MediaTek Helio P70 στα 12nm με έμφαση στο gaming, τη φωτογραφία και την AI για τη μεσαία κατηγορία

mediatek helio p70 12nm έμφαση gaming φωτογραφία ai, MediaTek Helio P70 στα 12nm με έμφαση στο gaming, τη φωτογραφία και την AI για τη μεσαία κατηγορία

Η MediaTek επεκτείνει τη σειρά των “νέων premium” επεξεργαστών της με το Helio P70 να διαθέτει αναβαθμισμένες λειτουργίες και να τοποθετείται ένα επίπεδο πάνω από τους mid-range και κάτω από τους flagship επεξεργαστές.

Ο P70 είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική των 12nm και διαθέτει τέσσερις ARM Cortex Α73 επεξεργαστές χρονισμένους στα 2.1GHz και τέσσερις A53 στα 2GHz. Η GPU είναι η Mali-G72 MP3 ενώ για την τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ένας dual-core επεξεργαστής, με το συνολικό αποτέλεσμα να δίνει 7% βελτιωμένες επιδόσεις στα video games καταναλώνοντας 35% λιγότερη ενέργεια από τον Helio P60.

Το ενσωματωμένο modem έχει ταχύτητες 300Mbps downlink και 150Mbps uplink και υποστηρίζει Wi-Fi ac και Bluetooth 4.2. Βελτιώσεις υπάρχουν και στον τομέα της φωτογραφίας μιας και ο νέος Image Signal Processor μπορεί να χειριστεί μέχρι και κάμερα με φακό στα 32MP ή διπλή με φακούς στα 24MP και 16MP, ενώ υπάρχει υποστήριξη ηλεκτρονικού σταθεροποιητή εικόνας και video.

Ο Helio P70 βρίσκεται ήδη σε μαζική παραγωγή και θα ενσωματωθεί στα πρώτα smartphone μέσα στο Νοέμβριο και μένει να δούμε τις επιδόσεις του στην πράξη για να μπορέσει να συγκριθεί με τον ανταγωνισμό ο οποίος αναμένεται να είναι έντονος.

mediatek helio p70 12nm έμφαση gaming φωτογραφία ai, MediaTek Helio P70 στα 12nm με έμφαση στο gaming, τη φωτογραφία και την AI για τη μεσαία κατηγορία

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.