MediaTek MT6592, Ο πρώτος πραγματικός οκταπύρηνος επεξεργαστής

Λίγο πριν ανακοινωθεί ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm, Snapdragon 805 – σύμπτωση που η Qualcomm τον ανακοίνωσε σήμερα λέτε; – η MediaTek είχε ανακοινώσει τον πρώτο πραγματικό οκταπύρηνο επεξεργαστή (άλλες λύσεις λειτουργούν ανά τέσσερις πυρήνες) για φορητές συσκευές, τον MediaTek MT6592, ο οποίος ενσωματώνει οκτώ ARM Cortex-A7 πυρήνες που καθένας τους είναι ικανός να “πιάσει” συχνότητα λειτουργίας 2GHz.

Το chip κατασκευάζεται στα 28nm και υποστηρίζει real-time monitoring των αναπτυσσόμενων θερμοκρασιών και της κατανάλωσης, ώστε να προσφέρει την βέλτιστη αποδοτικότητα. Το SoC (System-On-Chip) ενσωματώνει τετραπύρηνη GPU (αν δεν έχουμε λάθος πληροφόρηση είναι τύπου Mali-450 με συχνότητα λειτουργίας 700MHz).

Υποστηρίζεται αναπαραγωγή video 4Κ καθώς και κάμερες με αισθητήρα έως και 16 Megapixels και οθόνες Full HD. Επιπλέον, η τεχνολογία ClearMotion, μετατρέπει video στα 25/30 fps σε video 60 fps για να εξασφαλίσει την βέλτιστη αναπαραγωγή.

Επίσης ενσωματώνει multi-mode cellular modem μαζί με dual-band 802.11n WiFi ενώ υποστηρίζονται Miracast, Bluetooth και GPS. Επίσης δεν απουσιάζει το FM tuner. Οι πρώτες συσκευές με το MediaTek MT6592 SoC αναμένονται στις αρχές του 2014.

MediaTek MT6592, MediaTek MT6592, Ο πρώτος πραγματικός οκταπύρηνος επεξεργαστής

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
κωστας

Και εγώ έχω μείνει το διπύρηνο desire x πφφφ

iceman

και τι να το κανεις βρε κωστα το ” πρώτο πραγματικό οκταπύρηνο επεξεργαστή”, να μπαινεις 4,3 δ πιο γρηγορα στο ιντερνετ; ή να γραψεις 4κ βιντεο; εδω στην ελλαδα ειμαστε στα 520π εκπομπη απο τη digea και 3 στους 10 ελληνες εχουν 1080π τηλεοραση…. εαν εχουν κιολας…. μην σκας για,….., μπιπ,…, μια χαρα ειναι το κινητο σου!

Ιουστινιάνης

Κυριολεκτικά έχει τις “Παναγιάς τα μάτια”!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.