Παρουσιάστηκε επίσημα στην Κίνα με τεχνολογία 12nm και AI χαρακτηριστικά

Η Mediatek παρουσίασε επίσημα σε ειδική εκδήλωση στο Πεκίνο, το premium mid-range SoC Helio P60 που είχε νωρίτερα ανακοινώσει στο MWC 2018. Η εταιρία παρουσίασε αναλυτικά τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου της chipset, συμπεριλαμβανομένων των AI δυνατοτήτων.

Το νέο Helio P60 βασίζεται στην τεχνολογία 12nm της TSMC και σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα είναι το πρώτο chipset για smartphones με καλύτερη απόδοση από τα chipsets των 14nm που χρησιμοποιούν τα περισσότερα mid-range SoCs, συμπεριλαμβανομένου του Snapdragon 660.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά Helio P30, το P60 μειώνει την κατανάλωση ρεύματος κατά τη διάρκεια της βαριάς χρήσης έως και 25%, ενώ συνολικά η μείωση κατανάλωσης φτάνει το 12%. Χάρη σε αυτή την αποδοτικότητα τα στελέχη της MediaTek ευελπιστούν ότι το νέο SoC της εταιρείας θα μπορεί να εξοπλίσει upper mid-range συσκευές με αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις σε παιχνίδια και εφαρμογές υψηλής απόδοσης.

Helio P60, MediaTek Helio P60: Παρουσιάστηκε επίσημα στην Κίνα με τεχνολογία 12nm και AI χαρακτηριστικά

Το SoC αποτελείται από τέσσερις υψηλών επιδόσεων πυρήνες Cortex A73 και τέσσερις ενεργειακά αποδοτικούς πυρήνες Cortex A53, όλοι χρονισμένοι έως τα 2GHz. Επίσης, διαθέτει τριπύρηνο ISP και διπύρηνο APU (AI Processing Unit), διασφαλίζοντας ότι μπορεί να χειριστεί με ευκολία σύγχρονες λειτουργίες με δυνατότητες AI, AR και VR. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Helio P60 περιλαμβάνουν προηγμένες δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου και υποστήριξη bokeh για μονή ή διπλή κάμερα.

Το Helio P60 είναι το νέο «στοίχημα» της εταιρείας στην βιομηχανία των SoCs και ίσως μία από της μοναδικές της ευκαιρίες να ανακάμψει στην αγορά των chipsets για smartphones.

Κάποιοι κατασκευαστές έχουν ήδη συμπεριλάβει στο portfolio τους smartphones με Helio P60 SoC, όπως το OPPO R15 που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Η MediaTek σκοπεύει να ενσωματώσει την τεχνολογία 12nm σε όλα τα premium chipsets της μέχρι να κάνει το άλμα στα 7nm το 2019.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.