MediaTek: Helio X και Helio P, οι νέες σειρές 64μπιτων επεξεργαστών

Η MediaTek αποκάλυψε σήμερα δύο νέες σειρές επεξεργαστών, τον Helio X και τον Helio P. Οι δύο νέες σειρές SoC αναμένονται να προσγειωθούν σε high-end συσκευές, που θα κυκλοφορήσουν μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Έτσι η MediaTek προτίθεται να αντιμετωπίσει την Qualcomm και στην κατηγορία high-end, μιας και προς το παρόν κυριαρχεί μόνο σε συσκευές με low-end χαρακτηριστικά.

Η σειρά Helio X αναμένεται να ταξινομηθεί στην κατηγορία των extreme επιδόσεων, μιας και μέσα από αυτήν την σειρά θα γεννηθεί η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Στα μέσα του Απριλίου θα κυκλοφορήσει ο Helio X10 με κωδική ονομασία ΜΤ6795W, και θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής της σειράς που θα εισέλθει στην αγορά. Ο Helio X10 θα είναι ένας οκταπύρηνος 64μπιτος επεξεργαστής, με αρχιτεκτονική ARM Cortex-A53, χρονισμένος στα 2.2GHz και θα βασίζεται στην τεχνολογία των 28nm.

Δυστυχώς για την σειρα Helio P δεν υπάρχουν προς το παρόν αναλυτικές πληροφορίες, ωστόσο η συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών αναμένεται να ταξινομηθεί στην κατηγορία υψηλών επιδόσεων. Η MediaTek εξηγεί ότι οι δύο νέες σειρές θα υποστηρίζουν ανανέωση οθόνης 120Hz, υποστήριξη αναπαραγωγής 4Κ βίντεο, θα μπορούν να εγγράψουν βίντεο ανάλυσης 1080p, όπως επίσης και βίντεο slow motion στα 480p.

Ο Κινέζος κατασκευαστής υποστηρίζει ότι στα σχέδια τους για τις νέες σειρές επεξεργαστών είναι η εξέλιξη τους στην τεχνολογία των 20nm, με αρχιτεκτονική ARM Cortex-A72, για SoC που θα μπουν στην παραγωγή στο μέλλον.

MediaTek, MediaTek: Helio X και Helio P, οι νέες σειρές 64μπιτων επεξεργαστών

MediaTek, MediaTek: Helio X και Helio P, οι νέες σειρές 64μπιτων επεξεργαστών

MediaTek, MediaTek: Helio X και Helio P, οι νέες σειρές 64μπιτων επεξεργαστών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
spirios1992

28nm??? τουλαχιστο ας ελπισουμε οτι θα ειναι οινομικοι….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.